Mám v hlavě cíl, kdy se chci vrátit. Je to na dobré cestě, vzkazoval Hložek

26.04., 11:07
Aktuality
Adam Hložek (© AFP)

Český reprezentant Adam Hložek po zranění kotníku vyhlíží návrat na trávník. Nechce přijít o závěr mimořádné sezony, v níž stále neporažený Leverkusen usiluje o zisk treble. Mistrem Německa už Bayer poprvé v historii klubu je, tým se chystá také na semifinále Evropské ligy a finále Německého poháru. Jednadvacetiletý rodák z Ivančic je i s ohledem na případnou nominaci na letní Euro v kontaktu s trenérem reprezentace Ivanem Haškem. Řekl to v rozhovoru pro newsletter Gól pro členy FAČR.

Zranění Hložka připravilo o bezprostřední oslavy. V utkání s Unionem Berlín si pochroumal vazy v kotníku, a tak když fanoušci po rozhodujícím utkání s Brémami zaplavili trávník, musel se držet zpátky. "Zápas s Werderem jsem sledoval z tribuny, v 80. minutě jsem sešel dolů a převlékl se do trička, které dostali spoluhráči až po utkání. Sledoval jsem poslední minuty z tunelu vedle laviček. Původně jsem si plánoval, že půjdu s kluky na mistrovskou děkovačku, ale když jsem viděl, co se na trávníku po závěrečném hvizdu dělo, tak jsem radši valil hned do kabiny," popsal.

Útočník či křídelník už se pomalu chystá zpátky na hřiště: "Mám v hlavě cíl, kdy se chci vrátit, ale nebudu ho veřejně ventilovat. Řeknu to takhle: je to na dobré cestě a věřím, že to bude brzy. Finále sezony bych měl stihnout."

Dlouholetý sparťan získal svůj první mistrovský titul, český ho na rozdíl od spoluhráčů Patrika Schicka a Matěje Kováře minul. "Patrik ho sice se Spartou má, ale asi ho ani pořádně nepočítá, protože tehdy byl teprve na začátku kariéry a odehrál v mistrovské sezoně 2013/14 jen pár zápasů. I pro něj byl tohle první velký triumf," poukázal Hložek.

Leverkusen prodloužil neporazitelnost v sezoně na 45 zápasů, čímž předběhl v historickém pořadí pěti elitních evropských zemí Juventus Turín. "Zaregistroval jsem to. Je to něco neskutečného, nyní si to, myslím, ještě tolik neuvědomujeme, co se nám podařilo. Bereme to spíš jen jako doprovodný bonus," uvedl.

Hložek nemá v nabitém týmu patřičné herní vytížení, proto se předpokládá, že ho bude v létě hledat jinde. Německý Bild v týdnu napsal, že se o něj zajímají oba římské kluby AS a Lazio. A také Leicester a Leeds, které se po loňském sestupu derou zpátky do Premier League.

Bayer se o postup do finále Evropské ligy střetne stejně jako loni právě s AS Řím, který v italskému duelu vyřadil AC Milán: "Přál jsem si zahrát na milánském San Siru. Se Spartou se mi to nepoštěstilo, i když jsem si tam před utkáním zatrénoval. Ale se zlomeninou zánártní kůstky to bohužel nešlo... Proto jsem preferoval, abychom narazili na AC Milán, ale nepovedlo se."

Leverkusen usiluje o treble. V berlínském finále poháru se utká s druholigovým Kaiserslauternem. "Vím, že Bayer dlouho Německý pohár nevyhrál (naposledy v roce 1993), o to víc všichni chceme prestižní trofej získat. Jsme favoritem a musíme tuhle roli zvládnout. Bude to specifický zápas, neboť na Olympijském stadionu v Berlíně budou fanoušci obou finalistů rovnoměrně zastoupeni v hledišti, takže společně vytvoří nádhernou atmosféru. Bude to i duel mezi Čechy, protože za Kaiserslautern hraje Filip Kaloč," těší se Hložek.

Na kontě má 31 zápasů za reprezentaci. Před blížícím se evropským šampionátem v Německu je v kontaktu s trenérem Haškem. "Volal mi hned, co jsem si zranil kotník. Ptal se, co se stalo a jak to se mnou vypadá. Měl jsem z rozhovoru dobrý pocit, uklidňoval mě, že to je normální zranění a že on jako hráč ho párkrát měl," popsal.

Autor: ČTK

Komentáře (36)

Přidat komentář
K1ng Kyrg1os

Jako on ale má dobrou motivaci , na euro bych ho vzal a dal bych ho do základu , napsalo se o něm dost , a hype nebyl jen u nás ale i ve světě , musí to už konečně prodat . Pokud zahraje na EURO dobře tak o něj bude zájem a já si i myslím že Leverkusen prodávat bude i když říkají opak. Přál bych mu to už jen proto, že dostává docela hate.

Reagovat
kilobyte

Složitý. Kdyby byl zdravý a hrál, tak asi není o čem. Jenže moc nehrál a teď se ještě zranil. Takže se teprve uvidí, jak na tom bude. Na základ nemá herní vytížení a na střídání zas není takový ten typ, co naskočí a zahraje třeba i lépe než v základu.

Klidně se může stát, že nepojede vůbec. Já bych to nechtěl rozhodovat.

Reagovat
doshcz

do soupisky 23+3 by se vesel 5x..

Reagovat
doshcz

kdyz bude zdravej..

Reagovat
kilobyte

Čistě kvalitou asi jo. Ale nemá herní vytížení, bude po zranění a podle mě je lepší v základu.

Reagovat
ACSeRw!n

nasadime utocny trojzubec Kuchta - Chory - Jurecka

Reagovat
K1ng Kyrg1os

Chytil , Jurečka , Jurásek Ze slávky pak ještě určitě Provod , Holeš, určitě bych nominoval i Bořila má srdíčko , jo a mohl by jet i Zmrzlý sbírat zkušenosti

Reagovat
Nieuwendyk

Nezapomeň na Zimu a Vlckaz, superposila a hyperhvězda

Reagovat
K1ng Kyrg1os

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
K1ng Kyrg1os

Vůbec bych nepovolával hráče ze zahraničí , jsou namyšlení a kazí kabinu , ono hrát v základu v Česku je prostě více než sedět v Leverkusenu a dát tam jen 7 branek.

Reagovat
mistr129

A nebo třeba Chytil-Schick-Šulc

Reagovat
Imos

ohhh Wait...

Reagovat
kilobyte

Kuchta sundá gólmana, Chorý sundá stopery a zbytek týmu se pochčije smíchy, až to Jurečka nedá do prázdný.

Reagovat
fabec1222

Na EURU bude určitě. Ikdyby ho tam třeba Hašek nechtěl, tak Paska si ho do nominace prosadí. Už jen kvůli tomu, že EURO mu může značně navýšit cenu.

Reagovat
bobis21

Hráče jeho kvalit může o nominaci připravit jen to, když nebude zdravý. Pokud bude schopen nastoupit třeba do toho posledního přáteláku před eurem tak není o čem.

Brát místo něj hráče z ligy, kterou on jasně převyšoval už jako dorostenec?

Reagovat
K1ng Kyrg1os

Jsem Baníkovec ale přesně Kdybych měl vybrat zda pojedu Šulc nebo Hložek tak jasně Hložek

Reagovat
kilobyte

I kdyby Hložek neodehrál do konce sezóny už ani minutu?

Reagovat
dontcallmeandre

Ideál je ho vzít na soustředení a když ho nevzít pak, klidně s nějakou omáčkou o dorbném zranění, aby mu nekazili pověst

Reagovat
kattos

Tak vzít ho na přípravu a tam se uvidí jak na tom bude

Reagovat
bobis21

Reagovat
kilobyte

To mi nepřijde jako dobrý nápad. Z tréninku formu nepoznáš, takže ho budeš muset dát do zápasu. A před turnajem budeme hrát jen 2 zápasy. Takže na zkoušení moc času nebude. Ale je pravda, že Hašek říkal, že to bere jako přípravu na MS. V tom případě by Hložek měl jet i kdyby se mu moc nevedlo v přípravě.

Podle mě není na takové úrovni, aby měl být nominovaný, i když nehraje. Ze současného kádru je to asi jen Schick, možná Barák. V minulosti jsem v tomhle obdivoval Rosu. Ten měl dlouhý zranění, několik měsíců nehrál a pak nastoupil a hned byl v repre nejlepší.

Reagovat
Kucka

Reagovat
kattos

Řeči že tam nemá dělat jsou fajn, ale ono tam fakt není lepší možnost.

A ani ne protože by byl Hložek takové dělo, ale protože zbytek je fakt slabota

Reagovat
doshcz

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

Reagovat
Cotton

Reagovat
jenage

Na euro jo, ale v základu nemá co dělat momentálně.

Reagovat
vladino10

Ja mam jednu otázku- čo znamená, že leverkusen bude predávať? Koho? Kto podla teba uvoľní miesto tomu hlozekovi?

Reagovat
Salfovic

Hložka do základu na ME

Reagovat
K1ng Kyrg1os

Však ale proč ne ?

Reagovat
Salfovic

Třeba protože se mu z těch 30 zápasů v repre povedly tak dva, tři. A není žádný důvod si myslet, že by to teď mělo být lepší.

Reagovat
Kiwi-21

A docela zasloužený hate

Momentálně nemá v reprezentaci co dělat

Reagovat
doshcz

jj urcite mame spoustu lepsich hracu..nekde..ze jo..

Reagovat
Kiwi-21

V reprezentaci dlouhodobě nehrál nic

V klubu nehraje a navíc je zraněný

Přeceněný dle mého sice je

Ale máme hráče určitě z lepší formou a co když už nemají míč alespoň makaji i dozadu což Hložek ne

Třeba ještě dostane nějakou šanci na konci sezóny ale momentálně tam nemá co dělat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele