Mertesacker: Návrat do Německa nepřipadá v úvahu

18.03.2013, 10:42
Aktuality
Per Mertesacker působí v Arsenalu druhou sezonu a za Gunners chce ještě mnoho dalších roků odehrát. Německý reprezentant nyní nepomýšlí na návrat do vlasti, v Arsenalu má v tuto chvíli smlouvu na další dvě sezony.

O obráncově návratu se začalo spekulovat poté, co sportovní ředitel Wolfsburgu Klaus Allofs prohlásil, že by rád obnovil spolupráci s Mertesackerem. Oba dva spolu dlouhá léta úspěšně působili v Brémách.

"Návrat do Německa není na pořadu dne, mám v plánu zůstat delší dobu v Arsenalu," reaguje osmadvacetiletý Mertesacker. "Najednou mi začalo volat mnoho lidí a ptají se, co se děje. Mám z toho legraci. Přestup vůbec nepřipadá v úvahu."

Per Mertesacker v probíhající sezoně odehrál za Arsenal drtivou většinu zápasů. Kanonýři za něj Brémám v létě 2011 zaplatili přes jedenáct milionů eur.

Autor: Radim Šantrůček / transfermarkt.de

Komentáře (291)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
tulen

až taký hrozný je u vás?

Reagovat
SunFells

Vůbec ne, někteří se prostě rozhodli zůstat slepí

Reagovat
tulen

ako, aby splácal nejak tú cenu, že 11 miliónov mi nepríde, je to celkom dosť za stopéra, ale žeby to bol nejaký obrovský prešľap to tiež nie, veľa lepších stopérov by momentálne do Arsenalu nešlo a to bez urážky pánove

Reagovat
cristiano.K.

je to jejich nejlepší stoper v této sezoně, jen prostě nikdy nebude působit jako fotbalista no

Reagovat
miguel bain

Znalec promluvil

Reagovat
smazaný uživatel

tak určitě je epší než Vermealen letos, a Koscielny hrál výborně proti Bayernu, ale proti loňsku je prostě horší

Reagovat
miguel bain

Proti jeho loňským výkonům snad, o něco, ale loni jsme taky hráli s defenzivním záložníkem a celá ta hra měla trochu jiné parametry. Říct o Mertesackerovi, že je nejlepší stoper Arsenalu to je na přesdržku, ale podle nicku bych toho chlapce tipoval tak maximálně na to, že Arsenal viděl teď proti Bayernu a to jenom proto, že to zrovna dávali v televizi. A tam se Mertesacker, motivací hnán, i párkrát rozběhl a to je u něj co říct.

Reagovat
cristiano.K.

díky. Tuhle sezonu je váš nejlepší stoper,chtě nechtě

Reagovat
Frony

Reagovat
herbage

slepí? Horší obranu než letos jsme dlouho neměli. Nemyslím počtem inkasovaných gólů, ale herně. Pochválit jde snad jen Gibbs, který roste v nejlepšího levého beka ligy. Sagna už bohužel nestíhá a dávno jsou pryč doby, kdy byl nejlepším pravým obráncem ligy. Koscielny i Vermaelen měli ročníky, kdy se zařadili mezi naprostou špičku ligy a neměli konkurenci. Per je prostě šeď, šeď, průměr, který i kdyby se rozkrájel, tak se nevejde do top10 ligy stoperů. Obrana s ním je nepohyblivá, on je těžkopádný, rozehrávku má špatnou, míč nevyveze a trpí tím hra zálohy, nevyhrává hlavičkové souboje a často posere ofsajdovou past. 2x letos proti Tottenhamu naprosto hořel, jen první zápas jsme měli štěstí, že Adebayor má vypatláno, jinak by to byla ostuda. Kdyby Per odešel, taky bych slzy vážně neronil. Mám ho rád, ale není to hráč hodný Arsenalu

Reagovat
SunFells

Promiň, ale pokud se ani první "odstavec" netýká tématu a je to zas zbytečné plácání okolo, tak nehodlám číst ani ten zbytek herbageovin.

Reagovat
smazaný uživatel

Vermaelena jsem vám záviděl, ale teďka už bych ho k nám ani nechtěl.

Reagovat
herbage

on se zase zvedne

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych mu to.

Reagovat
j_mrazik

Teď mu to vůbec nejde. Asi mu taky nepomohlo to přehazování kraj/stoper, vždycky mu to potom trvalo dýl se zase vrátit na ten standard, když byl stoper, ale teď mu to trvá fakt dlouho. Navíc díky tomu, že má často pásku, je v podstatě nevyměnitelný, i když by si zasloužil, aby se na chvilku posadil.

Reagovat
SunFells

Šak už sedí

Reagovat
miguel bain

Sedí protože byl zraněný. Kdybysme hráli celou sezonu ve složená Vermaelen Koscielny tak máme o pěknou řádku bodů víc.

Reagovat
SunFells

Posadit nejlépe hrajícího stopera je velmi rozumné.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť ti teď říkal, že byl zraněný.

Reagovat
SunFells

To jsou mi fórky

Reagovat
fantomas

Lomeno tragický.

Reagovat
fantomas

Ta nejhorsi obrana za posledni leta de v prvni i druhy rade na vrub nedotknutelnyho tria Verma-Kosta-Bac...prave proto slepi - kdyz tu frustraci konkretne vy dva s Yungem neustale ventilujete predevsim na kluka, co u nas zaziva naopak nejlepsi obdobi.

Reagovat
herbage

tak od Yunga se distancuji, který furt nadává na vše, ale prostě Per pro mě nikdy nebude tak dobrým hráčem jako Vermaelen nebo Koscielny, i kdyby hrál sebelíp. Naučil jsem se ho tolerovat, ale trpím, jak tím trpí i naše hra

Reagovat
smazaný uživatel

ja nadávam na všetko?

Reagovat
FCSL

Reagovat
smazaný uživatel

to, že u nás zažíva "najlepšie obdobie", ale nemusí znamenať, že je pre nás nejako dôležitý alebo že je to typ hráča pre Arsenal.

Reagovat
miguel bain

Reagovat
fantomas

Reagovat
miguel bain

Dokážeš rozesmát. Nedotknutelné trio. Si asi už nepamatuješ jak to vypadalo při tom "prvním" zranění Baca, že? Jak Jenkinson hořel a nakonec tam hrál zrovna ten, kdo byl k dispozici. Uznávám, teď je Bac extrémně z formy, ale právě Bacovo zranění bylo jedním z důvodů proč už loni byla obrana slabá. A navíc, nevím jak moc nedotknutelný je v této sezoně Koscielny, ale podle mého teda hraje jen tehdy, když už není zbytí a i když hraje tak málo, tak je to náš nejlepší stoper, který není ochotný rozběhnout se jen v případě, kdy se hraje proti týmu z jeho země. Taky proto už byl v této sezoně zvolen nejednou mužem zápasu (tuším že 3x nebo 4x a to má odehráno minut na 18 zápasů)

Reagovat
fantomas

Nedotknutelný sem samozřejmě myslel jako tady v diskuzi..

Reagovat
SunFells

Jenkinson z téhle sezóny je jiný než Jenkinson z minulé. Mertesacker je jiný než minulou ani ne sezónu, spíš jen tak půlsezónu. Docela nerozumím, proč nejste někteří schopní brát hráče tak, jakým se jeví v současnosti (tzn v celé letošní sezóně).

Viděl jsi třeba sezónu 10/11?

Reagovat
j_mrazik

Určité zapsání se do paměti a pak se to těžko mění. Třeba když neviděli zápas x týdnů nebo měsíců. Pak u toho hráče taky častěji hledáš chyby, než u svého oblíbence. Znáš to.

Reagovat
miguel bain

Jestli myslíš 10/11 Arsenalu tak ano sleduji každou jejich sezonu přes streamy nebo v TV snad od roku 2004 a fandím od roku 99 pokud si dobře vzpomínám. Loni mi utekly dva zápasy Arsenalu letos už asi 5 kvůli práci, kolik to bylo v sezoně 10/11 nepamatuju, ale taky mi jich moc neuteklo.

Buď jak buď prostě mě nepřesvědčíš o tom, že Mertesacker je vhodný pro Arsenal, nemluvě o tom jestli je to snad náš nejlepší stoper, není. Volba číslo 3-4 proč ne, ale v základu nás ten kluk stál a stojí body.

Reagovat
SunFells

Stál nás body v té sezóně minulé, Koscielny nás stál bodů mnohem víc v té zmiňované sezóně 10/11.

Pokud opravdu věříš, že to tuto sezónu nebyl náš nejplatnější stoper, tak na tobě nebudu ztrácet čas ani s přesvědčováním tě o tom, zda to je pro Arsenal vhodný stoper, ale to bych asi neztrácel stejně, protože tyhle řeči o vhodnosti, které bohužel nevidím poprvé, jsou strašně hloupé.

Reagovat
fantomas

Jinak rocnikY? Bys nelhal leda v pripade, ze bys jim to pocital dohromady - Kosta jeden, Verma jeden...

Reagovat
herbage

však tak jsem to myslel

Reagovat
Mindas

"...ale není to hráč hodný Arsenalu."

Kolik takových je v Arsenalu? Nebo jinak, o jakém Arsenalu je vlastně řeč?

Reagovat
herbage

to jsem se špatně vyjádřil. Je to hráč hodný Arsenalu, ale pouze jako náhradník a ne jako pevný člen základu. Beru ho jako o něco lepšího Senderose či Djouroua

Reagovat
vodka

tu rozehru nijak tragickou vážně nemá. rozhodně lepší, než v současné době Verma.

Reagovat
herbage

to nemá, když srovnám Vermaelen v nejlepší formě. Ten hlavě umí číst hru, vzít míč a narazit si, Mertesacker přihraje a stojí. Vermaelena spíš sráží, že se pokouší o dlouhé míče a chybí mu klid a přesnost

Reagovat
SunFells

Bože růžo, ty se pořád díváš na Vermaelena z dvou let staré minulosti.

Reagovat
herbage

to rozhodně nedívám. Nyní zaslouženě sedí

Reagovat
SunFells

Já už fakt nevím, co s tebou. Aspoň si přečti svůj předchozí komentář, než začneš popírat, co píšeš.

Reagovat
herbage

když jsi blb. Já neřikám, že Vermaelen hraje nyní dobře, ale vím čeho je schopen. A je blbost tvrdit, že má špatnou rozehrávku

Reagovat
SunFells

Uhm, dobře.

Reagovat
Counter

Píše "v současné formě". Já se schválně na Merteho dost zaměřuju a musím říct, že už dlouho nepamatuju, že by při rozehrávce ztratil míč nebo poslal míč nepřesně či necitlivě.

Všichni víme, že máš rád jiné typy stoperů, nemusíš to pořád opakovat :-)

Reagovat
smazaný uživatel

On nahrava presne, ale len brankarovi alebo najblizsiemu hracovi..dost nas to spomaluje, skodi ofenzive a dostava pod tlak

Reagovat
SunFells

Merteho nejčastějším cílem je bek a Arteta, který tam právě je od toho poslat to dál, jinak by na tom hřišti ani nemusel být. Mně se na tom nezdá nic špatného a letošní Vermaelen většinou nečinil jinak ...když jo, tak to bylo nějaká 80 yardová ztráta míče.

Reagovat
herbage

otázka je, jestli takhle Vermaelen hraje, protože takhle hrát chce nebo jestli Bould nedává obraně nové instrukce. Všimnul jsem si toho i u Koscielnyho, že on ani Vermaelen už prakticky nechodí dopředu vyvážet míče, což byl vždy trademark hry Arsenalu

Reagovat
SunFells

Je dost možné, že je to instrukce a s Artetou v sestavě nikterak nerozumná. Tak či tak to pro Vermaelena nijak nehraje, není to podstatné.

Reagovat
herbage

rozumná, nerozumná, kdyby Arteta hrál čistě štít, stahoval se mezi stopery a Vermaelen zleva a Koscielny zprava by svým pohybem rozjížděli akce, tak je naše hra o řád plynulejší a koukatelnější, než když hrajeme nyní to co hrajeme

Reagovat
Counter

Asi bych měl znovu připomenout, že duo Koscielny - Vermaelen zatím nikdy pořádně nefungovalo. Jsou si oba moc podobní, očividně si nemůžeme dovolit hrát s dvěma agresivními stopery, kteří by se rádi vysouvali dopředu, presovali natěsno útočníky a snažili se o konstruktivní rozehrávku. Je to krásný sen, který se doposud nepovedlo realizovat.

Doporučil bych kouknout na statistiky dlouhodobější úspěšnosti jednotlivých stoperských dvojic.

Reagovat
fantomas

Hehe, zhruba presne moje slova nekdy zpred dvou let.

Reagovat
herbage

no, problém je spíš ten, že spolu nikdy dlouhodobě nehráli. Jediný delší časový úsek co spolu nastupovali bylo loni na jaře, kdy jsme měli nejdelší sérii výher za hodně dlouhou dobu a kdy jsme na tom byli herně nejlépe za poslední 2 roky a kdy i pozdějšího mistra ligy jsme doma na svém stadionu vůbec k ničemu nepustili. Ano, k závěru ligy po zranění Artety to byla opět tragédie, protože Ramsey zatím nedospěl tolik, aby zvládl plnit zodpovědnou úlohu Artety, ale trojlístek Koscielny - Arteta - Vermaelen by mohl být základním stavebním kamenem defenzívy Arsenalu na nejbližší 2 sezóny a který by i v PL měl těžko konkurenci

Reagovat
kiwwi

tu spolednu vetu myslis uplne vazne a si pri zmysloch, hej?

Reagovat
herbage

tu jsem lehce nadsadil oba Manchestry, Chelsea, Tottenham a potažmo i Liverpool tomu mohou konkurovat, no

Reagovat
kiwwi

tak sorry, ale Vidic, Carrick, Ferdinand je asi tak o 3 levely inde ako ten vas trojlistok, ale hej, mozno by sme vam mohli konkurovat

Reagovat
herbage

kalamity Ferdinand fakt není o tři levely jinde

Reagovat
kiwwi

sice pisem o trojke ako celku, ale ked uz si zacal tak Ferdinandovi vasi stoperi nesiahaju ani po kotniky - ani vsetci naraz

Reagovat
smazaný uživatel

tak ste si zasa zapreháňali, môžte to rozpustiť.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

To se dva sešli.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Counter

A jak dlouho si myslíš, že ještě dokáže hrát na současné úrovni? Má 34, notorické problémy se zdravím, půjde brzo dolů. Moc si s ním už nevyskakuj.

Reagovat
vodka

tak víc než rok už stejně asi nikdo nečeká. Po pravdě mě dost příjemně překvapuje, protože loňský podzim měl hrozný, od té doby ale hraje až na výjimky s přehledem konstantně dobře, spolehlivě. Sice bych i tak preferoval dvojku Evans - Vidič kvůli dlouhodobému hledisku, ale momentálně Ferdinand ukazuje, že se odepisovat ještě nedá a je v současné formě o kousek před Evansem, hlavně ale tím, že typově se k sobě s Vidičem víc hodí.

Reagovat
j_mrazik

Bývávaly časy. Teď už tomu tak není. Ale pořád je hodně dobrej. Taky se drží na tý top úrovni snad 10 let.

Reagovat
herbage

líbila se mi činnost obrany nejvíc loni na jaře, kdy Vermaelen i Koscielny zvládli spolu hrát a hráli výborně

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vzdycky a za kazdych okolnosti..aspon ze mu v tom vypomaha artetta, uplne vidno ze ma tie instrukcie

Reagovat
vodka

to ale neni až tak pravda, naschvál sem se na to zaměřil taky (swans sem teď neviděl), ale dává to docela dobře, navíc se nsaží nedostávat spoluhráče hned pod tlak, jako se to stává V+K. Když se i podíváš na chalkboardy, tak jde vidět, že nehraje nijak ustrašeně a proti Bayernu to taky nedával blbě.

Reagovat
herbage

otázka je, co myslíš přihrávkou pod tlak. Třeba Cazorla nebo Rosa takové přihrávky přímo vyžadují, protože se umí kolem hráče obtočit a založit tím akci

Reagovat
herbage

ale jako zlepšil se. Nejvíc jsem trpěl na začátku sezóny, kdy to bylo Vermaelen na Merteho, Merte na Jenkinsona a Jenkinsona na Merteho nebo Jenkinson nákop do země nikoho. To jsem si z té rozehrávky trhal vlasy

Reagovat
herbage

proti Tottenhamu tam měl pár ztrát a hlavně některé jeho ztráty jsou v dost zásadních prostorech. Neřikám, že by ztrácel míče, ale většina jeho přihrávek je na jistotu, že si k němu seběhne záložník a ten musí rozehrát místo něj. Vermaele i Koscielny umí přihrávkou překonat první blok presujících hráčů a díky tomu můžeme mít více hráčů vepředu. S Mertesackerem tak máme defakto o jednoho hráče v útočené fázi méně a to celý zápas

Reagovat
vodka

no, sme u toho, Mertesacker, pokud je prostor, tak taky přihraje až na AM, ale prostor většinou nemá. Podle mě je lepší nahrát na jistotu, než se pokusit o riskantní přihrávku, zvlášť při tom, jak se občas beci vysunou a pak následuje protiútok 3 na 3, nebo 4 na 4...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Counter

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je hrozný, v tejto sezóne asi najstabilnejšie výkony z celej obrany spolu s Gibbsom. Ale tak, nie je to žiadna hitparáda. Ja ho len strašne nemám rád, no.

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

jen ať zůstane, pokud mu nebude vadit pozice 4. beka...

Reagovat
smazaný uživatel

Průměrák.

Reagovat
Stankovic

zlatokop...

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální sestava 30. kola anglické ligy podle serveru goal.com: Mucha (Everton) - Coleman (Everton), Ferdinand (Manchester United), Turner (Norwich), Riise (Fulham) - Osman (Everton), Schneiderlin (Southampton), Yacob (West Bromwich) - Hazard (Chelsea), Berbatov (Fulham), Weimann (Aston Villa).

Mucha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Wat

Kdo by byl řekl, že se někdy něco takovýho stane.

Reagovat
Swarley

ten náš svět je přeci jen zvláštní místo

Reagovat
tomasinho

Jednoznačně tam chybí Lallana.

Reagovat
kiwwi

ked uz niekto zo Saints, tak Shaw

ale co tam robi Turner?

Reagovat
tomasinho

Shaw asi taky, ale Lallana byl taky výborný, skoro všechny útočné akce přes něj.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

v dobách, kdy působil v Leggi byl nejlepším brankáře v Polsku. Určitě bych z něho nedělal tragéda.

Reagovat
kiwwi

vsak trageda z neho nikto nerobi, ale v Evertone sa zakopal neskutocnym sposobom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vím, tou PL si to posral.

Reagovat
Zaschrona

Musel s tim ale pocitat, kdyz to podepisoval..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C0br

Legenda Gunners

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Lol

Reagovat
smazaný uživatel

poslat ho spolecne s 15miliony do dortmundu a opacnym smerem vzit Hummelse!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hummels neni idiot..

Reagovat
Miguel19

Hummelse za 15M nepustí..

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by Hummels chodit do lehce nadprůměrného týmu anglie?

Reagovat
Carrick

Když mohl Hazard nebo Mata, proč ne Mats.

Reagovat
sejber

Reagovat
kiwwi

OT: nevie niekto najst odkaz na tu story o zapase Arsenal - Belehrad co sa hrala z hmly a bolo tam mrte hracov na ihrisku? Thx

Reagovat
SunFells

Myslíš Dynamo Moskva nebo to je nějaká další perlička?

Reagovat
kiwwi

a mozno to bolo s Moskvou

Reagovat
smazaný uživatel

určite.

Reagovat
smazaný uživatel

nehral ten zapas s Arsenalom nejaky klub z Moskvy?

Reagovat
niflheim

Není to z nějaké doby, kdy ještě televize pořádně nebyly?

Reagovat
SunFells

http://tinyurl.com/c6urhwb

Tady jsou i nějaké videa ze zápasů, které Moskva v Británii odehrála. Zrovna ten s Arsenalem ale chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

http://hattrick.cz/vyber-top-5-nejvetsich-bizarnosti-v-historii-fotbalu/

tady je jenom ta story, jestli si myslel tenhle odkaz...

Reagovat
kiwwi

jj take nieco hladam, kratky report, ale v anglictine

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Bayern +

Wolfsburg by bol super, len stoperom davat na plat 250 k/w tyzdenne a hrat o zachranu, to nedokaze hocikto.

Reagovat
spider_8

Takze v létě Wolfsburg

Reagovat
smazaný uživatel

Tak takhle,jestli za něj přijde jako náhrada 17 letej obránce Ligue2,tak radši at zustane,když by se peníze z něj,plus něco navíc investlo do hráče co bude přínosem ted..proč ne,nejhorší není,..ale chybět mi nebude..

Reagovat
kmotor corleone

najlepsi je bosscielny. nechapem, preco tento rok presedel na lavicke.

Reagovat
vodka

slabá paměť...

Reagovat
herbage

já mám taky slabou paměť?

Reagovat
SunFells

Ne, ty máš rovnou vlastní svět.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Herbageland.

Reagovat
smazaný uživatel

to by bolo dobré meno pre nejakého nórskeho stopéra.

Reagovat
fantomas

Herbaland zni lip, ale to by zase evokovalo nakou lekarnu nebo tak neco.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

letos prostě hrál většinou tužku a kupil chyby. Merte má místo v základu zaslouženě.

Reagovat
herbage

no to fakt ne. Místo Vermaelena si Merte možná šanci zaslouží, ale Koscielny je o třídu lepší hráč a i letos předvádí dobré výkony

Reagovat
vodka

tak pak klame paměť buď tebe, nebo mě. Já si myslim, že Vermaelen má sedět, ale z těch 3 si zaslouží Merte základ nejvíc.

Reagovat
herbage

to je věc názoru

Reagovat
SunFells

To opravdu není. V dalších vícero zápasech se to třeba změní, pokud Wenger není blbý a bude na dvojku z posledních zápasů sázet dál. Ale doteď těžko.

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
FCSL

Reagovat
Counter
Reagovat
niflheim

Pěkné...jen ale aby tím něco nespustil.

Reagovat
Counter

A ještě jedno OT:

Matt Spiro - Heard on UK radio this morning Halsey is 'distraught' & much concern over affect on McManaman's career. Haidara not even pronounced properly. Robbie Savage on BBC: 'At the moment I feel a bit sorry for him (Macmanaman), although clearly I wish the young boy Haidara well too..'

Strašně mi to připomíná Shawcrosse s Ramseym. Chudáček je nakonec ten faulující, zatímco ten s nohou na cucky hraje druhé housle. Vrchol je, že BBC ve svém zápasovém reportu faul na Haidaru ani slůvkem nezmínila.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Tohle urovne Shawcross-Ramsey nedosahuje ani nahodou, tam to jeste bylo rozdeleny relativne umerne. Tohle je obycejnej "anglocentrismus"..

Reagovat
Counter

Tam to bylo víc na očích, když šlo o takové high-profile hráče, ale má to podobné rysy.

Reagovat
fantomas

Ani ne, Ramsey se jako nemensi britska nadeje taky oplakavala. Navic Shawcross tenkrat nevyvedl takovou prasarnu, takze byla litost na miste daleko spis nez u McManamana.

Reagovat
fantomas

oplakaval

Reagovat
kiwwi

Shawcross nefauloval

Reagovat
Counter

Cože? Ty bys na místě rozhodčího jen přerušil hru, ale neodpískal ani faul?

Reagovat
kiwwi

presne tak

Reagovat
Counter

Takže si nemyslíš, že hráč je odpovědný za své činy, bez ohledu na úmysl? Ten jeho zákroky bys nekvalifikoval jako nebezpečnou hru?

Reagovat
kiwwi

jak sa na to pozeram, tak sa na to pozeram, stale tam nevidim nic extremne zakeracke, bol to suboj cca 50:50 a vsetko sa tak napicu stretlo, ze Ramsey skoncil so zlomenou nohou...ja ti garantujem, ze keby rozhodca nevidel tu zlomenu nohu, tak Ryanovi tu cervenu neda

Reagovat
Counter

Ale my se tu nebavíme o tom, jestli mu dá nebo nedá červenou, ale jestli šlo o faul.

Reagovat
kiwwi

neviem ako by sa zachoval rozhodca, keby ta noha naozaj zlomena nebola a Ramsey by normalne pokracoval v hre...ale OK, faul mozno hej

Reagovat
soukup

já bych jeho zákrok právě kvalifikoval jako zákrok, kterej se holt musel trestat a posuzovat s ohledem na to jak to dopadlo. Kdyby se Ramseymu nic nestalo, tak si na to dneska ani nikdo nevzpomene jako na nějakou prasárnu, faul jo, protože tam byl pozdě, ale jinak to vůbec nebyl typ zákroku, pokterým zůstává zlomená noha. S tímhle šlapákem na koleno je to úplně zcestný srovnávat

Reagovat
Counter

*scestný.

Když do sebe hráči takhle natvrdo zajíždějí, vždycky to smrdí nějakým zraněním. Zlomená noha už je smůla, ale že by to byl typ zákroku, kdy "vůbec" nic takového nehrozí, to zas ne.

A já to srovnávám z jiného důvodu. Dle mého (a prosím už se se mnou na tohle téma nikdo nepřete, nemá to cenu) se Shawcrossovi dostalo tehdá víc sympatií než Ramseymu, a teď se to opakuje v případě Haidary ještě o poznání hůře. Místo toho, aby média ten zákrok odsoudila, tak ho raději pominou a ještě začnou rozebírat, jestli to chudáka Macmanamana nepoznamená. Že si soupeř drahnou dobu nezahraje (jestli vůbec) je pak naprosto vedlejší, hnus.

Reagovat
soukup

no já si teď třeba nevzpomenu na jedinej podobnej zákrok, po kterým to skončilo podobně. U McManova přistání na koleno spoustu... To je zas když to dovedeme do extrému, tak každý šlápnutí na nohu může zlomit kůstky v nártu a každej kopanec zezadu do achilovky taky smrdí teoreticky průserem. Nebezpečná hra to asi byla, ale od obou, protože prostě šli oba natvrdo do míče, Ramsey tam akorát byl o zlomek sekundy dřív a taky má trochu slabší tělesnou konstituci a neštěstí bylo na světě...

Že pak média a veřejnost na Shawcse neplivala a měl u nich zastání je pravda, ale taky si nemyslím, že si nějaký pranýřování zasloužil.

Reagovat
soukup

u tohodle zákroku by naopak žádný zastání nemělo vůbec přicházet v úvahu

Reagovat
vodka

Holden - Evans

Reagovat
kiwwi

pockaj, teraz ti tu fantomas napise, ze Evans siel kolikami napred a Holden siel zboku

Reagovat
havrys99

Jsou jiní, kteří by měli v létě jistojistě odejít. Per se ještě bude hodit

Reagovat
A Seleção

Rikam porad,ze akutne potrebujeme doplnit obranu.Jestli bude Rami a NKoulou k dispozici,tak by jsme jednoho z nich meli urcite ziskat.Navic Bac uz taky proste neni to co byval. Za dobu co fandim Gunners tu takova situace jeste nebyla...Situace kdy opravdu potrebujeme privest hotove kvalitni hrace a ne jednoho ci dva. Bota nas tlaci na stoperu,pravem beku,defenzivni casti zalohy a myslim,ze i v utoku...

Reagovat
Counter

Žádný stoper nepřijde. Máme tři kvalitní + Djouroua či Miquela. Pravý bek bude v budoucnu Jenks, Sagna by si ještě měl odkroutit rok, než mu vyprší smlouva, takže pravý bek taky nedojde. Defenzivně laděného záložníka dle mého stejně tak Wenger nekoupí, buď se bude hrát ve stávající sestavě, nebo se víc prosadí Coquelin. Naopak jediné místo, kde opravdu nutně musíme posílit (hrot), dáš až nakonec :-)

Reagovat
herbage

sílí spekulace o Jovetićovi

Reagovat
A Seleção

Byl by to splneny sen...Neskutecny hrac,ale radsi jsem se ani nezajimal o jeho cenu.Tipuju ze Viola bude pozadovat urcite 30+.

Reagovat
smazaný uživatel

Jovetić na hrot? Já měl za to, že hrál vždycky pod hrotem.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrot je absolútna nutnosť, inak tam pri žiadnych odchodoch už nie ja akútne miesto na posilnenie. Ak by to malo byť podľa mňa, tak by som vymenil polovicu kádra, ale tak...

Reagovat
A Seleção

Mame tri kvalitni? Vim o dvou kvalitnich a trech prumernych. Navic ti dva "kvalitni" v soucasne dobe moc kvality nevykazuji.Rad bych u nas videl Nkouloua.S tim Sagnou mas pravdu,jednu sezonu jeste odehraje,pak prijde na radu Jenks.Za to v defenzivni casti zalohy nas podle me tlaci bota dost.Hrac typu Songa by se nam neskutecne hodil.Kdyz bych mel byt konkretni tak Capoue.

Reagovat
Counter

Říkej si jim, jak chceš, ale ani jeden z nich neodejde. Tzn. nikdo nový na stopera nepřijde. A DM bych samozřejmě taky přivítal, jenže přání fans a rozhodnutí Wengera jsou dvě naprosto odlišné věci.

Reagovat
j_mrazik

Ty bys byl pro to, aby nehrál Arteta?

Reagovat
Counter

Ani Arteta by nemusel hrát všechno, každopádně s ním se to nutně nevylučuje. Nějaký ten defenzivní powerhouse by mohl hrát místo Diabyho.

Reagovat
j_mrazik

Kdyby hráli Arteta a nějaký DM tvrďák, tak to tý ofenzivě nepomůže fakt už ani svěcená voda. Arteta leze mezi stopery, to se od DM taky často čeká, takže bys měl na nabídku dopředu o jednoho hráče míň. To by musel být nějaký hodně velký frajer typu Vieira apod., který se s balonem a protihráčem na krku dokážet otočit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale áno, mohlo by to fungovať s tvrďákom na DM a Artetom. Arteta, keby nebol viazaný tými defenzívnymi úlohami, tak by ako spojka medzi obranou a DM a útokom a AM bol veľmi prospešný, či už pri bránení alebo útočení.

Reagovat
Counter

Arteta takhle hraje, protože má takovou roli v týmu. Kdyby vedle něj hrál DM, mohl by se vysunout dopředu, měl by větší volnost. V Evertonu hrál DM málokdy, to až u nás se takhle transformoval.

Reagovat
j_mrazik

Pro oba... Na to bych byl hodně zvědavej, jak by si poradil s tím tlakem uprostřed, kdyby měl za sebou někoho na černou práci.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ja a rád by som to niekedy skúsil so zálohou Coquelin, Arteta, Cazorla, napríklad.

Reagovat
j_mrazik

Úplně mě přejel takovej ten mráz, jako když sníš hodně párků a oni se jakoby vrátí.

Reagovat
vodka

šak z EFC si ho pamatuješ, ne? tam za ním hrával Neville. Pak sice jednu dobu hrával vpravo, ale na středu toho odehrál spoustu.

Reagovat
j_mrazik

Ale ono je podle mě něco jinýho, když hraješ s někým otevřenou partii, jako se hrálo a hraje proti Evertonu a pak když si všichni vlezou za balon a hraje se na nějakých pár desítek metrů šířky. Já si právě myslím, že hraje tohle a takhle, protože na tu přednější pozici už nestačí. Mýlit se můžu... ale na toho dalšího v tý trojce máme Jacka, Ramseyho a Diabyho.

Reagovat
Zaschrona

Tak on toho odehral celkem dost nejen napravo, ale i nalevo, ale jednoznacne nejvice toho odehral na te pozici za Cahillem a pred Nevillem v zaloze, pak kdyz prisel Fellaini, tak casteji nastupoval prave ze stran, jestli si na to dobre vzpominam.. Hlavni jeho problem je, ze po tom svem tezkem zraneni dost ztratil na sve hbitosti, uz to neni ten Arteta, co byval pred nim.. Otocky s balonem nejsou tak rychle, pohyb na balonu taky neni takovy.. Za 10 mega to byl dobry prodej a nedaji se od nej cekat zazraky..

Reagovat
A Seleção

Ja nerikam,ze nekdo z nich odejde.Jen si myslim,ze kvalitni stoper by nam neskutecne prospel.Zapasy prohravame vetsinou prave kvuli defenzive(a leckdy samozrejme i kvuli neefektivnimu utoku). Problem v defenzivni hre nasi zalohy jsme tu uz nekolikrat rozebiraly.Jestli by meli prijit dve posily tak hrot a defenzivne ladeny zaloznik.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Peter Odemwingie se zlobí, že je ve West Bromwichi jen náhradníkem. "Zacházejí se mnou jako s průměrným hráčem. Chtějí mi zničit kariéru?" napsal Nigerijec na Twitteru. Odemwingie se v zimě neúspěšně snažil vytrucovat přestup do Queen's Parku, klub jej potrestal vysokou pokutou.

Co taky čekal jinýho za to jeho extempore pořádně na rok do béčka

Reagovat
Ferguson6

Mám ho rád, ale neviem čo sa čuduje Ja by som ho poslal pekne do rezervy a v lete bye bye

Reagovat
kiwwi

Hodgson planned to rest Ferdinand for the game against San Marino in Rimini on Friday and pair him with Cahill for the top-of-the-table clash against Montenegro the following Tuesday.

However, the 34-year-old may be pressed into action for both games after Dawson and Cahill picked up knocks on club duty.

eurofotbalovi odbornici - in your face

vraj hrac na San Marino, aby si mohli lepsi stoperi oddychnut na Ciernu Horu

Reagovat
smazaný uživatel

Jovanovič

http://youtu.be/eI3kkAZW4Xs

a idiot Downing

Downing: - Best player I've ever played with? "I'd probably say Mark Viduka"

Reagovat
vodka

proč jako idiot? Viduka byl možná nejlepší powerforward, co v PL hrál.

Reagovat
vodka

a pro Downinga je takový typ hráče požehnání, protože jakýkoliv centr dokázal přetavit v nebezpečnou situaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Okey uznávam, že som to prehnal s idiotom, ale už mám voči nemu averziu... Nič proti Vidukovi ale teraz má spoluhráčov ktorí sú o míľu pred ním

Reagovat
smazaný uživatel

ešte že do toho vidíš lepšie než on.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď v Boro dokonca hral s Juninhom. To je ako keby Gerrad povedal, že najlepší hráč s ktorým hral bol Kuyt.

Reagovat
vodka

pro jeho styl hry ani náhodou. Pochop, že jeho největší přednosti je ostrý centr do vápna, nejlíp zleva, kde hráč jako Viduka dokázal udělat zbytek. chodil do správných nebezpečných prostorů, kam to má Downing odmala naučené dávat. V LFC má ve vápně tradičně jednoho, nebo 2 hráče, z toho ani jeden, který je schopný pravidelně někoho porazit ve výskoku.

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Lenže otázka neznela. S kým sa ti hralo najlepšie/Kto bol pre tvoju hru najlepší. Ale s akým najlepším hráčom si v živote hral.

Hráme iný štýl hry. Preto Downing necentruje do vápna. Celkovo nepasuje do systému a aj kvôli tomu dúfam, že odíde.

Reagovat
vodka

logicky považuju za nejlepšího hráče toho, se kterým si nejvíc vyhovím a který je pro tým absolutně nepostradatelný, Viduka to splňoval.

Reagovat
Arbiter

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
Arbiter

holt smiř se s tím, že pro něho je lepší hráč Viduka než Gerrard

Reagovat
tomasinho

To už je moc, pro něj je těžké smířit se se samotným Downingem

Reagovat
tomasinho

+ spolu zažili skvělou cestu UEFOU, kdy byli oba klíčoví.

Reagovat
smazaný uživatel

prečo idiot?

Reagovat
tomasinho

Pro tebe by byl idiot, i kdyby řekl, že je Rafa největší bůh ve vesmíru a sám je největší tragéd.

Reagovat
smazaný uživatel

yep. V mojich očiaich vidím Downinga rovnako ako ty Rafu.

Reagovat
tomasinho

Hm, ne.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, jak na něco takovýho, jako je Lolkáč zmiňující se o Downingovi, může někdo, kdo tady není poprvý a trošku vnímá, reagovat.

Reagovat
fenixLFC

ty si fakt neskutocny s toe tvojou zaslepenostou

Reagovat
smazaný uživatel

no, dopekla, a ja že PER naberie smer Germany...oj. nemám ho rada, nepatrí k dobrým futbalistom, je rozpačitý, a na to aký je vysoký pôsobí dosť neohrabane s loptou, nijako v tej defenzíve arsenalu neexceluje, na to aké prachy berie je to priemerný hráč!!!!

a konečne by to chcelo v arsenale poriadnych stopérov, lebo tento post je po poste defenzívneho záložníka dlhodobo veľká slabina môjho milovaného klubu...

vermalaen odkedy je kapitán išiel výkonnostne dole, je z formy a robí obrvoské minely, ktoré nás stoja body....vždy som závidela MANU stopéra typu Nemanja Vidiča, proste takéhoto hráča potrebuje aj arsenal, či sa to niekomu páči, alebo nie, je to obrovská slabina dnešného arsenalu - defenzíva, v ktorej sa najlepšie javia mladíci gibbs so stále sa zlepšujúcim jenkinsonom...ach

Reagovat
r.mrazik

myslim,ze si wenger drbe hlavu,ze si nechal utect Cahilla...

Reagovat
kiwwi

ked uz si ho spomenula, tak od navratu Vidica, sme s nim v zostave inkasovali 3x v 10 zapasoch, 7X ciste konto a mame 5 cistych kont v rade...nahoda? Nemyslim si.

tim potrebuje vyvazenu dvojicu stoperov - terminatora a rozohravaca - toto Arsenalu strasne chyba

Reagovat
smazaný uživatel

veď ja kvality nemanju vidiča viem:) mne sa páči dlhodobo, nemá že jednu vydarenú sezónu ako niektorí "tiežfutbalisti" ale on má štandardne skvelé výkony, je to podľa mňa najlepší stopér v PL, a na tom sa potom dá staviať celá defenzíva MANU :)

Reagovat
fantomas

Sme se holt spokojili s matouci prezdivkou Verminator.

Reagovat
smazaný uživatel

a mätúcim rozohrávačom Mertesackerom.

Reagovat
smazaný uživatel

to aj gervinho má prezývku - že futbalista :D

Reagovat
Counter

Fantomas mě zas utluče, že se oháním statistikama, ale co už.

http://www.eplindex.com/27392/best-centre-back-premier-league.html

Docela zajímavé srovnání. Hlavně jak Vermaelen vyhořel a Merte se dokáže vyrovnat špičce.

Reagovat
Arbiter

škoda toho Luize, docela nefér vůči němu...

Reagovat
Counter

Však to tam taky zmiňují.

Reagovat
Arbiter

Já vím, ale i tak se díky tomu dostal mezi nejhorší stopéry, což skutečnosti fakt neodpovídá. Když už takovou statistiku dělat měli, měli si vybrat zápasy, kdy toho stopéra opravdu hrál

Reagovat
vodka

u Aggera ty nepočítali? musí být nějaký překlep...

Reagovat
Counter

Agger tam je taky, v druhé tabulce.

Reagovat
vodka

jo, ale vypadlo mi slovo chyby. Protože jich na kontě má taky dost, i ze kterých padly přímo góly a v tabulce má nulu.

Reagovat
Counter

Nj, kdoví jak to počítají. Třeba berou v potaz jen něco očividného a ne to, že se nechá při centru předskočit apod.

Reagovat
fantomas

Ale co bych tě tloukl prosim tě tohle sou zrovna pěkně komplexní a vypovídající statistiky, já sem jen alergickej na tvý góly a asistence, protože to je teprve jedno z mnoha měřítek..

Reagovat
Counter

tak dovol mi taky trošku nadsázky.

Reagovat
Zaschrona

To je hodne pekne. Jen skoda, ze tam nikde nejsou statistiky Heitingy, to by bylo hodne zajimave. A u Jagse, a vlastne i Distina, je krasne videt, jak casto Everton nacutava balony dopredu - priserna % uspesnost prihravek.. Bohuzel to tak je, dle meho nazoru, uplne zbytecne casto..

Reagovat
fantomas

Tak oni stejně nikdy nebudou moc konstruktivní. A když máš vepředu Fellainiho (+ Anichebe taky leccos vyhraje hádám), máš to holt docela daný..

Reagovat
Zaschrona

Jasne, schopnosti na to prilis nemaji, ale jen jsem se tim snazil rict, ze to s tim prehani, mnohdy by to slo hrat mnohem konstruktivneji, po zemi. A ti dva vpredu - Felli a s nim Jelavic nebo Vic toho vyhraji celkem dost, ale ty cisla zase podle meho nebudou zas tak uzasna, jak by mohla byt. To pokud spis nekde, tak bude hodne pekne cislo zachycenych balonu ze strany Pienaara, Osmana a Gibsona.. Ale statistiky nemam, to jen tak odhaduju..

Reagovat
Counter

latest reports suggest Wilshere could struggle to play again this season after scan results revealed a recurrence of his ankle injury.

Jajx

Reagovat
niflheim

Tomu se ale nedá divit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kmotor corleone

ma to ani moc neprekvapuje. zvladne sa to aj bez neho. horsie by bolo, keby sa zranil napr. taky cazorla.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

když hrál zápas co zápas, tak to byla jen otázka času. Tohle je fakt demence ze strany lékařského týmu

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

je to na rit..ale..na zaciatku sezony sme boli bez neho v zalohe dobri, teraz zase zatial az tak nechybal..uvidime, ale dokonca mam pocit ze to je bez neho vyvazenejsie

Reagovat
niflheim

200. za Rio Ferdinanda

Reagovat
Carrick

Reagovat
kiwwi

dlhodobo najlepsi anglicky stoper

Reagovat
Arbiter

až po Terrym...

Reagovat
kiwwi

Terry je kopyto

Reagovat
kvasha16

"kopyto" ktore bolo parkrat vo world 11-tke a ziskalo X dalsich inych oceneni niekedy si viac ako smiesny

Reagovat
r.mrazik

tohle bych moc nevytahoval...naposledy tam byl i ten traged z barcelony...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
niflheim

Reagovat
I am Mancunian

no doubt

Reagovat
Ferguson6

Máme 3 stopérov, pochybujem, že v lete príde viac ako 1, takže len nech pekne zostane Navyše túto sezónu je z nich asi najlepší a pre mňa aj najväčší sympaťák

Reagovat
wild

OT : Rio odmietol pozvanku do repre!!

I have withdrawn from the England Squad due to a pre-planned training and medical programme that I must follow.

It was important for me to be able to speak with Roy face to face and explain the situation, and one thing I made clear was that my passion and commitment to represent my country is as strong as ever.

It is disappointing that I won't be able to play a part in the upcoming games but I told Roy that I want to continue to be available for England and I look forward to working with him in the future.

Reagovat
wild

tesil som sa nanho po dlhom case v repre,ale ma urcite zdravotne problemy a tak je jasne ze si musia upravovat program tak aby bol zdravotne fit

Reagovat
kiwwi

vyborneeee

este som pod tym clankom vravel, ze som sklamany z toho, ze Rio neodmietol...RIO, RIO, RIO

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

ved ho neodmietol

Reagovat
kiwwi

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

si to precitaj

Reagovat
kiwwi

ved je jasne, ze mu nepovie "chod dopici"

Reagovat
smazaný uživatel

radšej to zamaskuje za "I'm looking forward to working with you in the future".

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

jj, tak mu povie ze mu to je luto ale velmi sa uz tesi na ich buducu spolupracu ..je to kus chlapa potom

Reagovat
smazaný uživatel

Rafinovaný kus chlapa.

Reagovat
smazaný uživatel

a preco by mu mal povedat "chod dopici" to sa akoze neda odmietnut slusne?

inak toto je dokonaly priklad tvojej superschopnosti vidiet veci tak, ako chces alebo potrebujes

Reagovat
fantomas

Reagovat
kiwwi

Vsak ho aj slusne odmietol neviem o co vam tu akoze ide

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

surovo ho poslal do prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
SunFells

Reagovat
vladis271

Reagovat
kiwwi

tak vam napisem podla oliverovho hesla: OVCE!

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
fenixLFC

BARAN

Reagovat
I am Mancunian

RIO je proste boss

Reagovat
niflheim

Reagovat
kiwwi

preco " " ?

Reagovat
niflheim

Tak rád bych ho tam viděl zase. A umlčel by plno pochybovačů.

Reagovat
Carrick

Neřeš nějaké pochybovače, takoví jsou buď slepí nebo tomu nerozumí.

Reagovat
Carrick

Neřeš nějaké pochybovače, takoví jsou buď slepí nebo tomu nerozumí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mithro

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

me by se v Arsenalu libil takovej Dante, za tu cenu co ho koupil Bayern, tak si muzou jen gratulovat, ten jekomplexni snad ve vsech smerech, navic umi dobre vyhecovat a srovnat celej kadr

Reagovat
db18

Reagovat
Counter

A ještě si přisadím: Wigan owner Dave Whelan tells BBC5 Live that McManaman tackle on Haidara wasn't reckless and he took the ball "clean as a whistle."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Děláš si prdel? To je kokot starej

Reagovat
Rssa

Herbe, zkus teď nahrát od Michala Davida: Mám svůj svět jinak vymyšlenej...

Reagovat
herbage

ee

Reagovat
Bayern +

Resp. by mohol naspievat svoju koncepciu:

http://www.youtube.com/watch?v=og3AuXulhy4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele