Lovčev: Spartak ještě nedozrál, mistrem bude Rubin

11.11.2009, 13:43
Rozhovory
Bývalý fotbalista Spartaku Moskva a fotbalový expert Jevgenij Lovčev okomentoval závěr ruské fotbalové ligy. Označil nového ligového mistra a rozebral další možné pořadí na pohárových příčkách v napínavém a vyrovnaném závěru soutěže.

Rubin bude mistrem?
Podle všeho, ano. V minulém roce se mužstvo teprve budovalo, letos je opravdu velkolepé. Rubin, když je třeba, dokáže zahrát krásný fotbal a nastrílet 4-5 gólů, jindy zase zahrát z perfektně zatažené defenzívy. Tak jako třeba s Barcelonou nebo CSKA. Hrát ze zatažené obrany je nudné, ale Kazaň tak hraje, a když se dostane do šance, dokáže ji stoprocentně využít. Je to mužstvo, které už jenom nebuduje, ale potvrzuje svou úroveň.

Co se stalo se Spartakem v Samaře?
Promrhal svoje šance. Spartak se právě nachází ve stádiu formování mužstva, stejně jako jeho trenér. Ty chyby, které se staly v Samaře, hovoří o tom, že mužstvo ještě nedozrálo. Jak se říká: "štěstí přeje připraveným". Podívejte na hru CSKA s Rubinem. Převahu v držení míče měli Armějci, převahu v gólových přiležitostech také, ale nevyužili toho. A Spartak naopak dává góly sám sobě. Štěstí přeje připraveným. Rubin je dnes tím připraveným a v naší lize nejsilnějším po všech stránkách.

Kdo myslíte, že získá bronz? Zenit?
Tady je to hrozně složité. Hodně toho napoví příští kolo. Jestli Zenit prohraje v Kazani, může ho přeskočit Moskva i Lokomotiv. Jestli vyhraje, objeví se ještě mizivá šance Spartaku na titul. Ale nějak se mi zdá, že Rubin vyhraje. Ten tým, když je třeba, umí získávat body. Proto má Zenit těžkou situaci.

Takže Lokomotiv i Moskva mají reálné šance na bronz?
Ano. Mimochodem, v posledním kole se mi nejvíce líbil zápas Lokomotivu s Amkarem. Hrál se v obrovském tempu a nasazení. Oba týmy potřebovaly zvítězit. Byla neproměněná penalta a dá se říci úpění Lokomotivu. Byla to znamenitá a emocionální podívaná. Nakonec Syčov doslova prorval síť svojí ranou, do které vložil všechnu nahromaděnou energii. Viděl jsem, jak se Lokomotiv doslova bije za třetí místo. A před Zenitem teď jsou dva velice složité zápasy - s Rubinem a Spartakem.

Podle předpokladů, je možné, že se CSKA nedostane do Evropy?
Může se stát cokoliv. Ale kdyby bylo vše podle předpokladů, už jsme dávno porazili Slovince, Moskva s přehledem porazila Kubaň a Spartak vyhrál v Samaře. Ale fotbal není naprogramovaný a během chvíle se může vše změnit, protože na hřišti jsou živí lidé. Vidíme pak Džanajeva, jak dělá takovou neuvěřitelnou chybu. Protože je jen člověk. V tom je právě krása fotbalu a proto ho tak milujeme. Například blížící se zápas CSKA se Spartakem. Kdo může dnes předpovědět výsledek? Nikdo! Není důležité, že Spartak nezahrál zrovna vydařený zápas v Samaře. Otázka je, jak bude hrát CSKA. Ale Armějci určitě nebudou liknavými. A když nebudou liknavými, ukáže se, že jsou silní a mohou dokázat cokoliv. Takže bych nespěchal s odhady jak vše dopadne.

Autor: Martin Olšovský / championat.ru

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pěkný rozhovor. Taky si myslím, že si to Kazaň uhlídá.

Reagovat
smazaný uživatel

"Viděl jsem, jak se Lokomotiv doslova bije za třetí místo."

...s timhle musim stoprocentne souhlasit. Lokomotiv je letos ohromne sympatickej, ohromne bojujou a chtej dosahnout uspechu. Zaver zapasu s Amkarem, kdy hraci behali v klubovejch salach a pomalu se slzama v ocich se radovali a zdravili fanousky, to byla parada.

... to si od 11 milionaru FK Gazprom muzeme nechat jenom zdat preju si at skoncime treba paty, at odtahne Djukov a cely vedeni, at odtahne Spalletti se svejma "hvezdama", at odtahnou vandraci z tribun pritahnuty uspechama, at odtahne Bystrov a jeho priznivci... at vidime zase Zenit

Reagovat
smazaný uživatel

škoda remizy v 1 kole 1-1 s Chemikem...

Reagovat
smazaný uživatel

Koho s kym?

Reagovat
smazaný uživatel

lokomotivu, s Chimki néé s Chemikem a ještě doma..to byla obrovská škoda

Reagovat
smazaný uživatel

ten zenit se mě taky nelíbí s tím to vším

Reagovat
smazaný uživatel

Kazaň je o třídu před všema v RPL.

Reagovat
smazaný uživatel

Leda v takticky vyspelosti - jinak vubec nesouhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

..nebo - lip receno, souhlasim ze je Rubin nejlepsi, ale ne ze by zbytek ligy byl o tridu za nim.

Reagovat
smazaný uživatel

Je jasné, že kvalitativně se jim pár mužstev vyrovná, ale sehraností a taktickou vyspělostí o parník vedou.

Reagovat
smazaný uživatel

To bohuzel jo.

Reagovat
Jajinek

Má z nich bobky už teď, na San Siru to bude lopota...co jsem letos viděl, tak jsou lepší než Dynamo.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím.

Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas.

Naprostá 100% jistota. Zápas dám dnes zdarma.

info zde:

http://stape.blog.cz/

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, nedavno se tu resilo, ze CSKA muze do poharu jeste z 6. mista, pokud v poharu zvitezi Moskva nebo Zenit. Od letoska uz v tomhle pripade nepostupuje 6. muzstvo z ligy, ale porazenej finalista. Takze Evropskou ligu si pristi rok zahraje bud Amkar Perm, nebo muzstvo z druhy nebo treti ligy......

... moc bych si pral, aby to byl treba Vladivostok a v Evropsky lize by do daleky Asie putoval treba souper z Portugalska

Reagovat
smazaný uživatel

já si myslím že vladivostok by mohl, ted se jí celkem dařilo..tak těm bych to přál popravdě víc než Amkaru

Reagovat
smazaný uživatel

Amkar hraje s Moskvou a pak pripadne s vitezem zapasu Zenit/Volga Tver, takze pravdepodobnost ze pohar nevyhrajou je dost velka

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej souboj Nacional Funchal - Luc Energija Vladivostok by byl asi rekordem v evorpskejch poharech, co se tyce vzdalenosti obou muzstev ... a zrovna Nacionalu bych to moc pral

Reagovat
domingo

To by měli kratší přes Ameriku, ne?

Reagovat
centos

Tak tady už je jedno, jestli by to bylo Portugalsko nebo střed Evropy. To by byl výjezd!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsem neveděl a je to škoda. Perm a ti druholigisti v Evropě uhrajou velké hovno a body do koeficientu potřebuje Rusko jako sůl...I když, pokud se tam dostane Vladivostok, tak se alespoň dobře pobavím.

Reagovat
smazaný uživatel

ti jsou snad ještě dál než Portugalsko, to je až 300 km od pobřeží portugalska, ostrov Madeira

Reagovat
smazaný uživatel

a jeli by autobusem....

Reagovat
smazaný uživatel

pěšo

Reagovat
smazaný uživatel

a jeli by autobusem....

Reagovat
smazaný uživatel

Příští rok vidím jako největší kandidáty na sesazení Kazaně z ligového trůnu moskevské duo Lokomotiv a Spartak. O Zenitu a CSKA pořád nevím, co si mám myslet. Uvidíme, co vymyslí v zimě. Každopádně, jestli do Petrohradu příjde trénovat takový Co Adriaanse, tak to můžou zabalit rovnou...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele