Lille udělalo velký krok k Lize mistrů, píše francouzský tisk

21.08., 10:42
Aktuality
Jonathan David (© AFP)

Lille udělalo výhrou 2:0 nad pražskou Slavií velký krok k Lize mistrů, píše francouzský tisk po úterním utkání 4. předkola ve Valenciennes. Chválí ofenzivní lídry domácího týmu Jonathana Davida a Edona Zhegrovu, kteří svými góly ve druhém poločase zápas rozhodli.

"Lille může vyhlížet základní skupinu Ligy mistrů. Přesvědčivým vítězství nad Slavií si zajistilo pohodlný náskok před cestou do Prahy příští týden," napsal list L'Équipe. "Dvougólový polštář po několika nevyužitých šancích zařídili Jonathan David a Edon Zhegrova, navzdory dvěma leknutím po českých gólech, které neplatily kvůli ruce a ofsajdu," uvedl francouzský deník.

Vítězství je podle něj odměnou za ofenzivní sestavu, kterou postavil domácí trenér Bruno Genesio, jenž po zranění Angela Gomese ze sobotního ligového zápasu posunul Zhegrovu do základní sestavy. V ní zůstali i Rémy Cabella a Hákon Haraldsson, kteří patřili k výrazným postavám.

Zhegrovu, který v 77. minutě zpečetil vítězství, označil L'Équipe za hráče zápasu. "Do té doby se na hřišti hledal, ale pak ukázal záblesk geniality, jak to umí. Obehrál protihráče a dal druhý gól v sezoně po utkání proti Fenerbahce," napsal list.

Le Parisien nazval Zhegrovův gól mistrovským dílem. "Druhým gólem po nádherné individuální akci zcela uklidnil trenéra Genesia. Češi se po dvou neuznaných brankách už nevzchopili," uvedl deník, podle kterého Lille zápasu dominovalo.

"Mohlo to být lepší. Měli jsem další šance, ale nebuďme příliš nároční. Tyhle dva (góly) se budou v odvetě počítat," řekl záložník Benjamin André televizní stanici Canal+. "Musíme tam hrát to svoje, nenechat je hrát. Čím více budeme mít zápas pod kontrolou, tím budou méně nebezpeční. Jsme v půli cesty, tam nám bude horko," uvedl čtyřiatřicetiletý hráč.

Také list Le Figaro vyzdvihl, že kouč Lille Genesio se rozhodl pro ofenzivní sestavu. "Dal dohromady několik šikovných hráčů, kteří si rozumí s míčem, jako jsou Cabella, André, Zhegrova, Haraldsson a Gudmundsson, a snažil se balon držet. Vyplatilo se, protože hráči Lille snadno zvítězili tím, že soupeře přidusili a vytvořili si řadu nebezpečných situací. Dominovali všude na hřišti a za týden mohou odcestovat do Prahy plní sebevědomí," napsal.

Faktorem X podle něj byl David, který vysvobodil Lille prvním gólem. "V prvním poločase sice promarnil dvě vyložené šance, ale na začátku druhého dostal chytrou přihrávku od Haraldssona a udeřil. Definitivně se vykoupil přihrávkou na Zhegrovův druhý gól, který posunul Lille k vítězství," uvedl Le Figaro. Pochválil také Zhegrovu. "Výborný v celém zápase. Díky svému driblingu a rychlosti nabourával defenzivu soupeře, hodně zkoušel střílet z dálky, ale moc úspěšný nebyl. Odměna přišla až po Davidově přihrávce a nemilosrdném průniku. Krásný gól, který umocnil již tak výborný výkon," uvedl Le Figaro.

"Slavia toho moc nepředvedla. Svěřenci Jindřicha Trpišovského zaujali vyčkávací pozici a přenechali držení míče technicky lepšímu Lille. V Edenu před svými fanoušky se budou muset hodně zlepšit, aby vývoj otočili," konstatoval list.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

Reagovat
Nieuwendyk

Prakticky už tam jsou. Jen zbývá maličkost, zápas v Edenu

Reagovat
delfin

Ale to už tě zajímat nemusí.

Reagovat
Di Stéfano

"Lille může vyhlížet základní skupinu Ligy mistrů. Přesvědčivým vítězství nad Slavií si zajistilo pohodlný náskok před cestou do Prahy příští týden," napsal list L'Équipe.

….. zas základná skupina , niekto už by mal tým pisálkom nakresliť a vysvetliť nový formát

Reagovat
Seydou Doumbia

bude jedna obrovská skupina všech týmu, čili to není lež

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

Velký krok pro Lille, malý krok pro lidstvo

Reagovat
Nieuwendyk

Doga přistála

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele