MARADONA ZPĚT V NEMOCNICI

13.04.2007, 13:30
Aktuality
Diego Armando Maradona si pobytu mimo nemocniční lůžku příliš neužil. 46letá argentinská legenda byla z nemocnice propuštěna ve středu, dnes ji ale lékaři přijali znovu. Bližší informace zatím nebyly zveřejněny.

Mistr světa z roku 1986 byl poprvé hospitalizován předminulou středu. Hlavním důvodem tehdy byl špatný životní styl Maradony, který si podle lékařů dopřával až příliš mnoho jídla, pití a tabákových výrobků.

Maradona měl být původně propuštěn až příští týden, jeho stav se však rapidně zlepšoval a domů tak mohl již ve středu. Uplynuly ale jenom dva dny a bývalý kapitán argentinské reprezentace je zpět v nemocnici. Podle lékařů není Maradonův život v ohrožení.

Maradona prostředí nemocnic moc dobře zná a z vělké části za to vděčí své někdejší závislosti na kokainu, z níž se dlouho léčil. V dubnu roku 2000 se předávkoval v Uruguayi a dostal srdeční záchvat. První varování mu nestačilo a o čtyři roky pak přišlo druhé. Následovalo několik týdnů intenzívní péče, během nichž mistr světa z roku 1986 hodně přibral na váze. Tyto problémy vyřešil chirurgickým zákrokem, v roce 2005 si nechal podvázat žaludek a jeho váha se opět začala snižovat.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*VincentBlanquinegro

VALENCIA

Quiere recomprar a Ayala por seis millones de euros.

http://www.marca.com/primeras/07/04/0413.html

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele