Ligue 1 - preview 4. kola: Lyon přivítá PSG

01.09.2023, 08:41, aktualizováno 03.09.2023, 09:19
Previews

Lyonu start do sezony nevyšel a nic snadného na něj nečeká ani v neděli večer, to hraje doma s PSG. Také mistr za sebou nemá ideální začátek.

Toulouse FC - Clermont Foot

neděle 13:00

Výhra, remíza, porážka, taková byla bilance Toulouse po třech odehraných zápasech Ligue 1. Teď vyrukuje na Clermont, který se zatím se zlou potácí, po úvodních kolech totiž nemá na svém kontě ani bod. Hosté tedy rozhodně budou usilovat urychleně o to, aby už nebyli oním posledním celkem francouzské nejvyšší soutěže, který se krčí u dna bez jediného úspěchu.

Hostující kouč Pascal Gastien pochopitelně s výkony své ekipy nemůže být spokojený. Je vlastně trochu s podivem, že se tak zásadně nedaří, protože klíčové prvky sestavy z loňské sezóny, kterou zakončili parádním osmým místem, v podstatě v Clermontu-Ferrandu udrželi. Že je však mužstvo v jakési krizi, o níž napevno můžeme hovořit, přestože je za námi jen samotný start, dokázal i poslední zápas. Doma se totiž nepovedlo porazit ani nováčka ligové scény z Mét.

V Toulouse vlastně nejsou ani naštvaní, ani rozjásaní. Určitě ho zamrzela poslední porážka ve Štrasburku, na druhou stranu uhrálo třeba cenný bod s PSG. A hned na začátku uspělo naplno na půdě Nantes. U řeky Garonny se mimochodem mohou na podzim těšit z účasti v základních skupinách Evropské ligy. A po pátečním losu už jsou známí konkrétní soupeři, Les Violets vyrukují na Linec, Saint-Gilloise a také slavný Liverpool. "Jsme nadšení,” povídal toulouský lodivod Carles Martínez Novell. "Když víte, že budete hrát Evropskou ligu, chcete hrát přesně proti takovým klubům. Bude to něco vzrušujícího," těšil se.

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Desler, Logan Costa, Nicolaisen, Mous. Diarra, Suazo - Cásseres, César Gelabert, Sierro - Aboukhlal, Magri

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Seidu, Ogier, Pelmard - Zeffane, Gonalons, J. Gastien, Neto Borges - Cham, Kyei, Rashani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.47 - 3.33

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Lille OSC - Montpellier HSC

neděle 15:00

Svěřenci odjeli z Bretaně s nedobrým výsledkem 1:4, s čímž se opravdu nepočítalo. Také MHSC mají, co napravovat, protože jejich domácí prohra s Remeší byla jen o jednu branku mírnější.

Byl to docela tuhý boj, ale nakonec se proti chorvatské Rijece podařilo v týdnu postoupit do základní skupiny Evropské Konferenční ligy. Opět se ukázala důležitost kanadského reprezentanta Jonathana Davida, jehož gól přinesl týmu z Decathlon Areny - Stade Pierre-Mauroy dvojduely se slovinskou Olympií Lublaň, Slovanem Bratislava, a také s KÍ Klaksvík, tedy celkem z Faerských ostrovů.

Svůj zmíněný stadion proměnili Les Dogues de facto v nedobytnou tvrz. Poslední ligovou porážku si tady připsali na konto 31. srpna 2022, když se nepodařilo plnohodnotně odpovědět na dvě proměněné penalty soupeře, kterým bylo OGC Nice. Na konci léta letošního roku odešel Mohamed Bayo hostovat do Le Havre, naopak vítanou a výraznou posilou se stává Nabil Bentaleb, jenž opustil sestoupivší Angers.

V dresu La Paillade nenaskočí akorát Théo Sainte-Luce, jenž stejně nepatří ke klíčovým hráčům kádru, jaký má Michel Der Zakarian k dispozici. Arménský lodivod zatím spíše přehlíží také tuniského reprezentanta Wahbiho Khazriho, jenž na MS v Kataru slavně rozhodnul střetnutí s Francií. Právě spolehlivého střelce bude jihofrancouzský celek po odchodu Elyeho Wahiho do Lens potřebovat.

Stát by se jím mohl Jordánec Musa Al-Tamari, jenž se jako jediný o minulém víkendu dokázal prosadit Les Rouges et Blancs. Ze tří zápasů, které zatím po přestupu z belgického OH Leuven v Ligue 1 odehrál, má na kontě stejný počet zásahů. Jeho spoluhráčem by měl nadále zůstat Maxime Estève, ač měl našlápnuto do Itálie.

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Tiago Santos, Yoro, Alexsandro Ribeiro - Yazici, André, Ang. Gomes, Gudmundsson - Cabella, Ivan Cavaleiro - J. David

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - F. Sacko, Omeragic, Kouyaté, I. Sylla - Chotard, Ferri - Mousa Tamari, Savanier, Khazri - Adams

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.91 - 3.98

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FC Metz - Stade Reims

neděle 15:00

Les Rouges et Blancs sice na úvod sezony klopýtli, nicméně všechno si vynahradili dvěma vítězstvími, ke kterým budou chtít přidat třetí. Také Les Grenats se do značné míry oklepali z porážky 1:5, kterou jim v úvodním kole uštědřilo Rennes, což slibuje zajímavou podívanou.

Oba kluby mají za sebou zápas s Olympiquem Marseille. Pro svěřence Willa Stilla nebyl ani za cenu toho jednoho bodu, nicméně teprve třicetiletý kouč se ve svém věku tváří býti ještě větším talentem, než ve stejné době v Bundeslize Julian Nagelsmann. Sluší se připomenout, že v minulé sezoně Remeš pod jeho vedení devatenáctkrát za sebou neprohrála, což přineslo nový klubový rekord.

Na jaře však přišlo vícero ztrát, což v konečném zúčtování znamenalo až jedenáctou pozici. Letos se v souvislosti s týmem z historického města mluví o evropských pohárech. Týden stará výhra na stadionu v Montpellieru se zrodila po velice kvalitním výkonu, na který teď bude nutné navázat, v čemž ale pro zranění pravděpodobně ještě nepomůžou Thibault De Smet a Cheick Keita.

V dresu Met na trávník nevyběhnou Malick Mbaye, Benjamin Tetteh a Ablie Jallow plus vykartovaný Aboubacar Lô. Z Brestu přichází defenzivní řadě vypomoci Christopher Hérelle, o jehož kvalitách netřeba dlouze debatovat. Nedá se však předpokládat, že by měl být připravený už pro tento duel na Stade Municipal Saint-Symphorien.

Z Bastie nově dorazil také Kevin Van Den Kerkhof. Jinak vedení lovilo v Anglii. Z Hull City přichází na hostování kolumbijský útočník Óscar Estupiñán. A Southampton poskytne do konce sezony osmnáctinásobného nigerijského reprezentanta Paula Onuachua, jenž se v roce 2021 stal hráčem roku v Belgii. Oba mají za úkol nahradit Georgese Mikautadzeho, jenž se stal se třiadvaceti góly nejlepším střelcem uplynulého ročníku Ligue 2.

FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Kouao, Hérelle, Fali Candé, Udol - N'Doram, Jean-Jacques - Asoro, L. Camara, Sabaly - Elisor

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, Agbadou, Abdelhamid, De Smet - Munetsi, Matusiwa, Teuma - Ito, O. Diakité, Daramy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.66 - 3.95 - 1.78

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Le Havre AC - FC Lorient

neděle 15:00

Úřadující mistr Ligue 2 mezi elitou stále čeká na první tříbodový zisk. O první výhru se pokusí doma proti Les Merlus, kteří zatím neprohráli, přestože mají za sebou duely s PSG, Nice a Lille.

Těžko se tomu věří, nicméně svěřenci Luky Elsnera skutečně vyhráli druhou nejvyšší francouzskou soutěž, přestože nejlepším střelcem byl šestigólový Nabil Alioui. Čtyřiadvacetiletý forvard se v Ligue 1 v předchozích kolech prosadil dvakrát, přičemž obě branky zaznamenal v minulém kole proti Rennes. Každopádně slovinský kouč musí doufat, že se mu bude střelecky dařit i nadále.

Les Ciel et Marine se zatím prezentují velmi bojovnými výkony, takže předváděnou hrou rozhodně nenudí. Proti bretaňskému soupeři se před týdnem zvedli a dorovnali dvoubrankové manko. A kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby půl hodiny nedohrávali o deseti. Samuel Grandsir si tedy kvůli červené kartě nezahraje. A příliš brzy bude také na Mohameda Baya, jenž přichází z Lille na hostování.

Bretaňský klub musel naopak zareagovat na odchod Vita Mannoneho, který se upsal právě LOSC. Z Rennes tedy přichází hostovat Alfred Gomis, jenž byl součástí senegalského nároďáku na loňském mistrovství světa, ale Édouard Mendy jej mezi tři tyče nepustil. Obranné řady celku ze Stade du Moustoir přichází zpevnit Isaak Touré. Novou posilou je též záložník Tiémoué Bakayoko. Naopak do anglického Sunderlandu přestoupil Adil Aouchiche.

Lorient zatím výrazně nepocítil zimní odchod Terema Moffiho. Poslední dvě utkání, sehraná mezi nejlepšími, se proti Le Havre datují do sezony 2008/2009. Tehdy Les Merlus neprohráli, nicméně teď je situace dosti odlišná. I proto, že hosté dokázali o minulém víkendu překvapit Lille, kterému nadělili hned čtyři branky, o které se postarali čtyři různí střelci. Není divu, že i do tohoto klání vstupují v pozici favorita.

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - Salmier, A. Sangante, G. Lloris, Opéri - A. Touré, Kechta - Négo, Kuzjaev, N. Alioui - Bayo

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - For. Mendy, Laporte, Talbi - G. Kalulu, L. Abergel, Ponceau, Le Goff - Faivre, S. Doucouré, T. Le Bris

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.69 - 3.05 - 3.07

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

OGC Nice - Racing Strasbourg

neděle 17:05

Pouhý jeden rok trvalo spojení Kasper Schmeichel a Nice. Loni byl zkušený dánský brankář, syn slavného gólmana Petera Schmeichela, jasnou jedničkou, ale od nástupu kouče Francesca Farioliho se pořádky pevně změnily. Už bez tohoto hráče, se kterým se klub rozloučil, tak na jihu Francie budou vstupovat do budoucích období, nejčerstvěji teď v duelu proti Štrasburku.

Schmeichel odchytal v OGC slušnou porci zápasů, číselně hovoříme o čtyřiceti šesti napříč všemi soutěžemi. Když zkraje srpna roku 2022 dorazil k řadám Les Aiglons, větřil už tehdejší kouč Lucien Favre jistý problém. Jako by mu nedávalo smysl, proč vedení klubu dnes již šestatřicetiletého Dána vůbec angažuje, když se natrvalo vykupoval Marcin Bulka z PSG. "Určitě není vůbec jednoduché celou tu záležitost kolem nich zvládnout,” přiznával Favre v září loňského roku. "Nakonec se prostě musíte rozhodnout. My máme štěstí, že jsou k dispozici dva dobří gólmani. Je ale pak naprosto normální, že někdo z nich není šťastný, když se do sestavy nevejde,” dodával.

Pro Farioliho je možná dobře, že už otázku Schmeichela prostě řešit nemusí. V kuloárech se dokonce spekulovalo o tom, že Favre měl být nucený samotným majitelem klubu Jimem Ratcliffem, aby nasazoval právě Schmeichela. Jenže nyní už byla situace jiná. Dán letos najednou chyběl i v samotných nominacích na utkání, a to na úkor náhradníka Teddyho Boulhendiho, volby číslo tři, a polského mladíka Bartosze Zelazowského. A prostor třech tyčí zkrátka začal jasně okupovat Bulka. Pro všechny strany tak asi obecně bylo nejlepší, aby Schmeichel skončil, našla se cesta, jak kontrakt ukončit.

S jasnou vizí brankářského postu Nice podstoupí klání proti Štrasburku, jemuž se v úvodních třech kolech slušně dařilo. Zatímco domácí dosud získali jen tři body za tři remízy, hosté porazili před vlastními fanoušky Lyon a Toulouse, venku nestačili na Monaco. Sumárně si však na šestibodový zisk vlastně nemůžou v Alsasku nijak stěžovat. "Je pravda, že po soupeřích jako je Monako, Lyon nebo Toulouse, které mimochodem v minulé sezóně vyhrálo Coupe de France, je tento počet bodů dobrý. Tyhle týmy, včetně Nice, totiž chtějí bojovat o příčky zaručující evropské poháry,” potvrzoval štrasburský lodivod Patrick Vieira, že se jedná o povedený start do nového ročníku od jeho ekipy.

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Atal, Todibo, Dante, Bard - Boudaoui, Ndayishimiye, Sanson - Laborde, Moffi, S. Diop

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - L. Perrin, Nyamsi, A. Sylla - Guilbert, Doukouré, I. Sissoko, Delaine - H. Diarra, Deminguet - Emegha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.50 - 4.86

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain

neděle 20:45

Po úvodních dvou kolech nepanovala kolem PSG žádná pozitivní atmosféra. Obhájce titulu, pořádně sžíraný zevnitř kauzou kolem rozhodnutí útočníka Kyliana Mbappého neprodloužit kontrakt, pouze plichtil s Lorientem a Toulouse. Pak však nastalo uklidnění, následně se ve šlágru povedlo porazit Lens. A navázat na svůj povedený výkon bude chtít rovněž v Lyonu.

Tenhle duel přichází na řadu v době, kdy Olympique čerstvě přišel o svou mladou oporu pro ofenzívu, a to právě na úkor pařížského giganta. Bradley Barcola se rozhodl pokračovat v hlavní francouzské metropoli, kam údajně přestoupil za 45 miliónů eur. Jenže běsnění na přestupovém trhu v posledních dnech přestupového období u Les Parisiens nepřestávalo. A do ofenzívy získali ještě jednu vytouženou posilu. Forvard Randal Kolo Muani se přitom podle některých zdrojů stěhoval do Ligue 1 z Frankfurtu za 95 miliónů eur.

Je otázkou, jestli se jedna z těchto akvizic vůbec představí na Parc Olympique Lyonnais. Přece jsou jejich příchody natolik nové, že oba možná budou potřebovat trochu času na aklimatizaci. Jedno je však jasné. PSG jasně vzkázalo, že buduje po odchodech Neymara či Lionela Messiho zcela nový útok, který bude založený na převážně francouzských hráčích. Velkou hegemonii země galského kohouta v tomto ohledu narušuje pouze portugalský reprezentant Goncalo Ramos.

Jestliže v PSG obecně panuje asi optimismus ohledně letního přestupového období, pak v Lyonu tomu je spíše naopak. Nejenže se po třech odehraných kolech nacházel ambiciózní celek s jedním bodem na kontě na chvostu tabulky, zároveň přišel o několik hráčů, které nebude lehké nahradit v nejbližší možné době. A že se výsledky potřebují zlepšovat co možná nejrychleji, jinak by zase Olympique mohl být na příští sezónu bez evropských pohárů.

Jen namátkou, kromě Barcoly ztratili Les Gones i Castella Lukebu, Houssema Aouara, Thiaga Mendese, Karla Toka Ekambiho, Amina Sarra či Mala Gusta, byť přestup posledně jmenovaného do Chelsea byl daný už dopředu. Ano, některých z nich se stejně vedení klubu asi chtělo zbavit, někteří zkrátka nenaplnili očekávání, hráli pod svými předpoklady. Odchodů je nicméně možná až příliš, kostra týmu prakticky nezůstala. Klub na závěr transferového okna alespoň narychlo přivedl čtveřici nepříliš zvučných jmen ve složení Diego Moreira, Paul Akouokou, Ernest Nuamah a Mama Baldé.

Co mají v PSG evidentně vyřešené, to je aktuálně tříčlenná záložní řada. Mnohdy kritizované téma, po nedávném klání s Les Sang et Or naopak pozitivní zjištění. Hlavně Manuel Ugarte sklízí jednu pochvalu za druhou, to samé platí i o Warrenovi Zaïrem-Emerym. I přesto, že je tomuhle odchovanci klubu z hlavního města stále teprve sedmnáct let, slušně tvrdí muziku. "Musím se zlepšit v podstatě ve všem. Ale mám vedle sebe velmi dobré záložníky," držel se stále při zemi pařížský teenager. "Hlavně tím myslím Manua, on je vlastně můj mentor. Vyhraje spoustu míčů. Je mi velkým potěšením s ním hrát, stejně jako s Vitinhou.”

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Clinton Mata, Diomandé, Čaleta-Car, Tagliafico - Lepenant, Tolisso - Nuamah, Caqueret, Cherki - Mama Baldé

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Škriniar, L. Hernández - Zaïre-Emery, Ugarte, Vitinha - O. Dembélé, Marco Asensio, K. Mbappé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.00 - 4.41 - 1.66

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Stade Rennes

sobota 17:00

Paradoxně je před touhle bitvou o Bretaňský poloostrov lepší ten méně ambiciózní celek, jenž má za svůj ustálený cíl hlavně ligovou záchranu. Rennes sice bude v tomto lokálním souboji plnit roli mírného favorita, nicméně nemá už předem na růžích ustláno. Brest rozhodně nemá jediný důvod si v současné chvíli nevěřit na dlouhodobě úspěšnějšího soupeře ze sousedství.

Naposledy svěřenci kouče Érica Roye nestačili venku na Marseille a přišli po dvou výhrách o svou stoprocentní bodovou bilanci. I tak se však udrželi po třech odehraných kolech v top čtyřce průběžného pořadí, což je umístění, jež představuje jakýsi nadplán vlastních představ. Pochopitelně že by Brest neměl usínat na vavřínech, jinak by se mohl konat také velmi rychlý sešup dolů. Ani náhodou nejsou Piráti v komfortní pozici, pořád se jedná jen o začátek sezóny.

Zato v Rennes si start do nového ročníku asi malovali trošku jinak. Po hladké výhře nad Métami najednou přišly na řadu jen dvě plichty, a to ta v Lens a doma s Le Havrem. Především poslední zápas s nováčkem soutěže hodně zamrzel, zdálo se totiž, že má dění na hrací ploše pod kontrolou. A ačkoli Les Ciel et Marine hráli prakticky celou jednu třetinu utkání o deseti mužích v poli, Les Rennais tři body na svou stranu nepřetavili.

Za končenou, pro SRFC poměrně nečekanou dělbu bodů mohl sled různých chyb, pasivita některých hráčů a nesoustředěnost. Už loni Rennes zlobily individuální hrubice, v minulé sezóně Ligue 1 bylo třetím týmem v pořadí, který inkasoval nejvíce gólů, konkrétně sedm, po evidentních chybách. A neslavně druhé pak bylo v pořadí inkasovaných gólů při obecných vlastních chybách, obdržená branka se konala v tu chvíli v 18 procentech případů. "Musíme se prostě rychleji poučit z našich chyb. Nejvíc mě trápí, že ten problém nepochází z utkání s Le Havrem, ale nějakou dobu už trvá,” čertil se Bruno Génésio, kouč hostující družiny.

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Brassier, Locko - Magnetti, Lees-Melou, J. Martin - Del Castillo, Satriano, Le Douaron

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Assignon, Omari, Theate, Truffert - Matič - Blas, Bourigeaud, Le Fée, Gouiri - Kalimuendo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.56 - 3.63 - 2.12

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AS Monaco - RC Lens

sobota 21:00

Velmi zvučnou a pro Ligue 1 známou posilu do svých řad zlákalo Monaco při závěrečných dnech letního přestupového období. Folarin Balogun loni pálil jeden gól za druhým v dresu Remeše, rozhodl se přitom zůstat ve Francii a přijal nabídku od Knížat. Teď se může konat jeho debut proti úřadujícímu vicemistrovi, Lens by přitom už bezpochyby potřebovalo zabrat.

Ve finále by se mohl konat solidní souboj dvou ofenzivních person francouzské nejvyšší soutěže, kteří loni možná stejně byli ve stínu Kyliana Mbappého či Alexandreho Lacazetteho, tedy daleko provařenějších tváří, ale patřili tak jako tak k hlavním tahounům svých ekip. A nutno připomenout, že si poradili i v ne tolik ambiciózních klubech, které obecně nemají takovou sílu po všech ohledech jako ti největší francouzští giganti.

Jestliže Balogun může prožít úplnou premiéru v dresu Les Monégasques, pak Elye Wahi vůbec poprvé od svého přestupu z Montpellieru zřejmě nastoupí v základní sestavě. Když se Les Sang et Or před týdnem představovali v Paříži, nastoupil na plac až v průběhu hry. Stejně jako od Baloguna v Monacu i na severu Francie od Wahiho očekávají, že bude oním klíčovým prvkem ofenzivního tažení.

Pořád není úplně jasné, zda se nakonec Balogun objeví v konečné nominaci na tohle utkání. Přece je v klubu krátkou dobu. Fanouškům každopádně vzkazoval, že by chtěl vběhnout na hřiště co možná nejrychleji. "Cítím se dobře a jsem připraven do toho jít,” ujišťoval. "Uvidíme, jak se nakonec naši kouči rozhodnou. Ale mně je opravdu fajn,” vzkazoval svým nadřízeným z trenérského štábu.

Parta kolem stratéga Adiho Hüttera si zatím na start sezóny nemůže vůbec stěžovat, získala doposud sedm bodů a po třech odehraných kolech se ocitala na první příčce. Hlavně v útoku je velmi produktivní, vsítila hned deset branek, tedy nejvíce z celého ligového pelotonu. A to navíc ještě neměla v kádru Baloguna. Zato v Lens by chtěli výrazné zlepšení po dvou porážkách a jedné remíze. "Budeme muset hrát na té nejlepší úrovni. Věřím však v kvalitu svého týmu,” uvedl hostující lodivod Franck Haise. "V posledních třech zápasech na monacké půdě jsme inkasovali pouze jednu branku. O tohle se budeme muset opřít, být pevní v defenzivě a dodržovat naše herní principy.”

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Köhn - Singo, Zakaria, Maripán - Vanderson, Yous. Fofana, Moh. Camara, Caio Henrique - Minamino, Ben Yedder, Golovin

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Sotoca, Abdul Samed, A. Diouf, Machado - Fulgini, Wahi, Thomasson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.93 - 3.58

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

FC Nantes - Olympique Marseille

pátek 21:00

Marseille vstup do nového ročníku určitě nemůže hodnotit negativně. Ano, možná že plichta z půdy Mét byla poněkud překvapivá, obecně však není zisk sedmi bodů z úvodních třech kol žádným dehonestujícím číslem. Pokud se OM zdaří v páteční předehrávce uhrát aspoň bod v Nantes, dostane se dočasně do čela. Oproti prvnímu Monacu je aktuálně horší jen kvůli skóre.

Těsně předtím, než Les Phocéens vyrukovali před vlastními fanoušky na Brest, se uskutečnila hráčská transakce na trase Marseille a Milán. Zatímco Inter představil jako svou staronovou posilu Alexise Sáncheze, jenž se loni pravidelně představoval na Stade Vélodrome, Joaquín Correa se hlásil na jihu Francie, kam zamířil formou hostování právě od řad I Nerazzurri. Teď už může prožít debut v Ligue 1, kterou si ještě argentinský forvard nikdy ve své kariéře nevyzkoušel.

Francouzský sportovní list L'Équipe ho dokonce zařazuje ve svých predikcích do základní sestavy, operovat by měl na levém křídle. "Opravdu jsem sem chtěl přestoupit," povídal na své první oficiální tiskové konferenci. "Klubový projekt mě zaujal, nadšení kolem něho mě přesvědčilo, abych tu kontrakt podepsal. Mluvil jsem předtím s Lucasem Ocamposem, bývalým hráčem, a Leonardem Balerdim. A o Marseille mi říkali jen pozitivní zprávy.”

Nové výzvy se vůbec nebojí, ačkoli je v novém prostředí pod křídly trenéra Marcelina stále ještě relativně krátkou dobu. "Jsem připravený. Měl jsem už parádní přípravu s Interem," ujišťoval. "Nemůžu se dočkat, až úplně poznám své nové spoluhráče. Cítím se dobře nalevo, vím ale moc dobře, jak hrát v pozici druhého útočníka. V tomhle týmu je mi prostě fajn,” nestěžoval si zatím vůbec na nic.

V Nantes po úvodních dvou zápasech zavládla jakási nervozita, přece bretaňský výběr nezískal po duelech s Toulouse a v Lille ani bod. Pak se každopádně konal zajisté cenný výsledek, domácí remíza s Monacem ukázala, že by to s Kanárky nemuselo být tak špatné, jak poukazovali někteří kritici. "Musíme jít dál a pamatovat si, že se s Monakem nehraje každý víkend,” přál si Pierre Aristouy, kouč Nantes, aby jeho družina na předchozí výkon především nezapomněla.

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Descamps - Castelletto, Cömert, Meupiyou - Pierre-Gabriel, Pedro Chirivella, Douglas Augusto, Merlin - K. Bamba, Mostafa Mohamed, Simon

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - Clauss, Gigot, C. Mbemba, Renan Lodi - I. Sarr, V. Rongier, Veretout, J. Correa - Vítinha, Aubameyang

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.65 - 4.30 - 1.61

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
AS Monaco
3
2
1
0
10 : 5
7
2
Olympique Marseille
3
2
1
0
6 : 3
7
3
Stade Reims
3
2
0
1
6 : 3
6
4
Stade Brestois
3
2
0
1
5 : 5
6
5
Racing Strasbourg
3
2
0
1
4 : 4
6
6
Stade Rennes
3
1
2
0
8 : 4
5
7
FC Lorient
3
1
2
0
5 : 2
5
8
Paris Saint-Germain
3
1
2
0
4 : 2
5
9
Montpellier HSC
3
1
1
1
7 : 6
4
10
Lille OSC
3
1
1
1
4 : 5
4
11
Toulouse FC
3
1
1
1
3 : 4
4
12
FC Metz
3
1
1
1
4 : 7
4
13
OGC Nice
3
0
3
0
2 : 2
3
14
Le Havre AC
3
0
2
1
5 : 6
2
15
FC Nantes
3
0
1
2
4 : 7
1
RC Lens
3
0
1
2
4 : 7
1
17
Olympique Lyon
3
0
1
2
2 : 6
1
18
Clermont Foot
3
0
0
3
2 : 7
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Langi

Ten kurz na PSG venku ...to skončí tak 0-4

Reagovat
Seydou Doumbia

Nečekáš že dnes heroicky ti nou nejmové v naší sestavě zahrají životní zápas a překvapí mistra jako to udělali několik x jo? Já taky ne, protože Laca nehraje a už tam není žádná kvalita, kdysi alespon byla, jen ti hráči hráli hovno.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele