Ligue 1 - souhrn 4. kola: PSG zůstává stoprocentní

13.09., 22:39, aktualizováno 15.09., 22:38
Komentáře a souhrny
Ousmane Dembélé dvakrát skóroval. (© AFP)

PSG nemělo problémy s Brestem a po čtyřech kolech jako jediné nezaváhalo. Monako zvítězilo v Auxerre a dotáhlo se na druhou Marseille, která ovládla jihofrancouzské derby s OGC Nice. Saint-Étienne dalo ve čtvrtém kole první gól a stačilo to i na plný bodový zisk, nováček před vlastními fanoušky porazil Lille. Lens v neděli remizovalo s Lyonem.

RC Lens - Olympique Lyon 0:0

15.09.2024 20:45

Góly: -

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Angers SCO 1:1

15.09.2024 17:00

Góly: 31. Sebastian Nanasi - 62. Bamba Dieng

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Le Havre AC 2:0

15.09.2024 17:00

Góly: 70. Shavy Babicka, 86. Yann Gboho

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Stade Reims 1:2

15.09.2024 17:00

Góly: 28. Douglas Augusto - 34. Marshall Munetsi, 90+1. Keito Nakamura

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Montpellier HSC 3:0

15.09.2024 15:00

Góly: 24. Ludovic Blas, 35. Arnaud Kalimuendo, 60. Albert Grønbæk Erlykke

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Stade Brestois 3:1

14.09.2024 21:00

Góly: 42. Ousmane Dembélé, 73. Fabián Ruiz, 74. Ousmane Dembélé - 29. Romain Del Castillo (pen.)

Paris Saint-Germain obhajuje mistrovský titul a za další trofejí vyrazil nejlepším možným způsobem. I po čtvrtém kole platí, že celek z hlavního města neztratil ani bod, o překvapení se nedokázal postarat ani další účastník Ligy mistrů z Brestu.

Domácí favorit měl od úvodního hvizdu navrch a rychle si začal vytvářet šance, dlouho ovšem doplácel na špatnou koncovku. V sedmé minutě se poprvé vyznamenal Marco Bizot, když zlikvidoval tutovku Mendese, za dalších sedm minut na hostujícího brankáře nevyzrál ani Neves a o chvíli později neměl přesně seřízená mířidla Asensio.

Jako blesk z čistého nebe tak přišel úder na druhé straně hřiště. Ve 28. minutě zaspal Nuno Mendes, který zatáhl za dres protihráče a soupeři daroval pokutový kop. S tím si s přehledem poradil Romain Del Castillo, ten zvolil střelu do středu branky a hosté překvapivě vedli - 0:1.

V průběhu utkání byl hodně vidět Ousmane Dembélé a jeho podpis nesla i další příležitost Pařížanů. Ve 37. minutě si počkal na náběh Hakimiho a Maročan ve vápně našel Asensia, jenž zakončoval přesně do středu svatyně, kde byl připravený Bizot.

Kouzlo nizozemského brankáře nakonec odčaroval až aktivní Dembélé. Psala se 42. minutě, když na levé straně pokutového území dostal prostor Asensio, na zadní tyči našel nehlídaného francouzského křídelníka a proti jeho hlavičce už Bizot zakročit nedokázal - 1:1.

Druhý poločas měl přinesl podobný obrázek jako první část hry, PSG se tlačilo do zakončení a Brest se spoléhal na pevnou defenzívu. Ta povolila v 64. minutě a Marco Asensio po nahrávce od Nevese tentokráte rozvlnil síť, radost mu ale pokazil zdvižený praporek v ruce pomezního rozhodčího.

Tlak mistra tak přinesl zasloužené ovoce až v 73. minutě. Po pravé straně unikl Hakimi, jeho míč si dvacet metrů od brány zpracoval Fabián Ruiz a parádní ranou nedal Bizotovi žádnou šanci - 2:1.

Šokovaný Brest pak o několik desítek vteřin později dorazil Ousmane Dembélé. Střídající Randal Kolo Muani unikl obráncům a jeho zakončení ještě stihl zablokovat vracející se Julien Le Cardinal, dobíhající Dembélé ovšem už měl snadnou práci a střelou do odkryté brány pojistil výhru svého týmu - 3:1.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - AS Monaco 0:3

14.09.2024 19:00

Góly: 8. Thilo Kehrer, 25. Vanderson, 89. Denis Zakaria

AS Monaco rovněž letos míří hodně vysoko a ambice potvrdilo i v utkání čtvrtého kola na půdě Auxerre, knížecí celek zaslouženě vyhrál 3:0 a drží se v kontaktu s PSG a Marseille.

Hosté si situaci značně ulehčili v samotném úvodu utkání. V osmé minutě rozehrával Camara rohový kop, jeho centr si našel Thilo Kehrer a po nejistém zákroku Donovana Léona se poprvé měnilo skóre - 0:1.

Opaření domácí se vzpamatovávali z rychle inkasované branky a od 25. minuty doháněli už dvoubrankové manko. Do listiny střelců se tentokráte zapsal Vanderson, který si zpracoval Zakariův pas, poradil si s obráncem a zakončil přesně na přední tyč - 0:2.

Pro nováčka navíc mohlo být ještě hůře, ve 39. minutě podnikli hosté rychlý brejk do rozhozené obrany a tutovku měl Ben Seghir, Léon ale tentokráte předvedl skvělý zákrok a svůj tým podržel.

AS Monaco mělo utkání pod kontrolou a situace se mu nevymkla ani po změně stran. Po hodině hry se dvakrát držel za hlavu Embolo, švýcarský útočník nejprve před prázdnou bránou nedosáhl na nepřesné zakončení Golovina a následně neuspěl sám před brankářem, opět se zaskvěl gólman Léon.

Auxerre se do tlaku nedostalo a nejblíže ke snížení měl v 84. minutě Hamed Junior Traorè, jehož povedená rána se otřela o břevno. Philipp Köhn nakonec neinkasoval, což neplatí o jeho protějšku. Léon v 89. minutě po dalším rohovém kopu skvěle zneškodnil hlavičku Kehrera, nedočkal se ovšem pomoci od spoluhráčů a Denis Zakaria bez problémů uklidil míč do sítě - 0:3.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - OGC Nice 2:0

14.09.2024 17:00

Góly: 40. Neal Maupay, 53. Luis Henrique

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Lille OSC 1:0

13.09.2024 20:45

Góly: 6. Mathieu Cafaro

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
4
4
0
0
16 : 3
12
2
Olympique Marseille
4
3
1
0
12 : 4
10
3
AS Monaco
4
3
1
0
7 : 1
10
4
RC Lens
4
2
2
0
4 : 1
8
5
FC Nantes
4
2
1
1
6 : 3
7
6
Stade Reims
4
2
1
1
6 : 6
7
7
Stade Rennes
4
2
0
2
8 : 5
6
8
Lille OSC
4
2
0
2
5 : 4
6
9
Le Havre AC
4
2
0
2
6 : 7
6
10
Racing Strasbourg
4
1
2
1
8 : 7
5
11
Toulouse FC
4
1
2
1
4 : 4
5
12
OGC Nice
4
1
1
2
6 : 6
4
13
Olympique Lyon
4
1
1
2
4 : 8
4
14
Stade Brestois
4
1
0
3
6 : 10
3
15
AJ Auxerre
4
1
0
3
3 : 9
3
16
AS Saint-Étienne
4
1
0
3
1 : 7
3
17
Angers SCO
4
0
1
3
2 : 8
1
18
Montpellier HSC
4
0
1
3
2 : 13
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Israha

ASSE hezky ubojováno . Ten tým moc kvality nemá a udržet se pro ně nebude snadné, ale tohle vítězství snad dodá nějakou tu mentální sílu. V mezihře hrozné, ale ve vlastním vápně solidní a ta přímočará ofenziva na pár doteků má smysl (bohužel Stassin i Sissoko neuvěřitelní dřeváci, kvalitu mají jen křídla). Těším se na tuhle návratovou sezonu v jejich podání a snad je budu stíhat častěji, než jednou za měsíc.

Naopak Lille po odchodu Fonsecy celkem pokles, jakoby z té hry vymizela většina automatismů.

Reagovat
Gerd 2010

Reagovat
Mandanda_30

Nissa merda rip ALLEZ L'OM. Henrique úplná svěžest, Greenwood to tahal moc na sebe, škoda. Defenzivně zase chaotické ale zase zvládnuto. A ten rozhodčí je totální odpad, žluté rozdávat za úplné kokotiny

Reagovat
Israha

Jako druhou žlutou ne za první zdržování konkrétního hráče, ale první zdržování celého týmu a to ještě tehdy, kdy soupeř blokuje rozehrávku, jsem snad ještě neviděl. Podle pravidel v pořádku, ale bizár.

Reagovat
Mandanda_30

Už jsem z těch pravidel vedle trochu.... Po tom gólu Henriqueho ještě k tomu tam cosi zkoumal VAR což už jsem vůbec nepochopil, asi zase nějaké "zavazení gólmanovi" nebo nějaká podobná....věcička..

Reagovat
Israha

Tam byla opakovačka na zisk míče před gólovou akcí, řešil se podle všeho "faul" na Clausse, který ztratil.

Reagovat
MarcoBanco

Rabiot do OM riadny prestupák, LM s takýmto kádrom musia dať

Reagovat
Israha

Dobré vědět, že i když Greenwood nebude mít svůj den (dnes regulérně hrozný), zbytek týmu to zvládne i bez jeho přispění . Maupay je sice asi horší fotbalista, než Wahi, ale přišel do OM s úplně jinak nastavenou psychikou a ten rozdíl v platnosti pro hru byl obrovský, za mě si řekl o základ dlouhodobě. A čumím, co De Zerbi udělal s Henriquem, úplně nový hráč, krása. Rezervy to ještě má, ale porazil se silný soupeř a to relativně s přehledem a navzdory snaze rozhodčího nám to znepříjemnit, takže zatím opatrný optimismus.

Za Nice velmi překvapil Ndombelé. Ještě loni vypadal hotový, ale to byl výkon, kterým zavzpomínal na to, proč byl tehdy v Lyonu tak žádané zboží.

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat
MoonKnight

Henrique bude možná jeden z De Zerbiho největších příběhů u vás, pokud bude pokračovat takhle. Hráč co byl na odstřel odejde příští rok za minimálně 50 mega.

Reagovat
Israha

To by musel udržet produktivitu, což si netroufám předvídat, jestli je nebo není reálné. On není úplně ten typ křídla, co by byl neustále v náběhu, chtěl míč a terorizoval obránce aktivitou...místy mi hrou připomíná spíš secondary strikera, uklizeného na kraji.

Reagovat
Godwinson

Tohle bude smutna sezona.

Jako vzadu bude dost tymu s nulovou kvalitou, co se budou predhanet v neschopnosti, ale vazne se bojim, ze to letos nedopadne. Preci jen penize moc nejsou, kadr je uz pomerne nekvalitni, duleziti hraci zase starsi a unavenejsi.

Reagovat
Seydou Doumbia

Po delší době zápas, kde Lyon nepropadal v obraně ani záloze a nenechali jsme soupeře využívat mezery v naších řadách. Škoda že se to nakonec nepodařilo vyhrát, ale dnes by asi nepadl gol ani kdyby se hrálo celý den. Lens defenzivně bohužel dobře připraveno, my překvapivě taky. Škoda Orbana a jeho dvou ofsajd golu. Dnes i Niakhaté vypadal jako fotbalista.

Reagovat
Pharrell

G.Orban fakt měl velkou smůlu při těch neuznaných gólech VARem (těsné ofsajdu).

Reagovat
Seydou Doumbia

To byli super šance, jinak mimo 1 střely Lacy mi přišlo že oba týmy bušili do plných a každá střela a každý hráč byl blokovaný 2-3 protihráči, každý prostor mi přišel strašně zahuštěný.

Reagovat
Senna28

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Godwinson

Tak at mi napisou do pm. Je prece nebudu uhanet.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele