Mbappé po představení v Madridu: O přestupu, pocitech po prezentaci či Ronaldovi

16.07., 23:10
Aktuality
Kylian Mbappé (© AFP)

Francouzský útočník Kylian Mbappé (25) v úterý poprvé předstoupil před média jako hráč Realu Madrid. Rozpovídal se o nových spoluhráčích, o Cristianu Ronaldovi (39) či o čísle devět, které bude nosit na zádech. Na Santiago Bernabéu u toho byl také reportér španělské redakce Livesport Zpráv Miguel Baeza.

O pocitech po prezentaci: "Je to čest a privilegium být hráčem Realu Madrid. Očekával jsem skvělý den, ale bylo to ještě mnohem lepší, než jsem čekal."

O snaze přestoupit: "Cítím se poctěn, že mohu říct, že jsem hráčem Realu Madrid. Je to splněný sen a zadostiučinění pro mě i pro mou rodinu. Jsem velmi šťastný. Těším se na nové spoluhráče a na trenéra."

O tom, kdy se rozhodl podepsat smlouvu s Realem Madrid: "Rozhodl jsem se, když jsem byl ještě dítě. Nejprve to byl sen a pak cíl. Jsem šťastný, že ten den přišel."

O cílech pro tuto sezonu: "Přicházím s pokorou, ale také s velkými ambicemi. Chci pomáhat na hřišti, prioritou je pro mě dobře se přizpůsobit týmu jako kolektivu. Před dvěma-třemi lety už jsem byl blízko podpisu, ale to už je pryč, teď myslím jen na současnost. Tohle je den, o kterém budu jednou vyprávět svým dětem. Historický den."

O ideální pozici: "Budu hrát tam, kde mi trenér řekne, zvládl jsem to už v Paříži i v Monaku. To, co chci nejvíc, je být na hřišti."

O nových spoluhráčích a trenéru Ancelottim: "S trenérem jsem mluvil dnes ráno ve Valdebebas, ale ne o taktických věcech. Rád se setkám se svými novými spoluhráči a těším se, až si spolu zahrajeme."

O první vzpomínce na Madrid: "Myslím, že je na Zidana, protože je to Francouz. Sledovali jsme všechny jeho zápasy. Pak jsem sledoval všechny zápasy svého idola Cristiana Ronalda, ale to už teď nemůžu, protože jsem přeci profesionál."

O vyčkávání: "Byl jsem si jistý, že můj čas přijde, Madrid byl pro mě jedinou možností. Měl jsem mnoho nabídek z jiných klubů, ale v hlavě jsem měl jasno, že to bude Real Madrid."

O prezidentovi klubu Florentinu Pérezovi: "Od prvního dne mi věřil a pomáhal mně i celé mé rodině. Nejsem jen fotbalista, jsem v první řadě také člověk a cítit, že je šéf s vámi, je dobré pro začátek nové etapy."

O lásce od madridských fanoušků: "Je až neuvěřitelné, jakou lásku a náklonnost mi všichni madridští příznivci dávají, aniž bych dosud byl hráčem Realu. Opravdu tu chci dokázat velké věci."

O debutu: "Uvidíme, jak to vyjde. Dnes ráno jsem mluvil s lékaři, budu pracovat na tom, abych byl připraven na Superpohár."

O Cristianu Ronaldovi: "V dětství byl mým idolem, dal mi radu, abych tvrdě pracoval a vždycky k fotbalu přistupoval s vášní. Svůj odkaz - ve fotbale i v Realu Madrid - posunul i na posledním mistrovství Evropy."

O Viníciovi a Rodrygovi: "Oba to jsou jedineční hráči. Nemyslím si, že bych měl problém hrát s Viníciusem, teď jsem tady a musím se přizpůsobit týmu."

O číslu 9: "Máme tu Luku Modriče, který s desítkou vyhrál Zlatý míč a obecně s Realem vítězil kde se jen dalo. Jsem hrdý na to, že mu mohu být nablízku. Nevidím to, co je za mnou, jen to, co je přede mnou."

O vzpomínce na to, když jako kluk přišel do Madridu: "Pamatuji si, že jsem byl velmi nadšený, sledoval jsem tehdy všechny zápasy. Proto jsem také dnes chtěl mluvit s místními dětmi, protože ony jsou budoucností světa. Díky dnešní prezentaci odejdou ze stadionu se spoustou snů. A nezáleží na tom, jestli vám řeknou, že je to nemožné."

O plynulé španělštině: "Začal jsem ve škole a učil jsem se ji naplno, protože jsem věděl, že je můj sen hrát za Real Madrid. Musím se ještě hodně věcí naučit, ale budu se zlepšovat. Nebojím se dělat chyby."

O tom, co mu říkají jeho francouzští spoluhráči: "Řekli mi, že neexistuje další klub jako je Real Madrid. Že je to jedinečná zkušenost. Když máte možnost to zažít, musíte přijít. Jsem velmi šťastný, že jsem nyní součástí velké rodiny Realu Madrid."

O času na herní adaptaci: "Znám všechny, ale musím hlouběji proniknout do jejich pohybu na hřišti, přihrávek a věcí, které dělají. Je důležité, abych poznal i osobnost každého z nich. Nejsem tu jen proto, abych dával góly a šel domů."

O dnešním dnu: "Spal jsem hodinu a půl a probudil se s velkým tlakem, abych si užil každou vteřinu. Můžu říct, že jsem udělal všechno, co jsem chtěl."

O Endrickovi: "Jeho pověst je velmi dobrá. Neviděl jsem ho moc hrát, ale jsem si jistý, že je to talent. Podepsal smlouvu s Madridem! Bude se muset učit, ale pokud bude potřebovat radu a pomoc, jsem tu pro něj."

Autor: Livesport.cz / Miguel Baeza

Komentáře (22)

Přidat komentář
Breze

Reagovat
Witcher

To je dilema fandit barce s novým messim nebo reálu s žabákem babo raď

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
Greaber

Při tomhle výběru by bylo nejlepší zkusit si najít nějakou tu 3. stranu.

Reagovat
los_blancos

Skvele zvládnutá tlačovka. Teraz je treba to napraviť ešte na ihrisku. Neviem sa dočkať zápasov, bude to iný Real, viac riskovania, viac R&R. Ideálna zostava:

Court (Lunin/Kepa?) - Carva (Lucas), Tchou (Mili, Vallejo?), Rüdi (Alaba, Yoro?), Davies? (Mendy, Fran?) - Cama (Tchou, Modrić), Fede (Ceba, Alaba?) - Arda (Rodry), Jude (Brahim) - Kyly (Endrick), Viní (Rodry)

Reagovat
mistr129

Doufám že to bude taková sestava jako píšeš, takováhle záloha s Daviesem na beku by byla pro soupeřovu ofenzivu požehnáním

Reálně to bohužel bude vypadat lépe

Reagovat
smazaný uživatel

Militao a Rodrygo budou podle mě v základu místo Ardy a Tchoua/Camy.

Reagovat
Raul=Real

to je hádam každému jasné

Reagovat
Manik...

Reagovat
Mateo16

Real Madrid know that Jude Bellingham will need to have shoulder surgery sooner or later. If he does, he's expected to be OUT for 2-3 months.

@TheAthleticFC

Brahim ma tiez to isté zranenie ale zatial nepotrebuje operaciu

Reagovat
Mateo16

Jesús Vallejo has made it clear to Real Madrid that he plans to STAY until his contract ends in 2025.

Trent Alexander-Arnold is INTERESTED in a move to Real Madrid. The club is getting concrete with the player.

@cfbayern

Ach jo Trent Za posledných 15 rokov co sledujem RM sme pokial dobre vidim na RB kupili mimo Spanielska iba Danila

Reagovat
kilobyte

"Pak jsem sledoval všechny zápasy svého idola Cristiana Ronalda, ale to už teď nemůžu, protože jsem přeci profesionál."

Profíci to mají zakázané?

Reagovat
Pony Slaystation

no možná to myslel spíš takhle:

https://www.youtube.com/watch?v=sTzrTVCjQdg

Reagovat
Kejza

Reagovat
Unique

To jsem taky nepochopil, jak to myslí

Reagovat
misinho7

podla mna v zmysle ze uz je hrac a nema uz teraz nejaky vzor ktory musi v telke sledovat ale ide si svojou cestou

Reagovat
Unique

To mě nenapadlo

Reagovat
Di Stéfano

Nemôže už sledovať “všetky” zápasy . ….. aspoň ja som to tak pochopil

Reagovat
imp.

Jojo, proste daval duraz na to, ze drive sledoval vsechny zapasy od zacatku do konce. A ted, jako profesionalni hrac, na to uz proste nema cas.

Reagovat
Unique

Reagovat
Unique

Reagovat
sensei25

Teraz uz rival,no vyborny futbalista.Drzim mu palce.Sice nepriamo,ale nas posunie tiez smerom nahor.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele