Mám smíšené pocity, hodnotil Southgate utkání na Islandu

06.09.2020, 12:12
Aktuality
Hned několik emotivních momentů přinesl závěr včerejšího utkání Ligy národů, v němž Anglie uspěla na Islandu a domů si odvezla těsnou výhru 1:0. Albion se vyrovnal s početní nevýhodou a triumf mu v nastavení vystřelil Raheem Sterling, ten na rozdíl od domácího Birkira Bjarnasona proměnil pokutový kop...

Angličané měli po většinu zápasu více ze hry a dlouho nemohli najít recept na domácí defenzívu, dvacet minut před koncem navíc inkasoval červenou kartu Kyle Walker a hosté museli dohrávat o deseti. Závěrečné minuty pak přinesly velké drama, pod sprchy musel i Sverrir Ingason a Sterling z následné penalty otevřel skóre.

Islanďané za celý zápas ani jednou nevystřelili přímo na bránu a nedokázal to ani Bjarnason. Ten na sebe ve třetí minutě nastavení vzal odpovědnost, stoupl si k penaltě a přestřelil.

"Byl to hodně podivný zápas. Prvních dvacet minut bylo z naší strany velmi dobrých, kontrolovali jsme míč a snažili se najít mezery v defenzívě soupeře. Dominovali jsme i na začátku druhého poločasu a dle mého názoru ukázali dostatek trpělivosti, než měla velký vliv na hru červená karta. Po mém nástupu do funkce se nám něco podobného stalo poprvé," hodnotil trenér Gareth Southgate.

"Věděli jsme, že za takových podmínek bude hodně složité vyhrát, ale ukázali jsme charakter, zůstali organizovaní a nadále představovali nebezpečí pro defenzívu soupeře. Kdyby zápas skončil po naší penaltě, bavili bychom se o dobrém výkonu, pak ale měl k dispozici pokutový kop také soupeř," pokračoval.

"Mám smíšené pocity. Jsem spokojen s hráči, kteří vybojovali tři body, ale z utkání si musíme vzít také dvě lekce. Ale je to pochopitelné vzhledem k situaci ve světě a také tomu, co po hráčích chceme," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (23)

Přidat komentář
veikko

Chybělo tam video, podle mě ani jedna z těch penalt neměla být.

Reagovat
Kocour Klapuška

Vzdyt ta Anglie byla jasna ruka od tela, ta islandska sporna..

Reagovat
veikko

Viděl jsem to jen z jedné opakovačky, ale nepřišla mi nějak zvlášť od těla, borec byl ve skluzu... Ale je možné, že jsem koukal špatně. Islandská každopádně ani omylem. Faul byl před vápnem a Islanďan doskočil až do vápna.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj podla mna nemala byt ani jedna. Ale VAR by ich veselo potvrdil si myslim

Reagovat
jackinho10

Penalty nevim, ale kazdopadne by v prvnim polocase var potvrdil regulerni gol Anglie..

Reagovat
Ranoth

preco vlastne v repre nehrava TAA a hrava Walker namiesto neho ?

Reagovat
Inter Eterno Amore

Lebo je lepší?

Reagovat
El-Pistolero-68

TAA je často považován za nejlepšího pravého beka současnosti, to se o Walkerovi úplně říct nedá. Spíš bych si to vysvětloval tím, že je tam nějaká týmová hierarchie a Walker odvádí spolehlivé služby pro repre, tak to Southgate nechce moc měnit. Plus třeba hraje roli i to, že Walker líp brání.

Reagovat
dinss

Reagovat
Kucka

Reagovat
dinss

Reagovat
smazaný uživatel

Dej si sprchu.

Reagovat
Mass

Asi se spíš hodí hráč, co je lepší dozadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Walker je víc spolehlivější v obraně, dokáže podpořit i útok a reprezentuje už roky. Tím jak se TAA pořád žene do útoku tak by si zavazel s křídly (Sterling, Sancho). Líbilo se mi právě jak to včera Southgate vyřešil když byl Walker vyloučený, že stáhl Sancha a dal tam Arnolda a tím si dokázal pokrýt obranu i útok.

Reagovat
LokoLFC

Přesně jako v Liverpoolu se Salahem no...

Reagovat
bobis21

Salah se více stahuje na střed, proto si s ním nezavazí tolik jako se Sanchem.

Reagovat
vodka

šak s Salah s Manem hrají křídla jen na obrázku před zápasem. Jinak se chovají normálně jako 2 útočníci a Firmino se stahuje do zálohy...

Reagovat
Kovi81

Reagovat
LokoLFC

Ano, jako 2 křídelní utočníci...

Reagovat
vodka

což není křídlo, jak hraje Sancho, ten přebírá balony podstatně hlouběji v poli, zatímco Salah se často pohybuje na ofsajd lajně...

Reagovat
El-Pistolero-68

Není řečeno, že by si zavázel s křídly. V Liverpoolu to taky funguje, chce to jen se trochu sehrát. Ale holt Southgate má asi radši beky, kteří líp brání.

Reagovat
icka

Jo no jeste, aby od beka cekal neco jineho...

Reagovat
El-Pistolero-68

No v dnešním fotbale se o tom dá diskutovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele