Manchester United vsadil na Yora, nejdražšího osmnáctiletého stopera planety

18.07., 21:23
Aktuality
Leny Yoro (© AFP)

Manchester United prodal do Marseille křídelníka Masona Greenwooda a o několik desítek minut později představil také jednu posilu, z Lille oficiálně přišel Leny Yoro.

Stále teprve osmnáctiletý stoper podepsal smlouvu na pět sezon s opcí na dalších dvanáct měsíců. Francouzský klub dostane 62 milionů eur, dalších osm milionů může vyinkasovat díky bonusům.

"Hned na úvod kariéry jsem přestoupil do Manchesteru United, angažmá v tak velkém a ambiciózním klubu představuje obrovskou čest," prohlásil Yoro po podpisu kontraktu.

"Znám historii mladých hráčů v Manchesteru United a cítím, že se jedná o nejlepší klub pro dosažení mého potenciálu a společně se spoluhráči také ambicí. Už se nemohu dočkat, až začnu," dodal.

Yoro v prvním týmu Lille debutoval již v sezoně 2021/2022 a celkem za LOSC odehrál 60 utkání, v minulém ligovém ročníku se hned třikrát zapsal do listiny střelců a pomohl klubu ke konečné čtvrté příčce tabulky Ligue 1.

V Manchesteru United se hned zapojí do přípravy na novou sezonu. Jeho jméno figurovalo v širší nominaci Francie na domácí olympijský turnaj, do konečného výběru ho ale trenér Thierry Henry nezařadil, důvodem byla účast Lille ve čtvrtém předkole Ligy mistrů.

Yoro se stal nejdražším osmnáctiletým stoperem historie, v o rok starší kategorii při svém stěhování stál více jen Matthijs de Ligt, za něho Juventus v minulosti zaplatil Ajaxu 85,5 milionu eur. Vedle Manchesteru United o něho měl zájem rovněž PSG a sledoval ho i Real Madrid.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (343)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele