Mám plné zuby absurdního pravidla o ruce. Video se má používat jinak, čertil se Hjulmand

30.06., 11:11
Aktuality
Kasper Hjulmand (© AFP)

Trenér dánských reprezentantů Kasper Hjulmand byl po sobotní porážce 0:2 v osmifinále Eura s domácím Německem naštvaný na výroky anglických sudích a na použití systému VAR. Podle dvaapadesátiletého kouče se na turnaji využívá pomoci videorozhodčího špatně a fotbalu to jen škodí. Jeho protějšek Julian Nagelsmann měl pro dánské rozčarování pochopení, verdikty ale označil za správné.

Klíčová pasáž zápasu, který byl během úvodního dějství kvůli bouřce na 25 minut přerušen, nastala v úvodu druhé půle. Dánský stoper Joachim Andersen nejprve skóroval, technologie ale odhalila, že jeho spoluhráč Thomas Delaney byl během akce špičkou kopačky v ofsajdu. O necelou minutu později David Raum nastřelil Andersenovi ve vápně ruku a sudí Michael Oliver nařídil po poradě s videem penaltu, z níž rozhodl Kai Havertz.

"Už mám plné zuby toho absurdního pravidla o ruce. Nemůžeme čekat, že budou obránci běhat s rukama za zády. Byl to úplně přirozený pohyb, normálně běžel," zlobil se Hjulmand na tiskové konferenci.

"Rozumím tomu, že jsou Dánové nespokojení, cítil bych to úplně stejně. Je to přísné, Andersen pouze běžel a nezahrál rukou úmyslně. Ale taková jsou pravidla, bylo to odpískané správně. Stejně jako v prvním případě, systém to vypočítal, takže to byl ofsajd, i když je to trochu bizarní," uvedl Nagelsmann.

Pro Seveřany byla penaltová situace o to těžší, že se chvíli předtím radovali ze vstřelené branky. "Byla to studená sprcha. Ani vlastně nevím, kdo byl v ofsajdu, nejspíš já," řekl krátce po utkání Delaney. "Mám tady záběr, byl to doslova centimetr kopačky," ukazoval Hjulmand na svůj mobilní telefon. "Nejsem proti videu, celá technologie může fotbalu pomoct. Ale myslím si, že by se měla používat jinak. Zjevné chyby musíte vidět i z měsíce, neměla by to být otázka centimetrů. Vyhodnocení by mělo být také rychlejší," vyjmenoval dánský kouč.

Dánové tak nezopakují poslední semifinálovou účast, naopak domácí celek je po osmi letech ve čtvrtfinále velkého turnaje. "Prvních 20 minut zápasu bylo našich nejlepších na šampionátu. Soupeře jsme k ničemu nepustili a sami jsme měli šance. Pořád ale máme co zlepšovat," upozornil Nagelsmann.

Jeho tým v dalším kole narazí 5. července ve Stuttgartu buď na Španělsko, nebo překvapení Eura Gruzii, jejichž souboj je na programu dnes od 21:00.

Autor: ČTK

Komentáře (97)

Přidat komentář
Novak.Usykovic

Tvoje slzy jsou vodou na nás mlýn.

Jsem neskutečně rád, že vás Německo s tou vaší sra*kou zničilo. Jsem rád, že se Hojlund totálně znemožnil impotencí v zakončení.... Jsem rád, že Wind vypadal na hřišti jako klaun..... Jsem rád, že nesympatický Andersen byl totálně krutě vymáchán "from hero to zero". A jsem rád, že namistrovane kopyto Hojgberg selhal i v triviálních prihravkách. Andersen na tenhle zápas nikdy nezapomene a to je tuze dobře.

Už mě jenom mrzí, že některý z vašich hráčů nedostal červenou za vymyšlený faul, abyste byli zároveň i zaříznutí.

Reagovat
Univerzál

Aneb jak ukázat, že jsi to vyřazení Srbska pořád nerozdýchal

Reagovat
Txapeldun

Reagovat
Rudnevs

A ešte by ma zaujímalo, čím je nesympatický Andersen… práveže tí hráči Dánska mi prídu poväčšinou fakt sympaťáci

Reagovat
Seydou Doumbia

Mě je taky nesympatický a to byl u nás. V Lyonu hrozný tragéd, v CP to je přesně ten obránce, kterého chceš mít na své straně, ale proti tobě je to zmrd. Žádný sympaták to teda není když hraješ proti němu.

Reagovat
Rudnevs

Ahh okej, to som nemal úplne v oku, ale pochybujem, že týpek nado mnou nejak rieši jeho výkonu z Lyonu či CP

Čiže Andersen hráva tvrdo?

Reagovat
Seydou Doumbia

Spíš jde o chování, to je takový ten stoper co do tebe furt jebe a snaží se dostat pod kůži někomu, kdo je lepší než on. Nunez mu správně tehda dal hlavičku, zasloužil si to. Zase je to um Andersena že vyprovokoval soupeře a získal tím výhodu. Je to tenhle typ hráče, takže se nedivím že ho lidi nemají rádi.

Reagovat
Rudnevs

A jo, tak beriem späť. PL aj tak nesledujem. Na prvý pohľad však vyzerá ako typický dánsky sympaťák, ktorý by pri neúspechu futbalovej kariéry kľudne mohol robiť Zalando modela.

Že sa Novak s hejtom na Dánov do Andersena trafil ešte neznamená, že je ten prípsevok plný nenávisti správny. Aj pokazené hodiny ukazujú 2x denne správny čas.

Reagovat
Seydou Doumbia

Napsat nějakou nenávist vůči klubu a hráčům mi příjde v pohodě. Však Andersen si to tu nikdy nepřečte a tebe můžou být nějací blbí cizinci taky ukradení, nejde o tebe. Daleko horši mi příjde když si tu uživatele nadávaji do kokotu a dementu, protože to je utok na ně osobně. Nadávky na nějaké blbé hráče a kluby vem čert.

Pokažené hodiny neukazují 2x denně správný čas, ty už jsou v koši.

Reagovat
Rudnevs

Tak ja trebárs mám Dánov rád a prišlo mi ľúto niečo také vidieť… a aj kebyže to je o hocijakom tíme, neprispieva to úrovni diskusie.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nesmíš to tak vyhrocovat, jsou tu daleko ostřilenější uživatelé než ty, kteří tu píšou sračky. Ale ti tu jsou dlouho tak ti ''můžou''. A to je taky špatně žejo, ale to by si tu bojoval skoro pod každým příspěvkem.

Reagovat
Novak.Usykovic

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Cotton

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
pobody's nerfect

Souhlasím. Video se má používat jinak. Ofsajd beru, ačkoliv k výhodě utociciho hráče určitě nedošlo, ale je prostě potřeba nastavit mezní situaci, kdy ofsajd je a kdy není. Ale ta ruka je prostě fail. Taková nastrelena ruka, kdy míč nejde na branku by prostě neměla být penalta. Přijde mi, že centrujici hráči se víc snaží nastřelit ruku obránce než prihrat spoluhráči.

Reagovat
Cobolek

Obance rukou od tela ziskava na objemu, tedy dostava se do vyhody, neni nejmensi duvod to omlouvat nebo to netrestat, penalta je za to naprosto jasny, pochopitelny a spravny trest.

Reagovat
Rudnevs

Hjulmand v tom interview vravel, že vraj údajne tímom pred EM bolo povedané, aby obrancovia hrali prirodzene - nemusia dávať ruky za chrbát. Že sa to potom spravodlivo bude pískať podľa toho, či to bol prirodzený pohyb.

Potom nechápem, na čo im dávajú takéto inštrukcie, keď to nakoniec odpískajú ináč. Chápem, že sú Dáni nahnevaní, tento zápas prehrali veľmi smolne.

Z výhry Nemecka sa teším, ale má to takú trochu pachuť. Viem, že to mohlo dopadnúť aj úplne naopak.

Reagovat
Cobolek

Pokud je to pravda tak je to sanmozrejme naproste selhani uefa ktera rika a a dela b. Stejne jako rikala, ze bude trestat kazde zakopnuti mice, prostesty atd a samozrejme to udelal na turnaji tak jeden rozhodci

Reagovat
Sigma Olomouc

Tak to jo teda, ta ruka by být asi neměla.

Reagovat
Inter Eterno Amore

EM

Reagovat
Miguel19

A tedka není nastavena mezní situace u offsidu?

Furt ty kecy co je a co není offside. Tenhle systém je podle mě ok, snad bude brzy i v PL.

Reagovat
pobody's nerfect

Za předpokladu správného zastavení situace přesně v momentě přihrávky ano. Ale máme tu jistotu? Ve všech záběrech se ukazuje postavení hráčů, ale kde je jistota, že není vyhodnocen o sekundu dříve nebo později?

Reagovat
Y.N.W.A

Čip v balónu, vysvětlovali několikrát. Něco dalšího? Jako jo, je to krutý, ale je to tak!

Reagovat
pobody's nerfect

Ok v tom případě v pořádku.

Reagovat
Cotton

Reagovat
Kucka

Reagovat
Cobolek

Kdyby hraci a treneri umeli tak dobre hrat fotbal a trenovat jako umi bulet do medii po kazdem zapase, tak by fotbal nebyl v totalni dekadenci. Hrali jste hovno, zaslouzene jste vypadli, rozhodci ukradl mozna tak gol Nemcum, penalta byla jasna, jestli neumi tvoji sverenci hybat koncetinama a dat si je k telu, neni to problem varu. Nazdar, klaune!

Reagovat
Rudnevs

Rozhodne nehrali hovno. Mali tam silné pasáže.

Reagovat
Di Stéfano

Reagovat
Novak.Usykovic

je to tragéd.... Typickej mentally fragile woke beta, která hned brečí a bude zakládat petice s hastagem "zrušte mm offsidy."

S čím přijde příště ten malej fašista? "Zrušte slovanskou podřádnou rasu?"

Fanatici jako Kasper Hjulmand jsou extrémně nebezpeční. Narcisové - sociopati, co si chtějí i pravidla ohýbat. Chtějí manipulovat a citově vydírat.

Už i ten jeho výraz ve tváři z fotky značí jakousi patologii....... Co udělá manželce, když přijde o pár sekund pozdě? Bije ji? Taky se rozčiluje doma tak, jako kvůli pár mm na hřišti? Jeden den jsou to "mm", další den sekundy za zavřenými dveřmi.

A co děti, bije je, když se nechovají dostatečně homogenně jako jeho hráči na hřišti? Zabíjí jejich přirozenou kreativitu, chce z nich mít roboty.

OH dear oh dear.

Reagovat
Rudnevs

Sorry, ale BAN

Reagovat
Novak.Usykovic

Jenom ti řeknu jediné. To, co jsi mi teď napsal, nijak nezmění můj názor na tebe.

Neberu si to osobně. Nejsem toxický člověk. Mám tě rád. Všechno bude v pohodě priateľu.

Láska a pravda nakonec vždy zvítězí nad lží a nenávistí.

Reagovat
Cobolek

Ta posledni veta neplati skoro nikdy, ale je hezky naivni tomu v erit nebo to alespon propagovat

Reagovat
Novak.Usykovic

Já jenom nechápu, proč na mě útočí, když jsem jenom vytvořil hypotézy a Dánův možný psychologický profil.

Snad nechceme, aby diskuse byla homogenní jako je naše společnost a fotbal. Však to je diktát, sterilní. Dystopická dekadentní budoucnost.

Reagovat
Cobolek

Presne tak a takovou budoucnost soucasny svet chce, pekne vsichni jeden narizeny nazor a jakekoliv odchylky tvrde odsoudit a trestat. Pro kazdy neuspech se musi najit omluva protoze nikdo se nesmi citit jako porazeny, proto se dnes odmenuji deti za vsechny umisteni, ne za ty nejlepsi aby nebylo raneno jejich krehke ego.

Reagovat
Di Stéfano

Som Slovák , ktorých zjavne moc nemusíš ale v tomto sme za jedno

Reagovat
Cobolek

Ma zena je slovenka, takze tak Ale rad slovaky popichuji, dneska jim kazdopadne budu fandit

Reagovat
Rudnevs

Musíš ale vedieť rozlíšiť, čo je pravda a nepravda. Nemôžeš kecať totálne kokotiny a následne povedať, že to je len odchylka od názoru, ktorá by mala byť tolerovaná. Ja v tej analýze osobnosti vyššie žiadnu pravdu nevidím, je to len kopa nezmyslov.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rudnevs

Tvoj príspevok vyššie sa nevyznačuje láskou ani pravdou.

Reagovat
kubys

"nejsem toxický člověk"

Reagovat
mesyas

Uz za ty radoby “moderni” slova.

Reagovat
Cobolek

Reagovat
Cobolek

Drive takovy teplous prisel do hospody a dostal do drzky a byl klid, dneska bohuzel najde ve svem chovani radu obdivovatelu protoze na socialnich sitich vzdy najdes sobe rovneho imbecila

Reagovat
Rudnevs

BAN taktiež.

Čo je toto za úroveň? Aký teplouš? A prečo do držky?

Naučte sa správať niektorí…

Reagovat
Cobolek

Do drzky za blbe kecy a teplous protoze se neumi chovat jako chlap a nemyslim si ze jsi tu od toho abys urcoval kdo ma dostat ban, takze se hod do klidku, milovniku ovci z vychodu

Reagovat
Rudnevs

Neurčujem, kto má dostať BAN; kebyže tak môžem spraviť, už by to tu vyzeralo inak. Môžem však podať podnet adminom za účelom skvalitnenia diskusie. Nehnevaj sa na mňa, ale táto úroveň na leveli krčmy v nejakej dedinke sa mi protiví. Sme tu preto, aby sme sa bavili o futbale a nie vylievali si zlosť primitívnym spôsobom.

Na záver dodávam, že nie som z východu a nemám rád ovce. Tvoja dedukcia tohto typu opäť vypovedá len o tvojej úrovni diskutovania.

Reagovat
Cobolek

Vzdy me pobavi narcistni uzivatele kteri urcuji, kdo pomaha kvalitni diskusi a kdo ne Emoce, nadavky a hruba mluva k fotbalu vzdy patrily, takze pokud to tva krehka psychika nezvlada, bez si o fotbale mluvit na idnes nebo jinam. A myslel jsem ze ocenis alespon ze jsem te misto ovcomrda z cobolstanu oznacil slusne a poeticky za milovnika ovci z vychodu, ale zjevne jsi nevdecny!!! Sorry vtipek na konec, vsechno dobre, jsi jinak docela sympaticky uzivatel

Reagovat
Rudnevs

Okej, BAN je možno trochu prísny, ale takéto príspevky sa mi proste nepáčia. Presne toto vyzdvihovanie krčmárskeho sedliackeho rozumu založeného na polopravdách a dedukciách je niečo, čo zdobí mojich krajanov - ovcomrdov z čobolstánu, ku ktorým sa ja rozhodne nehlásim. A ty očividne taktiež nie.

Reagovat
Cobolek

Pokusim se trochu krotit tedy, vsechno dobre

Reagovat
Kucka

Reagovat
Univerzál

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Kucka

Reagovat
bukodiak

“značí jakousi patologii”.. to jakoze ti připomíná tatu?

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Cobolek

Ofsajdy. Pokud ta semiauto technologie funguje tak, ze to presne zachyti moment dotyku jednoho hrace s micem a pozici druheho bez mice, at si klidne milimetrove ofsajdy piskaji a ukaji se u toho, jak pomohli fotbalu. Ale pokud mic obraz zastavuje clovek, musi tam byt nejaka tolerance, protoze to muze pauznout o setinu drive nebo pozdeji, nikdo nic nepozna, ale vysledek situace je opacny. A samozrejme by melo bejit v platnost zkousene pravidlo, ze staci, aby se hrac dotykal jakoukoliv soucasti tela urovne stopera, ne ze nsmi zadnou byt pred, to by dalo utocnikum konecne nejakou vyhodu. A VAR by mel fungovat na zaklade vyzvy jako v hokeji, ne ze se automaticky zkouma vse jenom protoze rozhodci jsou alibisticka hovadka co se s prichodem varu vzdali jakekoliv odpovednosti a ted si bez varu ani neutrou zadek.

Reagovat
Truffaldino

Čip v míči zaznamenává data o pohybu a zrychlení 500krát/s, takže se vybere přesně snímek, podle kterého se offside hodnotí.

Ohledně coach challenge, o té už se mluvilo snad před pěti a možná více lety. Ve fotbale všechno strašně trvá.

A co se ruky ve vápně týče, jsem pro nepřímý kop nebo pro přímý z okraje šestnáctky, penalta je přílišný trest. (Samozřejmě za úmyslnou ruku by penalta byla).

Reagovat
Rudnevs

A ešte jedna vec - príde mi, že to interview je tu označené trošku bulvárne, viď “čertí se Hjulmand”.

Ja som videl originál, Hjulmand to tam vecne a inteligentne popísal, čo mu vadí. Ešte aj s grafickou vložkou a bez nejakych zbytočných emócii. V niečom má pravdu, to treba uznať.

Reagovat
hyllos

Pravidla naprosto perfektní. Offside je jasně danej a buď je nebo není ať už o palec nebo o milimetr. Ano nebo ne, nic mezi tím. A konečne máme technologii která ty těsný případy dokáže posoudit. Ideální stav.

Ruka to samý. Zahrál rukou? Ano, zahrál a máme i data která to ukazují. To samý při gólukdyž se střelec dotkne rukou není co řešit a gól neplatí.

Tyhle situace kdy jde otázku položit tak, aby odpověd mohla být jen ano/ne by tak měly být řešený a jsem velice rád, že se tam dostáváme. Toho, že 100 rozhodčích má 100 názorů na to jestli byl/nebyl přirozenej pohyb, jestli získal/nezískal výhodu.... už bylo dost

Reagovat
vitasrp

Jj, tohle už se zkoušelo v Premier League. Obzvlášť to každá ruka je penalta, vydrželo to 6 týdnů a upustilo se od toho, protože to všechny začalo strašlivě srát.

Reagovat
Cobolek

Zatimco soucasna situace s rukama nikoho neser a vsichni jsou z toho bordelu kdy stejna situace je jednou penalta a podruhe ne nadseni

Reagovat
wwwx

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Cotton

Reagovat
Kucka

Reagovat
exot12

K čomu je dobrý offside?

Ak by toto pravidlo nebolo, hra by bola ďaleko plynulejšie, bez zbytočných diskusii a ešte by si k tomu nepotreboval VAR.

To čo píšeš o ruke je totálna blbosť

Obranca sa sústredí na loptu, nie na to kde má v danom momente ruku. Pískať

každý dotyk ruky s loptou je tiež blbosť.

Reagovat
Pipo123

Ruka je ruka, malo by sa to pískať všetko, aspoň bude viac penalt a gólov, btw nech si obrancovia pozrú ako sa má brániť, stačí si nájsť videá Nestu, ten tie ruky mal permanentne u tela a ešte u toho pôsobil maximálne elegantne.

Reagovat
Cobolek

Reagovat
Truffaldino

Osobně bych taky pískal každou ruku, ale nedával bych za to penalty (vyjma úmyslné ruky a třeba situacím, kdy ruka přímo zamezí pohybu míče do branky).

Nepřímý kop nebo přímý z vápna mi přijdou fajn.

Reagovat
pobody's nerfect

No to je snad ještě větší kockopes než nyní

Reagovat
jitrnica

Bylo by to nejlepší řešení podle mě. Ty ruce by se trestat měly, pořád to je ruka, ale ne penaltou.

Reagovat
Muffi

Jenze od dob Nesty se pravidla strasne rozvolnily a je tolerovano neskutecne mnozstvi blbosti co tam nema co delat.

Nedavno jsem se dival na finale MS 98 a pouzivani rukou v soubojich treba pri rozich tam nikdo nedela. Obecne se brani mnohem volneji a kdyz jsi od protihrace metr, nemuzes na nej hrabat. Dnes se to toleruje.

Hra rukou to same. Hraci tehdy byli trenovani mit ruce za zady, protoze jinak je to faul/pentle(Xavier na ME 2000). Dnes se pravidla nesmyslne rozvolnily, tvori se nove zony a i kdyz vse vyresit je jednoduche(piska se vse), udajne to nejde. U penalty je taky snadny zakazat zastaveni a stejne tam neustale saskuji.

Reagovat
jitrnica

Co kdyby se za podobný ruce dával nepřímý kop a penaltu jen za ty vyloženě úmyslný? Taková situace rozhodující zápasy je nesmysl.

Reagovat
Cobolek

pak by vsichni obranci behali po vapne s rukama od tela a rikali by ze je to priroezny pohyb a umysl, ftbaliste jsou takova moralni zumpa a lidsky odpad, ze pravidla musi byt tvrda a striktni, ne zadne kompromisy a deleni na umysl, neumysl, nastrelena a podobne hlouposti, ruka od tela rovna se penalta, tecka, jasne nezpochybnitelna pravidlo ktere nepripousti jakekoliv dohady, hadky a ruznorode posuzovani

Reagovat
Pipo123

Tu máš pravdu, futbal je šport kde sa pravidlá strašne ohýbajú, to v inom športe nevidíš, vlastne sám rozhodca poriadne nevie kedy to je ruka a kedy nie.

Najviac ma baví to neustále upozornovanie v štúdiu či počas zábasu že je tu nové pravidlo "Okrem kapitána nesmie nikto osloviť rozhodcu"

Wtf, aké nové pravidlo? Toto existuje už strašne dlho, len na to každý kašlal a na ihrisku to bolo ZOO.

Aj tak im to vydržalo pár zápasov v skupine...

Futbal je sa potrebuje posunúť strašne dopredu, hráči aj tréneri extrémne plačú do médii, to je až neskutočne. Toto nevidím v žiadnom inom športe, preto sa mi aj futbal trošku zhnusil a ďaleko viac sa teším na sezónu v NFL než na Lazio

Reagovat
Cobolek

velmi trefne, fotbal ma dobra pravidla, jen nema snahu je v praxi dodrzovat, mimojine napriklad pravidlo 6 vterin u brankare, posledni dobou jsem to pocital a zcela bezne je drzeni mice brankarem 10-15 vterin, nekdy dokonce i tezko uveritelnych 20... a to myslim opravdu drzeni v ruce, ne ze si ho hodi na zem

toto euro navic ukazuje, ze by se melo uvazovat i o uplne zakazu malych domu, protoze jejich pocet v kazdem zapase je zarazejici, nici to tempo hry i ofenzivu

Reagovat
Cobolek

mne je take soucasny fotbal odborny, misty az neskutecne, bohuzel mam stale jeho sledovani jako relax od deti, takze ho sleduji, i kdyz me vetsinou nasere vice nez ty deti

Reagovat
Pipo123

Mňe hlavne príde že ten futbal reprezentuje všetko čo nemám v športe rád, simulovanie, podvádzanie, plačkanie, odkedy menej pozerám Lazio tak som štastnejší , niekedy som sa dokázal hádať u penalty ktorá bola vymyslenia a Ciro dal gól. Obhajoval som ju ako nejaký politik, pritom som vedel že to bola totálna sračka.

Navyše mám stále ten pocit (oprávnene?!) že vo futbale stále mrdá silnejší pes, po príchode Varu sa nič nezmenilo.

Preto mám radšej tie americké súťaže, kde tiež rozhodca občas pískne pičovinu, ale vyložene nenadržáva jednej strane ako je tomu vo futbale.

Futbal je pre mňa fakt šport čo reprezentuje všetký neduhy spoločnosti, asi aj preto ho sleduje polovica planéty

Reagovat
Cobolek

je to tak, take mam radeji americke souteze, jejich vedeni ma na rozdil od toho fotbaloveho jasnou predstavu jakym je vest, podporuji utocnou hru, v nba pada vice bodu nez kdy jindy, v hokeji se upravuji pravidla ve prospech utoku, kdyz se tam jednu sezonu kritizovalo ruseni golu kvuli gk interference, hned dalsi sezonu se pravidlo zmenilo a nebylo uz tak prisne a tak dale... fotbal je bohuzel zumpa po vsech smerech, od samotne podstaty, kdy jde o to podvest soupere a rozhodciho az po jeho vedeni kteremu jde jen o prachy a ne o sport, fotbal by mel diky varu tolik moznosti jak odstranit veskere neduhy a nevyuziva jich ani na deset procent, coz je na tom to nejhorsi. kdyby se pomoci varu striktne trestalo drzeni, simulovani, do dvou tri mesicu by si uz zadny hrac nedovolil nekoho byt jen pridrzet pri roho nebo standardce, natoz zkouset simulovat

Reagovat
Pipo123

Jo len na to ti povedia bývalé kopačky či fans že to držanie, simulovanie, plačkanie patrí k futbalu

Reagovat
Grupma

Tak zkus něco jiného. Třeba četbu knih. (stejně zase skončíš u fotbalu jako já a další )

Reagovat
Sigma Olomouc

Ruka jasná.

Na tyto offsidy jsem fakt alergický, i když je to podle pravidel správně, tyto offsidy bych přehlížel.

Už jenom když v téhle diskuzi mají všichni jiný názor na ty situace ukazuje, že to je fakt těžké na posouzení a pravidla by měla přesně říkat, co je ruka a co ne.

Reagovat
pobody's nerfect

Já to mám přesně opačně. Ofsajd jasný, i když útočící hráč neměl díky svému postavení výhodu. Ruka naprosto nastrelena, i když daleko od těla. Míč nešel na branku, za mě osobně určitě ne penalta (i když dle současného výkladu pravidel jednoznačná).

Reagovat
Csaplárova past

Co je to za blbost? nastřelená ruka jednoznačně penalta. To, že by z tohoto konkrétního centru třeba nebyla šance není důvodem ji nepísknout. Až budeš mít situaci, kde by ruka gólovce zabránila, tak by zase byly dohady proč jí nepískli. Jít proti dráze balónu s rukou takto od těla je prostě špatně

Reagovat
Sigma Olomouc

Ruka byla daleko od těla a byla to viditelně ruka. Vidíš, každý máme jiný názor. Prostě ty pravidla nejsou jednoznačná a asi nikdy ani nebudou.

Reagovat
r.mrazik

ten offside je tam nastaveny uplne skvele

zadne prutahy, vysledek i hned

a nejak se ta cara nastavit proste musi,takze vzdy nekdo bude poskozeny

ruce jsou prdel uz dlouhe roky,tam proste nikdy nevis,jak se cerny svine vyspi

Reagovat
Bakary3

Ten ofsajd je za mě uchylnej, dal bych to jinak - když se útočící a bránící hráč v nějakým bodě shoduje chodidlem, ofsajd to není.

Tady vznikají ofsajdy, kdy je tam někdo ramenem, co je to za výhodu?

Vražda fotbalu, znevýhodnění ofenzivních týmu.

A to se vždy rikalo, že se má spíše pomáhat útočícímu týmu, když je to tip top.

Reagovat
Csaplárova past

Věřím, že silný útočník s velkými rameny má v takovém ofsajdu výhodu - bude rychleji u míče a pokryje si ho před obráncem. 1 sekunda, která je zcela zásadní

Reagovat
Grupma

No a když z toho vyhodíme emoce z jedné konkrétní situace zjistíme, že to v 9 případech z 10 funguje bez problémově a ta 1 tam je proto, aby byly dlouhé diskuze na internetu a mělo se co řešit na tiskovkách

Reagovat
Godwinson

Jako ten ofsajd při gólu Dánska krásně ukazuje, do jaké prdele se fotbal dostal. Jeden by blil.

Reagovat
Bakary3

humus

Reagovat
PtákOhnívák

Jojo, tyhle ofsajdy jsou šílený. Jako by ti dala špička ramene, nebo palec v ofsajdu takovou výhodu...

Ti co povídají, že i kousíček udělá rozdíl... Ano udělá, Ale to proto, že hra obránců je tím pravidlem o ofsajdu do značné míry pokřivená. Místo toho, aby se snažili být jakoby pod útočníkem, tak se všichni snaží hrát na hraně ofsajdovou past. Protože ví, že se ve finále stačí v momentě přihrávky kolikrát jen naklonit do protipohybu útočníka a přesně je z toho takovýto ofsajd, doslova "o palec"...

Tím pádem, že jdou do protipohyby, tak to vypadá, že útočník tím získává extrémní výhodu. Ale ne!

Je to technicky, více méně, optický klam.

Všichni ví, že je to blbost, protože ti to žádnou výhodu neposkytne. Jen je to "proti fotbalu". Má se to nastavit třeba že ofsajd je pouze v případě, že je útočící hráč "za čarou" dále, než je délka chodidla. Ruce a jiné části těla bych z toho úplně vyňal. Bylo by to daleko přirozenější a pro fotbal, než je to teď.

To samé ty ruce v pokutovém území. Prostě zcela logicky se má pískat pouze ruce, který evidentně zabraňují vstřelení branky. Nastřelený ruce se nemají pískat vůbec. A nebo se má udělat úplně nové pravidlo, že třeba v případě nastřelené ruky bude mít útočící tým výhodu přímého kopu z dvaceti metrů od branky. Případně z hranice vápna. Máš hranici vápna, rozhodčí od ní udělá krok a tam položí míč... Dá se to udělat všelijak.

Problém penalty je, že to znamená takřka automaticky gól. To je na tom to nejhorší. Ta nastřelená ruku je kolikrát úplně bezvýznamná a ty za ní dáš týmu prakticky jistý gól. To je prostě špatně!!

Reagovat
Effenberg

Trochu z jiného manchesterského soudku: mne včera velmi překvapil Erikssen- hodně kontaktů s míčem, překvapivé přihrávky, skoro tak dobrý jako kdysi u Spurs. Když přišel k nám na OT, chytal jsem se za hlavu, proč kupujeme invalidů se stimulátorem a sezóna to potvrdila. Naopak Hojlund jako vždycky, ten instinkt zabijáka v sobě nemá. Ale zase mne překvapil tou rychlostí, to si z ligy také moc nepamatuji.

Reagovat
mayday

Jakoukoliv ruka penalta a hotovo. Úmyslná, neúmyslná, štěstí, smůla, prostě penalta.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele