Mancini po roce a čtvrt končí jako trenér Saúdské Arábie, přispěla k tomu i hádka s fanoušky

24.10., 19:47
Aktuality
Roberto Mancini (© AFP)

Po roce a čtvrt končí angažmá Roberta Manciniho ve funkci trenéra reprezentace Saúdské Arábie. Italský kouč se s vedením tamní asociace dohodl na rozvázání spolupráce, svaz dnes vše potvrdil v oficiálním prohlášení.

59letý Mancini se národního týmu ujal loni v srpnu, vedl ho ve dvaceti zápasech a dosáhl s ním jen na osm vítězství. O odchodu se začalo spekulovat na konci minulého týdne a příčinu všemu zavdal domácí duel proti Bahrajnu. Saúdská Arábie pouze remizovala 0:0, trenér se po závěrečném hvizdu dostal do slovní přestřelky s několika fanoušky a nevyvaroval se ani vulgárnějších výrazů.

Hádka nenechala chladné představitele asociace a rychle začali jednat o rozvázání spolupráce. K tomuto kroku měli původně sáhnout už začátkem týdne, nakonec bylo vše oficiálně potvrzeno až dnes večer.

Saúdská Arábie pod Manciniho vedením neuspěla na lednovém asijském šampionátu a vypadla už v osmifinále s Korejskou republikou. Ideálně nemá rozehranou ani třetí fázi kvalifikace o postup na mistrovství světa 2026, ze čtyřech zápasů vytěžila jen pět bodů a v tabulce je na třetím místě.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Japonsko
4
3
1
0
15 : 1
10
2
Austrálie
4
1
2
1
4 : 3
5
3
Saúdská Arábie
4
1
2
1
3 : 4
5
4
Bahrajn
4
1
2
1
3 : 7
5
5
Indonésie
4
0
3
1
4 : 5
3
6
Čína
4
1
0
3
4 : 13
3

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
juveforever

no brutálna hádka

Reagovat
Hachim Mastour

vyser sa už na tych arabasov a hlavne nechod do turecka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele