Litmanen s fotbalem ještě nekončí, bude hrát za HJK Helsinki

21.04.2011, 13:02
Aktuality
Jari Litmanen toho během své kariéry zažil již hodně a s fotbalem stále ještě nekončí. Už 40letý finský útočník s bohatými zkušenosti bude pokračovat v HJK Helsinki, kde se dohodl na smlouvě...

"HJK podepsalo s Jarim Litmanenem dohodu o spolupráci pro sezonu 2011," stojí v prohlášení klubu z hlavního města Finska.

Litmanen za HJK hrával na začátku devadesátých let minulého století předtím, než vyrazil na úspěšnou cestu Evropou. Velké jméno si udělal v dresu amsterdamského Ajaxu, s nímž v roce 1995 vyhrál Ligu mistrů. Během své kariéry hrával i v Barceloně, Liverpoolu, Hanse Rostock, Malmö, Fulhamu a Lahti.

Litmanen je ve svých 40 letech nejlepším střelcem finské reprezentace, za níž dal 32 branek. Patří mu i primát nejstaršího střelce, naposledy se trefil v polovině listopadu v kvalifikačním duelu o postup na ME 2012 do sítě San Marina.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (74)

Přidat komentář
mike.84

roman skamene

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý hřáč

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pospech11

frajer

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi leta prozil stejnak u nas v LFC;-)

Reagovat
mike.84

obavam se že nikoliv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Jasnej Ajax.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Liquid

Reagovat
mike.84

to je tak jasné, že to nikdo nemusí ani psat

Reagovat
AjaxFans

nejoblíbenější hráč ajaxu

Reagovat
cristiano.K.

tak to určitě ne

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
smazaný uživatel

skoda ze takove kluby jako Finsko, Wales nejsou ne mezinarodnich akci ( hypiia, bale, litmanem )

Reagovat
smazaný uživatel

wtf?

Reagovat
Aldeano

Škoda, že takové repre ( ) Hlavně Giggs,Bellamy...

Reagovat
smazaný uživatel

mas samozrejme pravdu

Reagovat
erudovanyodbornik

Čím to asi je?Spiknutím UEFY a FIFY?Nebo jejich neschopností se kvalifikovat?

Reagovat
Aldeano

Nepochopil jsi, že se bavíme o tom jak někteří výborní hráči z malých zemí (fotbalově) se nedostanou na závěrečný turnaj, ale bylo by je zajimavé je tam vidět

Reagovat
smazaný uživatel

ale je celkem ironii ze hraci prave z techto zemi dokazou pak hrat na vrcholove urovni do 35-40 let.. narozdil od hracu ze spanelska anglie brazilie...maju v lete prestavky jak ma byt :)

Reagovat
Aldeano

Zajimavá myšlenka, ale jenom tím to nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Cafú, Zubizarreta, Raúl, Maldini, Del Piero, Shearer, Hierro...hodně hráčů ze zemí, které se pravidelně účastní evropských a světových šampionátů vydrželo hrát do vysokého věku.

Reagovat
Aldeano

Tak jasně. Ale u toho Raúla trošku vizionář je mu 33

Reagovat
smazaný uživatel

Příští sezónu ještě odehraje. Takže se do té jeho skupiny veteránů 35-40 v pohodě dostane. Ale je to ještě jura, to jo.

Reagovat
Aldeano

Určitě bude hrát déle než jenom příští sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

ale do jakeho veku reprezentovali

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si to spočítej. Ale třeba Ryan Giggs už 4 roky nereprezentuje. Zubizaretta hrál za nároďák do 37 let. Cafú do 36 let. Paolo Maldini do 34 let. Del Piero do 34 let. Fernando Hierro do 34 let. Alan Shearer do 30 let. Raúl vypadl z repre v 29 letech.

Reagovat
smazaný uživatel

A Litmanen ještě nedávno hrál že ? Nejsem si uplně jistej...

Reagovat
FC Porto FC

Je to borec ! a to furt reprezentuje

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda

Reagovat
cristiano.K.

tomu at postaví sochu ve Finsku

Reagovat
smazaný uživatel

Expreska z 02.09. 2010 :

Fin Jari Litmanen bude mít vlastní pomník ještě dříve, než definitivně ukončí kariéru. Podle tiskové agentury STT bude jeho socha z dílny Reija Huttua, která bude stát před sportovním centrem v Litmanenově rodném Lahti, slavnostně odhalena 10. října. Nejslavnější finský hráč nastupuje stále za místní klub, kde má smlouvu do konce roku.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
AjaxFans

Tak po přestupu mu měli fans poškodit sochu

Reagovat
domingo

Je obrovska skoda, ze Finsko projelo tu nadejnou generaci s Johanssonem, Forsselem a spol., nekdy mezi rokama 2002 a 2006 to melo klapnout. Litmanen byl tehdy navic jeste obrovska herni ikona... ted si zas musi buhvijak dlouho pockat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Forssel je neskutečnej sympťák.

Reagovat
cristiano.K.

Forssel měl jednu dobrou sezonu,ten tým na to nikdy neměl

Reagovat
domingo

No a rikam snad, ze mel vybornou celou karieru? Ne, prave proto jim to taky nevyslo, nenacasovali formu, nemeli jasnej herni styl, proste chybelo spoustu veci, diky kterym na to ten tym opravdu nemel a taky se nikam nedostal. Nicmene hracu s potencialem meli jednu dobu pomerne dost, urcite nejvic v historii. To, jak s tim potencialem nalozili, je vec druha...

Btw, kdyby se nerozsirovalo Euro, tak neco podobneho potka i Izrael.

A na Hyypiäho jsem samozrejme zapomnel, mea culpa

Reagovat
cristiano.K.

neříkáš,ale jmenuješ hráče,který zazářil v jedné sezoně a jinak byl bídný.Ten tým na to neměl, i kdyby se ty tři jmenovaní nejlepší hráči sešli ve vrcholové formě.Docela mě to mrzí, proč dánové,švédové,ale možná i norové mají lepší hráče než Finsko? Bulharsko mělo na to se dostat na šampionát? Ne, nemělo a taky měli hráče Berbatov S. a M. Petrovové.

Reagovat
soukup

Švédů je dvakrát tolik co Finů a v Norsku zase není tak populární hokej jako ve Švédsku a Finsku, no a Dánsko už je trochu něco jinýho

Reagovat
domingo

Tak tech duvodu je dost, krome toho, co napsal treba soukup, je to i fakt, ze Norove, Svedove a Danove jsou germani, povahove a mentalitou jsou hodne podobni treba Nemcum, proste to jsou bojovnici. Narozdil od Finu, kteri jsou takovi obecne min ambiciozni a vyrazni.

Reagovat
AnthonyR

To je sice pravda, ale když se na to podíváme z historického pohledu, tak třeba během 2. světové války se Finové jako jediní postavili proti mnohem, mnohem silnějšímu protivníkovi. Jinak Finové mají vlastnost, kterou ani jeden z těchto ostatních národů nemá, mají SISU, vnitřní sílu a houževnatost. Není to o tom že by jim chyběla ambicioznost, zkrátka nemají tak kvalitní hráče a trenéry.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jediní? Myslíš finsko-sovětskou válku, že? Zrovna té se účastnili i Norové v rámci švédského dobrovolnického sboru. Norové bojovali proti Němcům také velmi statečně, navíc během celé války fungovalo v Norsku celkem silné odbojové hnutí. Švédsko bylo za války neutrální.

Reagovat
stas87

hmm a prave v norsku nemci poriadali kempov a verbovali vojakov do armady....svedsko bolo neutralne ale dodavalo suroviny do nemecka,tam to nebolo o podpore vojny ale nemci vyborne platili,len cakam kedy americania konecne priznaju ze sponzorovali nemecke zbrane a vdaka obchodu napomahali vojne v europe...ale cakam klasiku,my nic,ved my sme hrdinovia co oslobodili europu...o svajciarsku sa tiez nehovori ale to fungovalo ako pracka peniazi a dneska to nikto neriesi...

Reagovat
smazaný uživatel

Verbování se jim v Norsku moc nedařilo. Naverbovali jich cca 1000. Jen pro srovnání, ve finsko-sovětské válce bojovalo 1500 norských dobrovolníků. Kdyby nebylo té kurvy Quislinga, Jonase Lieho a toho všivého Nasjonal Samlingu, neměli by se Norové prakticky za nic stydět.

Reagovat
stas87

moc ich nemci nenaverbovali,ale skusili to no...ja mam sever rad je dobre ze sa 1. aj 2. svetovej vojny ucastnili minimalne,nevies ci uz vtedy mali norove plyn?a ci ho nemci nekupovali od norov?

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím. Vím jen, že Němcům chodili přes Narvik dodávky rudy Takhle jsem se o to moc nezajímal. Ostatně o Norsku za 2. světové války toho moc nevím. Jen to, co jsem si přečetl o kolaborantovi Quislingovi (jeho jméno se stalo synonymem pro kolaboranta, dokonce jsem na to téma viděl i kreslený vtip). Jinak ještě malá statistika, když už jsme tu ty čísla vypisovali: V koncentračních táborech skončilo 40 000 Norů (při počtu 2,8 milionů obyvatel to není nízké číslo). Dále bylo z Norska deportováno 900 židů, 768 jich zemřelo.

Reagovat
stas87

http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=123585897713960&set=a.114192265319990.17715.100001876520840&type=1&theater

taketo mali nemci plagaty ked verbovali...kebyze hitler vyhra vojnu,mal v plane obsadit sever a odtial bombardovat petrohrad a v pristavoch by mal ponorky..tak byl plan v roce 43,udrzat rumunsko a ploest a obsadit sever,to boli dalsie strategicke ciele nemcov,zo svedska ci danska sa dalo preletet s letadlami a bombardovat anglicko,inak teraz som docital zivotopis ericha hartmanna docela dobra kniha,popisuje tam zivot valecnych zajatcov v rusku,systematicky natlak NKVD a ine nechutnosti ktore sovieti robili po konci valky,docela by som bol preto aby aj tychto ludi postavili pred valecny sud a aby sa zodpovedali za svoje hriechy...lenze uz je bohuzial neskoro

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně. In memorian odsoudit ještě ten japonský ksindl kempentai, polské vrahy ze začátku války, Sověty...ono by se toho našlo opravdu dost. Plakát zajímavý, ale jak jsem psal, v Norsku Němci docela ostrouhali s tou verbovačkou. Krom toho ti, co se nechali zlákat, byli pak zklamaní, protože jim velel Němec a obecně se jim nedostalo toho, co po Němcích za své služby požadovali. Ale prý se v bojí osvědčili, hlavně v Leningradu.

Reagovat
stas87

nemci robili zverstva to sa vie ale nemci ked mali zajatcov tak ich proste zastrelili,ale rusi ich nahnali do lagrov kde ich nechali makat na sachtach,nedavali im najest a dost z nich zomrelo na podvyzivu,infekcne nemoci atd. z 1500 prislusnikov luftwafe prvy rok prezilo 200 ludi...v kocnetraku u vologdy,nemci ked zajali ruske zeny a deti tak ich na vynimky neznasilnovali,ked rusi prisli do ceska po konci valky,zajali civilnych nemcov,zeny a deti a zacali ich znasilnovat,ten hartmann videl ak asi 30 rocna nemka mala sebou 12 rocnu dceru,prisiel k nej soviet,nakopol tu 30 rocnu do zaludka az zacala vracat a zo slovami ty fasisticka kurva chcipni!ju udrel pazbou pusky,jednou ranou ju zabil..potom 4-5 rusov zobrali to dievca za tank,tam ju znasilnili a do hodiny to dievca zomrelo...toto mi vadi najviac,ked sa deju taketo zverstva,ten psychciky natlak v lagroch...vela nemcov si prialo radsej kulku do hlavy nez tam pracovat,vtedy sa aj dost nemcov radsej obesilo,ci podrezalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Sovětští vojáci měli oficiální rozkaz aby znásilňovali německé ženy. Jednou z obětí byla i herečka Květa Fialová, která z toho měla dlouhá léta trauma a možná se toho nikdy nezbavila. Sovětská armáda má za 2. světovou válku za sebou tolik válečných zločinů, svinstva a zvěrstev, že by mohli klidně konkurovat náckům.

Reagovat
stas87

no znasilnovanie skoncilo az potom co sovietsky dostojnik povesil pred ocami nemcov 3 vojakov co znasilnili decko...jj gulagy boli psychicke peklo,len svet ich neobjavil ako osviencim a ine koncentraky,necmi co sa vratili nemali chut o tom vraviet,prenasledovalo ich to mnoho rokov po vojne tak ako vojakov v perskom zalive,dalsie svine boli ustasovci a stalin ak nechal bojovat osamotenych poiiakov a na druhom brehu wisly boli sovieti co sa na poliakov len pozerali

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, kdo vítězí, píše dějiny. Ale zajímavé byly také japonské zajatecké tábory. Pěkný hnus. Japonci byli vůbec pěkný svině. Vedli rasovou válku, vraždili zajatce, dělali na nich lékařaské pokusy, nechali je chcípat hlady, mučili je (upalování zaživa, rozsekávání na kusy apod.). A až do loňska snad formálně uctívali padlé bojovníky/prokazatelné válečné zločince jako hrdiny. Ten rozdíl mezi potrestáním Němců a Japonců je obrovský.

Reagovat
stas87

no ze su rasisti o tom zas tolko ludi nevie tomio okamura radsej zije v cesku ako tam,tam ho beru pomaly ako odpad,prve roky co boli v cine boli strasne pre cinanov nez ich vyhnali,ja o japonsku moc neviem,o to som sa este nezaujimal,mas nejaku knihu ci nejaky odkaz?

Reagovat
smazaný uživatel

Mám knížku. Zajatci Japonců od Gavana Dawse.

http://www.amazonek.cz/produkty/e134431-zajatci-japoncu.html

Reagovat
smazaný uživatel

Na ME2004 sa nepamätáš?

Reagovat
Liquid

ještě Hyypiäho bych jmenoval, souhlasím, sympatická repre to byla

Reagovat
smazaný uživatel

Podle referencí byl prý proti Belgii pořád nejlepší hráč Finska. Legenda.

Reagovat
smazaný uživatel

Iron Man. Legenda každým coulem!

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Kongo

Fotbalový Teemu Selanne

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tsigi

Teemu je letos zase neuvěřitelný

Reagovat
smazaný uživatel

Teemu je jedinečný, neznám sympatičtějšího sportovce než je on a taky by mě zajímalo co bere za drogy. V Jose nic moc a u Avs hráč tak do třetí lajny a po výluce neskutečný dva roky v regular, play off i OH a letos po slabších letech zase.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Liquid

měl jsem ho rád a dobře že nekončí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

rešpekt

Reagovat
Hafna
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele