Liverpoolský koncert i kolaps a Riceova červená: 3. kolo Premier League v kostce

03.09., 18:18
Názory a komentáře
Luis Díaz a Mohamed Salah úřadovali na Old Trafford. (© AFP)

Šlágr na Old Trafford, který se změnil v jednoznačnou záležitost, rezonoval po celém světě, a proto sumář toho nejlepšího z 3. kola nelze začít jinak. Ve formě hrající tandem Mohamed Salah - Luis Díaz rozebral obranu Manchesteru United a posadil Liverpool po bok Manchesteru City, který v aréně West Hamu táhl dalším hattrickem nezastavitelný Erling Haaland. Druhý klub z města Beatles Everton naopak kousal zklamání po infarktovém závěru utkání s Bournemouthem a ztratil i Arsenal. Souhlasíte s vyloučením Declana Rice?

Nejprve se ale vraťme do Divadla snů, v němž hráli od úvodního hvizdu první housle svěřenci nizozemského trenéra Arneho Slota. Brzký gól Trenta Alexandera-Arnolda sice kvůli letmému doteku v ofsajdu stojícího Salaha neplatil, ale hostům to vadit nemuselo. Ještě před přestávkou zužitkoval asistence egyptského "faraona" Díaz a definitivní hřebíček zatloukl krátce po změně stran sám Salah, kterému nezištně předložil míč do ideální pozice Dominik Szoboszlai.

Salah potvrdil v manchesterském fotbalovém chrámu fenomenální bilanci. V posledních sedmi soutěžních duelech skóroval desetkrát. Pro zajímavost - jen kvarteto hráčů United (Marcus Rashford, Bruno Fernandes, Cristiano Ronaldo, Scott McTominay) vstřelilo od ledna 2021 na Old Trafford více branek.

Faktem je, že rodák z Nagrigu měl i další šance a po závěrečném hvizdu přiznal, že byl překvapen otevřenou hrou soupeře. "Mohli jsme dát pět nebo šest gólů," hodnotil pro Sky Sports Salah, který má kontrakt u Reds jen do konce letošního ročníku. "Nastupoval jsem a říkal jsem si, že to může být můj poslední zápas na Old Trafford za Liverpool. O smlouvě se mnou nikdo z klubu ještě nemluvil. Beru to tak, že tohle je moje poslední sezona a uvidíme, co se stane po ní," dodal útočník, jenž zapsal od přesunu na Anfield úctyhodných 214 branek ve 352 střetnutích.

Haaland se spekulacemi o kontraktu zabývat nemusí a fanouškům Manchesteru City o víkendu opět rozdával radost. Po hattricku do sítě Ipswiche totiž předvedl stejné galapředstavení také na londýnském olympijském stadionu proti West Hamu. Aktuálně má na kontě sedm tref ve třech zápasech, čímž rázně nakročil k třetímu ocenění pro nejlepšího kanonýra soutěže v řadě.

"Je nezastavitelný. Neexistuje žádný střední obránce, dokonce ani se zbraní, který by ho zastavil," chválil s nadsázkou v rozhovoru pro The Guardian trenér obhájců titulu Pep Guardiola. "Jsme pochopitelně rádi za jeho další hattrick a za kvalitu v zakončení, ale tentokrát se i velmi často zapojil do kombinace, neztratil ani jeden míč a hrál neuvěřitelně - nejen s míčem, ale i v obraně a v útoku," dodal španělský stratég.

Bournemouth povstal z popela

Spokojeností o víkendu zářil i Guardiolův krajan Andoni Iraola, jehož svěřenci z Bournemouthu loupili v Goodison Parku navzdory faktu, že ještě v 86. minutě prohrávali 0:2. Pak ale zavelel k obratu Antoine Semenyo a v nastavení udeřili po centrech Lewis Cook s Luisem Sinisterrou. Absolutně konsternovaní fotbalisté Evertonu už se na reakci nezmohli a nadále zůstávají poslední bez bodu, Cherries se naopak opájeli v euforii a poprvé v sezoně vyhráli.

Venku uspěla i Aston Villa, konkrétně v Leicesteru, a mimo jiné si spravila chuť po předchozím domácím nezdaru s Arsenalem. Ten v sobotu poprvé v ročníku zaváhal, když na Emirates Stadium remizoval 1:1 s Brightonem.

Více než o samotném výsledku se ale na Ostrovech houfně diskutovalo o vyloučení Rice ve 49. minutě. Domácí středopolař posunul po odpískaném faulu decentně míč v přerušené hře a rozhodčí Chris Kavanagh byl nekompromisní.

"Bylo to trochu drsné. Byli bychom rádi za určitou konzistentnost. João Pedro napálil v první půli míč v přerušené hře přes půl hřiště a nedostal nic. Dec (Rice, pozn. red.) se ho jen lehce dotkl a byl vyloučen," nechápal v rozhovoru pro TNT Sports útočník Bukayo Saka. "Nechci ale házet naši ztrátu na rozhodčího. I tak jsme utkání měli šanci vyhrát. Koušeme zklamání, ale sezona je dlouhá," dodal odchovanec Gunners.

Domácí remízu 1:1 musela strávit i nabuzená Chelsea, která se po šestigólové show ve Wolverhamptonu rozešla smírně v malém londýnském derby s Crystalem Palace. Čtvrtou asistenci v sezoně zapsal Cole Palmer, jehož milimetrově přesnou přihrávku poslal do sítě Nicolas Jackson, ale Eberechi Eze odpověděl oku lahodícím obstřelem v 53. minutě.

Lépe se vedlo dalšímu ambicióznímu týmu Newcastlu. Magpies totiž udělili aktivnějšímu Tottenhamu lekci z produktivity a v St. James‘ Parku zvítězili 2:1. O cenném skalpu Spurs rozhodl Alexander Isak. Nejlepší střelec klubu v uplynulém ročníku Premier League si v tom letošním otevřel účet v 78. minutě a dostal příznivce na beznadějně vyprodaném stadionu do varu.

Doma oslavoval i Brentford, jemuž výhru 3:1 nad zatím bezbranným nováčkem ze Southamptonu zajistil dvěma trefami Bryan Mbeumo, a svým způsobem také Ipswich. Další z nováčků se totiž po remíze 1:1 s Fulhamem dočkal prvního bodu po postupu mezi elitu.

TOP hráči dle Fantasy Premier League:

1. Erling Haaland (Manchester City), Mohamed Salah (Liverpool) - oba 17 bodů.

2. Luis Díaz (Liverpool) - 15 bodů.

3. Bryan Mbeumo (Brentford) - 14 bodů.

Sestava 3. kola dle Aliho Pollocka z Livesportu:

Brankář: Bart Verbruggen (Brighton) - Uplynulé kolo nabídlo jen jeden zápas s čistým kontem, přesto je nejlépe hodnoceným brankářem strážce svatyně Brightonu. Belgický reprezentant totiž proti Arsenalu předvedl šest úspěšných zákroků a zásadní měrou se postaral o to, že Seagulls odjeli z Emirates Stadium s bodem za remízu 1:1.

Pravý obránce: Yukinari Sugawara (Southampton) - Obránce Saints exceloval, přestože nováček soutěže na stadionu Brentfordu padl 1:3. Japonec, který přišel v červenci z Alkmaaru, předvedl špičkový výkon na obou stranách hřiště. Nadprůměrný byl zejména směrem dopředu, když vyprodukoval dvě klíčové přihrávky a těsně před koncem skóroval.

Stoper: Virgil van Dijk (Liverpool) - Kapitán Reds výrazně přispěl k dominantnímu vítězství 3:0 v chrámu Manchesteru United. Tým z města Beatles se sice stále sžívá s novým trenérem Slotem, na Old Trafford ale hrál jako z partesu. Nizozemec odrazil všechny akce, které mu přišly do cesty, vyhrál sedm soubojů a dopustil se jediného faulu.

Levý obránce: Leif Davis (Ipswich) - Ipswich získal díky domácí remíze 1:1 s Fulhamem první bod po návratu do Premier League a Davis ukázal, proč je považován za jednoho z nejlepších mladých anglických obránců v soutěži. Dopředu jedna asistence a tři klíčové přihrávky, dozadu sedm vyhraných soubojů či dva úspěšné skluzy.

Pravý záložník: Bryan Mbeumo (Brentford) - Ofenzivní eso Bees pokračuje ve skvělém vstupu do sezony. Tentokrát dotáhlo svěřence Thomase Franka ke skalpu Southamptonu. Kamerunský křídelník využil soupeřových chyb v rozehrávce a vstřelil první dva góly, když nejprve napálil do sítě odražený míč a poté chladnokrevně potrestal další ztrátu Saints z rychlého protiútoku.

Střední záložník: Amadou Onana (Aston Villa) - Začátek nového angažmá pro něj těžko mohl být lepší, ve třech střetnutích se totiž dvakrát střelecky prosadil. Naposledy poslal Villans do vedení v Leicesteru a položil základy k výhře 2:1. Belgický záložník dominoval na balonu, zkompletoval dvaadvacet přihrávek, z toho jednu klíčovou. Když byl po hodině střídán, celek z Birminghamu ztratil kontrolu nad utkáním.

Střední záložník: João Pedro (Brighton) - Byť je evidován jako hrotový útočník, nastupuje hlouběji v poli. Proti Arsenalu po hodině hry vyrovnal, když z úrovně penalty poslal do sítě míč vyražený brankářem Davidem Rayou. Pro brazilského ofenzivního univerzála to byla druhá trefa v sezoně, v sobotu zapsal i čtyři driblinky a jednu klíčovou přihrávku.

Levý záložník: Luis Sinisterra (Bournemouth) - V Goodison Parku se na hřiště dostal až v 65. minutě, kdy Cherries prohrávali 0:2. A byl u působivého obratu - hosté v rozmezí 87. a 96. minuty třemi slepenými góly otočili skóre. Klíčovou roli v dechberoucím comebacku sehrál kolumbijský forvard, jenž přihrál na vyrovnávací branku a poté hlavičkou rozhodl o výhře 3:2.

Pravý útočník: Mohamed Salah (Liverpool) - Na Old Trafford to byla i jeho show. Egyptská hvězda táhla Reds k vítězství na Old Trafford asistencemi pro Díaze v prvním poločase a gólem ve druhém. Nový ročník zahájil Salah ve velkém stylu, když se v úvodních třech zápasech přímo podílel na šesti gólech (3+3).

Střední útočník: Erling Haaland (Manchester City) - Dalším hráčem, který famózně vkročil do sezony, je norský snajpr Citizens. Na hřišti West Hamu zaznamenal druhý hattrick v řadě a prakticky sám tak zařídil vítězství 3:1. Zejména jeho druhá trefa, kdy napálil balon pod břevno, budila respekt. Po třech kolech má na kontě už sedm přesných zásahů.

Levý útočník: Luis Díaz (Liverpool) - A to nejlepší na konec, respektive se známkou 8,8 nejlépe hodnocený hráč víkendu. Proti United zakončil kolumbijský reprezentant dva rychlé brejky - nejprve hlavou z bezprostřední blízkosti a poté přízemní střelou z voleje umístěnou přesně k tyči.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Manchester City
3
3
0
0
9 : 2
9
2
Liverpool FC
3
3
0
0
7 : 0
9
3
Brighton & Hove Albion
3
2
1
0
6 : 2
7
4
Arsenal FC
3
2
1
0
5 : 1
7
5
Newcastle United
3
2
1
0
4 : 2
7
6
Brentford FC
3
2
0
1
5 : 4
6
7
Aston Villa
3
2
0
1
4 : 4
6
8
AFC Bournemouth
3
1
2
0
5 : 4
5
9
Nottingham Forest
3
1
2
0
3 : 2
5
10
Tottenham Hotspur
3
1
1
1
6 : 3
4
11
Chelsea FC
3
1
1
1
7 : 5
4
12
Fulham FC
3
1
1
1
3 : 3
4
13
West Ham United
3
1
0
2
4 : 5
3
14
Manchester United
3
1
0
2
2 : 5
3
15
Leicester City
3
0
1
2
3 : 5
1
16
Crystal Palace
3
0
1
2
2 : 5
1
17
Ipswich Town
3
0
1
2
2 : 7
1
18
Wolverhampton Wanderers
3
0
1
2
3 : 9
1
19
Southampton FC
3
0
0
3
1 : 5
0
20
Everton FC
3
0
0
3
2 : 10
0

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (197)

Přidat komentář
eder

Rice si červenou (resp.druhou žlutou) jednoznačně zasloužil, nevěřte konspiračním teoriím!

Reagovat
pobody's nerfect

Určitě ano, ale hlavně to chce konzistentnost. Trestat žlutou každý dotyk míče po odpiskani. Každé pokopnuti, zvednutí v rukou a podobně. Prostě je odpiskano proti mému týmu, nemám co hrabat na balón.

Reagovat
eder

Ano, konzistence je asi největší problém současných anglických sudích.

Reagovat
janinho

toto podpisem hocikedy. riesia v pravidlach hocijake kktiny ale aby tam dali toto to ich nenapadne. rozhodca zapiska, hrac v tom momente musi polozit loptu na zem. ziadne schovat za chrbat, ziadne zakopnut a pod. to iste diskusie s rozhodcami, tak ako ma byt od tejto sezony... jediny kapitan a dovi. ja ked vidim okolo rozhodcu 10 kriciacich degesov tak by som mal chut im jebnut vsetkym rohovou zastavkou po hlave. toto co vo futbale si nedovolia v ziadnom sporte. keby kazdy sudi bol ako collina tak si respekt spravia, ale collina bol len jeden. v rugby si nedovolia nic taketo a pritom su to trosku ini chlapi jak nejake 60kilove hysterky.

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Neutron

Ta konzistentnost stoji za hovno, strasne chceli trestat za reci rozhodcovi a cervenu dostal tak Dalot a potom bolo zase ticho

Reagovat
Nizzie

A to ještě ta redka pro Dalota byl strašnej bizár.

Reagovat
Neutron

Ako tiez hovorim a cisto to poukazuje na to, ze si piskaju v takychto momentoch totalne na nahodu

Reagovat
Nizzie

A i v tom zápase to byla vlastně šílená nekonzistentnost, pokud myslíš co dostal proti Poolu, protože tam v prvním poločase Darwin předvedl taky meltdown na rozhodčího podstatně intenzivnější a kartu nedostal. Vlastně je to v tomto ohledu podobné dost tomu vyloučení Rice.

Reagovat
Neutron

Uplne suhlasim

Reagovat
Čenda

Reagovat
r.mrazik

Zasloužil..stejně jako ten druhý červenou rovnou.

Reagovat
Hachim Mastour

Iba žltú, reagoval síce neprimerane, ale Rice ho vyprovokoval

Reagovat
masly008

Reagovat
r.mrazik

Rozhodně červena.

Reagovat
Hachim Mastour

podla mna ho až tak moc neskopal

Reagovat
kitas

V plnom náprahu kolenom je pohoda. Sem tam poprosím kamošov nech ma tak kopnú

Reagovat
kitas

Reagovat
mistr129

Reagovat
Čenda

Reagovat
papos182

Ja tam porad vidim, ze chtel Veltman rozehrat rychle. Pust si opakovany zaber, i se kouknul dopredu, a hned chtel nahrat.

Reagovat
Front hell

Ty vidíš to a jiní zase to druhé. Kdo ví kde je pravda. Do hlavy Veltmanovi nikdo z nás nevidí.

Reagovat
papos182

Souhlas. Ale nejde dat na nejake pocity. Soubeh udalosti byl, jaky byl, a tak je vysledek pochopitelny.

Reagovat
Front hell

Tak já s vyloučením nemám problém. A že jsou rozhodčí v Anglii marní je všeobecně známo. Sere pes jede se dál

Reagovat
papos182

Reagovat
Maximm9

Reagovat
r.mrazik

To možná chtěl, ale.taky chtěl Rice nakopnout

Reagovat
O.Giroud

Ale loptou

Reagovat
Laliga

Lopta musí pri rozohrávke stáť . Ja by som tiež nemal problém s červenou kartou. Lenže je to niečo čo sa úplne bežne v každom zápase stane X krát. A to je problém. Prečo teraz dostal kartu, keď v tom kole možno 30 ďalších nedostalo. "Chcel rýchlo rozohrať" - to môže chcieť každý, bežíš k lopte ktorú chceš poslať rýchlo dopredu než sa obrana zformuje, no jeden z obrancov beží dozadu aj s loptou v náručí. To nie je zmarenie rýchlej rozohrávky?

Reagovat
papos182

Ano je, ale to, co popisujes, vychazi ze situace, ze ma v moci mic hrac tymu, proti kteremu je pisknuto. Casto se deje, ze pak ten hrac si ten mic vezme a jde zpet. Pokud se ptas na muj osobni nazor, i tohle bych trestal plosne.

Rice byl ale uplne jina situace.

Reagovat
Laliga

A teraz to bolo akože inak? Odkopol loptu, ktorú mal zahrávať súper. Za mňa to je presne to isté ako keď ju zoberie do rúk a nesie preč. V čom je akože ten prevratný rozdiel? Zhodneme sa akurát na tom, že by to mali trestať. Je to hnoj, že to nechali takto ďaleko zájsť. Dnes je to automatika, prvé čo pomaly každý druhý hráč spraví po odpískaní, odkopne alebo odnesie loptu.

Reagovat
aep_Ceallach

Reagovat
J0EL

Reagovat
O.Giroud

Sugawara

Reagovat
VTID94

Onana

Reagovat
Seydou Doumbia

Překopat celý tým kvůli nasazení Hollandera do týmu.

A nebo ne, protože když to uděláš tak se zraní a najednou můžeš překopávat znova?

Hraju jen proti 1 kamošovi, je mi celkově ukradené jak proti 10 milionům sviním dopadnu, ale kamoš ho tam chce hrát, tak asi musím reagovat.

Reagovat
Moshe Dajan

jak dlouho Salah nemá vlasy?

Reagovat
Hachim Mastour

odkedy si dal spraviť hair transplant

Reagovat
O.Giroud

od konca sezony, koniec Maja

Reagovat
Salfovic

Vypadá divně.

Reagovat
srandamač

Vypadá jako cikán z Luníku, co čichá toluen, až se mu z toho zmenšila hlava.

Reagovat
j_mrazik

Tak lepší než mít hlavu jak hlávkový zelí, co ho minutu kousal pes.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Neutron

Kto ma taky uces

Reagovat
j_mrazik

Salah měl, jak mu to vypadávalo.

Reagovat
vladis271

Zjavne bol v Turecku na dovolenke. Jednou z podmienok transplantacie vlasov je, ze si musis oholit hlavu. A on uplne zjavne vlasovy transplantat dostal.

Reagovat
Kixi Syhimour
Reagovat
Zaschrona

Takže Leicester nedostane odečet bodů za větší překročení finančních pravidel než měl naměřený Everton i Forest, protože spadli z PL.

https://www.premierleague.com/news/4106719

Skoro to vypadá, že když máš v názvu klubu City, tak se vyhneš kdečemu...

Reagovat
VTID94

My sme sa tomu vyhli v hodine dvanástej...

#AVFC were hours away from facing a big points deduction before finally selling Douglas Luiz.

Reagovat
icemike

Měli jste spadnout, za rok postoupit, dostat bonus a kliďánko otevřít novy stadion

Reagovat
O.Giroud

Tiež ste mohli padnúť a nedostali by ste. Škoda, že vás to nenapadlo

Reagovat
VTID94

https://x.com/Betano_UK/status/1830964702643659027?t=7KGjW0Rg8lhNG712kh11mQ&s=19

Ten účet Betano na Twitteri začína byť veľmi zaujímavý Rice vs. Onana

Reagovat
Mastný Chobot

neskutočne zaujímavé, pravda

Reagovat
pa3ce

Reagovat
Hlahart

Reagovat
VTID94

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Pony Slaystation

na golmana slušný čísla

Reagovat
Colossus_AFC

Dělá FA někde výstupy k rozhodčím? Nějaký web kde by okomentovali výkony sudích v daném kole/sporné situace/případě tresty? Přijde mi to, že v každým kole vidím pískat ty samé tváře. Přitom v každým kole vidíme x zářezů a nesmyslů. Předem díky.

Reagovat
Laliga

V každom zápase hráči berú loptu do rúk zakopávajú ju. Deje sa to pomaly pri každom prerušení. Málokedy sa človek dočká toho že by to rozhodca odmenil žltou kartou. Tu neváhal vytiahnuť druhú žltú . Navyše tá lopta bola stále v pohybe. Takže o nejakej zmarenej rozohrávke sa tiež nedá hovoriť. To vylúčenie bol holý nezmysel.

Reagovat
O.Giroud

Čo stále máte s tou loptou v pohybe, on nedostal kartu za zmarenú rozohrávku, ale za zdržovanie hry. S tým prišli až minulý rok ak sa nemýlim a pískali to možno pár prvých kol často a potom sa stalo čo očakával asi každý, že to padne do kolónky ako simulacie, ukazovanie aby dali žltú kartu súperovi a pod. Že raz to rozhodca potrestá a 10x nie.

Reagovat
Laliga

Nepochopil som vôbec aká má byť pointa. Lopta v pohybe je dôležitá pre tých ktorý tvrdia, že ho Veltman vlastne nakopol "oprávnene", lebo chcel rýchlo rozohrať -keďže lopta nestála, je to nezmysel. A ja chápem začo ju dostal, len hovorím že je smiešne keď ju v 100 prípadoch neudelia ani hráčovi ktorý má čistý štít, a potom sa nájde zrazu jeden "poctivec", ktorý ju udelí pokojne ako druhú žltú. Buď to je karta, alebo nie. Tak nech ju dostane každý, alebo nikto. Toto bolo vzhľadom nato ako to funguje hrubé ovplyvnenie zápasu. Priznám sa nepamätám si ten zápas tak, aby som to povedal ako fakt, ale pevne verím(na základe skúsenosti), že Rice rozhodne nebol zďaleka prvý hráč v tom zápase ktorý nejakým spôsobom uviedol po odpískaní loptu do pohybu.

Reagovat
papos182

Jen proto, ze mic byl v pohybu, je nesmysl, ze chtel Veltman rychle rozehrat a ne nakopnout Ricea?

Reagovat
Laliga

No ak trošku chápeš súvislosti tak by si mal vedieť dôvod. Jeho rozohrávka nebola regulárna, preto by pokojne mohol rozhodca dať kartu Veltmanovi za nešportové správanie. Lopta nebola uvedená do hry. Veltman ju nerozohral, naopak v čase keď bola hra prerušená nakopol Ricea, či už to spravil (vďaka zásahu Ricea) bez lopty, alebo by ho nakopol loptou, stále by to bolo niečo čo spravil mimo hry.

Reagovat
O.Giroud

Tak videl som veľa rozohrávok s loptou v pohybe, ale teda žltú kartu za to som ešte nevidel. Vždy to rozhodca dal opakovať, že lopta bola v pohybe alebo raz Liverpoolu tuším zrušili gól po pozretí videa.

Reagovat
Laliga

Je ale rozdiel, rozohrať loptu v pohybe, a nakopnúť súpera mimo hry predsa.

Reagovat
J0EL

Reagovat
O.Giroud

V tom prípade by možno dostal aj Veltman žltú, ale to sa nedozvieme lebo Rice to celé vyriešil ešte lepšie pre Veltmana než on asi plánoval. Ale ok ja som hovoril, že so žltou kartou pre Veltmana by som problém nemal. Červená by bola podľa mňa prehnaná, ale ešte dokážem pochopiť, že po nej niekto volá. Rice dostal žltú podľa pravidiel, tak ako mali aj hráči Brightonu, nikde som nevravel že nie. Blbosť a smola Riceho, že toto spraví so žltou kartou. Proste sa nedá od rozhodcov nikdy čakať 100% posudzovanie všetkých situácii. Nevieme ako čo v danom momente vidí a pod. My sme hrdinovia keď máme pohľad z boku a ešte replay, ale nechcem tu obhajovať rozhodcov sú to tragédi.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Laliga

V tom máš samozrejme pravdu Mne jednoducho príde mi dosť nešťastné že tá chyba príde práve u takéhoto niečoho, čo nie je nejaký sporný súboj, niečo čo sa dá ľahko vyhodnotiť tak či onak.Tu je to jasné, zdržoval hru, tam nie je čo riešiť. To nad čím mal rozmýšľať bolo jedine to či je správne ho potrestať, keďže tak predtým ani raz neurobil. A to je znova niečo čo by som čakal že bude jasné. Ak som nepotrestal hráča predtým za rovnaký prečin, nepotrestám ani tohto. Tu vidím proste problém. Minimálne Sakov rozhovor (mi) potvrdil že tam bola situácia kde zakopol loptu Pedro, a verím že to nebola znova posledná obdobná vec ktorá tomu predchádzala, a obišla sa bez trestu.

Reagovat
O.Giroud

https://x.com/search?q=joap%20pedro%20kick%20ball&src=typed_query&f=live

Neviem no prečo to zas dopadlo takto, že to rozhodci nie že prestali trestať, ale prešli na to, že to budú trestať raz za čas, akurát to zas zhoršili.

Reagovat
O.Giroud
Reagovat
Laliga

Reagovat
papos182

Kdyby Rice mic neodkopl a Veltman ho sejmul zezadu, tak jasna cervena. Ale to je jina situace.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
ashburtongrove

Ted uz nema cenu to resit. Mel si oba zavolat, domluvit jim a jede se dal. Kartu si obhaji nema cenu to tady rozebirat do nekonecna

Reagovat
mistr129

Se nějak měnila pravidla a už se může rozehrávat kutálející se míč?

Reagovat
vitasrp

Jistě je to poprvé v historii kopané, co by se někdo pokusil rozehrát balón, který ještě úplně nestál.

Reagovat
O.Giroud

Neviem čo je na tom v tomto momente dôležité, maximálne to, že keby ho nakopol loptou a rozhodca by mu dal žltú za to, že blokoval rozohrávku alebo keby rozohral a padol by z toho gól tak ten by nemohli uznať. To by ti neprišlo absurdné, že Veltman dostane červenú preto, lebo chce rýchlo rozohrať a Rice mu odkopne loptu a tak trafí miesto lopty jeho nohu a obhájiš to tým, že Veltman nemal čo rozohrávať lebo lopta bola v pohybe? To už je v poriadku, ale že Rice odkopne loptu mimo ihriska a dostane za to žltú, to už je nezmysel lebo veď aj keď to v pravidlách je ako zdržovanie hry, ktoré má byť potrestané žltou kartou tak sa to netrestá pri každej príležitosti.

Reagovat
Laliga

Keby sa to pískalo 50/50 nikto by to neriešil, lenže to sa píska 1/100. A tak to je podľa teba správne. Okej.

Reagovat
O.Giroud

A to som kde napísal? Ja len hovorím, že Rice dostal žltú kartu správne.

Reagovat
Laliga

Tak mi to prišlo z tej poslednej vety, neviem čo iné si tým chcel povedať, ak som to nepobral tak sorry

Reagovat
papos182

Ale casto se clovek docka toho, ze hrac tymu ma mic, chce rozehrat, souper mu ten mic ukopne, zmari mu tu moznost a dostane zlutou kartu.

Reagovat
Laliga

A to si videl konkrétne kde? Veltman ju nemal. Veď bežal za loptou ktorá sa kotúľala okolo Ricea

Reagovat
papos182

Hlavne ji nemel Rice. Ano Veltman ten mic nemel uplne pod kontrolou. Ale za me z celeho kontextu je zluta spravne.

Reagovat
Laliga

to nepopieram, len je smutné že si vybral zrovna túto situáciu, nevyzerá to dobre, keď to Xkrát ignoruješ, a potom udelíš rovno červenú.

Reagovat
Pigeon

Rozhodně trestat a toto byl správný krok. To, že se to podle pravidel netrestá správně neznamená, že když to někdo správně potrestá, tak je to přeci jeho chyba.

Reagovat
Laliga

Spýtam sa inak, bola to jediná situácia kde po odpískaní lopty súper odkopol alebo odniesol loptu? Ak mi vieš úprimne povedať že áno, potom s tvojou argumentáciou súhlasím.

Aj keď dodám, že hovoríme v rámci tohto zápasu, je nad slnko jasné že tento rozhodca to už ako každý 1000x odignoroval, ale to teraz neberme v potaz. Tvárme sa že už to bude trestať v každom jednom prípade

Reagovat
Pigeon

Za zdržování hry formou kopnutí do míče v přerušené hře je žlutá karta. To je v podstatě to jediné, co potřebuješ vědět. Argumentovat tím, že jindy se to netrestá, karty se za to nedávají, atd. je irelevantní, protože Rice dostal žlutou kartu v souladu s pravidly. Simulace se také netrestají ve 100%. Ale když někdo dostane žlutou za simulaci, tak to přeci nebudeme kritizovat kvůli tomu, že "se to nedělá u všech".

Reagovat
Mastný Chobot

"Simulace se také netrestají ve 100%"

Ako to, že nie? Kedy sa netrestajú? Keď sa neodpískajú? Vtedy to predsa podľa tvojej logiky nie je simulácia

Reagovat
Pigeon

Tak jinak. Simulování není odpískáno a potrestáno žlutou kartou vždy, když se simuluje. Pokud tomu tak je, tak se nikdo nebude čertit na rozhodčího, že postupoval podle pravidel a hráče potrestal. Stejně tak ne každé kopnutí do míče je označeno a potrestáno žlutou kartou, pokud k tomu dojde. Tady rozhodčí postupoval dle pravidel a je mu to předhazováno jako chyba či snad "necitlivé".

Reagovat
Laliga

Hmm zaujímavá formulácia, takže pravidlá sú v podstate zbytočná vec. Pretože ti očividne neprekáža ich aplikovať len z času na čas

Porovnávaš jablká a hrušky. U simulácií je niekedy problém dokázať úmysel. Pri odkopnutí, a tobôž pri odnesení lopty je to úplne jasná vec. A predsa si to každý vrátane tohto pána robí ako sa mu zachce. Takže aj správne odpískaný zákrok je v tomto kontexte celej veci pochybenie, keď si nastavil meter tak že to púštaš, nemal by si zrazu otočiť. Čo som presvedčený že sa v tom zápase s veľkou pravdepodobnosťou stalo. Za 50 minút hry(či kedy to bolo presne) sa s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou stalo, že niekto loptu po odpískaní odkopol/odniesol.

Reagovat
Pigeon

Aha, takže v této konkrétní situaci je dle tebe ideální postup ze strany rozhodčího jaký?

Reagovat
Laliga

Držať meter, buď mal karty rozdávať všetkým od začiatku, alebo nikomu. Nie si vybrať za 90 minút jedného. (budem sa opakovať, ak bol Rice jediný, tak beriem že sa tak rozhodol, ale bol by som veľmi prekvapený keby tomu tak bolo)

Reagovat
Pigeon

Já se ptal na tu konkrétní situaci, kdy Rice v přerušené hře pokopl míč pryč. Měl mu tedy dle tebe kartu dát či nedat?

Reagovat
Laliga

Ja som ti nato predsa odpísal, čo si nepochopil? Ak ich nedávala v tom zápase dovtedy, tak nie nemal mu dať kartu. Ak to bola jediná situácia tohto typu v zápase, potom ok.

Reagovat
Pigeon

Z tvé argumentace to vypadá, že pokud třeba 10x pochybil a kartu nedal, tak měl pochybit raději 11x, ať je důvod jakýkoliv. Čili jeho správný postup vyměnit za pochybení, což postrádá smyslu.

Reagovat
Laliga

Ja to vidím ako nastavený meter. Niektorý rozhodca píska každý kontakt, niektorý necháva hru viac plynúť -nastaví meter. Pokiaľ tieto situácie nepískal, nemal s tým skrátka mirnix-dirnix začať od istého momentu. Pravidlá, alebo istú hranicu u nich, by mal držať minimálne počas celého zápasu, a nie ako uzná za vhodné. A teda za mňa nie že počas zápasu, ale počas každého zápasu ktorí riadi.

Reagovat
Pigeon

Ohledně kontaktů v soubojích, posuzování faulů, tam se můžeme bavit o tom nastaveném metru. Tam je to skutečně na posouzení, vnímání intenzity. Avšak zde se jedná o situaci, který je jednoznačná ANO - NE. Zdržoval hru zahráním míče po odpískání. Žlutá karta. A jak jsem psal výše, to že desetkrát pochybil přeci neznamená, že by měl chybovat stále.

Reagovat
Laliga

Ja som ti povedal už xkrát že ti rozumiem, no ty nechceš vidieť druhú stranu mince ani za svet zbytočné to rozoberať

Reagovat
Pigeon

Myslím, že naše diskuze se vyvíjela a oba dva jsme přicházeli s novými důvody a optikami, proto jsem pokračoval. Že bys mi povedal xkrát, že mi rozumíš jsem si úplně nevšiml, i když to důležité pro mě není. Tak díky za tvé pohledy

Reagovat
Laliga

Podobne , len mi prišlo že už sa zbytočne točíme v kruhu, boli to skôr od oboch rovnaké argumenty v inom obale. Vyššie som ti povedal že s tvojou argumentáciou súhlasím, ale nebolo to X-krát, to už bola moja chyba, neuvedomil som si že vyššie v tomto vlákne som to povedal pre zmenu giroudovi

Reagovat
Pigeon

Reagovat
fenixLFC

takze ked pri prvej situacii spravi chybu tak ma pokracovat v chybnych rozhodnutiach cely zapas?

Reagovat
Miguel19

V 90 % takových případů, kdy hráč Chelsea zakopne balon, tak má žlutou kartu. Bylo to tak celou minulou sezonu, je to i letos.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
jk

Ten kvikot je fakt ohlušující

Since Arteta arrived Arsenal have had 17 red cards

The next most in the league is 7

Reagovat
Laliga

Reaguješ na mňa slovami kvikot? Ja fandím Liverpoolu Nemám dôvod kvičať za Arsenal

Reagovat
Mastný Chobot

Hádam až tak ohlušujúci, že budeme zdieľať každú koninu z twitteru tzv. na iameka, nie je, či?

https://www.premierleague.com/stats/top/clubs/total_red_card?se=578

Reagovat
Nizzie

Hlavně strašně související statistika s ohledem na příspěvek, na který reaguje. Ale u tohoto mě to nepřekvapuje.

Reagovat
Front hell

úplně mimo . každopádně ze začátku jsme ty karty sbírali jak na běžicím pásu

Reagovat
Nizzie

To je samozřejmě pravda, ale od minulé sezóny tuším velký progres v tomto ohledu.

Reagovat
pa3ce

hrozne objektívny a nezaujatý týpek ten jk, to sa len tak nevidí na internetoch

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Front hell

To ti nějak nevychází. Když jen vlci mají za sezónu 22/23 a 23/24 10 červených karet. Ale tak není poprvé co ti dělají čísla problém.

Reagovat
jk

Já to nepočítal, to nějaký ufňukaný woolwich fan

https://x.com/olipricebates/status/1831007637951128048?s=46

Reagovat
Mastný Chobot

Myslím, že to má po správnosti byť tak, že v zápasoch Arsenalu ja tá štatistika 17 pre Arsenal a 7 pre súperov. Nie, že by na tom nejako záležalo, tak či tak je to o hovne štatistika, o ktorej sa nikto ani nebaví.

Reagovat
jk

On to tam nějak v komentech i koriguje.

Reagovat
Front hell

A ufňukaný fanda slepic s tím rychle utíkal na EF

Reagovat
jk

No, na webu české pošty by to snad bylo lepší?

Reagovat
Nizzie

Ne, pořád by si byl za stejného debila.

Reagovat
jk

Jsem se ti zas dostal do hlavy co?

Reagovat
Nizzie

Samozřejmě. Na podobné idioty si vzpomenu vždy rád, bohužel jsem krom tebe podobně jednoduché individuum nepotkal.

Reagovat
jk

To docela vysvětluje proč jsem zatím tvůj jedinej kámoš…

Reagovat
Nizzie

Chápu, že si chceš oproti ownymu polepšit, ale smůla. Kamarádím s lidmi, kterým nedělá problém matika, a toto kritérium na míle daleko od tvých schopností.

Reagovat
jk

Křeč

Reagovat
Nizzie

Máš? Dej si hořčík "kámoši". Fuu, je to s tebou dřina.

Reagovat
Front hell

Méně je někdy více

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nizzie

Nejenom že neumí počítat, už neumí ani papouškovat.

Reagovat
J0EL

Ako zo seba znova urobit idiota za 5 sekund

Reagovat
jk

Třeba takhle ⬆️

NZ

Reagovat
Nizzie

U něj to je ale dlouhodobá práce.

Reagovat
Čenda

Reagovat
fff

K rozhodcom asi iba jeden citat.

“I think they are trying to make the best decisions, they are trying to protect the game, they are trying to get as much support and be ruthless when they need to be.

"At some point as well we need to give support and understand that mistakes happen. We’ve made mistakes as well and if the pressure is so much then it’s very difficult to manage."

Reagovat
bbbauch

Pochopil

Reagovat
fff

Reagovat
mistr129

Aha, už rozumím, v tom případě se ti omlouvám

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Laliga

Reagovat
avicii

Reagovat
pa3ce

Artetov citát.

Áno. A?

Reagovat
Kowe

Reagovat
Vopi11

Tak až teď jsem to viděl... on do něj ten míč kopne, pak nakopne jeho a Rice druhá žlutá nazdar? V tom přece nikdo soudný nemůže vidět pokus o rychlé rozehrání, ani neměl na koho to takhle chtít nakopávat.. pro Veltmana mám slabost, ale za mě měl dostat kartu spíš on...

Reagovat
Sandstorm

Poslat Casemira s mašličkou do Turecka a podepsat Rabiota. Come on!

Reagovat
MystycMac

Presne to som chcel napísať to by bolo výborné možno aj z Arabii by bol záujem...

Reagovat
Chittak_LFC

Presne tak, to by bylo vyborne, optimalne smlouvu na 5 let!

hlavne aby nahodou neskoncil u nas

Reagovat
SCELO

rabiota tak ten by tam sedel

Reagovat
Hlahart

To snad radši Casemira ty jo...

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

z blata do louze. Nastesti Case do Turecka nechce

Reagovat
kissak

přesně, bezmozek s vysokým platem ten by se k vám hodil

Reagovat
r.mrazik

Žádná změna. Hlavně aby hrál dobře.

Reagovat
Mastný Chobot

Kieran Tierney has officially returned to training at Arsenal and has also been included in the Gunners' Champions League squad this season.

Hehe, síce nemáme prirodzenú náhradu za Odeho, ale na LB máme 5 hráčov

Reagovat
Nizzie

Odeho nahradí Zinchenko právě.

Reagovat
Busby babes

jako ze: vypada skoro jak KDB, tak to da?

Reagovat
Mastný Chobot

Je to síce už dávno a slabá liga, ale v Holandsku na tej pozícii začínal, ak sa nemýlim

Reagovat
EZ

tak LB z neho spravil az pep. Dovtedy bol 6/8. Vlastne aj v narodaku hrava skor na tychto poziciach.

Reagovat
Busby babes

na AM ma dle TM v holandsku presne 1 zapas. a teda 2016 no. a predtim asi 9 v Rusku.

Na CM o neco malo vic a to i v City.

Me tohle vzdycky prijde hrozne naivni. U nas se to taky deje porad, treba Licha a to taky nekdo pise jak muze hrat LB nebo DM... jako muze, ale jak...

Reagovat
Nizzie

Tak ono ty pozice, navíc dle TM už úplně v dnešním pojetí brát nejde. Ode u nás taky nehraje AM, hraje spíše CM, jen na druhé straně. Zinchenko, když nastupuje, tak taky v defenzivní činnosti hraje sice LB, ale v útočné fázi se přesunuje na CM spíš. A teda Zinch má spíše předpoklady na to CM, než na LB. Ale především to byl vtip.

Reagovat
Busby babes

vsak v pohode. ja to nemyslim nejak zle. treba by tam byl dobrej.

Reagovat
vodka

nehrál i za narodak normalne stredaka?

Reagovat
Busby babes

myslim ze hral

Reagovat
Mastný Chobot

Určite áno, ale Odegaard hrá vyššie väčšinou

Reagovat
Nizzie

Ano, defacto i takto se to dá říct.

Reagovat
Busby babes

https://www.theguardian.com/football/article/2024/sep/05/erik-ten-hag-job-at-risk-manchester-united-game-model-style-play

Erik ten Hag’s game model has to start impressing Manchester United’s Ineos-led football department or he is in danger of being removed, with the manager’s style of play so far this season viewed as underwhelming.

The Dutchman’s game model is being scrutinised by United’s football department, which is overseen by Sir Jim Ratcliffe and led by Dan Ashworth, the sporting director, and Jason Wilcox, the technical director. A major part of Wilcox’s role is to monitor how the first team play.

Takze jak jsem rikal, bud vyresi ty problemy a rychle, nebo tu za mesic nebude.

Reagovat
Grahf

keďže ich nevyriešil za predošlé dva roky, tak pochybujem, že sa niečo zmení teraz.

Reagovat
Busby babes

jop, taky uz moc neverim, ze se mu to podari.

Reagovat
Dawon

Tak tohle je podle me mnohem vic o tvrdohlavosti... to jak hrajeme je do velke miry volba, ne nejaky zahadny neresitelny problem...napriklad vyresit to ze hrajeme jednu z nejhlubsich obrannych linii v PL by melo jit pomerne snadno, on ty hrace k tomu musi jenom instruovat a trenovat to (tohle byl jen random priklad, nerikam ze tohle je ten hlavni nebo jediny problem )

Ale treba se radeji necha vyhodit nez aby vzal konstruktivni feedback a zkousel to fixnout.

Reagovat
Busby babes

ja vlastne nevim, taky mi prijde strasne divny, ze to neresi a dlouhodobe. ze to tvrdohlave zkousi.

Zas treba s Fulhamem jsme v prvnim zapase hrali celkem vysoko, tak nevim. Ale jo, bez Lichy to moc neslo hrat. ted je zpatky, tak snad se to zlepsi... ale to je to co pisu... pokud se tohle nezlepsi, tak proste poleti no. Licha a De Ligt tu vysokou lajnu hrat umi a muzou. kdyz vezmu ten priklad.

Reagovat
Grahf

nehovorilo sa o tom, že vedenie určí štýl futbalu a treneri ho budú musieť produkovať? Lebo zatial mi to príde také status quo, kde si eth ide stále to svoje.

Reagovat
Busby babes

vsak to je doslova pointa toho, co jsem sdilel.

Reagovat
Mato178178

v prvej sezone tie problemy neboli, skor pretrvavaju este nejake z minulej ale hra je lepsia

Reagovat
r.mrazik

tak loni mel torso obrany

po narodni prestavce se mu vrati shaw a hojlung a musi zacit sbirat body, jinak fakt pomaze

Reagovat
Swarley

Reagovat
Dale89

Nedělali jste náhodou po konci sezony zevrubnou analýzu, kde výsledkem bylo prodloužení smlouvy a pokračování ETH jako součást Ineos projektu? Bavili jsme se tu o trpělivosti fanoušků a zda dovolí pořádnou přestavbu klubu. Jestli vedení potvrdí ETH jako trenéra a měsíc po začátku sezony jdou podobné zprávy, tak se nedivím, když fanoušci zlomí hůl.

Reagovat
Busby babes

jo a ne. celou dobu rikaj, ze styl hry bude taky dulezitej. A to prodlouzeni smlouvy je tak napul. K nove smlouve nedoslo, jen aktivovali rocni opci, na nove se prave nedomluvili

Reagovat
Dale89

Jestli se to potká nebo ne, tak to měli vědět hned po analýze, ne? Měl zůstat jen jestli si byli 100 % jistí, že zvládne zadání. Jinak jen opakujete chyby, které udělala po změně vedení Chelsea.

Reagovat
Busby babes

tak to uz zalezi na uhlu pohledu. Treba proste byl nejlepsi volbou z tech na stole i tak. A proste verili a veri, ze ke zmene dojde. Porad byl dva roky zpatky jeden z nejlepsich manageru v Evrope. Je to sport, nic neni 100%

Reagovat
Dawon

Tak treba se o tom proste bavili a on jim rekl, ze ma plan jak vyresit takticke problemy X, Y, Z a oni mu uverili...a pokud se za 2 mesice ukaze ze ty takticke problemy neumi/nechce resit, tak je asi logicke, ze by pak mel jit.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Mastný Chobot

Doslová 3 kolá dozadu mu predĺžili zmluvu

Reagovat
J0EL

Reagovat
Busby babes

aktivovali opci.

Reagovat
Mastný Chobot

... ktorá mu predĺžila zmluvu tak, ako píšem

Reagovat
Busby babes

jen upresnuju. O nove smlouve se jednalo, nedomluvili se, takze se jen uplatnila opce a prodlouzila smlouva o rok.

Kdyby mel smlouvu jen do konce roku, tak by nemel vubec sanci... a zbytek viz vejs. To se pise vlastne od prichodu INEOSu, ze budou chtit videt zlepseni ve stylu hry. Takze pokud by videli, ze ani 2 mesice v sezone neni videt zadna zmena/dostatecny progres...

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
TenHagIN

Ta prohra s Liverpoolem se novinářům sedla jak prdel na hrnec, mají krásných 14 dní o čem psát

Reagovat
Busby babes

jop, to bylo po te prohre samotnej nejhorsi aspekt. prohra pred repre pauzou, takze dva tydny tenhle shitstorm

Reagovat
nani92

no či to len nie je tým, že sa prehrali 2 posledné kolá pred repre pauzou

Reagovat
Busby babes

kdyby se s Poolem neprohralo, tak je klid.

Kdybychom vyhrali s Brightonem a prohrali pak s Poolem, tak je shitstorm stejnej

Reagovat
nani92

nie

Reagovat
Busby babes

ano

Reagovat
Miguel19

Chris Jurasek, American business executive, who was an unpopular figure among sections of supporters, has already stopped working at Chelsea. (@Matt_Law_DT) #CFC

Týpka prej nebaví a nezajímá fotbal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele