Martínez chce na olympiádu. Jestli mě Aston Villa nepustí, budu proti ní bojovat, vzkázal

06.06., 09:25
Aktuality
Emiliano Martínez (© AFP)

Evropa a Jižní Amerika se postupně připravují na očekávaná kontinentální mistrovství, celý svět pak bude moci sledovat během léta ještě olympijský turnaj v Paříži. A za každou cenu se míní pod pěti kruhy představit také Emiliano Martínez. Argentinský brankář v rozhovoru pro televizní stanici TyC Sports uvedl, že pokud to bude nutné, půjde do sporu s Aston Villou.

EURO a Copa América jsou ty šampionáty, na než kluby musejí hráče bezpodmínečně uvolnit. Olympijské hry, které vyvrcholí jen týden před startem Premier League, jsou ale v tomto ohledu jiné. Vždy záleží na tom, jak se dohodnou zúčastněné strany. Drtivá většina týmů přitom už dávno absolvuje přípravy na novou sezónu, je tak logické, že trenéři ani funkcionáři nejsou příliš rádi, když někdo chce reprezentovat ještě na další akci. Hájí zkrátka svoje zájmy.

Na to ostatně v minulých dnech doplatil například Kylian Mbappé, který se na domácí olympiádě nepředstaví. Real Madrid, jeho nový zaměstnavatel, mu prostě povolání nedodá. Kdyby se nicméně něco takového stalo Martínezovi, gólmanovi birminghamského celku, je prý připravený si účast v Paříži vydupat. "Vždy stavím nároďák do popředí. Když budu muset bojovat se svým klubem, udělám to,” vzkazoval.

Martínez už má ve své sbírce triumf z mistrovství světa i Jižní Ameriky, prvenství slavil také ve Finalissimě. Ve sbírce mu tak vlastně chybí už jen olympijské vítězství. "Nejdůležitější je Copa America, pak olympijské hry. Mým snem je vyhrát zlatou medaili," pokračoval. "Mám velkou touhu na Hrách být, ale nezávisí to jen na mně,” dodával jednatřicetiletý rodák z provincie Buenos Aires.

Autor: Patrik Sandev / tycsports.com

Komentáře (213)

Přidat komentář
Kepy_FCB

borec

Reagovat
Pharrell

Reagovat
duhová víla

Ať ho pustí, ale s odebráním platu za dva měsíce - za dobu olympiády a následné rekonvalescence

Reagovat
icefish

Přesně. A s vlastní pojistkou

Reagovat
unk

+ za kazde pripadne zranenie pocas sezony...

Reagovat
-R2D2-

+ za to, že odešel z Barcy…

Reagovat
-R2D2-

Si člověk čte o Neymarovi, ale do diskuze ohledně Brazilce vstoupí sem pod Argentice. Jak?

Reagovat
sergi

Dosť dlho som rozmýšľal, v ktorom para vesmíre bol Emi v Barce.

Reagovat
Kejza

Reagovat
Kovi81

Reagovat
LyEX

Reagovat
LyEX

Hneď by som chcel vidieť reakciu "reprezentácia vždy na prvom mieste"

Reagovat
Dontlookatme

Reagovat
Acquanni

Reagovat
Salfovic

Jaké rekonvalescence ?

Reagovat
Mastný Chobot

Ale výplatu si nechá poslať určite

Reagovat
romeo351

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Manik...

Reagovat
Miguel19

Něco podobného čekám u Enza. U těch jižanů se tomu nedivím..

Reagovat
Greaber

U nás s naší marodkou je to bez šance, mi potřebujeme vše co má (zdravé) nohy

Reagovat
Talker

Ten má smůlu. Kdyby letos hrál jako bůh a patřil mezi nejlepší hráče v lize, tak by se to zvážit dalo - třeba Palmera bych pustil.

Jenže pustit hráče, který byl povětšinou průměrný je prostě blbost, zvlášť s novým koučem, novou taktikou a s jeho (potenciální?) rolí klíčového hráče, který přišel za 100 mega. Tam je prostě nutné, aby absolvoval celou přípravu.

Reagovat
Miguel19

Však já s tím souhlasím, aby tam nejel.

Jenom si myslím, že ho to nasere. Naopak u Gusta a Badiashileho to problém podle mě nebude. Jiná nátura...

Reagovat
Talker

To možná jo, ale musí mít soudnost... Průměrná sezona, zranění, nový trenér, úplně jiná taktika, Copa, operace,...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Miguel19

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Me2win

Jestli bude trucovat, tak bych ho rád sám odvezl do Arábie.

Reagovat
Salfovic

Gallagher prodanej a Fernandez nasranej , to zas bude sezona

Reagovat
mesyas

To je dobra guma.

Reagovat
Bucky

Překvapuje to někoho? Je to jeden z největších výmazů ve fotbale a tam je fakt těžká konkurence.

Reagovat
Mishko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

totální pičus

Reagovat
wyqinac

Reagovat
misinho7

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
gunner123

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
krisa

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
zurix_new

Reagovat
Me2win

Reagovat
Čenda

Reagovat
smazaný uživatel

V podstatě souhlasím, ale aspoň má svůj osobitý přístup. Pořád lepší než ta většina bezduchých, poslušných hráčů, co se jen plouží po hřišti a vidíš, jak jen běhají za balónem a nic...

Možná působí jako pitomec, ale je svůj a to mám raději než debilní korektní fráze pořád dokola...

Reagovat
norton

praveze ked si tupec, tak bud aspon ticho a suchaj nohami.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že by byl úplný tupec i když samozřejmě..jde na to pohlížet různě... třeba jen má rád kontroverzi..

Reagovat
bandwagoner

Reagovat
avicii

Reagovat
JM

Reagovat
janinho

brankar dobry, ale takeho tupca mat v time, to by som tam radsej postavil tvl toho typka co si pocas zapasu zajebal burger (lebo si na to niekde vsadil) strasny kkt ten martinez

Reagovat
vceradnesazitra

Oni vypisují sázky na to že fotbalista sní burger?

Reagovat
Bucky
Reagovat
janinho

davno som to video nevidel, ale to neomrzi

akoze sutton zjavne pri supiske dodrziava pravidla poulicneho futbalu. pravidlo c.1 je, ze najtucnejsi je brankar. musim pohladat nejake video kde dava robinsonadu, to musi byt ina sranda

Reagovat
FFA

Bolo v zapase Arsenal - Sutton, FA Cup. Brankar je celkom "silnejsej" postavy, tak tusim vypisala nejaka stavkova kurz na to, ze bude pocas zapasu nieco jest. Dal si nejaky masovy kolac, ci co to bolo :D

https://www.sportbible.com/football/community-news-reactions-what-happened-to-wayne-shaw-the-goalkeeper-who-eat-that-pie-20200219

Reagovat
Bucky

Brankář je víceméně průměrný. Dostal nejlepšího brankáře MS, protože chytal za vítěznou Argentinu, ačkoli byl ve většině statistik v zápasech podprůměrný. Z asi 30 sledovaných brankářských statistik porazil Livakoviče asi jen v 1 nebo 2. Udělal jeden výrazný zákrok a chytil penaltu a to mu stačilo, aby si vybudoval auru nějakého super gólmana. V Premier League má taky navzdory úspěchu Aston Villy dost průměrná čísla. Je to prostě OK gólman a extrémní dement.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
wyqinac

Reagovat
Maximm9

Jako souhlasim, ze je dement, ale s tim MS nesouhlasim

Martinez ma po Messim nejvetsi zasluhu na tom, ze Argentina to MS vyhrala. Zase, jedna vec, jak se tam obcas choval, ale v brane byl fantasticky a Argentinu podrzel nekolikrat, vychytal i Nizozemce na penalty.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
HV

Ano, to je přesně ta aura, o které Bucky píše.

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Dale89

Týpek, který v poslední sezoně PL pochytal se dvěma dalšími brankáři nejvíc, tak má dost průměrná čísla. Aha.

Reagovat
wyqinac

ceho pochytal nejvic? V poctu zakroku je na 12. miste

Reagovat
Bucky

Mezi gólmany s aspoň 15 starty v Premier League měl za poslední sezónu až 12. nejvyšší počet zákroků. V procentuální statistice zákroků vůči střelám je až 17. z 25 kvalifikujících se gólmanů.

Jediné, v čem statisticky vyčnívá jsou zabráněné góly a množství výběhů. Zabráněné góly jsou ale u gólmanů extrémně nepřesná statistika, která se v klubech prakticky nevyužívá, protože neříká bez kontextu skoro nic. Příkladem může být třeba José Sá, který skončil v téhle i předminulé sezóně v téhle statistice na 1. místě a těžko by ho někdo nazval nejlepším gólmanem ligy, nedostal by se u většiny lidí ani do nějakého užšího výběru. A minulou sezónu skončil José Sá ve stejné statistice 17. z 23 kvalifikujících se gólmanů. A třeba 2 sezóny zpátky skončil v téhle statistice Martínéz zase 5. od konce.

Takže jediné, co můžeš o něm říct je, že je to gólman, který rád vybíhá a byl v téhle sezóně v TOPu v extrémně nepřesné a nic moc neříkající statistice, která je bez kontextu úplně k ničemu. Dominuje pak třeba ve statistice posbíraných centrů, ale tam je potřeba taky říct, že je v naprostém TOPu i v počtu gólů inkasovaných po centrech, což ukazuje na to, že je to zase jen dokumentace jeho stylu, kdy prostě agresivně vybíhá a sbírá centry, ale často pak taky při chybném vyhodnocení situace dostává levné góly, kdy je mimo pozici.

Reagovat
Bucky

A abych nekřivdil, tak očividně umí chytat penalty.

Reagovat
Dale89

Když tu statistiku zabráněných gólů takhle odbudeš, tak asi není o čem. Přitom by měla být přesnější než xG pro útočníky, protože pracuje s vyhodnocením na základě nejen kvality šance, ale i vyprodukované střely. Že je na tom nejlépe José Sá mě moc nezajímá. Asi se tu nenajde nikdo, kdo by měl nasledovaných více brankářů, aby vyhodnotil jejich kvalitu. Každý zná maximálně brankáře svého klubu a Wolves moc lidí nezajímá. Naopak mezi nejhoršími je třeba Petkovič, což dle reakce fanoušků Chelsea sedí.

Reagovat
Talker

S Petrovičem je problém trošku jinde, asi bych neřekl, že nejhorší v lize. On občas vyčaruje skvělý zákrok, občas něco zase posere (zvlášt na přední tyči). Tam bych do budoucna problém neviděl (byť letos v tomhle prostě přinejlepším průměrný golman).

Hlavně nepřidá nic navíc. Při centrech nejistý či si pro ně vůbec nejde, malé vápno je pro něj pomalu limit, kam se pohne, spíš si zacouvá na čáru, rozehrávka přinejlepším průměrná... To si myslím, že úplně asi nezlepší na TOP úroveň.

Reagovat
Bucky

Jestli říkáš tomu, že jsem si hledal čísla za několik sezón, srovnával je a celkově si historicky o různých metrikách zjišťoval spoustu informací, poslouchal třeba podcast od The Athletic, kde byl díl zaměřený jen na tyhle metriky, tak OK, ale to už je fakt jen zkreslení na tvé straně. Jestli nebereš Sá, protože ho nemáš nasledovaného, tak OK. Ale meme letošní Premier League Onana je taky v téhle sezóně 5. nejlepší gólman podle téhle statistiky, ačkoli pustil fůru naprosto stupidních gólů a chytá extrémně nejistě. Jasně, v žádném případě to není špatný gólman a ten hate na něj je spíš mediální a sociálně mediální lynč, ale taky by o něm asi nikdo neřekl, že je to jeden z nejlepších gólmanů v Premier League. Verbruggen je zase hodně chválený (jasně, částečně i s ohledem na svůj nízký věk), ale v téhle statistice je až 18. z 25.

Co se týká srovnání s xG, tak dřív bych taky řekl, že máš pravdu, ale čísla hovoří dost jinak. Vypovídací hodnota obojeho bez kontextu je celkem slabá, ale xG má jednu obrovskou výhodu a to je konzistence. TOP útočníci ho celkem stabilně překonávají, špatní zakončovatelé naopak stabilně propadají. U gólmanů to lítá nahoru a dolů podstatně víc a má na to výrazně větší vliv styl hry týmu i individuální styl chytání. Plus se počítá se statistickými daty, takže nebere v potaz třeba pohyb brankáře (jen jeho pozici) a hlavně třeba rychlost střely. Pro útočníka je to pak v pohodě, protože pokud kopne v dobré šanci šouráčka, tak prostě má vysoký xG, ale bez gólu a jde do zaslouženého mínusu. Gólman v této situaci sebere jednoduchý míč a vzroste mu očekávaný inkasovaný gól o hodně, ačkoli to byl naprosto rutinní zákrok. Je vidět, že metrika byla vyvíjena hlavně pro útočníky a pak se aplikovala pro gólmany, ale tam už funguje o dost hůř. Takže souhlasím jak píšeš, na první dojem bych taky očekával opak, ale když jdeš do detailu, tak zjistíš, že tomu tak není.

Reagovat
Talker

Tak Onanovi se vyčítá především CL, kde je třetím nejhorším (v rámci PSxG), protože na malém vzorku zápasů pustil stupidní goly. Druhou věcí je, že výsměch vůči United je, že pouští extrémní množství střel na úrovni sestupových pozic, což může tu statistiku zkreslit.

To pořadí (18. z 25) je taky dost špatný překlad statistiky, nejde vyloženě o pořadí, ale o to, jaká je tam odchylka. Ono to totíž jakoby říká, že je absolutně mizernej, jenže realita je taková, že na 4. místo to má prakticky stejně "daleko" jako na 21. (+0.07 a -0.30., kdy je téměř přesně uprostřed). Tam je fakt rozdíl jednotek golů na sezonu - přesněji řečeno jednou za 9 zápasů pustí gol navíc.

Stejně tak ignoruješ, že máš více statistik, než jen PSxG. V přesnosti výkopů/odkopů je ve špičce (6.), v množství přihrávek taky, je osmý ve sbírání centrů (% pro kolik si jde), nadprůměrný v defenzivních akcích mimo vápno.

Reagovat
Bucky

Neignoruju. Přesnost přihrávek naprosto odpovídá tomu, že má taky jedny z nejkratších vzdáleností přihrávek v Premier League. Když se vezme v potaz délka přihrávky a její úspěšnost, motá se zase kolem průměru. Množství přihrávek je úplně irelevantní, to neříká vůbec nic o něm, jen o stylu hry týmu. Větší množství přihrávek u týmu z čela tabulky znamená spíš to, že si to nakrátko ťuká s obránci tam a zpátky a to mu uměle zvyšuje úspěšnost. Sbírání centrů jsem zmiňoval, v absolutních číslech je dokonce #1, ale to je zase jen styl, ne kvalita. Po centrech taky dostává fůru gólů, což může jít i za chybnými výběhy apod. A defenzivní akce mimo vápno jsem taky hodnotil, psal jsem, že často vybíhá. Ale opět to není kvalitativní statistika, ale styl hry. Je ti celkem k ničemu, že hodně vybíháš, když kvůli tomu pak třeba dostaneš gól, protože vyběhneš blbě.

Reagovat
Dale89

Onana je přesně ten příklad, který popisuju. Na základě několika málo zápasů ze začátku sezony jsi si udělal o něm obrázek, že to je meme golman. Přitom mimo těchto několik branek chytat velmi spolehlivě, ale veze se to s ním (samozřejmě to podpořil ještě v Lize mistrů). Což už jsi, nutno říct že zcela pochopitelně, neviděl a neřešil. Těžko by United získali +15 bodů oproti výkonům s průměrným brankářem. Druhá v pořadí je mimochodem Aston Villa, kterou to kapatultovalo do LM.

José Sá čelil 188 střelám, kde 131 jich chytnul. Kdo z nás viděl alespoň 10 % z těchto střel? Jediný, kdo je viděl, tak je model PSxG a vyhodnotil ho jako brankáře s nejvíce zmařenými goly.

U Martinéze platí to stejné. Už jenom že má:

4 zákroky při výhře 1:0 proti Chelsea

6 při 2:1 proti Tottehamu

2 při 1:0 proti City

3 při 1:0 proti Arsenalu (doma)

4 při výhře 2:0 proti Arsenalu (venku)

Z něj dělá naprosto klíčového hráče v zisku LM.

Reagovat
Bucky

Jak jsi z "Jasně, v žádném případě to není špatný gólman a ten hate na něj je spíš mediální a sociálně mediální lynč, ale taky by o něm asi nikdo neřekl, že je to jeden z nejlepších gólmanů v Premier League." usoudil, že je si o něm myslím, že je gólman na hovno a meme? Psal jsem, že je meme Premier League (pro širokou veřejnost v Premier League, ne pro mě) a taky jsem psal, že to není zasloužený. Jediné negativní, co jsem o něm napsal je, že by o něm (očividně kromě pár zarytých fans United) nenapsal, že patřil mezi nejlepší gólmany celé ligy.

Takže věříš tomu modelu natolik slepě, že je za tebe Sá 2 z posledních 3 sezón nejlepší shot stopper Premier League. A není ti zároveň divné, že v reprezentaci střídá pozici dvojky a trojky s Patríciem, který už ani nechytá v Římě? A jedničkou před ním je borec, co nechytal nikdy mimo Portugalsko? A že má odchytané celé 2 zápasy za repre (jeden přátelák a jednu kvalifikaci) za celou kariéru? Slepě věříš modelu, o kterém ani nevíš jak funguje. Můžou být dvě naprosto odlišné situace, kdy gólman je "papírově" ve stejné pozici, střelec je "papírově" ve stejné pozici a dostanou stejnou hodnotu PSxG, ale jedno je naprostá tutovka, se kterou gólman nemůže nic dělat a druhá je rutinní zákrok, kde si může gólman vyklusávat. Ten model prostě není designovaný pro hodnocení gólmanů a je extrémně nespolehlivý.

A co se týká vypíchnutí 5 dobrých a skvělých zápasů, kde tým podržel. Takové najdeš snad u každého gólmana na téhle úrovni, pokud to není fakt to úplné dno gólmanů v Premier League. Průměrný gólman Premier League je pořád třeba TOP 100 na světě, to nejsou žádná ořezávátka. Tam se počítá, že ten tým podržíš. Samozřejmě je to jednodušší v týmu, kde stačí mít 2 dobré zákroky za zápas oproti týmu zespod tabulky, kde zachráníš týmu výsledek jedině tím, že uděláš 5 super zákroků za zápas.

Reagovat
vitasrp

Můžou být dvě naprosto odlišné situace, kdy gólman je "papírově" ve stejné pozici, střelec je "papírově" ve stejné pozici a dostanou stejnou hodnotu PSxG, ale jedno je naprostá tutovka, se kterou gólman nemůže nic dělat a druhá je rutinní zákrok, kde si může gólman vyklusávat. Ten model prostě není designovaný pro hodnocení gólmanů a je extrémně nespolehlivý.

Však tohle vůbec není pravda, tohle by platilo pro obyčejnej model xG

Post shot xG ale bere v potaz i razanci, umístění, zda tam byla teč a podobné věci. Tzn. hráč je na penaltě uprostřed vápna, ale ukopne se a dá šmudlu brankáři do ruk = střela bude mít nízké PSxG

Útočník bude ve stejném místě, ale dá jebu do šibenice = střela bude mít velmi vysoké PSxG.

Reagovat
Bucky

PSxG bere v potaz umístění střely, ale razance se v potaz ve většině modelů neuvádí. Opta jako nejčastější dodavatel ji ještě v článku z letošního roku neuváděla.

Reagovat
Dale89

Dáváš ho jako příklad že ten model nefunguje, přitom skutečně byl jedním z nejlepších brankářů PL. Když si odmyslíš těch prvních pár zápasů, které mu kazí reputaci, tak ho těžko můžeš zařadit někam do průměru. Můžeš to zlehčovat, ale sám jsi tu svou obhajobou tímto argumentem načal a nastavil narativ. Navíc dodáváš "ačkoli pustil fůru naprosto stupidních gólů a chytá extrémně nejistě", což pro PL prostě neplatí. Tvůj názor by mohl být i zajímavý, ale vždy to proložíš extrémní kravinou.

Zpětně je vtipné se kouknout na ty inkasované góly a vlastně posoudit, kolik je tam opravdových chyb? 2? https://www.youtube.com/watch?v=fZfJ4ezKxHI Největší meme, a to je v tom videu taky zachycené, bylo vlastně po úplně normální brance se kterou neměl Onana co dočinění. Druhé meme byl ten samostatný únik, kdy se tam plácal a zaslouženě dostal hejt.

Vypíchl jsem 5 zápasů přímého boje o LM, kde Martinéz tým extrémně podržel. Najdeš jednou tolik zápasů s týmy mimo špičku. Naopak od něj nenajdeš prakticky zápas, kde by Villu potopil. Chyb dělá minimum. Už jen to jej řadí mezi naprostou špičku, kde i třeba Alisson nebo Ederson mají blundery.

Už jen čistě matematicky. Pokud dělá méně chyb než průměrný golman, chytí víc než průměrný golman, chytí víc penalt než průměrný golman, má rozehrávku lepší než průměrný golman, tak asi těžko může být OK brankář či víceméně průměrný brankář.

Reagovat
Busby babes

"ačkoli pustil fůru naprosto stupidních gólů a chytá extrémně nejistě"

hele kolik nasich zapasu si videl? protoze dle tehle dvou vet hadam, ze ani jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kráso, ty jsi strašná osina... Vždycky si to najdeš...ty máš s Onanou nějaký bližší vztah nebo jak si mám vysvětlit tuhle tvojí nekonečnou hysterii? Dobrý gólman to není a nikdy nebude... Mně spíše přijde, že už ho bráníš jen ze setrvačnosti... když už teda jednou začal...jesus

Reagovat
Hlahart

Je to skvělý golman totiž

Reagovat
smazaný uživatel

Bezesporu

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Salfovic

Skvělý gólman by tolik chyb, co letos udělal Onana, vyrobil tak za pět let.

Reagovat
r.mrazik

* od prosince

Reagovat
r.mrazik

https://x.com/TenHagEra/status/1798382298095923426

ten zacatek byl naprosto silenej od nej

pak sel hodne nahoru

Reagovat
Busby babes

a ty si ocividne najdes me. Mas na to nejakej vyhledavac nebo jak to delas?

Reagovat
smazaný uživatel

To nemám... akorát s tím otravuješ tak často, že to potkám i když nechci.

Reagovat
Busby babes

vsiml sis, ze jsem to nebyl ja, kdo sem prisel s Onanou, ze jo?

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, proto říkám, že se vždycky chytneš, místo toho abys to nechal být... už takovej tvůj narativ...

Reagovat
smazaný uživatel

Logicky bys nic nepsal, kdyby ho nikdo nehanil... fascinuje mne tvá vytrvalost.

Reagovat
Busby babes

tak hlavne to ukazuje na spatnou argumentaci autora, kterej ho zminuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu, ale i tak bych na to už hodil bobek.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Bucky

A ty máš asi zase dost špatnou paměť. Na jaře chytal skvěle, na podzim hrůzostrašně, v součtu to fakt nedá úzkou špičku Premier League. Navíc to, že hraje tým úplnou piču a on má hodně příležitostí něco chytit neznamená, že je to automaticky elitní gólman.

Reagovat
Busby babes

na podzim v lize chytal velmi dobre. a samozrejme ze to je elitni golman, coz ukazuje prakticky celou svoji karieru. dal me to uz nebavi

Reagovat
Busby babes

"ale xG má jednu obrovskou výhodu a to je konzistence. TOP útočníci ho celkem stabilně překonávají"

jedinej utocnik, kterej stabilne prekovanal xG je... Messi a Kane.

Reagovat
jk

Son dlouhodobě.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Bucky

Jedinej útočník a jmenuješ dva? Ale v pohodě, to jen tak na pobavení.

Ale už tu zazněl kromě Messiho a Kanea i Son, ale pak jsou tu ještě Mbappé, Haaland kromě téhle sezóny taky pokaždé nebo Immobile v Laziu, než ztratil neotřesitelnou pozici a fotbalově se zhroutil dva roky dozadu.

A pokud ho někdo z elity neporáží, tak víš proč. Třeba Ronaldo ho neporáží, protože střílí prostě úplně ze všeho a je to znát. Kdyby si aspoň trochu vybíral, tak je tam taky. Benzema je fantastickej všestranej útočník, ale vždycky se vědělo, že dokáže zadrbat i velké šance. Osimhen má přednosti jinde, vyčnívá hlavně rychlostí a bojovností. Nejvíc asi překvapuje Lewa, ale tam můžou hrát roli dva faktory - měl vždycky tolik gólů díky luxusnímu servisu, že se ani nikdo moc nepozastavoval nad tím, co dokázal zadrbat, protože ve stejném zápase pak gól stejně dal. V Barce už jsou ty slabší zakončení zjevnější, třeba letos na podzim rozhodně nevypadal na elitního zakončovatele. A druhý faktor může být, že Bayern tak dominoval, že prostě za stavu 3:0 hrál lehkovážně a to mu kazilo statistiky. Ale taky byl vždycky i celkem sobeček jako třeba Ronaldo, takže si to mohl kazit i tím.

Reagovat
Busby babes

uz se mi to nechtelo upravovat Statsbomb kdysi psali, ze Messi je jedinej, ale tak jsem jeste na par kouknul.

Immobile urcite ne: https://understat.com/player/1209

jinak je teda vtipny, jak sis nases milion duvodu proc to nekteri utocnici neprekovanali no. jako takhle: pokud vyradis vsechno, co se ti nehodi, tak ti to samozrejme vyjde. Takze ano, par jich je, neni to jen Messi a Kane. Ale treba Lewa nebo Benzema to nejsou...

Reagovat
Bucky

Tak Immobile s tím, co jsem psal já podle tvého odkazu určitě ano. Psal jsem Immobile v Laziu, dokud se jeho hra výrazně nezhoršila i vlivem zranění dvě sezóny zpátky. Do té doby měl v Laziu super čísla a jen jednou byl pod očekávanými góly. I se započítáním posledních dvou slabých sezón je pořád v Laziu na cca +15 gólech oproti očekávání.

A že je vtipný, že jsem našel důvody, proč to tak u někoho není? Tomu se říká kontext. Pokud budeš slepě futrovat čísla, tak je celkem jasný, že ti to nebude sedět. Co zkusit místo plkání třeba ty moje zdůvodnění rozporovat? Věř mi, že Ronalda s Benzemou mám jako fanoušek Realu nasledované fakt dobře. Ale určitě mi jako fanda Bayernu řekneš, že Lewa je nejtýmovější útočník všech dob a nikdy nic nevypustil. Nebo?

Reagovat
vitasrp

Post shot expected goals je extrémně nepřesná a nicneříkající statistika? Důvod?

Bere to v potaz polohu střelu, rychlost, její konečné umístění, čili dost ukazatelů, které ovlivňují, jestli má brankář šanci střelu zlikvidovat/jak pravděpodobné je, že ji opravdu zlikviduje.

Dominuje ve statistice posbíraných centrů a zároveň inkasoval nejvíce branek po centrech - to ale přece automaticky neznamená, že v nich často chybuje a dostává branky, kdy je mimo pozici.

Může dostat 15 branek po výborném centru a dobrém zakončení soupeře, kdy toho brankář mnoho nemůže udělat. O chybovosti zrovna tohle neříká vůbec nic. (neříkám, že je to takhle, jen že se tvůj. závěr z toho takhle nedá vyvodit).

Reagovat
Busby babes

Zabráněné góly nemusi znamenat post shot expected goals, rekl bych.

Reagovat
vitasrp

Zabráněné góly = goals prevented

Goals prevented = post shot expected goals - goals conceded.

Jose Sa je v téhle statistice první, Martinez druhý, Onana taky hodně nahoře, Petrovič mezi nejhoršíma. Určitě je to ono.

Reagovat
jk

Pokud je to ono, tak autor napsal blábol.

Reagovat
Busby babes

ono to pak rozepisuje vic a PSxG tam zminuje, ale z toho puvodniho nebylo imho jasne, co ma na mysli. spousta lidi takhle pouzije i jen rozdil mezi xGA a skutecnyma golama a na to jsem narazel. na ty statistiky jsem nekoukal, to je fakt.

Reagovat
Kucka

Reagovat
technecium

Nemusis ho mit rad, ale to MS je naprostej blabol. Vychytal dva rozstrely, mel klicovej zakrok zapasu v osmifinale a hlavne nekolik ve finale. Naopak zrovna treba Livakovic shorel v semifinale. Nikdo jinej tam nebyl.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Kucka

Reagovat
iamek

Reagovat
krisa

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kejza

Reagovat
JM

Jaký měl ještě ve finále klíčový zákrok kromě toho Kola Muaniho na konci? Já už si to fakt nepamatuji a nic dalšího (klíčového) si nevybavuji

Reagovat
technecium

Rabiot nebo Camavinga tam strilel tesne pred koncem zakladni hraci doby po zavaru v pokutovym uzemi. On to vyrazil a Romeru mu to pak posouval kolenem zpatky.

Reagovat
janinho

zapasy AV som nesledoval, tak dik za info. som myslel ze aspon ich taha. potom o to viac by som ho poslal do prdele, vytazil z toho mena a kupil niekoho normalneho.

Reagovat
El Cid z City

Borec, srdcař, mistr světa.

Reagovat
Salfovic

A ještě sympaťák.

Reagovat
Hlahart

Repre

Reagovat
Kinky7

Tomuhle rozumim. Pro kazdeho sportovce by melo byt vrcholem mit moznost jit pod svou vlajkou pri zahajeni olympijskych her. Je hezke ze to tak jeste nekdo ma. Na druhou stranu by ho Av v te dobe nemela platit a to vcetne pojistky

Reagovat
Kiss Me Polka!

proč by ho neměla platit, během MS, eura, copy je snad taky neplatí?

Reagovat
zeroberto

Já vím, že se články nečtou... ale třeba to zkus

Reagovat
kilobyte

Protože na MS, euro a copu ho musí pustit kvůli pravidlům FIFA. Takže s tím se při podpisu smlouvy počítalo. Ale na OH ho pustit nemusí, tudíž to není zohledněno ve smlouvě. Navíc OH jim zasahují do přípravy na další sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Už zase absolutně mimo...

Reagovat
Kinky7

protoze klub ho na olympiadu nemusi pustit narozdil od MS

Reagovat
Nizzie

Reagovat
JeséRodriguez

neplatí... od 1. července do 1. srpna chodí po stavbách, jako hokejisté na Slovensku

Reagovat
Čenda

Reagovat
Front hell

Reagovat
wyqinac

tak myslim, ze kdyztak na to zahajeni ho aston villa pusti a pak sup zpatky

Reagovat
Kiss Me Polka!

zase na správné straně

Reagovat
Nizzie

Reagovat
zeroberto

Chápu jeho touhu, ale ten způsob vyjádření. Tady někomu narostlo ego.

Reagovat
Greaber

On je opravdu i na kopačku velice hloupý, takže na jeho poměry ještě celkem dobrý vyjádření. Prostě ten typ člověka, kterýho musíš milovat a nebo nenávidět, nic mezitím

Reagovat
zeroberto

Ani jedno k němu nevnímám. Je mi jedno jako 99.9% lidí, který neznám osobně

Reagovat
Dawon

The Athletic | Football

@TheAthleticFC

Chelsea will block Enzo Fernandez and Mykhailo Mudryk from participating in this summer’s Olympics.

Reagovat
Talker

I Gusta a Badse.

Reagovat
Talker

Jednoduché řešení - ať skipne Copu a udělá si individuální přípravu pod kontrolou jednoho z asistentů.

Sice je to méně, než aby byl s týmem, ale alespoň by měl přípravu a byl v nějaké rozumné kondici.

Reagovat
Lojd

genius.

Reagovat
John Obi Mikel

Tenhle hráč mi je hrozně nesympatický

Reagovat
Losinho

Chytrej kluk tohle

Reagovat
Talker

Jinak teď jsem se kouknul na kvalifikované týmy a ta kvalita týmů na olympiádě vypadá fakt mizerně.

Nevím, jaká je situace v U-23, ale regulérně tam jsou 2 TOP týmy (Francie, argentina), pak Španělsko a pak dlouho nic.

Reagovat
Miguel19

Tvl snad ty naše exoty nenapadne dávat raketu za Alvaréze

Reagovat
Greaber

Na toho doufam nemame prachy. Vzdyt chteji podepsat ty dva juniory Paez a Willian za dohromady 80M, do toho zase odstupny pro trenery,

Reagovat
Greaber

Sakra jsem chtel pokracovat ze do toho se resi Osimhen a dalsi drahe posily

Reagovat
Talker

Ti dva přijdou až v létě 2025, takže si myslím, že i tam bude ta přestupová částka se počítat. Navíc tak 1/3 bude v bonusech.

Reagovat
j_mrazik

Odkdy Chelsea zajímají peníze?

Reagovat
Maximm9

Six Premier League clubs face having to sell players before June 30 to comply with PSR.

The end of June has become an 'unofficial' deadline day for Chelsea, Aston Villa, Newcastle, Everton, Nottingham Forest and Leicester, who are all under pressure to sell.

Reagovat
Talker

Tak my prodali nějaký hotel za 70 mega, čeká se na schválení z PL, takže pokud to projde, tak je to dost podstatné. To je pomalu cena za Gallaghera+Chalo

Reagovat
Salfovic

Jestli tohle schválí, tak si tím pěkně naserou na hlavu. Protože potom se z City a Newcastlu stanou realitky, které budou levně nakupovat a draze prodávat.

Reagovat
Maximm9

Ja si myslim, ze tohle nemuze projit. Vzdyt ten hotel se prodal myslim jine spolecnosti, ktera pres nejake klicky taky patri Beohlyho skupine. To nam budou zase vsichni mlatit o hlavu.

Reagovat
Salfovic

Tak s hlavním sponzorem vám to sežrali, ani bych se tomu nedivil.

Reagovat
Kinky7

Nová pravidla dopadají právě i na Chelsea

Reagovat
Maximm9

Jako, nemyslim si, ze to je spravne. Je to zase jenom dalsi ''chytra ochcavacka'' , ale pro nas dobre, protoze nam to hodne pomuze. Na druhou stranu, nedelame nic nelegalniho, kdyz se to ofiko schvalilo.

Tim padem si muzeme do zisku hodit 70m hotel a to treninkove hriste 100m + ?

Reagovat
fenixLFC

ale stale potrebujete vyrovnat uctovnictvo pre UEFA, ktora vam ten hotel nezarata

Reagovat
Me2win

Tak ono dát 70-80 za Alvareze a nebo 60 za Šeška je asi jedno.

Reagovat
Miguel19

Není no.

Reagovat
Me2win

Důvod? Oba předražený.

Reagovat
Miguel19

Šeško je hrot, Alvarez ne.

Reagovat
Me2win

Tak určitě. Alvarez by se do systému možná hodil i víc. I když souhlasim, že je hodně přeceňovanej.

Reagovat
Hurrikane

Ať hlavně pustí, já ho v Trnavě klidně oželím, ale hlavně si to s ním nerozházet. Jít do sezóny s Olsenem bych nechtěl..

Reagovat
martin.b

@JPercyTelegraph

#Wolves 1 Other Premier League clubs 19. That was the vote from today's AGM to discuss whether to scrap VAR for next season. Wolves understood to be happy with the discussion and pleased it was out in the open

nice try

Reagovat
Me2win

Reagovat
Miguel19

Tolik k tomu rušení VAR

Reagovat
Grahf

wait, to si može hocikedy zmyslieť jeden klub, že chce niečo zmeniť a musí sa hlasovať?

Reagovat
fenixLFC

musi sa to dostat na program jednania predpokladam. a to ze to podporili iba oni nie je na vysmech, co tym spravili je ze aspon otvorili debatu a na tom jednani to kluby vobec riesili

Reagovat
Grahf

tak väčšinou sa do programu dostane niečo, čo podporí viac subjektov, nie len predkladatel.

Reagovat
fenixLFC

nie nutne. ono povodne za ten navrh bolo pravdepodobne viac subjektov ale aj vdaka diskusii (ktoru zaradenie na program umoznilo) a predlozenia argumentov sa ostatni rozhodli ze tomu daju este sancu. ale ani nahodou to nie je tak ze hocico si hocikto predlozi tak sa o tom automaticky musi hlasovat

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Zaschrona

Ty bys chtěl zrušit VAR?

Reagovat
Busby babes

jo!

Reagovat
Busby babes

realne vlastne nevidim tak moc benefitu. Nejaka rozhodnuti opravil, nejake zas pokazil ale hlavne to vytvorilo situaci, kdy rozhodci vlastne nerozhoduje, protoze proste VAR check. Plus to jeste vic zduraznuje to cernobile videni casti fans, ze je to bud faul nebo neni a to pokazdy.

Takze podle me a pro me by byla lepsi situace bez toho, smirit se s tim, ze chyby se obcas stanou a je to. Tech chyb nebylo tolik a ve vetsine fotbalu na svete VAR neni a lidi to hrajou a koukaj na to taky.

Reagovat
PtákOhnívák

Hoši, nikdo asi nepochopil že to je brankař a né "desítka" třeba. Ten žádnou přípravu nepotřebuje.

Učit se nějakej novej styl hry, nebo rozestavení... 90% z tý přípravy stejně dělá stranou jen s brankáři, brankařská cvičení... Úplně v klidu ho můžou na tu olympiádu pustit. A nic se nestane. Naopak, vrátí se jim na ligu rozchytaný brankař.

Reagovat
Dale89

Reagovat
janinho

toto by som chcel vidiet ako ide pred seznou hovorit niekomu ako napr. SAF... a dalej by ho uz len kustodi chytali ako preleti cez dvere...

klub ta plati aby si tam makal a napr. aj pomahal tym spoluhracom v poli pri nacviku strelby, lebo asi vies ze ti nezvyknu na trenigoch strielat na tych panakov z muru. real to urobil podla mna idealne. hracom povoli cez leto 1 turnaj. kludne nech idu na OH, ale nepojdu na ME alebo Copu, ich volba. neviem preco by tento kokot mal mat nejake specialne zaobchadzanie, len preto ze sa nemusi ucit novy styl hry.

a garantujem ti ze napr. vo vystavbe utokov ma aj pozicna hra brankara velky vyznam. uz vidim jak by v rozohravkach zmatkovali, lebo by brankara cakali niekde uplne inde a kokot martinez by si v brane zatial cucal svoju medailu z OH.

Reagovat
Kixi Syhimour

De Bruyne on human rights in Saudi Arabia "Every country has its good and bad things. Some people will give examples of why you shouldn't go there, but you can also give them about Belgium or England. Everyone has less good points. Who knows, maybe they will tell you the flaws of the Western world."

Ahaaa, tak určitě Kevine

Reagovat
Busby babes

ale Kevine, tohle musis rikat az po podpisu...

Reagovat
Zaschrona

Lukaku taky geniální vyjádření... Belgičani obecně dlouhodobě vždy v repre povídají bomby, ale tohle je nová úroveň blbosti.

Reagovat
Maximm9

Tak zase je fajn, ze si rypnul do Belgie, protoze tam je takovy bordel, ze ta SA je minimalne bezpecnejsi

Reagovat
Busby babes

jj, zvlast pro zensky nebo homosexualy... uplnej raj na zemi ta Saudska Arabie

Reagovat
r.mrazik

cim vic lezes do prdele,tim vetsi plat dostanes

Reagovat
r.mrazik

a teda fakt me pripadne bude bavit to,az po pul roce bude chtit utect pryc

Reagovat
JM

On bude asi solidní dement

Reagovat
Salfovic

Tak zrovna u brankářů, u kterých je ta fyzická náročnost daleko menší než u hráčů v poli, bych v tom takovej problém neviděl.

Navíc je to pro AV jejich největší hvězda, takže si ho určitě nebudou chtít nasrat.

Reagovat
Spikous

na druhej strane si viem predstaviť že by ho Emery predal . Vlastne pi tých MS nebol nadšený Emery z jeho správania a riešil sa možný predaj.

Reagovat
raduinho

Správně. Repre je vždy víc než klub. Škoda, že je ve fotbale tak debilně nastavená olympiáda.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Nizzie

Proč je olympiáda ve fotbale debilně nastavená? Co to je za blábol?

Reagovat
Salfovic

Tak je to s hokejem snad jedinej sport, kde nehrají ti nejlepší. Navíc v tom hokeji jen někdy.

Reagovat
Nizzie

To ale není principem olympiády, aby se ji účastnili ti nejlepší, jeji .

Reagovat
Nizzie

Sry to jeji je tam navíc, píšu na mobu

Reagovat
smazaný uživatel

BREAKING: Jack Grealish and Harry Maguire have been left out of Gareth Southgate’s England squad for the European Championship in Germany. [@David_Ornstein]

Harry

Reagovat
Maximm9

Jako u Grealishe jsem se divil, ze ho vubec pozval na ten sraz, ale Maguire ? Jestli maji Anglicane nekde slabe misto, tak jsou prave stoperi podle me.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to kvůli zranění, už na konci sezóny vypadl a co je ještě víc WTF že když mu Harry vypadl tak nevzal Branthwaita

Reagovat
Maximm9

Myslis toho Branthwaite z Evertonu ? Vzdyt ten hral ted v pratelaku, tak tam musi byt. A dneska jsem cetl, ze je opousti Quansah...

Asi to Southgate pojede, ze musi vstrelit vic golu nez dostanou, protoze ta jejich obrana vypada hrozne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo toho, vyřadil jeho i Quansaha

Reagovat
SunFells

? I Maddison s Grealishem hrál, vždyť se rozhodovali až potom.

Reagovat
SunFells

Takovou dobu byl Southgate extrémní konzerva a nyní to vypadá jak kdyby to skládal podle sociálních sítí.

Reagovat
Zaschrona

Velmi zvláštní rozhodnutí, že Southgate nevzal ani Branthwaita, ani Quansaha. Stones z formy, Guehi, Konsa a Dunk? Nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Na vypadnutí ve ČF na penalty to stačí.

Reagovat
martin.b

V obraně sází víc na zkušenosto no, ale teda nevím nevím jestli měl Dunk lepší výkonnost než ti dva mlaďoši no

Reagovat
vodka

Branthwaite měl jet.

Reagovat
avicii

Nevzal by som Toneyho, ved do útoku tam majú plnú prdel hráčov a vzal Branthwaita

Reagovat
kissak

Grealish zjistil, že mu nechutná německý pivo

Reagovat
martin.b

Pro Whartona naprostá pohádka, do února o něm věděl jen málokdo, nejdřív přestup a okmažitý prosazení se v PL a teď jede na Euro reprezentovat hrdý Albion

Reagovat
kissak

jestlipak jej Orli udrží?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele