Maguire stojí za Ten Hagem. Manažer Manchesteru United věří ve zlepšení a žádá o čas

Dnes, 18:37
Aktuality
Erik ten Hag (© Zed Jameson / Shutterstock / Profimedia)

Že byl Erik Ten Hag (54) před cestou do Portugalska pod velkým tlakem, není žádným překvapením. Manchester United v prvních šesti zápasech sezony Premier League vyhrál jen dvakrát a náleží mu až 13. místo. A Rudí ďáblové ztrácejí i v pohárech, když remizovali v obou úvodních utkáních Evropské ligy. Naposledy v Portu jim pomohl pozdní vyrovnávací gól Harryho Maguirea (31) a v tabulce 36 týmů jsou na 21. místě. Šéf lavičky nicméně žádá, aby jeho tým nebyl předčasně odsuzován.

"Dostaneme se tam, v tuto chvíli nás neodsuzujte. To udělejte až na konci sezony. Zlepšíme se, máme za sebou dva ročníky, ve kterých jsme hráli finále. Jen počkejte, tenhle tým se bude vyvíjet a postupovat," ujišťoval po čtvrtečním utkání EL nizozemský trenér.

V prvních dvou sezonách na Old Trafford vyhrál s týmem Ligový pohár a FA Cup. Šokující vítězství nad City právě ve finále Anglického poháru bylo všeobecně považováno za důvod, díky němuž si zachránil místo, přestože v lize skončil až osmý. Vedení United by však mohlo být nuceno konat během nadcházející reprezentační přestávky, před níž tým z červené části Manchesteru odcestuje k nedělnímu ligovému utkání s Aston Villou.

Židle se pod Ten Hagem kýve už dlouho. Nahradit by ho mohl podle listu Daily Star trenér Interu Simone Inzaghi, další volbou může být bývalý kouč Brightonu a Chelsea Graham Potter.

Ten Hag si přitom lepší start do střetnutí v Portu přát nemohl, góly Marcuse Rashforda a Rasmuse Höjlunda poslaly jeho výběr do vedení během prvních 20 minut. Konec zápasu už byl ale jiným příběhem, bod za remízu 3:3 musel v závěru zachraňovat Maguire. Red Devils tak nedokázali vyhrát žádný z posledních čtyř evropských zápasů na hřištích soupeřů, ačkoli v každém z nich skórovali.

"Když vedete venku 2:0, musíte být trochu pevnější, bylo tam příliš mnoho mezer. Přicházelo až příliš křížných přihrávek a za to nás v závěru potrestali," okomentoval kouč.

Střelec vyrovnávací branky přišel o své stále místo v sestavě na úkor Matthijse de Ligta. Maguire se nechal slyšet, že tlak, kterému trenér čelí, je zkrátka to, co přichází s privilegiem být centrem pozornosti v jednom z největších světových klubů.

"Jsem v tomto klubu šest let, vím, jak to tady funguje. Když se vám nedaří, hráči i kouč se dostanou pod tlak. Je ale dostatečně zkušený, takže určitě ví, jak se s tím vypořádat. Je to součást výsady, kterou máte, když hrajete za tento klub," řekl anglický stoper.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (16)

Přidat komentář
I am Mancunian

Prosím už ho vyjebte

Reagovat
Salfovic

Článek jak na zavolání.

Manchester United vyhrál jenom jeden z posledních deseti zápasů v evropských pohárech, a to doma proti FC Kodaň, v dalších devíti duelech zaznamenal pět porážek a čtyři nerozhodné výsledky

Reagovat
Moshe Dajan

nechápu proč to nesázím ale když teď začnu, určitě tím způsobím vítěznou sérii MU

Reagovat
Sigma Olomouc

Mám stejný problém

Reagovat
pobody's nerfect

Čas by měl dostat. Ještě aspoň 4 roky.

Reagovat
Mastný Chobot

Nejako sa Harrymu zmensila hlava

Reagovat
Paganini

Nevěřím, že udělají nějakou sérii bez prohry, jejich střed zálohy a krajní beci jsou vtip.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak dalot a neser mazraui tak hrozní nejsou, spíš herní systém a klub stojí za hovno, tam by ani s hačimim a theem to nevypadalo lépe

Reagovat
Pithivier

Na uvodce za EtH to ale neni Maguire

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
M.Vaza

Je to tak, chce to ještě pár let a pár miliard..

Reagovat
Čenda

Time to bounce back

Reagovat
Golasso

Když Maguire za někým stojí, tak se ho obvykle snaží strhnout na zem.

Reagovat
Sigma Olomouc

klidně, ať si takhle ještě pár let zůstanou

Ne, přeji jim, ať se z toho vyhrabou.

Reagovat
Breze

Bounce back and stick to the plan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele