Lipsko má náhradu za Olma, z Belgie přivedlo talentovaného Nusu

13.08., 15:57
Aktuality
Antonio Nusa (© RB Lipsko)

RB Lipsko prodalo do Barcelony Daniho Olma a rychle si obstaralo náhradu. Pokračovalo přitom v politice sázení na mladé fotbalisty, z Clubu Bruggy přišel Antonio Nusa.

Norskému křídelníkovi je teprve devatenáct let a v Německu podepsal kontrakt na pět sezon. Suma za transfer se pohybuje okolo 22 milionů eur a 7,5 milionu bude ve hře díky bonusům, belgický celek navíc dostane 12,5% z případného dalšího prodeje.

"Jsem neuvěřitelně pyšný na to, že si zahraji 1. Bundesligu a navíc v dresu Lipska. Klub mi představil jasnou vizi a cestu, kterou hodlá jít, což mě okamžitě přesvědčilo," prohlásil po podpisu smlouvy.

"Samozřejmě to pro mě je velký krok, ale jsem připraven. RB Lipsko se vypracovalo v jeden z nejlepších klubů Evropy a představuje nejatraktivnější adresu pro mladé hráče. S Bruggami jsem zde hrál v roce 2021 a udělalo na mě velký dojem jak tréninkové centrum, tak i akademie, pochopitelně se mi líbil i stadion. Budu hrát před více než 45 tisíci diváky, je to neuvěřitelný pocit," dodal.

Nusa strávil v Bruggách tři roky a na svém kontě má i sedm startů za norskou reprezentaci. Nový zaměstnavatel ho koupil jako náhradu za Daniho Olma, španělský reprezentant a mistr Evropy neodolal vábení ze strany Barcelony.

Autor: Tomáš Pavlík / rbleipzig.com

Komentáře (42)

Přidat komentář
Gazdo

Preco sme radsej nekupili rovno jeho?

Reagovat
Seydou Doumbia

protože by nehrál, šel na hostování a po roce, dvou by ho lipsko odkoupilo...tam by hvězdil a pak by o něj barca měla teprve zájem do sestavy

Reagovat
Beči

Reagovat
Gazdo

To je fakt

Reagovat
Seydou Doumbia

musíš přemýšlet jako barca, ne jako rozumný člověk

Reagovat
Rudnevs

Gruda udajne ide do Brightonu za 35 mio. € Prilis vela penazi a prilis skoro. Vkladal som do neho velke nadeje, chcel som, aby ostal v DE. Anglicania zial proste preplatia vsetko.

Reagovat
smazaný uživatel

Už zase ti zlí Angličané...

Reagovat
Rudnevs

Najhorší

Reagovat
Kucka

To zní podobně jak přestup Kevina Schadeho.

Reagovat
Rudnevs

S tým rozdielom, že Schade mi ani nikdy neprišiel ako nejaka topka. Gruda je zaujímavejší hráč. Už aj na prvý pohľad, bez hocijakých dát, velmi futbalový týpek, talent pre Nemecko.

Ako fanúšik nemeckého futbalu proste nechceš, aby ti top národný talent vyfúkol nejaky Brighton miesto toho, aby šiel do Bayernu, BVB, Leverkusenu… Čo je Brighton vôbec zač? Čo dosiahli v Európe? Alebo doma? Však je to výsledkovo a historicky klub na úrovni Mainzu, hádam ešte nižšie. Akurát majú viac prachov a pre hráča je tam trochu väčšia pozornosť od PL klubov. Ale naopak ide do klubu, kde je oveľa väčší tlak, kde má na jeho post ďalších 6 hráčov a kde dvoch Nemcov tento rok zadržiavali pri návrate domov, čiže ani sa nedá povedať, že by nejak radi predávali a že to je nejaky easy odrazový mostík.

Jasne, teraz mi sem naletia povedať nejaki PL hardcore fans, ktori mi budu rozprávať o tom, že hrať PL je prestížou niekde úplne inde než hrať za nejaky Dortmund a že odtiaľ môže ísť rovno niekam do United a takto to dneska proste chodí, ale aj tak je to pre nemecký futbal proste smutný a trochu nepochopiteľný prestup.

Reagovat
Seydou Doumbia

Kevin Schade Jde do Brightonu, který je vedený skoro nejlépe v Evropě. Ten tlak na výsledky tam není tak enormní, politiku týmu známe. Oni nemusí hrát top 8, stačí když se udrží v lize a každý rok prodají hráče za raketu ven.

Reagovat
fenixLFC

ide do klubu s jednym z najlepsich skautingov na svete, s jasne nastavenou strukturou a postupmi, ktore nema nikto iny (na cele so statistickymi softwarmi na skauting ktore im zavidi vacsina europy) a ktory aj mladym hracom da vela prielzitosti a nasledne za velke peniaze preda. vybrat si brighton namiesto dortumundu tak dava prenho vacsi zmysel ani nie tak kvoli prestizi ligy, ale kvoli tomu, ze v brightone si zahra. a porovnanie s nejakym mainzom je teda ako porovnavat sucasne sportiaky s konskymi povozmi z 13. storocia a solidna zaslepena kravina. cakal by som, ze mas na viac nez na taketo hystericke prejavy.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rudnevs

Mrzi ma, ak ta moj prispevok sklamal. Kazdopadne porovnanie s Mainzom je ciste na zaklade sportovych vysledkov a z toho Mainz vychadza proste lepsie. Brighton nikdy nehral Europu a do prvej ligy postupili len par rokov dozadu (neviem presne kolko, mozno to je medzicasom aj celkom dost, ale stale ich mam v pamäti ako relativne novy klub, urcite tam nie su dlhsie nez Mainz). Stratit jedneho z top nemeckych mladikov do klubu ako je Brighton, to je proste skoda a zla vizitka pre nemecky futbal a vlastne celkovo pre vyvoj futbalu, pokial aj tie najväcsie znacky vie preplatit “nejaky” Brighton. Rovnako sa mi nepaci, ze pre hracov je väcsia prestiz ist hoci aj do hociakeho klubu v PL nez aby hrali za tie skutocne velke kluby v inych krajinach.

V com som mozno ustrelil je, ze som pozeral, ze je to zly odrazovy mostik. Ked tak pozeram, tak hracov predavaju pravidelne. Ale asi len v ramci PL, kde si moze kazdy dovolit zaplatit hocikolko. V pripade navratu do Nemecka asi bude rovnaky problem ako s Undavom a Großom, pretoze uz len tym, ze bude “PL hrac”, sa mu umelo zvysi hodnota a Brighton mu nevyjde v ustrety, dokym nedostanu peniaze na urovni PL klubu.

Reagovat
Recik

Brighton hrál Evropu doslova loni, vyhrál skupinu s Marseille, Ajaxem a AEK. To srovnání s Mainzem je strašidelný teda

Reagovat
Rudnevs

Pozeral som si to na wikipedii, ale asi som slepy. Sorry za zlu informaciu, fakt som bol v tom, ze Brighton nehral Europu. Kazdopadne pointa ostava, stale mi Brighton pride proste trochu zla adresa v porovnani s top nemeckymi klubmi.

Reagovat
Nizzie

A Mainz je top Německý klub? S top Německými kluby samozřejmě vychází Brighton špatně, ale to jsou Bayern, BVB, Lipsko, a pak nevím koho bych tam zařadil.

Reagovat
Rudnevs

Tie, co si vymenoval, plus Leverkusen. Vsetky tieto kluby mali udajne o Grudu zaujem.

Reagovat
Nizzie

Tak tam už poté lze polemizovat, ale tam by právě myslím ten tlak na jeho osobu, navíc jako na Němce, byl obrovský. V Brightonu se trochu schová z očí Němců a podle mě mu to může prospět. Navíc, jak říkám, Hürzeler ho označil za vysněnou posilu. Takže ho snad sedět nenechá.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
fenixLFC

v nemecku by si ho aj teraz mohli dovolit kupit 4 kluby, ked sa presadi a bude hviezdit tak to beztak bude len bayern. co by bol aj predtym. doslova nic sa v tomto ohlade nezmenilo. na vacsinu ti uz zareagovali a vyvratili, ale este doplnim k reakcii na prispevok nizsie- v tych top nemeckych kluboch by si nemusel zahrat tolko ako v brightone a najma nepozname presnu dohodu co sa tyka vytazenosti. ked mu slubili vacsi herny priestor tak je rozumne ze si vybral takuto moznost. ono sa furt nadava ze hraci urobia velky krok prilis mlady a potom vyhoria, pripadne sa pinda ze velkokluby skupuju vsetkych mladikov. tu spravi typek (na papieri) skvely medzikrok a znova sa nadava. mohol by som taktiez tvrdit ze nemecke kluby (ako aj ostatne) nafukuju prestupove sumy do anglicka takze je viac ako pokrytecne nadavat ze bude stat viac len preto lebo je PL. holt ta mechanika funguje obomi smermi

Reagovat
Nizzie

Tak ohledně Brightonu si teda hoooodně uletěl. Tak šup něco nastudovat a pak se zamyslet, nebo případně nekomentovat něco, o čem nic nevím. Od prvního slova do posledního strašná sbírka sraček s prominutím, které potvrzují, že za hranice německá tvé oko absolutně nevidí.

Reagovat
Rudnevs

Jedine v com som ustrelil je, ako pisem, to s tym odrazovym mostikom. Funguje to pre PL kluby, kde ti kazdy zaplati kolko len chces, nemecke kluby vsak nemaju na to, aby platili PL tax a Brighton sa ukazal, ze im urcite v ustrety nevyjde, v Nemecku maju po tomto lete povest neseriozneho vyjednavaca (nejde len o to, ze nechceli predat; ide o cely proces zadrziavania hracov).

Osobne urazky a zbierku sraciek si naozaj vyprosujem a nevidim dovod diskusiu o futbale viest takymto arogantnym sposobom. Kazdopadne si stale stojim za tym, ze na svoj post ma v Brightone velku konkurenciu a ze sportovo nema Brighton oproti Mainzu lepsie vysledky ani historiu. To je proste fakt. Polepsi si v kvalite ligy a financne, to uznavam. A to je ocividne rozhodujuce. Kazdy mlady hrac chce hrat PL a nech to bude kludne aj za Villu, Bournemouth a podobne random kluby. To je proste smutny stav, do ktoreho sa futbal dostal.

Reagovat
Nizzie

S tím neseriózním vyjednávačem, to je právě to, co mám dost problém. Oni chtěli prodat, to že nechtěli prodat je lež. Od začátku neměli s prodejem problém jak u Undava (když se vyrojili spekulace o Stuttgartu), tak Grosse (u něj když se vyrojili spekulace o návratu domů). Samozřejmě, jako u každého transferu se jednalo o ceně, kdy někde to je rychlejší, jindy to trvá, ale na tom taky není z mého pohledu nic neseriózního, a hlavně Brighton byl ten, kdo si ty podmínky mohl klást. A je úplně jedno, jestli nechtěli platit PL tax nebo cokoliv jiného (to, že na to nemají, což se taky ukázalo jako nepravda, není problém Brightonu přece), bylo to jen na nich (Stuttgartu). Sorry, ale to, že se nenechají zahnat do kouta, když k nim přijde nějaký pokoutný kupec s prosíkem o slevu není neseriózní. Prodávat prostě nemuseli, neměli důvod o ceně jakkoliv jednat a přesto jednali. Grosse prodali domů pod jeho market value. To taky hovoří v rozporu s tím, co píšeš. V původních odhadech se mluvilo o 10 mil. EUR. Šel za méně. Pravda je, že jim Brighton ukázal, že jim nevyjde vstříc, ale to přeci není ukázka neseriózního jednání, nebo jo? To by s nimi chtěl vydrbat každý druhý, kdyby zjistili, že hned přistoupí na cenu. A je naprosto běžné, pokud se jedná o transferech, že klub například transfer zdržuje, dokud nenajde náhradu, je spousta faktorů, které do uskutečnění přestupu promluví. Neseriózní by bylo, kdyby se domluvili na všem, zdržovali to, že chtějí hledat náhradu a následně z přestupu cukli, protože třeba tu náhradu nenašli, ale to se nestalo. Jestli tohle v Německu považují za neseriózní je jen jejich problém, ale zrovna u Němců je to fakt vtipné no, když většina obchodů s nimi je dlouhá jak týden před výplatou. Brighton takto dělá obchody, dělá je úspěšně a pokud by se nenašel Stuttgart, našel by se někdo jiný. Staré české přísloví říká, "silnější pes mrdá a slabší kňučí", toť jen tak pro odlehčení.

K druhému odstavci, osobní urážka tam není jediná a za tím druhým, napsal jsem s prominutím, protože je to fakt úlet. Že o Brightonu moc nevíš potvrzuješ i v reakci fenixe. V tvé kritice vůči Brightonu si uvedl spoustu zavádějících informací. Arogantní je takhle kritizovat jeden z nejlépe fungujících klubů, možná vůbec na světě, jen proto "že do PL postoupili nedávno a nehráli Evropu", z čehož jen jedna je pravda, protože Evropu loni hráli a dokonce to dotáhli ze skupiny, což se Mainzu nikdy nepovedlo, pokud se nemýlím . Takže opravdu není "fakt", že sportovně nemá Brighton oproti Mainzu lepší výsledky (historicky možná, ale aktuálně už ne). A k tomu, že nedávno postoupili, oni byli v nedávné historii na pokraji krachu a přesto jsou stabilním účastníkem Premier League tuším od sezóny 2017/2018, i to svědčí, že je to tam nastavené správně. Ale to je stejně vedlejší, protože tlak na výsledky jako takové tam až tak není a mladí, pokud pracují správně, šanci dostanou. Je to "rodinný klub", ty hráče i zaměstnance (btw nyní mají mladého nadějného Německého kouče, který by v tomto transferu měl hrát také významnou roli) si vybírají z širšího pohledu, než jen z hlediska statistik. V současné době si troufnu tvrdit, že je Brighton minimálně na stejné úrovni, jako Mainz, ale spíše ho řadím výše. To, že je historicky Mainz lepší výsledkově než Brighton nepopírám, ale v současné době je to dle mého prestižnější adresa (Brighton) opět zejména pro mladé hráče. Ale to je subjektivní samozřejmě. A rozhodně tím nechci tvrdit, že Mainz není dobře fungující klub, aby to nevyznělo špatně. V Bundeslize si troufnu tvrdit, že má obdobnou pozici jako Brighton. Polepší si rozhodně finančně i v kvalitě ligy a jsou to rozhodně podstatné faktory, nicméně si myslím, že velkou roli bude hrát trenér, a to, že je to právě Brighton. Nemyslím si, že do Bournemouthu by třeba šel, tam by dle mého upřednostnil jednoznačně třeba BVB nebo jinou špičku v Německu (samozřejmě, pokud by zájem byl), ale to je moje domněnka. Najdou se samozřejmě jedinci, kteří jdou vyloženě po vidině hrát PL, ale myslím si, že se najdou i jedinci, kteří zvolí s rozumem. Tuším třeba Haaland taky upřednostnil BVB před zájmem některých klubů PL (to si ale nejsem jistý tedy). Villa je velký klub i v Anglii bych řekl (ne úplně ta špička asi, ale do širšího popředí bych je zařadil). Měli horší období, ale to v Německu u velikánů moc dobře znáte, ale jinak je to podle mě docela prestižní adresa.

Co se týče konkurence na post, jestli se dobře dívám, je to pravé křídlo, a tam má Brighton použitelného pouze Adingru, u kterého se šušká o odchodu, jinak jsou to samý talentovaní mladíci, kteří nemají příliš zkušeností a zkušený univerzál Solly March, který je ale IP. Pokud si s touto konkurencí neporadí top Německý talent, tak až tak dobrý nebude.

Reagovat
Nizzie

Ještě k té Ville, udávat ji do stejné souvislosti co se prestiže týče jako Bournemout je zhruba stejné, jako třeba Stuttgart srovnávat s Energii Cottbus.

Reagovat
Rudnevs

Diki za dlhu a slusnu odpoved. Je to skvely talent, ale ma za sebou jednu dobru sezonu a aj pocas nej bol zraneny. Ci sa presadi, tazko povedat. Potreboval sa vyhrat este chvilku v Mainzi a potom mohol ist kludne do Dortmundu ci Bayernu. Mainz tuto ponuku ale nemoze odmietnut, Brighton za neho dal asi viac nez by som ho nahodnotil ja. Trochu mam obavy, ze ho ten tlak + vysoka ciastka zomelie, ze je to pre neho prilis skoro a zaroven nie je to pre neho dostatocne velky klub na to, aby to za ten risk stalo.

Viem, ze Villa teraz s Emerym sla nahor, ale stale to nie je uplna spicka. Spomenul som Villu, lebo tam chodia hraci z Leverkusenu ako karierny postup a je to proste nieco, s cim sa uplne neviem vyrovnat…

Ze Brighton hral Europu, to som nevedel, hladal som si to, ale asi som to prehliadol. Za to sorry.

S Undavom to bolo myslim tak, ze Brighton pozadoval urcitu sumu, Stuttgart dal ponuku s danou sumou a nasledne ich Brighton nechal cakat na vyjadrenie dlhsie nez by bolo pripustne. Nasledne odmietli. Az potom dalo VfB vyssiu ponuku a Brighton nakoniec prikyvol. Nie je mi to sympaticke a podla mna ani seriozne.

Reagovat
Nizzie

K prvnímu odstavci, já si naopak myslím, že Brighton pro něj bude perfektní tým, jak jsem psal, je tam mladý trenér Německý, a ta konkurence za mě na jeho postu nebude nic, co by neměl zvládnout, podle mého. Samozřejmě souhlasím, že se mohl ještě vyhrát v Mainzu, to rozporovat nejde, ale záleží, co od kariéry očekává. A když si ho vytipoval Brighton, a ještě za něj dal víc, než bys dal ty, tak to už taky dnes něco znamená (ne, že by se nemohli mýlit samozřejmě). Brighton fakt nenakupuje ve stylu Chelsea. V Brightonu by fakt tlak pociťovat neměl, jediné, z čeho bych měl obavy je PL jako taková. Ne každému sedne.

Co se týče Villy jasný, s tím se dá souhlasit. Ale Villa je trochu jiný případ, ta skupuje vše co má nohy snad. Tam je filozofie úplně odlišná od Brightonu.

A s Undavem, ono totiž Brighton s ním na začátku léta počítal do kádru. Undav evidentně chtěl odejít, Stuttgart evidentně chtěl aby zůstal, ale Brighton na to musel nějak reagovat. Nevím úplně do detailu jak to jednání probíhalo, ale bohužel, přestupy se neudělají za pár dní, obzvláště takto velké přestupy na dané kluby.

Reagovat
Rudnevs

Som aspon rad za informaciu, ze sa to v Brightone nerobi klasicky na anglicky spôsob po vzore Chelsea a ze pri vybere hracov pouzivaju aj mozog.

Co sa tyka Undava, tam sa zrejme proste nezhodneme. Ked mas hraca, ktory sa nepresadil, presadil sa inde a chce odist, plus ked si dostal niekolkonasobne zlepsenu ponuku, tak je proste trochu neseriozne stale blokovat predaj. Som rad, ze sa nakoniec dohodli, rovnako ako s Großom, kde by som ale Brightonu tiez nedaval nejaky plus za to, ze pustili futbaloveho dochodcu, ktory im obetoval väcsinu produktivnej kariery, domov. Zvlast ked aj pri tomto prestupe robil Brighton prietahy, co pri vysluzilych starych hracoch väcsinou nie je zvykom.

Hürzeler je inac talentovany trener, ale po stranke sympatii ma u mnohych nemeckych fanusikov asi tak podobnu povest ako samotny Brighton Ale akoze vykonnostne by to mohlo pasovat, podobne aj Glasner v Crystal Palace.. to su opät pripady trenerov, ktory radsej idu do anglickeho priemeru nez nemeckej spicky.. je to strasna skoda…

Reagovat
Nizzie

Rozhodně, Brighton je diametrálně odlišný od Chelsea.

Asi se neshodneme, neshodneme se ani kolem Pascala, ale to je v celku jednu, každý máme úhel pohledu. Ale Pascal není žádný důchodce. V BVB může klidně ještě 3-4 roky potahat. A já jsem u obou přestupů žádné průtahy nezaznamenal tedy. U Grosse vím, že dlouho zvažoval, zda zůstane, nebo se vrátí a pak, když dal najevo, že se vrátí, tak přišla nabídka od BVB a zájem měl i Frankfurt tuším. A po pár dnech jsem četl, že chce jen do BVB a nevím do 14 dnů bylo hotovo mám pocit. A u Undava jsem zaznamenal zdržení jen na počátku, protože jsem četl, že s ním trenér počítá do další sezóny. Ale nevím, podrobně úplně na Brighton zaměřen nejsem.

Tak ta síla PL je velká. Pro mě osobně je Německo po PL nejkoukatelnější liga jo, ale PL konkurovat nemůže, ale bylo to tak vždy. Zase to ber tak, že se v té soutěži koncentrují nejlepší z celého světa a Německo tam má teď dva velmi talentované trenéry ve dvou dobře vedených klubech ( a jsou to rivalové btw ). A třeba z toho Brightonu by jednou mohl klidně přejít do BVB nebo tak. Je to vždycky o situaci.

Reagovat
Rudnevs

3-4 roky u Pascala mi prídu trochu optimistické, to by musel potiahnúť ako Milner… Každopádne až teraz si všímam, že máš Brighton v obľúbených To chápem, že ťa moje kecy na ich adresu moc nepotešili.

Reagovat
Nizzie

Nevidím v tom až tak problém, v tom středu hřiště klidně může, je to inteligentní hráč a ledasco nahradí zkušenostmi.

Je to můj původní FIFA klub. První manažerské kariéry ve FIFĚ 07, 08, 09 Scénář vytáhnutí klubu z nižší soutěže do Premier League a vyhrát vše co jde. A přirostl mi k srdci, příběhem, historií (která je z jistého úhlu dost podobná naší Bohemce), současným přístupem. A vše to začalo u dresu tehdy neznámého hráče a neznámého klubu, který sem našel někde v sekáči. A podle FIFY jsem zjistil, že to byl dres Colina Kazima-Richardse v Brightonu. A jaká to náhoda, že Kazim prošel akademií Arsenalu před angažmá v Brightonu. Všechno má svůj smysl prostě.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Kucka

Reagovat
Nizzie

A ještě OT: ty jseš přes to Německo celkem znalý, jak to vypadá s Die Löwen z Mnichova? Protože ty mám taky v oblibě a taky bych je rád viděl někde víš než v 3. liga. To je další z FIFA klubů, jen ne tak častý jako Brighton. Ale teda teď v současných FIFách jo no, u Brightonu původní koncept už jaksi nejde.

Reagovat
Rudnevs

TSV vyzeralo nadejne na postup tusim dva roky dozadu, ked dlhu dobu viedli, ale pokazili si to v zavere a nakoniec z toho nebolo vobec nic Minula sezona bola celkom priemer a tuto sezonu odstartovali zatial dvoma prehrami, cize na nejaky velky posun hore to nevyzera.

Minuly rok som tam inac bol na zapase proti Aue, velmi cool atmosfera, prijemny stadion, akurat mi svietilo stale slnko do oci, ale aj tak som rad, ze som Grünwalder aspon raz za zivot navstivil. Ten zapas mimochodom tusim toez prehrali po tom, co viedli. Fans neboli nadseni.

Reagovat
Nizzie

Právě sleduji no. Tu předloňskou sezónu si pamatuji no, to bylo těžké selhání v závěru. A jak je to tam s vedením nevíš? Jsou tam ochotni tomu nějak pomoct. Podle přestupů to moc nevypadá. A Grünwalder by taky asi na druhou Bundesligu nebyl dostačující ne?

Reagovat
Rudnevs

Grünwalder by na druhú Bundesligu bol (viď stadion Ulmu či Elversbergu, tie su snáď ešte horšie), DFL im aj udelila povolenie, ale nemyslím si, že to by malo teraz 1860 trápiť. Malo by im skôr ísť o to, nezostúpiť. Im sa holt nepodarilo postúpiť na začiatku a potom postupne boli časom horší a horší, až sa dospelo do štádia, že ide o to, zachrániť sa. A z toho, čo som čítal, ani to nemusí byť jednoduché. V lete prišlo veľa nových hráčov, čiže asi si to zatiaľ nejak nesadlo, ako tréner je tam nejaky no name Grék, pochybuje sa nad jeho kvalitami, nad fitnessom hráčov, nad prezidentom.. a celkovo asi nad všetkým, tá nálada medzi fans a klubom je celkovo pod psa.

Ale zas stratené asi nič nie, sú to len dve kolá, tréner sa vždy vie vymeniť etc. A v tretej lige to ide rýchlo, je tam veľa príbehov from hero to zero a naopak, čiže trebárs budúcu sezónu z toho kľudne môže byť zas boj o postup, je to dosť šialená liga. Ale tá nálada v klube je prúser, ono 1860 už má za sebou toľko rokov nezdaru a chaosu, že tí fans sú z toho už úplne depresívni a to tomu klubu vôbec neprospieva…

Reagovat
Nizzie

Jé, tak to si mě opět moc nepotěšil, i když mě ten scénář ani nepřekvapuje tedy, jen jsem to chtěl potvrdit od někoho, kdo do toho aspoň trochu vidí. Díky za info. Budu věřit, že 3. ligu udrží.

Ale jinak, ta obměna kádru je tam celkem běžná ne, co jsem tak koukal? Většina transferů jsou free transfery ven i dovnitř. Kdysi byla celkem dobrá akademie klubu, teď tam nemají třeba nějakého prospekta solidního? Nevíš?

Reagovat
Rudnevs

Nejakych mladých tam majú, viď napr. Raphael Ott, ale jednak tá akadémia nemôže zas tiež chrliť world class kvalitu každý rok a po druhé, ten hráčsky materiál nie je celkovo až tak zlý, len skôr ide o to, že sa to zatiaľ nepodarilo tak nejak celé dať dokopy. A ten tréner mi tiež nepríde zrovna ako garant úspechu.

Reagovat
Nizzie

No ten trenér je pro mě absolutní no name no. Ani podle jeho dosavadní kariéry moc nechápu, jak se tam dostal. Ale tam těch nepochopitelných kroků vedení klubu je více no. Uvidíme, co se bude dít dál no.

Reagovat
Beči

Ve Fifě je z něj po pár sezónách dělo, tak uvidíme, jak tomu bude odpovídat realita

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele