Ligue 1 - souhrn 9. kola: Le Classique ovládlo PSG

25.10., 22:50, aktualizováno včera, 22:55
Komentáře a souhrny
Oslavy hráčů PSG. (© Miguel MEDINA / AFP)

PSG vyhrálo Le Classique na půdě Marseille a zvýšilo náskok v čele tabulky na Monako, které v bitvě o Azurové pobřeží podlehlo Nice. Lille se v Derby du Nord na půdě Lens pořádně nadřelo, šlágr dne ovšem ovládlo brankami v samotném závěru. Lyon překvapivě neporazil Auxerre, a nenapravil tak porážku z evropské scény proti Besiktasi.

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 0:3

27.10.2024 20:45

Góly: 7. João Neves, 29. Leonardo Balerdi (vl.), 40. Bradley Barcola

Ani při tomto Le Classique nezůstalo po finálním hvizdu na trávníku dvaadvacet borců. Haritovo vyloučení po dvaceti minutách hry přišlo hostům maximálně vhod, jelikož v té době už o gól vedli. Nadále platí, že v přístavním městě prohráli naposledy v roce 2011. Na čele aktuální tabulky mají tříbodový náskok. OM navzdory druhé porážce setrvává na třetí pozici.

Ve 4. minutě ještě Gerónimu Rulli vychytal Dembélého, avšak za 180 sekund poprvé inkasoval. Nuno Mendes si na levé straně vyměnil balon s Barcolou. Následně poslal přízemní centr do vápna, který domácí jednička odrazila pouze do míst, kde číhal João Neves, jenž měl před sebou naprosto jednoduchou úlohu - 0:1.

Ve 20. minutě Achraf Hakimi nejprve z přímého kopu o kousek přestřelil a záhy zasáhnul Amine Harit místo míče Marquinhose, za což uviděl od rozhodčího Letexiera rovnou červenou kartu. Družina Luise Enriqueho potřebovala devět minutek k tomu, aby navýšila vedení. Pravda, bez zásadní pomoci domácího beka Leonarda Balerdiho by se to nepodařilo.

Pětadvacetiletý reprezentant totiž ve snaze jej zkrotit sáhnul nohou do naprosto nepovedeného centru, což vyústilo ve vlastní gól - 0:2. Když už to vypadalo, že se tým Roberta De Zerbiho z trojnásobného šoku oklepal, přišla čtvrtá rána, po které bylo prakticky po zápase, jelikož dohánět v početní nevýhodě tříbrankové manko není snadné proti kterémukoli soupeři, natož proti obhájci titulu.

Ve 40. minutě Rulli zasáhnul proti Dembélému. Avšak odražený balon ve skluzu naprosto podcenil Geoffrey Kondogbia, takže hostující forvard, jenž se pyšní dvěma medailemi z mistrovství světa, mohl servírovat Bradleymu Barcolovi, který se při současné formě prostě nemohl zmýlit a zaznamenal svůj osmý zářez v sezoně - 0:3.

Na Stade Vélodrome se o poločase jistě mnozí ptali, jakým rozdílem asi nakonec tenhle ostře sledovaný duel skončí. Lídr tabulky kanonýrů o sobě dal vědět záhy po změně stran, leč v tomto momentu mu nebylo přáno. V 55. minutě odchovanec proslulé lyonské akademie pobídnul Dembélého, který málem zvýšil na 4:0.

Gianluigi Donnarumma se mezi třemi tyčemi dost nudil. Na rozdíl od jeho protějšku, který musel být pozorný jak při pokus střídajícího Douého, tak v 80. minutě, kdy jeho směrem mířil po Hakimiho přihrávce Fabián Ruiz. Za 200 sekund mohl nepříznivý výsledek korigovat Lilian Brassier, kdyby hlavou neminul. Na strážci domácí svatyně si následně ještě dvakrát vylámal zuby Marco Asensio. Na výhře PSG už se však pochopitelně nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AS Monaco 2:1

27.10.2024 17:00

Góly: 45+1. Evann Guessand, 71. Gaëtan Laborde - 39. Breel Embolo

Knížecí klub tak zároveň nechtíc pobídnul PSG, aby si mohlo na čele tabulky vypracovat tříbodový náskok. Les Aiglons si spravili chuť po porážce v Evropské lize a ve francouzské nejvyšší soutěži poskočili do horní poloviny tabulky.

V 11. minutě se dostal do vápna Takumi Minamino. Jeho tečovaný centr se málem snesl do brány, ale Marcin Bulka dokázal včas zareagovat. Za dalších 11 minut se japonský štírek dostal do soupeřovy šestnáctky znovu, tentokrát z levé strany. Mohameda Abdelmonema nechal za sebou a celou akci dokončil z bezprostřední blízkosti skórující Breel Embolo. Tahle trefa však kvůli ofsajdu nemohla být uznána.

V minutě sedmadvacáté pobídnul Evan Guessand chytrou přihrávkou Mohameda Choa, jehož výtečně vychytal druhý z polských gólmanů, tedy Radoslaw Majecki. Ukazatel stavu zaznamenal první změnu ve 39. minutě, když Embolo po Minaminově pobídce zaznamenal už regulérní zásah. Křižná přízemní střela byla až příliš přesná - 0:1.

Kdo by si myslel, že první dějství se na stadionu Allianz Riviera dohraje v poklidu, ten se velice spletl. Ve druhé nastavené minutě se chopil rozehrávky standardní situace Ali Abdi a Guessandova hlavička přinesla vyrovnání - 1:1. Krátce poté došlo u střídaček na strkanici, kterou odnesl žlutou kartou Vanderson. A protože už jednu měl, musel ze hřiště o něco dříve než všichni ostatní.

"Orli" ucítili šanci a deset minut po změně stran mohli jít do vedení, kdyby Cho neztroskotal na muži v rukavicích. Odpověď si se svou výživnou pumelicí přichystal Lamine Camara. Bulka vyrážel do spodní části břevna, od které se balon odrazil do bezpečí. Na opačném pólu se připomněl Guessand a Majecki míči pomohl do boční sítě.

V 71. minutě zahrávali hosté rohový kop, jenže situace se po zaváhání Krépina Diatty vyvinula tak, že mohl Gaëtan Laborde pelášit na monackou svatyni. Svoje sólo zakončil lehkým obloučkem přes jejího strážce - 2:1. Do finálního hvizdu si svěřenci Adiho Hüttera vypracovali už jenom jednu šanci, nicméně Embolo i neproměnil.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - FC Nantes 3:1

27.10.2024 17:00

Góly: 17. Andrey Santos, 57. Andrey Santos, 73. Dilane Bakwa - 83. Bahereba Guirassy

Klub z francouzsko-německé hranice tedy opakoval výsledek z březnového vzájemného klání, pod který se ovšem podepsali docela jiní borci. Les Canaris tentokrát zvládli pouze finální korekci, takže po třetí porážce klesli na dvanáctou příčku.

V 7. minutě pálil Habib Diarra a za Albanem Lafontem zvonila branková konstrukce. Záhy poté se osmělil Sorba Thomas, ale že by Petroviće mezi třemi tyčemi nějak vylekal, to se napsat nedá. V 17. minutě to už vypadalo, že se standardní situaci podařilo hostům odvrátit. Jenže Diarra se ani nepodíval, prostě poslal míč do vápna, kde doplachtil až za obranu k Santosovi, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti přinesla domácím vedení - 1:0.

V minutě šestadvacáté to zkusil Sebastian Nanasi a rozezvučel břevno. Také další pokus patřil Roseniorovým svěřencům. Jmenovitě se o něj postaral Dilane Bakwa, avšak v tenhle moment nechal ještě vyniknout hostující jedničku. Zbývající fáze úvodního dějství už se na Stade de la Meinau dohrávala víceméně v poklidu.

Záhy po změně stran zatoužil po vyrovnání Douglas Augusto nicméně Petrović byl striktně proti. V 57. minutě přihrával Bakwa napříč pokutovým územím na zadní tyč, kde všechno jistil zcela neobsazený Santos - 2:0. Hned čtyři hráči skórovali v 9. kole Ligue 1 dvakrát. A bretaňský celek měl před sebou nesnadnou práci.

Tím spíše, že v 74. minutě to technicky po Moreirově přihrávce zkusil Bakwa a VAR potvrdil, že zvýšil na 3:0. Kombouarého skvadra stačila už jen snížit, když Douglas Augustu našel Herbu Guirassyho, který si sedm minut před vypršením řádné hrací doby nic nekomplikoval a rozvlnil síť. Diego Moreira v závěru ještě zamířil nad.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Toulouse FC 0:3

27.10.2024 17:00

Góly: 5. Zakaria Aboukhlal, 8. Zakaria Aboukhlal, 27. Joshua King

Všechny tři přitom padly předtím, než byl vyloučen dlouhodobě nejlepší hráč MHSC, tedy kapitán Téji Savanier. Hned dva zářezy si totiž TFC připravilo už na úvodní desetiminutovku. Od jednapadesáté minuty bylo naprosto jasné, že sedmá porážka jest nevyhnutelná. Jihofrancouzský celek tedy zůstává poslední, kdežto soupeř poskočil z barážové příčky na čtrnáctou.

Jak naznačeno, už v 5. minutě si zaběhnul za obranu Joshua King. Chvíli to vypadalo, že celá akce bude zadrbána, nicméně pak se k němu balon vrátil, aby jej mohl poslat před bránu, kam si naběhnul Zakaria Aboukhlal a z bezprostřední blízkosti skóroval - 0:1. Za 180 sekund to bylo pro příznivce klubu ze Stadium Municipal ještě veselejší, neboť si Djibril Sidibé na vlastní polovině všimnul rozběhnutého Aboukhlala, jenž tváří v tváři gólmanovi volil housličky - 0:2.

Také druhý gól muselo posvětit video. Do třetice už ve prospěch hostů nerozhodlo, protože si King po šikovné Aboukhlalově přihrávce nepohlídal ofsajdovou hranu. Marocký reprezentant, který na posledním mistrovství světa jedním gólem přispěl k historickému čtvrtému místu, se prezentoval solidní ranou i ve 20. minutě.

Za sedm minut se dravě chopil balonu, který naservíroval nalevo pro Joshuu Kinga, na jehož volej byl Benjamin Lecomte podle očekávání krátký - 0:3. Ve 34. minutě se rozehrávky přímého kopu ujal na opačném pólu Wahbi Khazri a Restes se musel hodně natahovat, aby mezi oběma výběry zůstal třígólový rozdíl.

V závěru poločasu sestřelil Djibril Sidibé ve vlastním vápně při hlavičkovém souboji Savaniera, leč penaltu ve prospěch domácích Thomas Léonard neodpískal. V 51 minutě šel po odpískaném faulu po míči, který byl zrovna v moci Savaniera, Cristian Cásseres Jr., pro což neměl fotbalista s jedenáctkou na dresu pochopení a o protihráči se ohnal, za což vyfasoval červenou kartu.

V 59. minutě zahrávali Martínezovi svěřenci roh, po kterém hlavičkoval Cresswell a Lecomte předvedl výborný zákrok. V závěrečné desetiminutovce o sobě dal vědět Mousa Al Tamari, ale hodně minul. V nastaveném čase ještě zkusil štěstí střídající Frank Magri. Skákavou merunu trefil dobře, avšak muž v rukavicích stál přesně tam, kde měl.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AJ Auxerre 2:2

27.10.2024 15:00

Góly: 45+5. Georges Mikautadze (pen.), 62. Georges Mikautadze - 47. Sinaly Diomandé, 72. Hamed Junior Traorè

V týdnu sice Les Gones prohráli v rámci Evropské ligy s Beşiktaşem, nicméně v domácí soutěži si dělali zálusk na čtvrtou výhru v řadě. Nakonec se jí nedočkali, protože si hosté vzpomněli, že proti klubu z Parc Olympique Lyonnais dokážou bodovat. Po druhé remíze se Olympique dělí o šestou příčku s Remeší, zatímco tým Christopha Pélissiera okupuje třináctou pozici.

Kdyby snad náhodou někdo z diváků dorazil na stadion až po úvodní čtvrthodině, prakticky by o nic nepřišel. Poté byl Benrahmův centr nebezpečně přizvednutý, leč Donovan Léon si celou situaci pohlídal. Ve 26. minutě hlavičkoval Gaëtan Perrin, jenže ke škodě příznivců Auxerre dosti nepřesně.

Po půl hodině hry dostal míč do výhodné pozice Benrahma, nicméně místo zakončení volil přihrávku, což nebylo hned ze dvou důvodů dobré řešení. Zaprvé, nikdo ze spoluhráčů mu nenabíhal. Zadruhé, balonu nedal pražádnou razanci. Hned poté si přes Diomandého udělal prostor Malick Fofana, jehož rána skončila na břevně.

Právě Sinaly Diomandé krátce před vypršením řádné hrací doby prvního poločasu ve vlastním vápně nakopnul Mikautadzeho, načež se sudí Stinat běžel podívat na záznam a odpískal proti Auxerre penaltu. Brankář skákal po své pravé ruce, kdežto gruzínský reprezentant volil zakončení do středu brány - 1:0. Při další akci se na poslední chvíli podařilo hostům nebezpečí zažehnat.

Ani ne 120 sekund po startu druhé půle proto mohli vyrovnat. Perrinův roh doletěl na hlavu Diomandého, který cílil přesně k pravé tyči - 1:1. V další fázi utkání hodně zlobil nepolapitelný Fofana, nicméně byl to jeho parťák z útoku, kdo překlopil misky vah znovu na stranu někdejšího jednoznačného vládce Francie.

Nedlouho po vypršení hodiny hry si na zadní (levé) tyči číhající Mikautadze zaběhnul za obranu, aby hlavou usměrnil Benrahmův centr do protipohybu brankáře - 2:1. Perrinovi se daný stav hrubě nezamlouval, a tak po rozehrávce stvořil velmi nepříjemnou střelu, kterou musel vyrážet Lucas Perri. Vedení tedy domácím vydrželo přesně deset minut.

Tehdy rozehrávali hráči klubu ze Stade de l’Abbé- Deschamps přímý kop. Sinaly Diomandé pálil z dálky sice tvrdě, ale dosti nepřesně. Naštěstí trefil na ofsajdové lajně stojícího spoluhráče Hameda Traorého, od kterého se kulatý předmět odrazil do protipohybu lyonské jedničky - 2:2. Autor druhé branky záhy minul zařízení, takže si oba týmy rozdělily po bodu.

Více informací k zápasu

RC Lens - Lille OSC 0:2

26.10.2024 21:00

Góly: 90+8. Jonathan David (pen.), 90+11. Mohamed Bayo

Nastavení běželo už déle než sedm minut, když Jonathan David otevřel skóre svým šestým gólem v sezoně. Krátce po rozehrávce navýšil vedení Mohamed Bayo, takže svěřencům Bruna Génésia bude patřit po devíti kolech čtvrtá pozice. Racing však zaostává o pouhé tři bodíky.

Už ve 4. minutě zkoušel štěstí Anass Zaroury, ale Lucas Chevalier dokázal pravou nohou vyrazit do bezpečí. Další šance patřila Edonu Zhegrovovi a zasahovat musel Brice Samba. Gólem do poločasového hvizdu neskončily ani další dvě střely hráčů, kteří aktuálně nastupují pod koučem Willem Stillem.

Do šatny se tedy šlo za nerozhodného stavu, přičemž diváci a divačky na tribunách věřili, že druhé dějství nabídne výživnější fotbal. Když aktéři podruhé vyběhli na hrací plochu, trvalo čtvrt hodiny, než se zrodila první střela mezi tři tyče. Postaral se o ni Adrien Thomasson, nicméně muže v rukavicích nijak nepřekvapil.

Obranné linie obou celků byly nadále velice pozorné, dokud ve čtvrté nastavené minutě nezahrál Kevin Danso ve vlastní šestnáctce rukou. Benoît Bastien se ještě šel podívat na video, čímž si potvrdil své původní správné rozhodnutí. Jonathan David cílil po své pravé ruce, což se ukázalo býti nejoptimálnějším řešením - 0:1.

Po dvou žlutých kartách a následné rozehrávce zažili fotbalisté a fanoušci LOSC další výbuch radosti. Mohamed Bayo sebral ještě na vlastní polovině přihrávku od Matiase Fernandez-Parda a z levé strany pelášil Sambovým směrem. Individuální akci zakončil přízemní střelou pravačkou na bližší (levou) tyč - 0:2. Pro Lens se jednalo o první porážku v tomto ročníku, zatímco tým ze čtyřicet kilometrů vzdáleného Lille popáté vyhrál.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Stade Brestois 1:2

26.10.2024 19:00

Góly: 29. Joseph Okumu - 4. Romain Faivre (pen.), 18. Mama Baldé

Les Pirates válčí na vícero frontách. Účast v Lize mistrů se zatím vyvíjí nad očekávání, na rozdíl od domácí soutěže, kde svěřenci Érica Roye prohráli z osmi kol hned polovinu. Teď se provizorně posunuli do horní poloviny tabulky, kde Les Rouges et Noirs ztratili šanci vyšplhat se na post zaručující start v Champions League.

Po necelých 120 sekundách zahrál na Stade Auguste-Delaune rukou Joseph Okumo a Romain Faivre se chopil rozehrávky pokutového kopu, který poslal k pravé tyči, kdežto Yehvann Diouf volil opačný směr - 0:1. Pro Elsnerovu skvadru šlo o velice nepříjemný moment, ze kterého se jí nedařilo sebrat. Místo pokusu o odpověď podruhé inkasovala.

Běžela 18. minuta, když úspěšný exekutor penalty pobídnu Mamu Baldého, který si tváří v tvář gólmanovi věděl rady - 0:2. Tohle už vypadalo hodně nadějně, kór když následnou střelu Aurélia Buty kryl Marco Bizot. Hostující jednička kapitulovala až ve dvaatřicáté minutě. Joseph Okumu uklidil na místo určení centr Junyy Itoa od rohového praporku, přičemž platnost zásahu musel posoudit VAR - 1:2.

Po změně stran si hráči Brestu spíše těsný náskok hlídali, než aby jej chtěli pojistit. Po pozoruhodných příležitostech se ve druhém dějství zem slehla. Až v 77. minutě to hlavou zkusil Ibrahim Salah a Diouf se musel činit. V nastaveném čase se ještě dostal do šance Emmanuel Agbadou, ale ta se s úspěchem podle očekávání nesetkala.

Brest bude o pátou výhru v sezoně bojovat za týden doma v duelu s Nice, a pak se v rámci milionářské soutěže představí na Letné proti Spartě. Remeš zakončila minulý ročník na deváté příčce, tudíž se jí evropské poháry netýkají. V 10. kole se představí na Stadium Municipal v Toulouse, kde zvítězila naposledy před pěti rokama.

Více informací k zápasu

Angers SCO - AS Saint-Étienne 4:2

26.10.2024 17:00

Góly: 7. Himad Abdelli, 39. Jean-Eudes Aholou, 69. Ibrahima Niane (pen.), 90+3. Bamba Dieng - 16. Zurab Davitašvili (pen.), 57. Zurab Davitašvili

Pět roků čekali borci hájící barvy SCO na to, až znovu pokoří Les Verts. Díky tomu po devátém kole tým ze Stade Raymond Kopa vystoupal nad barážovou pozici. Svěřenci Oliviera Dall’Oglia potřetí v ročníku inkasovali minimálně čtyři góly. Celkem jich dostali už čtyřiadvacet, což z nich činí druhý nejhůře bránící celek Ligue 1.

Už v 7. minutě převzal od Jima Allevinaha přihrávku Himad Abdelli, vyhnul se Yunisovi Abdelhamidovi a z hranice malého čtverce po zemi skóroval - 1:0. Pierre Ekwah s odpovědí nepochodil, jelikož cílil nad. V minutě jedenácté trefil Lefort ve vlastním pokutovém území Lucase Stassina a kopala se penalta, kterou Zuriko Davitašvili neproměnil.

Záhy využil nepřehledné situace ve vápně Augustine Bokaye, jehož hlavičku zachytil Yahia Fofana až za brankovou čarou. Branka však na popud VARu neplatila. Místo toho se opakovala "pětka", neboť domácí jednička při exekuci porušila pravidla a pohnula se z čáry příliš brzy. Druhý pokus z puntíku vyšel reprezentantovi Gruzie o poznání lépe - 1:1.

Nadále se hrálo v dobrém tempu a ofenzivně, jelikož oba mančafty cítily příležitost na bodový zisk. Po půl hodině hry měl výbornou možnost Allevinah, nicméně Larsonneur dokázal včas zasáhnout. Ve 39. minutě už nestačil na střelu Jeana-Eudese Aholoua, ke které se rodák z Pobřeží slonoviny dostal po sérii nedobrých odrazů v šestnáctce ASSE - 2:1.

Do konce úvodní pětatyřicetiminutovky pálil ještě Farid El Melali. K odraženému míči se dostal Allevinah, jenže ve výborné pozici selhal. Po změně stran se jako první osmělil Louis Motoun. Prosadil se však až v 57. minutě Zuriko Davitašvili. Při své střele zpoza velkého čtverce musel poděkovat za teč jednoho z bránících hráčů, tady Fofana nemohl zasáhnout - 2:2. Dvanáct minut poté padnul El Melali na zem po kontaktu s Dylanem Batubinsikou a rozhodčí Marc Bollengier nechal pokutový kop zahrávat i domácí.

Ibrahima Niane cílil po své pravé ruce, zatímco muž v rukavicích skákal na opačnou stranu - 3:2. V 86. minutě našel Mathieu Cafaro svým centrem Léa Pétrota, leč strážce svatyně Angers stál přesně tam, kde stát měl. Davitašvili hattrick nedokonal, nicméně v nastaveném čase využil Bamba Dieng toho, že obránci propadnul mezi nohama centr od Nianeho a přízemní zakončení všechno jistilo - 4:2.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Le Havre AC 1:0

25.10.2024 20:45

Góly: 54. Carlos Andrés Gómez

Není pochyb, že si Didier Digard svou trenérskou štaci u Les Ciel et Marine představoval docela jinak. Dvě vítězství po třech kolech nebyl vůbec špatný počin, avšak záhy se tým dostal do krize, která neskončila ani v Bretani, kde Christopher Operi uviděl v závěru v rychlém sledu dvě žluté karty. Jeho klub proto může v tabulce po devátém zápase sezony spadnout pod barážovou pozici, zatímco Rennes setrvá ve středu tabulky.

Během úvodní čtvrthodiny se ani jeden ze soupeřů nechtěl pouštět do žádných větších akcí. Až v 18. minutě se uvnitř pokutového území dostal do zakončení Ludovic Blas. Střela by jistě zapadla k levé tyči, nebýt vynikajícího zákroku Arthura Desmase. Bývalý záložník Nantes potom přihrával Mikayilovi Fayemu, jehož hlavičku srazila obrana do bezpečí.

Albert Grønbæk se ve 30. minutě řádně opřel do míče, nicméně razance nešla ruku v ruce s přesností. Le Havre zatím vsítil sedm branek, ovšem o žádnou z nich se nepostaral André Ayew. Naprázdno vyšel i při své hlavičce ve čtyřiatřicáté minutě. A protože mířidla neměl optimálně seřízená ani Adrien Truffert, odcházeli aktéři do šaten za bezbrankového stavu.

Po změně stran trvalo jen devět minut, než se skóre pohnulo. Truffertův centr z levé strany nakonec propadnul až ke Carlosi Gómezovi, na jehož rychlý pohyb nedokázal navázat Oussama Targhalline a následná krásná střela levačkou přinesla domácím vedení - 1:0. O okamžitou odpověď se pokusil Timothée Pembélé, jenže nebyl úspěšný.

V 82. minutě se míč dostal k Arnuadu Kalimuendovi, jehož vychytal bez problémů Desmas. Ve druhé nastavené minutě se dokázal Assignonovi a Woohovi v šestnáctce vyhnout Loïc Négo, nicméně zakončoval v pádu a na Mandandu nevyzrál. Poté se ještě Christopher Operi pustil do ostřejší komunikace s rozhodčím Battou, za což uviděl žlutou kartu. A jelikož ve svých nevybíravých slovech neustával, dočkal se záhy druhé. Více toho v Roazhon Parku k vidění už nebylo.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
9
7
2
0
28 : 8
23
2
AS Monaco
9
6
2
1
15 : 6
20
3
Olympique Marseille
9
5
2
2
21 : 11
17
4
Lille OSC
9
5
2
2
15 : 8
17
5
RC Lens
9
3
5
1
9 : 6
14
6
Olympique Lyon
9
4
2
3
16 : 14
14
Stade Reims
9
4
2
3
16 : 14
14
8
OGC Nice
9
3
4
2
18 : 9
13
9
Racing Strasbourg
9
3
4
2
19 : 17
13
10
Stade Brestois
9
4
1
4
13 : 15
13
11
Stade Rennes
9
3
2
4
13 : 12
11
12
FC Nantes
9
2
4
3
11 : 12
10
13
AJ Auxerre
9
3
1
5
13 : 18
10
14
Toulouse FC
9
2
3
4
10 : 11
9
15
Angers SCO
9
1
4
4
10 : 16
7
16
AS Saint-Étienne
9
2
1
6
8 : 24
7
17
Le Havre AC
9
2
0
7
7 : 20
6
18
Montpellier HSC
9
1
1
7
8 : 29
4

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
domingo

To byly strasny nervy

Bod z Lyonu dobrej, i kdyz tohle nebyl zapas, ktery by mel nakonec rozhodovat o zachrane. Minimalne pro sebevedomi je to ale mimoradne dulezitej moment, prerusit tu serii proher na venkovnich hristich, po te pitome penalte do satny... skoda tech dvou Bairovych strel na konci, nakonec Perri regulerne zachranoval Lyonu aspon bod.

Predloni byl kazdej vyjezd na hriste silnejsiho klubu hlavne o tom, jestli dostanem trojku nebo ctyrku. Vubec jsme si nedokazali takticky poradit s individualne lepsima muzstvama. Letos proti Monaku, Nice a OL zatim jeden vybuch a dva dustojne vykony zakoncene 4 body. To je super

Od nas nejlepsi na hristi Raveloson, po jeho prichodu to zacalo vypadat uplne jinak + Diomande a poprve v sezone i Hoever, snad se do toho konecne dostava. Z Lyonu me krome obvyklych podezrelych zaujal Tessmann, z toho muze vyrust solidni Toulalan 2.0.

Reagovat
Seydou Doumbia

Diomandé za 4 roky v Lyonu 0 golu, dnes 1 gol dal, a 2 zařídil pokud teda tu penaltu vyrobil on, to jsem si si v tom chaosu nevšiml co to bylo za černocha

Reagovat
Seydou Doumbia

Sice má Montpellier pár klíčových hráčů na marodce, ale aktuálně tam ta nálada a systém je otřesný a regulérně to zatím vypadá na boj o udržení. Plus určité finanční problémy, protože ligové týmy nedostali tolik peněz co se očekavalo, Montpellier to zasáhlo určitě dost. Savanier nezklamal.

Reagovat
Mandanda_30

se na to můžu vy**at ty p**e po**baný

Reagovat
Mandanda_30

Kterej k*kot to nenahrál Greenwoodovi, když tam by byl 1v1?????? Balerdi co tam ku*va udělal za sračku s Rullim

Reagovat
Mandanda_30

aaaaaaaaaaaaaaaa teď Rabiot nenahrál na Wahiho

Reagovat
Mandanda_30

pffffffffffffffffff.......... to je zase ponížení

Reagovat
Mandanda_30

a konečně vidím ten záběr pořádnej toho faulu znovu, to není červená ty k*ndo zas*aná

Reagovat
Seydou Doumbia

a to ještě kdyby místo Barcoly byl v zakončení Zlatan a místo Dembelého Ibra tak to je 0:6

Reagovat
Mandanda_30

Zlatan byl dobrej a Ibra byl ještě lepší

Reagovat
Israha

Nemá smysl komentovat. Dnešní zápas o týpkovi za VARem (ještě chápu, že Letexiera na hřišti Marquinhos tím afektovaným křičením zmátl) a Balerdim, PSG se vlastně nemuselo snažit a dominance ve středu pole (Harit je pro ofenzivu OM mnohem důležitější, než Greenwood, i když je individuálně méně vidět) + 2 góly přišly jako dárečky. Vypl jsem to po třetím gólu, zápas o hovně kvůli neschopným sudím a herní tuposti jednoho hráče.

Reagovat
Mandanda_30

Ze všech zápasů si Balerguire musel vybrat zrovna tento... Čtu na redditu i některé fans PSG, že to nebyla redka ani za p*ču a totálně to zkazilo celej zápas kvůli tomu... Neříkám, že byzme vyhráli, zase hráči naši od úvodního hvizdu šlo vidět jak zase byli rozklepaní z tlaku od fanoušků a neuměli si přihrát na 2 metry, ale i tak je to prostě totální mrdka ten rozhodčí po*ebanej

Reagovat
Mandanda_30

byzme whatever

Reagovat
Israha

No spíš Vatellier za VARem je korunovaný pičus. Noha ve vzduchu, kontakt s břichem, svíjení se v bolestech...ok, to na první pohled bez opakovačky může působit rudě, pokud nevidíš v dobrém úhlu. Ale od toho tam je to video, a od jeho obsluhy má přijít pokyn, aby si tu opakovačku šel hlavní pustit.

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat
Mandanda_30

jediné s čím tak VAR pomáhá jsou ofsajdy jinak je to totálně k hovnu

Reagovat
Israha

Nebyl tam sice Vatellier (ten byl čtvrtý rozhodčí), ale pointa zůstává. Na co tam jsou, když neopravují chyby?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele