Ligue 1 - souhrn 3. kola: PSG zůstává stoprocentní

30.08., 22:50, aktualizováno 01.09., 22:50
Komentáře a souhrny
PSG získalo další tři body. (© AFP)

PSG zvítězilo na půdě LOSC Lille po třech kolech jako jediné drží stoprocentní zápis. Lyon ukázal charakter, v předehrávce proti Štrasburku dohnal dvoubrankové manko a bere tři body, v prvním utkání tohoto kola padlo sedm branek. Marseille uspěla v Toulouse.

Lille OSC - Paris Saint-Germain 1:3

01.09.2024 20:45

Góly: 78. Edon Zhegrova - 33. Vitinha (pen.), 36. Bradley Barcola, 90+2. Randal Kolo Muani

Domácí v týdnu s pořádnou porcí štěstí prošli přes Slavii do hlavní fáze Ligy mistrů, ale PSG nepatří k jejich oblíbeným soupeřům. V živé paměti zůstává ještě debakl 1:7 ze srpna 2022. Oba mančafty měly na kontě před vzájemným utkáním šest bodů. O vítězství víceméně rozhodly dva slepené góly, kterými Pařížané severofrancouzského protivníka vykolejili.

Úvodní desetiminutovka přinesla aktivitu na obou stranách, ačkoli výběr kouče Luise Enriqueho chtěl ukázat, že se bude hrát podle jeho taktovky. Ousmane Dembélé se postaral v 9 minutě o první trochu vzruchu, avšak Lucas Chevalier nemusel být vystrašený. Před Jonathanem Davidem dostal v útoku přednost Mohamed Bayo, jenž rozhodně nepatří ke spolehlivým zakončovatelům.

Ani tentokrát se střelecky neprosadil, na rozdíl od kolegy Edona Zhegrovy, který v minutě dvanácté nejprve nahrával Bafodému Diakitému, jehož střelu zastavila pravá tyč, od které se míč málem dorazil do zad Gianluigiho Donnarummy, což by bývalo mohlo znamenat nepříjemnosti. Takhle dokázal italský mistr Evropy z roku 2021 balon zkrotit.

Následně pálil tvrdě Dembélé. Muže v rukavicích neprostřelil. Bradley Barcola to zkusil z úhlu a Lucas Chevalier musel na zem. Po půl hodině hry si merunu chystal ke střele Dembélé. Alexsandro Ribeiro pro to neměl pražádné pochopení a francouzského reprezentanta ve vlastní šestnáctce skluzem sundal. Vitinhovi se podařilo jedničku ve službách Lille rozhodit, takže mu stačilo zakončit po své levé ruce - 0:1.

Za 180 sekund si Barcola vyměnil míč s Marcem Asensiem a pravačkou předvedl ukázkový obstřel ke vzdálenější (pravé) tyči - 0:2. O poločasové pauze měl trenér Bruno Génésio hodně, o čem přemýšlet. Druhou půli začal nepřesnou střelou Bayo. Marco Asensio pak zatoužil po proměně z nahrávače ve střelce, nicméně strážce domácí svatyně byl proti.

Tiago Santos nechtěl zůstat pozadu, jenže jeho tečovaný pokus se stal Donnarummovou snadnou kořistí, stejně jako možnost Alexsandra Ribeira. Naopak Benjamin André mezi tři tyče vůbec nezacílil. Jiskřičku naděje vykřesal v 78. minutě Zhegrova, když mu hostující defenziva věnovala moře prostoru. Pak jen stačilo najít volný koutek u pravé tyčky - 1:2.

Záhy poté kosovský reprezentant skóroval znovu, avšak při rozehrávce standardní situace odhalil VAR ofsajdové postavení. Fotbalisté ve službách PSG pak předvedli svoji zkušenost. Jakékoli snahy o ofenzivní výpady dokázali včas eliminovat, naopak sami ještě jednou udeřili. Běžela druhá nastavená minuta, když Desiré Doué na levé straně přelstil Thomase Meuniera, odcentroval na malé vápno, kde se mezi dvěma stopery pověsil do vzduchu Randal Kolo Muani a pečetil výhru svého týmu - 1:3.

Více informací k zápasu

Angers SCO - OGC Nice 1:4

01.09.2024 17:00

Góly: 67. Himad Abdelli (pen.) - 6. Youssouf Ndayishimiye, 25. Hicham Boudaoui, 72. Evann Guessand, 85. Evann Guessand

Na úvod nové sezony Les Aiglons nestačili na nováčka z Auxerre, ale teď už další postoupivší celek ve vzájemném klání bodovat nenechali. V případě SCO tedy v kolonce získaných bodů nadále svítí nula, přestože se po opětovném postupu prezentovalo bojovnými výkony.

Hosté nechtěli tentokrát ponechat nic náhodě a na svého protivníka vlétli od začátku. V 5. minutě tvrdě pálil Hichem Boudaoui a Yahia Fofana měl za 120 sekund další práci, se kterou si už nezvládnul poradit. Výtečný roh v podání Jonathana Clausse doputoval k Youssoufu Ndayishimiyemu, který hlavou zacílil do správného prostoru - 0:1.

Týmu Francka Haiseho přinesla tahle trefa na kopačky klid, takže se Boudaoui ani moc nehněval, když při své další šanci v 18. minutě pálil nad. Melvin Bard si na Fofanu taky nevyzrál. Boudaoui však dělal nadále průvan v domácí defenzivě. Za svou aktivitu byl odměněn ve 25. minutě. Nejprve sice ještě minul, následně mu patičkou efektně i efektivně předložil Tanguy Ndombélé a jeho tečovaný pokus z hranice vápna se zastavil až v síti - 0:2.

Záhy po rozehrávce přišla řada na Badredinea Bouananiho, jehož ránu gólman vyrazil. Evan Guessand pak využil chyby v rozehrávce, avšak trest pro Angers se nekonal, jelikož se jeden z obránců stačil vrátit. Mohamed Cho si vylámal zuby na Fofanovi. Teprve ve 35. minutě vyzkoušel pozornost Marcina Bulky Farid El Melali.

Po změně stran tempo opadlo. V 55. minutě si Bamba Dieng snad nemohl myslet, že by touto navštívenkou dokázal polského protihráče mezi třemi tyčemi pořádně zaskočit. V 65. minutě zaváhal hráč s číslem 64 na dresu. Moïse Bombito ve vlastní šestnáctce fauloval, vyfasoval druhou žlutou a musel do šatny. Himad Abdelli si při penaltové exekuci počkal a snížil na 1:2.

Za pět minut Evann Guessand odmítnul jakékoli snahy o dramatizaci, když Jérémie Boga předvedl sprint z vlastní poloviny až do vápna, kde zvolil jen slabou střelu. Balonu musel ještě před čárou pomoci právě reprezentant Pobřeží slonoviny, protože jinak by obránce Cédric Hountondji patrně dokázal zasáhnout - 1:3. V 86. minutě si Guessand udělal prostor na hranici vápna a z kroku zacílil neomylně k pravé tyči - 1:4.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - AJ Auxerre 3:1

01.09.2024 17:00

Góly: 23. Elisha Owusu (vl.), 52. Rassoul Ndiaye, 90+6. Abdoulaye Touré (pen.) - 17. Gaëtan Perrin

Skvadra Christopha Pélissiera po týdnu zase doplatila na nedisciplinovanost. Tentokrát hrála o deseti celý druhý poločas, čehož soupeř dokázal využít a po třech odehraných kolech mu patří sedmá příčka.

První velmi dobrá příležitost byla na Stade Océane k vidění už v 8. minutě. Loïc Négo vyčíhal ten správný moment, aby mohl pobídnout Rassoula N’Diayeho, který z nějakých jedenácti metrů minul pravou tyčku. Další možnost patřila Arounovi Sangantemu, jehož s vypětím všech sil vychytal Donovan Léon, jenž musel skákat do protipohybu.

V 17. minutě rozehrával z levé hrany vápna přímý kop Gaëtan Perrin. Díky spolupráci se zadní tyčí z toho byl krásný, nečekaný gól - 0:1. Nicméně, vedení hostujícímu výběru nevydrželo dlouho, neboť už za šest minutek přihrával před bránu Négo a Elisha Owusu změnil dráhu balonu tak, že skončila ve vlastní síti - 1:1.

Ve 38. minutě Oussama Targhalline vyčíhnul soupeřovu rozehrávku, přihrál na malé vápno, kde se pohyboval N’Diaye, kterého lehoučce postrčil Jubal Júnior, takže dvaadvacetiletý forvard o kousíček přestřelil břevno. V nastaveném čase prvního poločasu předvedl druhý ostřejší zákrok Holanďan Ki-Jana Hoever, za což vyfasoval červenou kartu a zamířil do šatny o čtyři minuty dříve než ostatní.

Ve 48. minutě si ve velkém vápně sebral míč N’Diaye a mezi nohama Gabriela Osha zacílil k levé tyči, jenže si nepohlídal ofsajdové postavení. Za pět minutek si počkal na centr Christophera Operiho z levé strany a placírkou ze sedmi metrů nedal Léonovi šanci. I proto, že střela nepříjemně poskočila - 2:1. V 65. minutě měl v pokutovém území dost času Lassine Sinayoko. Arthur Desmas si trpělivě počkal a podruhé míč ze své svatyně nelovil.

Skoro až do finálního hvizdu se hrálo bez vyložených možností. A když už se nějaká naskytla, většinou jí předcházelo porušení pravidel. Až v samotném nastavení se po Operiho centru pustil mezi gólmana a Jubala Júniora střídající Josué Casimir. Vykoledoval si faul a nařízenou penaltu proměnil Abdoulaye Touré, jelikož cílil k pravé tyči, zatímco Léon skákal na opačnou stranu - 3:1.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Stade Rennes 2:1

01.09.2024 17:00

Góly: 41. Junja Ito, 48. Oumar Diakité - 13. Leo Skiri Østigard

Les Rouges et Blancs tedy nad Les Rouges et Noirs zvítězili podruhé v řadě stejným výsledkem. S tím rozdílem, že zatímco v květnu se do střelecké listiny zapsali Yunis Abdelhamid, Sergio Akieme a Fabian Rieder, tentokrát to byli Junya Ito, Oumar Diakité a Leo Skiri Østigard. Remeš tedy připisuje první výhru, kdežto vždy ambiciózní Rennes už druhou porážku.

V 6. minutě si dělal ve vápně prostor Marshall Munetsi, avšak pozdější jediný střelec bretaňského celku mu klíčovým skluzem znemožnil vystřelit. Následně přišly dvě chvíle Arnauda Kalimuenda, jenž nedokázal ani jednu využít. V 11 minutě hlavičkoval Østigard a díky vydatnému přispění Valentina Atangany Edoy se mohl jít radovat - 0:1.

Hned po rozehrávce pobídnul Yaya Fofana kolegu Oumara Diakitého, jenže ten si musel na svůj světlý moment počkat až do druhého dějství. Ve 24. minutě rozehrával roh Ito. Jeho centr doputoval neomylně na hlavu Emmanuela Agbadoua, kterého dokázal výborně vychytat Steve Mandanda. Další příležitost patřila Keitovi Nakamurovi. Bohužel pro výběr Luky Elsnera nezacílil podle představ.

Junja Ito byl za svou aktivitu odměně ve 41. minutě. Yaya Fofana zvládnul navzdory složité pozici ve vápně odcentrovat před bránu, kde japonský reprezentant zamířil hlavou do protipohybu muže v rukavicích - 1:1. Nepříjemný "šatňák" byl tedy na světě a brzy po startu druhé půle mělo být pro družinu Juliena Stéphana ještě hůř.

I proto, že si Amine Gouiri nepočínal v úvodní minutě druhého poločasu v zakončení lépe. Pak už Ito posunul na pravém křídle na v lepší pozici se nacházejícího Butu, jehož centr na zadní tyč našel Diakitého, jehož hlavičku nedokázal Mandanda zkrotit - 2:1. Tohle zaváhání už devětatřicetiletý gólman odčinil v 55. minutě, když vytáhnul zakončení Agbadoua, jemuž pochopitelně servíroval Junya Ito.

Další fáze utkání se nesla spíše ve znamení vyčkávání Remeše na to, s jakou přijde soupeř. Až v 82. minutě pálil ze třiceti metrů Agbadou, ale pravý horní roh brány minul o dobrý metr. Rennes nedopomohlo k vyrovnání ani šestiminutové nastavení. Tohle zaváhání se tedy pokusí odčinit po reprezentační pauze, kdy doma přivítá zatím se trápící Montpellier. Naopak Remeš vycestuje na Stade de la Beaujoire, tj. na domácí půdu ve formě hrajícího Nantes.

Více informací k zápasu

AS Monaco - RC Lens 1:1

01.09.2024 15:00

Góly: 84. Denis Zakaria - 90+3. Przemyslaw Frankowski (pen.)

Když se šest minut před vypršením řádné hrací doby prosadil Denis Zakaria, vypadalo to pro účastníka Ligy mistrů velice nadějně. Nicméně v nastaveném čase dokázal z penalty vyrovnat Przemyszlaw Frankowski, díky čemuž platí, že ani neúspěšný adept na post v hlavní fázi Konferenční ligy v novém ročníku té domácí ještě neprohrál.

Během úvodní pětiminutovky zahrával Racing hned tři rohové kopy. Nic z nich však nedokázal vytěžit. Naopak mohl být rád, že Maghnes Akliouche při své šanci netrefil bránu. Další minuty se hrály spíše v poklidném tempu, ač hráčům na obou stranách nešlo upřít bojovnost. Ve 22. minutě se Akliouche dostal za obranu Lens, kde nedokázal přelstít vyběhnuvšího Briceho Sambu.

Nedlouho poté zvládnul ošemetnou situaci ve vlastním vápně na výbornou Philipp Köhn. Po půl hodině hry to vypadalo, že se Adrien Thomasson s Wesleyem Saïdem předhánějí v tom, kdo víc rozezvučí břevno. Dvě obrovské příležitosti pro severofrancouzský celek, obě tedy nevyužité. Na góly se tedy muselo čekat až do druhého dějství.

To začalo opatrně. Až po deseti minutách se připomněl Maghnes Akliouche. Dvaadvacetiletý fotbalista s jedenáctkou na dresu, který si z pařížské olympiády odvezl stříbro, musel sledovat, kterak jest jeho nadějný pokus zblokován do bezpečí. Florian Sotoca hlavou posléze minul a na Köhna nevyzrál ani v 72. minutě.

Takuma Minamino při další šanci nepropálil obrannou zeď, zatímco v 78. minutě po přihrávce od Hamzata Ojedirana sice skóroval Rémy Labeu Lascary, ale radost to byla jen krátkodobá, jelikož zahrál rukou. Teprve v 84. minutě se do listiny střelců zapsal Zakaria, když uklízel hlavou po Henriqueho centru od rohového praporku - 1:0. Jenže, v nastaveném čase právě autor branky šel do střetu s Ojediranem a sudí Willy Dejalod písknul do píšťalky. Penaltu Frankowski proměnil, neboť zvolil tvrdou přízemní ránu k levé tyči - 1:1.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Olympique Marseille 1:3

31.08.2024 21:00

Góly: 90. Shavy Babicka - 16. Mason Greenwood, 17. Mason Greenwood, 52. Luis Henrique

Mason Greenwood před letošní sezonou posílil Marseille a francouzský klub udělal skvělý obchod. Ofenzivní fotbalista dal ve třech zápasech už pět branek, v sobotu večer měl lví podíl na triumfu na půdě Toulouse.

Olympique měl možnost posunout se minimálně do neděle do čela tabulky a za posunem do čela šel od prvních minut. Situaci si hodně ulehčil po čtvrthodině hry a hlavní roli sehrál právě Mason Greenwood. V šestnácté minutě nedokázala domácí defenzíva odvrátit centr, při pokračující akci se k míči dostal Luis Henrique, uličkou vysunul někdejšího fotbalistu Manchesteru United a ten zamířil přesně k tyči - 0:1.

Toulouse ještě nevstřebalo první ránu do vazu a o několik desítek vteřin později přišla druhá. Před Luisem Henriquem se otevřela defenzíva, Brazilec ještě přistrčil na pravou stranu opět na Greenwooda a ten prostřelil brankáře Restese podruhé. Nutno poznamenat, že domácí brankář se v tuto chvíli musel lehce červenat - 0:2.

První poločas prakticky rozhodl o vítězi a domácí definitivně srazila do kolen 27. minuta. Hodně nešikovně šel do souboje s protihráčem Frank Magri, soupeře zasáhl do kolena a následovala červená karta.

Početní převahu mohl prakticky okamžitě zúročit Elye Wahi, ve 31. minutě překonal Restese, za něhož ovšem zaskočil jeden z obránců. V nastavení pak na hattrick útočil Greenwood, který obešel protihráče a zakončoval střelou na zadní tyč, proti níž se Restes vyznamenal.

Definitivní rozhodnutí přišlo krátce po změně stran a znovu u toho byl Luis Henrique. Z levé strany posílal do pokutového území další přihrávku a nešťastník Charlie Cresswell si srazil míč do vlastní sítě - 0:3.

Marseille s vědomím tříbrankového polštáře ubrala plyn a kontrolovala zápas, i tak si vytvořila ještě několik zajímavých pozic. Za hlavu se chytal především Greenwood, v 58. minutě na něho zívala odkrytá brána a ofenzivní fotbalista zamířil nad. Pierre-Emile Højbjerg pro změnu o dvacet minut později rozvlnil jen boční síť.

Toulouse už další branku neinkasovalo, v samém závěru se navíc dočkalo čestné trefy. Dlouhý pas dopředu poslal Djibril Sidibé a situaci špatně vyhodnotil brankář Gerónimo Rulli. Nabíhající Shavy Babicka byl u balónu dříve, gólmana obešel a střelou do prázdné svatyně dal výsledku konečnou podobu.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - FC Nantes 1:3

31.08.2024 19:00

Góly: 30. Akor Adams - 24. Matthis Abline, 45+7. Moses Simon (pen.), 85. Mostafa Mohamed

Zápas těchto dvou klubů nikdy nemá jednoznačného favorita, přestože Michel Der Zakarian, aktuální lodivod MHSC, působil i u Les Canaris. Vstup do nového ročníku mu hrubě nevychází, jelikož jeho defenziva jest po třech odehraných kolech nejhorší v celé soutěži. Naopak jeho bývalý zaměstnavatel z Bretaně bude jistojistě i po tomto víkendu okupovat pohárovou pozici.

Marně se na jihu Francie vzpomíná na formu, se kterou tam dorazili Akor Adams a Musa Al-Tamari. Střelecké trápení předvedl druhý jmenovaný v 6 minutě, když v dobré šanci mířil docela mimo. Ve 23. minutě mu Matthis Abline na opačném pólu ukázal, jak se to má dělat. Hráč, který do Nantes trvale přestoupil z Rennes, využil sklepnutí od Tina Kadewereho a skákavou střelou zpoza vápna otevřel skóre této partie - 0:1.

V době, kdy se první půl hodina stala minulostí, nedokázal Alban Lafont zkrotit štiplavou ránu, čehož měrou vrchovatou využil dobíhající Akor Adams, aby zaznamenal svou zřejmě nejsnadnější trefu v dresu Montpellieru - 1:1. Jeho kapitán Téji Savanier byl obranou hostujícího mančaftu pečlivě střežen, což bylo klíčové pro to, aby se misky vah překlopily znovu na stranu Kanárků.

V samotném závěru prvního dějství se místo rychlého protiútoku domácích přesunul rozhodčí Millot před obrazovku, aby posoudil hru rukou ve vlastní šestnáctce. Záznam prokázal, že k porušení pravidel došlo, a tak mohl Moses Simon s velkým přehledem proměnit - 1:2. Pro nigerijského útočníka šlo o druhý zářez v sezoně.

Po změně stran pozoruhodné šance výrazně ubyly. A když už se někdo do nějaké dostal, většinou obtížně nacházel prostor mezi třemi tyčemi. Povedlo se to až Mostafovi Mohamedovi v 85. minutě. Egyptský reprezentant převzal přihrávku od Kadewereho a šajtlí pravé nohy zavěsil pod břevno, čímž dal výsledku jeho finální podobu - 1:3.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - AS Saint-Étienne 4:0

31.08.2024 17:00

Góly: 10. Mahdi Camara, 32. Romain Del Castillo (pen.), 78. Ludovic Ajorque, 84. Kenny Lala (pen.)

Nováček, ten tvrdý chleba mívá a své o tom mohou aktuálně vyprávět v Saint-Étienne. ASSE prohrálo i třetí zápas, stále čeká na první branku a na půdě Brestu dokonce ani jednou nevystřelilo přímo na bránu.

Domácí měli jasně navrch a už po osmi minutách mohl se stavem pohnout Abdallah Sima, jehož obstřel se mezi tyče nevešel. Někdejšího fotbalistu Slavie to ale příliš mrzet nemuselo, o několik desítek vteřin později zahrával účastník Ligy mistrů rohový kop, míč si šťastně našel Mahdi Camara a hlavou ho uklidil do sítě - 1:0.

Favorit se uklidnil, utkání měl pod kontrolou a s postupem času přidal i další góly. Ve 30. minutě centroval z levé strany Jordan Amavi, jeden z obránců zahrál rukou a kopala se první penalta. Míč si vzal Romain Del Castillo a s přehledem zvýšil na 2:0.

Brankář Marco Bizot se ve svatyni nudil a práci mu nakonec nenadělal ani Ayman Aiki, který v ideální pozici nezvládl zakončení a z deseti metrů poslal míč vysoko nad.

Po změně stran se obrázek hry neměnil, Brest nadále tahal za delší konec a kdyby Jonas Martin v 70. minutě lépe zvládl zakončení, mohlo to být o tři branky. Pasivní hosté trestu přesto nakonec neunikli. V 78. minutě pálil z trestného kopu Kenny Lala, brankář Gautier Larsonneur jeho pokus neudržel v rukavicích a pohotový Ludovic Ajorque si na své konto připsal první zásah v novém dres.

Kenny Lala se pak svého gólu dočkal v 84. minutě a bylo to z pokutového kopu. Pierre Cornud zaváhal při bránění centru, chybu hasil stažením protihráče a Lala podobně jako v první půli Romain Del Castillo nezaváhal - 4:0.

Ani to nemuselo být vše a nováček si do Saint-Étienne mohl odvézt nepopulárního bůra. Ve čtvrté minutě se ve vápně dostal k míči osamocený Axel Camblan a zakončoval na bližší tyč. Razance jeho pokusu nechyběla, nedostalo se mu ale přesnosti a vlnila se pouze boční síť.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Racing Strasbourg 4:3

30.08.2024 20:45

Góly: 45+2. Corentin Tolisso, 61. Ainsley Maitland-Niles, 63. Gift Orban, 72. Gift Orban - 2. Sebastian Nanasi, 48. Andrey Santos, 58. Emanuel Emegha

Když krátce před vypršením úvodní hodiny hry zvyšoval Emanuel Emegha na 1:3, vypadalo to, že Les Gones, kteří úvodní dva duely v sezoně prohráli, nebudou mít dostatek si ani na vyrovnání, natož aby po finálním hvizdu slavili tříbodový zisk. Nakonec se tak stalo, přestože nejspolehlivější střelec poslední doby se do listiny tentokrát nezapsal.

Gólová divočina začala v Parc Olympique Lyonnais už po necelých 180 sekundách hry. Clinton chyboval defenzivě, čehož využil Sebastian Nanasi a v podstatě z hranice malého čtverce nedal Lucasi Perrimu pražádnou šanci zasáhnout - 0:1. Po uplynutí úvodní desetiminutovky o sobě dal poprvé vědět Lacazette, leč Kalle Johnsson si s tímhle ohrožením svojí svatyně poradil.

Další možnost patřila Abneru Viniciusovi, jenže k ničemu nevedla. V závěru úvodní dvacetiminutovky Emanuel Emegha nenavázal na minulý týden, kdy se střelecky prosadil proti Rennes a po svém sólu se musel sklonit před brankářským uměním Lucase Perriho. Záhy o sobě dal vědět Georges Mikautadze. Posila z Met, která by neměla chybět 7. září v Lize národů v duelu s českým týmem, byla švédským gólmanem vychytána.

Předtím, než se úvodní půl hodina stala minulostí, bylo znovu rušno před pokutovým územím Racingu. Žádná pohroma se pro hosty nakonec zatím nekonala. V závěru poločasu tlak výběru Pierra Sageho sílil. Nejprve jeho svěřenci velice slibnou akci zazdili, při druhé příležitosti ztroskotali na pozorném Johssonovi, nicméně do třetice všeho dobrého v jejich případě platilo.

Už v nastaveném čase si Alexandre Lacazette udělal ve vápně prostor, načež křižnou střelou orazítkoval levou tyčku. Od ní se kulatý předmět odrazil ke Corentinu Tolissovi, jenž s pomocí teče obránce vyrovnal na 1:1. S takovým výsledkem se šlo do šaten. I proto, že autor vyrovnávací trefy při svém dalším pokusu cílil jen do brankářovy náruče.

Hned ve 48. minutě našel Dilane Bakwa svým centrem Andreye Santose, jenž uklízel hlavou přesně k tyči - 1:2. Nadále se hrálo ve velice dobrém tempu a v 58. minutě vyslal Caleb Wiley do úniku kolegu Emeghu, který dokázal Perriho prostřelit - 1:3. V ten moment nezbývalo Lyonským, než se pokusit o rychlou odpověď. Ta přišla, dokonce v dvojnásobném provedení.

Po hodině hry se míč napálený do břevna odrazil k Ainsleymu Maitland-Nilesovi, který jej bez rozpaků poslal do sítě - 2:3. Branku musel potvrdit VAR, což se také stalo. A díky tomu po rozehrávce mohl Gift Orban vyrovnat, když využil pobídky od Lacazetta, jenž dovedl Francii na domácích hrách k olympijskému stříbru - 3:3.

Kdo se domníval, že šest zásahů bude stačit, ten se hodně pletl. V 72. minutě centroval Malick Fofana, jenž krátce předtím zahodil dobrou možnost. Gift Orban si ve vápně počíhal a přesnou hlavičkou otočil skóre ve prospěch celku, který na začátku století neohrozitelně vládnul francouzskému fotbalu - 4:3. Nedá se tvrdit, že by družině Liama Roseniora ve zbývajícím čase chyběla snaha, nicméně na osmou branku v této partii už nedošlo.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
3
3
0
0
13 : 2
9
2
Olympique Marseille
3
2
1
0
10 : 4
7
3
FC Nantes
3
2
1
0
5 : 1
7
4
AS Monaco
3
2
1
0
4 : 1
7
RC Lens
3
2
1
0
4 : 1
7
6
Lille OSC
3
2
0
1
5 : 3
6
7
Le Havre AC
3
2
0
1
6 : 5
6
8
OGC Nice
3
1
1
1
6 : 4
4
9
Racing Strasbourg
3
1
1
1
7 : 6
4
10
Stade Reims
3
1
1
1
4 : 5
4
11
Stade Rennes
3
1
0
2
5 : 5
3
12
Stade Brestois
3
1
0
2
5 : 7
3
13
AJ Auxerre
3
1
0
2
3 : 6
3
14
Olympique Lyon
3
1
0
2
4 : 8
3
15
Toulouse FC
3
0
2
1
2 : 4
2
16
Montpellier HSC
3
0
1
2
2 : 10
1
17
Angers SCO
3
0
0
3
1 : 7
0
18
AS Saint-Étienne
3
0
0
3
0 : 7
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (47)

Přidat komentář
Langi

Lyonu uz nerozumim…celkove co se kolem toho tymu deje…dneska hezky zabrali, ale twl to prostredi tam musi bejt silene toxic

Reagovat
Seydou Doumbia

Nechat hostům 3x100% golovku, ještě že byl v 1 poločase Emegha tragéd. Potom životní výkon nějakého Johansona či co to bylo v bráně hostů. Potom polehavačky kvůli faulům. Potom dalši šance Lyonu a gol, následně 2 slepené goly hostů, a pak teprve začít hrát v době, kdy už nikdo nic nečeká a otáčet duel. Tomu chybělo už jen v nastavení po nějakém špatném odrazu dostat na 4:4. Dvě tragický defenzívy.

Jinak Fofana jednou bude top, vidím v něm podobně rozdílový drive jako měl třeba Doku v Rén. Mika zatím hrozný sólista a neschopný si vyhovět s ostatními.

Reagovat
Kucka

snad to Gift dnes protrhl a začne mu to padat

Reagovat
LYON69

Když hraje v základu tak nic moc,ale když jde na hřiště jako střídající hráč tak to pokaždé moc oživí stejně jako Malik

Reagovat
Seydou Doumbia

takových hráčů co z lavičky umí ale v základu ne je plno no

Reagovat
Langi

Tak ono kdyz i Laca je polovicni nez loni, tak to mas tezky. Uz na HO byl v priserny forme a uz tehdy jsem mel trochu obavy v jaky forme se vrati

Reagovat
Israha

Včera byl Lacazette výborný, IMO. Mnohem platnější, než sólující a každou šanci spalující Mikautadze.

Reagovat
Langi

to jo, ale furt je to pod nějakým jeho standardem...pokud ten cirkus nepotáhne a nedá zase v sezóně 20+ gólů, pak to nikdy nebude stát za moc. Mikautadze je novej...jemu věřím, že se do toho dostane.

Reagovat
Israha

Tak pod jeho standardem...technicky vzato má z toho zápasu 0+3 . Pak je otázka, jestli takhle bude hrát i nadále, nebo to byla jen jednorázovka.

Reagovat
Seydou Doumbia

na to že se s ním nepočítalo tak se předvedl hezky jen teda nevím kolik dostane prostoru, protože útočníku ted máme dost a nevím vlastně v jaké formaci chceme pokračovat

Reagovat
Dirtyfoxx420

Vylozene hrotovy utocnici jsou jen Laca, Mika a Gift, tak ze jich zas tolik nemame, hlavne jestli chce Sage hrat na 2 hroty v poli, pak by mohl max zaalternovat Zaha, ale to je vse, co na ten post mame. Navic budeme hrat pohary, tak ze prostoru bude hafo a i tak pri nejake absenci se bojim, ze alternativ mohlo byt vic.

Reagovat
Seydou Doumbia

Pokud chceme hrát pravidelně na 2 útočníky, tak se bojím o formaci, kterou chceme hrát.

Reagovat
Dirtyfoxx420

Netuším co chce hrát nějak pravidelně, v přípravě se nejvíc hrálo na 4-3-3 a teď poslední 4 zápasy hrál každý s jinou formací, tak že to zatím neví asi ani on sám

Reagovat
Seydou Doumbia

Právě že na nějakou 4-3-3 jsem myslel že máme moc útočníku. Snad nechceme hrát na 3 stopery, kvalitativně je nemáme a abychom nedostali goly bychom museli hrát formaci 6-2-2

Reagovat
Dirtyfoxx420

Na 4-3-3 máme tak akorát útočníků, když se nikdo nezrakví. Což se jistě brzy stane

Na 3 stopery hrát nemůžeme, to jsme viděli s Alsákama, obrana hořela jak papír a na 3 obranný systém je potřeba technicky zdatný a rychlý stopery a schopné útočné wingbacky které nemáme, tak že to byl snad jen pokus omyl a dál budeme hrát na klasickou čtyřku. Tak že to vidím na 4-3-3 nebo 4-2-3-1 s nějakou alternativou, jako např. 4-2-2-2, když bude potřeba dotáhnout skóre.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako Mika a Orban asi nebudou nadšení když se bude hrát na 1 útočníka, pokud tedy nebude sedět Laca. Největší starosti mi mimo obrany dělá pozice CM, však tam máme skleněného Tolissa a Caquereta, kteří by oba museli odehrát 60 zápasů za rok, aby to sneslo nějakou kvalitu ne? Mimo nich tam je jen Diawara. Cherkiho nepočítám, to je spíš AM.

Reagovat
Seydou Doumbia

ale ted čtu že bychom mohli využít žolíka a přivést ještě Veretu z Marsej, ten by se hodil...ale i to je furt zalostně málo na tu pozici

Reagovat
Dirtyfoxx420

Ještě máme DMka Paula, Matiče a Tessmanna, kteří umí zahrát i na CM, ale je to málo no, pak na pár západů třeba Florent Da Silva.. slabota

Ale to je na všech postech, když se v tom začneš vrtat, nevím kdo kde vzal, že s tímhle chce hrát o LM.

Reagovat
Seydou Doumbia

Paul je hráč, kterému bych dal 15 min maximálně v zápasech, kde vedeme o 3 goly, Matic na CM nemá rychlost ani myšlenku za mě a Tessmana neznám, ale beru je všechny jako defenzory, nikoli za kreativní hráče na CM. Já tomu týmu ještě týden před ligou celkem věřil, ale nepočítal jsem s tím že Niakhaté bude hrát jak Morel či Bakary Koné a počítal jsem ještě se zvučnějšími posilami do týmu, což nevyšlo. Jen teda nevím, jak dopadl ten dluh co máme.

Reagovat
Dirtyfoxx420

Paul je hrac, kteremu bych zabalil satecek s buchtama a poslal do sveta

Ja taky nerikam, ze to jsou kreativni CMka,jen ze to dokazi zalepit. 150 mega (nebo kolik?) v prdeli a kvalita skoro zadna, slusna pracka na penize. Byl bych moc rad, kdyby se na jare pripojil k tymu Almada a dal nam z podhrotu kreativitu a myslenku

Jinak co se tyce dluhu, tak clanek z 23. srpna:

The French side aims to raise 100 million euros ($111 million) before the transfer window closes. L'Equipe reported that they still needed 75 million euros to reach their target.

Od toho odecteme skoro 10 mega za Tessmanna, Zahu a Omariho, kteri se k nam pripojili od 24. srpna a stale mame diru 35 mega, co chteli pokryt behem tohoto prestupaku ... tak ze se bude nejspis setrit i v zime

Reagovat
Dirtyfoxx420

***sry, k tomu si pricteme 10 milionu a je to 85 mega, co nedokazali pokryt.

35 by bylo jeste v pohode

Reagovat
Dirtyfoxx420

Ale bůh ví,co se Sagovi honí hlavou, tohle jen typuju, třeba se hecnul a bude to chtít utáhnout na ty 3 stopery.

Reagovat
Langi

3-5-2 by teoreticky fungovat mělo...3 stopery máme, 3x CM taky, na křídla Benrahma, Zaha, Fofana, Niles a 3 útočníky na 2 posty jsi jmenoval.

Reagovat
Seydou Doumbia

tahle formace má víc otázek než odpovědí...začínat budeme s wingbacky jako abner a tafliafico a při nepřízní výsledku budeme dávat do hry fofany, benrahmy co nebudou bránit na lajně? 3 stopery máme, ale kdo snese měřítko? víc neznamená že to bude lepší, nehledě na to že tolisso nevydrží zdravotně a kakre by musel odehrát celou sezonu, protože cmka nemáme taky...ti dva útočníci jsou potom ten nejmenší problém

Reagovat
Langi

Fungovat bude asi obojí stejně. Zase, říkám na papíře.

3-5-2 se dá hrát třeba takhle:

Maitland-Niles, Andryelson, Caleta-Car, Niakhate, Abner - Caqueret, Cherki, Tolisso - Lacazette, Benrahma

Stejně tak, 4-3-3:

Maitland-Niles, Andryelson, Niakhate, Abner - Caqueret, Cherki, Tolisso - Orban, Lacazette, Benrahma

Problém je, že ve 3-5-2 neexistuje na oba kraje prakticky alternativa. Problém 4-3-3 je zase to, že při téhle sestavě bude 5 lidí jen útočit, střed bude hořet a stoperská dvojice to nebude dávat. Já nevím sám co bych hrál...tohle mi přijde bez koncepce, v týmu chybí specifičtí hráči, přitom kádr je strašně široký.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ještě se spekuluje že by mohl příjít Veretout, ten by se hodil. No v tom tvém 3-5-2 nevěřím té obraně, akorát tam je o 1 tragéda více. Záloha moc ofenzivní, Kakré není typické DM, hádám že tam bude spíš Matic, možná ten Tesmann. Kádr je na určitých postech široký, ale je to na úkor nějaké kvality. Vůbec se mi to nelíbí. Do toho ještě ten Zaha, hádám to taky asi nebude charaktérní vzor i když on jen hostuje.

Reagovat
Langi

Veretout je pod smlouvou a přestupák ve Francii skončil v neděli, takže může přijít max na krátkodobé hostování bez opce, nebo nevím, že by tam byla nějaká další vyjímka, kterou neznám?...zároveň by to byl asi šestý středopolař s ambicemi na základ...jako na co si hrajem, ten kádr je široký jak Chelsea, kdyby si stáhla všechny hráče z hostování...na jednu soutěž o 36 kolech a pár šudlátek v EL...před týdnem kecy, že se musí prodat za 75 ME a mezitim přišel Zaha a Tessmann...já tomu fakt nerozumim ...jinak Adryelson se vrací zpátky do Brazílie...asi už se vypralo dost...myslim, že budeme ještě žasnout, co v průběhu sezóny všechno vyplave...tohle není normální

Reagovat
Seydou Doumbia

Co vím tak týmy mají možnost 1 vyjímky po přestupáku, viz experska ted kde se opravdu o Veretutovi píše. Já bych ho bral. No tak Matice beru zatím jako základ,

Tessmann přišel ted z Benátek tak ten nemusí vyloženě letos hrát ještě základ, místo něj asi Matic. Caqueret beru, Tolisso nemá zdraví, místo něj tedy Veretout. Pak tam je Niles, což je univerzál a zahraje si i tak dost, protože může hrát více pozic. Pak Cherki, se kterým nevím jaké jsou plány, jestli bude zase chodit jen na zbytky zápasů se snažit udělat rozdíl, netuším. Široký kádr plný průměraku bych to nazval. Aklouhkou je vtip, Diawara moc hrát nebude.

No rozdíl měl být 65 mega, protože odešel Sarr do Strasburgu. Potom přišel Omari, Well feed Zaha (oba host) a ted Veretout. Nějak se to asi promlčelo nebo Textor udělal nějaké podvody, jinak bych čekal bodový odpočet. Pořád čekám na ten dopad toho všeho, jak píšeš ty.

Reagovat
LYON69

Veretout uz k nam ptestoupil,oznamili to dnes večer

Reagovat
Dirtyfoxx420

Nejreálnější mi přijde 4-3-3:

Lopes/Perri

Mata/Kumbe-Car/Lovren-Omari/Niakhate-Tagli-Abner

Matič/Tessmann

Caqueret/Diawara - Tolisso/Maitland

Gift/Nuamah-Laca/Mika-Benrahma/Fofana

Ještě přišel Zaha a máme Cherkiho, ale s tím fakt nevím kam, na zálohu moc laxní a na křídlo nemá úplně rychlost, leda na podhrot, aby rozdaval přihrávky a hral si s míčem, ale radši bych ho za nějakých 30-40 mega prodal, ať se sníží dluh, zas takový impact na tým nemá, aby se mermomocí držel.

Reagovat
Seydou Doumbia

Cherki odmítl bezdomovce z Premier League no, radši zůstal u nás. Čekal jsem že půjde do PSG/BVB.

Reagovat
Dirtyfoxx420

Hele ať už ten Fulham nebo Dortmund a Lipsko, kamkoliv, ale furt lepší že zůstal, než aby šel za směšných 15 mega k teplým psům z Paříže.

To by byl Lyon pro smích celé Francii.

Reagovat
Seydou Doumbia

Bojím se že on nikdy tu větší hodnotu mít nebude a dopadne jako Fekir/Oar my pro něj místo v týmu přesně nemáme a on nemá konzistentní formu...on nikdy nebude hrát u nás pravidelně základ mi příjde

Reagovat
Dirtyfoxx420

Hodnotu má okolo 30 a zbavovat se ho za půlku ceny? No nevím, spíš bych mu tu šanci dal, ať se ukáže jestli na to opravdu má, když ne, tak to odsedí a pak odejde v létě zadarmo, když odkope fajn podzim, tak s ním podepsat novou smlouvu, udělat si dobrou pozici pro vyjednávání, třeba s nějakou výkupkou a pak ho v létě zkusit prodat (Chelsea prý stále shání hráče ) a kdyby zazářil, tak proč si ho nenechat, potenciál má borec slušný, jen mu trochu drbe v palici mi příjde. Je to jen na něm, tahle sezóna pro něj bude průlomová.

Ale od té doby, co je u kormidla Sage, tak skoro nehraje, nevím co s ním mají v úmyslu. Když nebude hrát, tak novou smlouvu nepodepíše a moc zajímavých nabídek mít taky asi nebude, vzhledem k tomu, co zatím ne-ukázal, náznaky byli ale něco tomu prostě chybí... Vidím to na Katar nebo SA, tam by se s tím vzhledem nevyjímal.

Reagovat
Seydou Doumbia

Rayan Cherki odmítl několik nabídek a nakonec zůstane v Lyonu. Záložník dokonce podepíše novou smlouvu, francouzskému celku se brzy zaváže do června 2027.

tohle bylo tu v expresce, tak asi podepíše i když nezáří a nehraje no nejlepší úsek kdy mu to šlo byla ta sezona, kdy hrál s lacou a barcolou, což taky bylo spíš určité časové období...na to jak dlouho u nás je tak nic moc, výhoda že mu je teprve 21 tak furt má rok, dva čas se prosadit jj nejhůř arábači nebo chelsea, tam má vždy šanci

Reagovat
Dirtyfoxx420

Tak bylo by hezký kdyby se prosadil a táhnul Lyon jako kapitán, je to rodák přímo z Lyonu, tak že mu to přeju, ale zatím mě na tom hřišti spíš se*e, když nastoupí.

Reagovat
Seydou Doumbia

podobně moc kliček a hra pro oko diváka, efektivita 0 bodů

Reagovat
Israha

Mi to přišlo podobné, jak loni proti Brestu či Lille v druhé půlce sezony. Silných dvacet minut, kde jste proměnili vše, co se vytvořilo, a nakonec to stačilo na obrat. Vlastně nevím, nakolik je tohle mentální kvalita a chladnokrevnost a nakolik jenom klika.

Reagovat
Seydou Doumbia

+ nedávno ta přestřelka s montpellier...taky si nejsem jistý, protože v 1 poločase se zazdělo vše co mohlo + to pochytal golman a ve druhém co šance, to gol...ale takhle přece nemůže hrát tým co by měl mít ambice bojovat o LM a tým co utratil 150 mega v létě...tohle pár x za sezonu vyjít může, ale proti kvalitnějším týmum bez šance

Reagovat
Israha

Mikautadze včera "na Wahiho", no . Ony ty zápasy jsou pekelně zábavné, ale taky si nejsem jistý, jestli takhle má hrát aspirant na poháry. Štrasburk pod Roseniorem sice nevypadá marně, ale furt byste je doma měli spíš přejet, kádr mají o třídu slabší.

Reagovat
Seydou Doumbia

Alšáce mají hodně talentovaný tým, každý hráč 18-21 s dobrým potenciálem, tohle se ale mělo sesypat v prvních 30 minutách a ne až v druhém poločase no.

Reagovat
Godwinson

Dost se tehle sezony bojim. Sestup je letos hodne realny

Reagovat
Mandanda_30

Začátek hrůza, defenzivní chaos, zbytek nice, Luis Henrique úplně ožil pod De Zerbim Greenwood až na ten komickej miss super, Hojbjerg + Kondogbia duo se mi zatím zamlouvá. Rulli s tou neschopností se dohodnout při centrech s obranou jestli si jde on pro míč nebo ne + ta jeho sračka chyba na konci mi dělá obavy... Uvidíme příští 2 zápasy (Nice + Lyon), to nám ukáže jak na tom doopravdy jsme, zatím ale pozitivní....

Reagovat
Dirtyfoxx420

Wau, jako ze fakt wau.

Po tom golu na 1:3 uz sem fakt neveril a ocekaval dalsi potupnou porazku.

Asi se nechci nimrat ve vykonu a jen pochvalim houzevnatost tymu a krasnou otocku zapasu na 4:3. Jako ze po tom poslednim golu ve me neskutecne vybouchli emoce..

Ted jen doufam, ze se to ted pozitivne podepise na celym tymu a bude jen lip.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

PSG a i Marseille letos jedou . Zatím hodně solidní od nich

Reagovat
Rezan

Nesleduji francouzskou ligu, ale zaznamenal jsem, že Lyon potřeboval prodat hráče za 100M, ale místo toho ještě nakoupil. Nevíte někdo, zda to mají nějak vyřešené?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele