Matip už zaměstnavatele nehledá, obránce překvapivě ukončil kariéru

Dnes, 11:38
Aktuality
Joël Matip (© Liverpool FC)

Schalke jednalo o návratu Joëla Matipa (33) a po posile do středu obrany se bude muset porozhlédnout jinde. Německá média už včera informovala o tom, že se kamerunský stoper chystá ukončit aktivní kariéru, v sobotu dopoledne vše potvrdil i Liverpool, jehož dres fotbalista naposledy oblékal.

Se zprávou jako první přišel deník Ruhr Nachrichten, informaci následně potvrdil i Bild a dnes se přidal anglický celek, za který Matip odehrál celkem 201 utkání.

"Všichni v Liverpoolu přejí Joëlovi a jeho rodině do budoucnosti jen to nejlepší," stojí například v prohlášení na internetových stránkách Reds.

Matip je odchovancem Schalke, v jeho prvním týmu strávil sedm sezon a vestfálský celek tento týden jednal o hráčově návratu. Od července 2016 obránce hájil barvy Liverpoolu, s nímž vyhrál Ligu mistrů, Premier League i FA Cup, hned dvakrát se radoval z triumfu v Ligovém poháru.

33letý fotbalista se účastnil dvou mistrovství světa (2010 a 2014) a za kamerunskou reprezentaci posbíral celkem 27 startů, bez práce byl od přelomu června a července tohoto roku.

Autor: Tomáš Pavlík / liverpoolfc.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Pablos

Nepřekvapil.

Reagovat
Seydou Doumbia

Pro Joela skvělá kariéra, po odchodu ze Schalke odehrát 8 sezon ve druhém nejlepším týmu PL. Pro Live asi taky v pohodě, sice často zraněný, ale něco odehrál a hlavně přišel zadarmo.

Reagovat
BaggioRoberto

Prkna kariera Bundesliga, Liverpool.

Reagovat
martin.b

Zdraví velká limitace, asi už nechtěl hrát za každou cenu, ale v United by byl pořád nejlepším stoperem Joel ♥

Reagovat
bbbauch

Liverpool vede tabulku, jeho byvalej hrac, co s nima po letech vyhral PL a LM konci karieru a scouserovi porad lita hlavou Manchester..

Reagovat
Igner Farnsworth

Skvelej hráč, vyhrál LM a titul, pěkná kariéra

Reagovat
YNWA__MSN

Hrozně podceňovaný hráč...V sezoně 16/17 a 21/22 byl nejlepší stoper LFC (21/22 lepší i jak VVD) ...škoda, že byl tak často IP a už to asi nešlo

Reagovat
Igner Farnsworth

Nemyslím si, že byl podceňovany, 8 sezón v Liverpoolu hovoří za vše

Reagovat
Remt

Baby giraffe Odvedl obrovské penzum práce i přes ta zranění

Reagovat
Salfovic

obrovské penzum práce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele