Messi opět vítězem Zlatého míče, raduje se z rekordního osmého triumfu

30.10.2023, 22:38, aktualizováno 30.10.2023, 23:33
Aktuality
Lionel Messi (© AFP)

Lionel Messi získal Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa. Šestatřicetiletý Argentinec vybojoval trofej poosmé, čímž vylepšil vlastní rekord. V 67. ročníku prestižní ankety předčil druhého Nora Erlinga Haalanda z Manchesteru City a třetího Francouze Kyliana Mbappého z Paris St. Germain. Anketa pořádaná týdeníkem France Football se podruhé za sebou vyhodnocovala za sezonu, předtím to bylo za kalendářní rok.

Messi se vrátil na trůn po dvou letech. Před rokem mezi třiceti nominovanými chyběl poprvé od roku 2005. Rodák z Rosaria na loňském podzimním mistrovství světa v Kataru dovedl Argentinu k historicky třetímu triumfu na turnaji a prvnímu po 36 letech. S Paris St. Germain navíc obhájil francouzský titul, po vypršení smlouvy klub opustil a odešel do Interu Miami, jehož spolumajitelem je bývalý fotbalista David Beckham. Právě z jeho rukou Messi ocenění převzal.

"Nedovedl jsem si představit takovou kariéru a vše, čeho jsem dosáhl. Měl jsem to štěstí, že jsem hrál za nejlepší tým na světě a v historii. Je pěkné vyhrávat individuální trofeje. Je úžasné, že jsem vyhrál Copu América a pak i mistrovství světa. Všechny Zlaté míče jsou speciální z různých důvodů," uvedl Messi v projevu.

Zavzpomínal také na legendárního krajana Diega Maradonu, který by dnes oslavil 63. narozeniny. Dvojnásobný světový šampion s Argentinou zemřel před třemi lety. "Neexistuje lepší místo k popřání narozenin před tolika lidmi, kteří milují fotbal tak, jak by to on sám chtěl. Ať už jsi kdekoli, Diego, všechno nejlepší! Tohle (Zlatý míč) je i pro tebe," prohlásil bývalý hráč Barcelony, k němuž se poté na pódiu přidali jeho tři synové.

Pětinásobný vítěz Cristiano Ronaldo se poprvé od roku 2003 nevešel do třicetičlenné nominace stejně jako žádný český fotbalista. Loňský vítěz Benzema, který v červnu přestoupil z Realu Madrid do saúdskoarabského al-Ittihádu, obsadil 16. místo.

Třiadvacetiletý Haaland, jenž v srpnu ovládl anketu Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) o nejlepšího fotbalistu Evropy, získal trofej Gerda Müllera pro nejlepšího útočníka.

Nejlepší fotbalistkou roku byla vyhlášena španělská záložnice a světová šampionka Aitana Bontamíová, jejíž jméno oznámila světová tenisová jednička a grandslamový rekordman Novak Djokovič. Bontamíová navázala na svou krajanku a klubovou i reprezentační spoluhráčku Alexii Putellasovou, která vyhrála minulé dva ročníky. Kvůli dlouhému zranění se tentokrát nevešla ani do finální nominace.

Trofej Raymonda Kopy pro nejlepšího hráče do 21 let obdržel anglický záložník Realu Madrid Jude Bellingham, který v minulé sezoně působil v Dortmundu. Držitelem trofeje Lva Jašina pro nejlepšího brankáře se stal argentinský mistr světa Emiliano Martínez z Aston Villy. Při oznámení jeho jména se ozval pískot, který se opakoval i během Martínezova proslovu. Neukázněné diváky musel napomenout moderátor večera a bývalý kanonýr Didier Drogba.

Ocenění pro nejlepší klub připadlo druhý rok po sobě Manchesteru City. Svěřenci trenéra Pepa Guardioly v uplynulém ročníku oslavili zisk treble za vítězství v Premier League, Anglickém poháru a Lize mistrů, kterou ovládli premiérově.

Tradiční anketu v letech 2010 až 2015 pořádaly FIFA s časopisem France Football. Jejich spolupráce ale skončila a od roku 2016 vítěze vyhlašuje opět pouze francouzský magazín, a to na základě hlasování novinářů z celého světa.

Nejprve byla cena určena pro nejlepšího evropského hráče, později pro nejlepšího fotbalistu působícího v Evropě a od roku 2007 byla anketa otevřená pro hráče z celého světa. Jako první ji v roce 1956 vyhrál Angličan Stanley Matthews, o šest let později obdržel Zlatý míč Josef Masopust a v roce 2003 Pavel Nedvěd.

Anketa Zlatý míč o nejlepšího fotbalistu světa za sezonu 2022/23:

1. Lionel Messi (Arg./Inter Miami), 2. Erling Haaland (Nor./Manchester City), 3. Kylian Mbappé (Fr./Paris St. Germain), 4. Kevin De Bruyne (Belg.), 5. Rodri (Šp./oba Manchester City), 6. Vinícius Júnior (Braz./Real Madrid), 7. Julián Álvarez (Arg./Manchester City), 8. Victor Osimhen (Nig./Neapol), 9. Bernardo Silva (Portug./Manchester City), 10. Luka Modrić (Chorv./Real Madrid), 11. Mohammad Salah (Egt/Liverpool), 12. Robert Lewandowski (Pol./Barcelona), 13. Yassine Bounou (Mar./Al-Hilal), 14. Ilkay Gündogan (Něm./Barcelona), 15. Emiliano Martínez (Arg./Aston Villa), 16. Karim Benzema (Fr./Al-Ittihad), 17. Kviča Kvaracchelija (Gruz./Neapol), 18. Jude Bellingham (Angl./Real Madrid), 19. Harry Kane (Angl./Bayern Mnichov), 20. Lautaro Martínez (Arg./Inter Milán), 21. Antoine Griezmann (Fr./Atlético Madrid), 22. Kim Min-jae (Kor./Bayern Mnichov), 23. André Onana (Kam./Manchester United), 24. Bukayo Saka (Angl./Arsenal), 25. Joško Gvardiol (Chorv./Manchester City), 26. Jamal Musiala (Něm./Bayern Mnichov), 27. Nicolo Barella (It./Inter Milán), 28.-29. Randal Kolo Muani (Fr./Paris St. Germain), 28.-29. Martin Ødegaard (Nor./Arsenal), 30. Rúben Dias (Port./Manchester City).

Nejlepší fotbalistka: 1. Aitana Bontamíová (Šp./Barcelona), 2. Sam Kerrová (Austr./Chelsea), 3. Salma Paralluelová (Šp./Barcelona).

Nejlepší brankář (trofej Lva Jašina): 1. Emiliano Martínez, 2. Ederson (Braz./Manchester City), 3. Yassine Bounou.

Nejlepší fotbalista do 21 let (trofej Raymonda Kopy): 1. Jude Bellingham, 2. Jamal Musiala, 3. Pedri (Šp./Barcelona).

Nejlepší útočník (trofej Gerda Müllera): Erling Haaland.

Nejlepší klub: Manchester City.

Autor: ČTK

Komentáře (582)

Přidat komentář
masly008

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Pony Slaystation

Jak tam přišel Beckham, tak to bylo jasný. Zaslouženě

Reagovat
patas92

To už zaokrouhlí na deset

Reagovat
Salfovic

Až po dalším vyhraném MS.

Reagovat
patas92

Ano, po další vyhrané Copě a MS.

Reagovat
Alons0

Příští rok to dostane za postup do play off MLS.

Reagovat
TrueCommunist

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Manik...

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Mass

Záleží na tom, jak moc třeba novinář z Rovníkové Gunei nebo Haiti sleduje MLS.

Reagovat
Seydou Doumbia

ti jsou rádi že znají ze všech aktéru alespon messiho

Reagovat
Seydou Doumbia

pokud nepříjde trejd někam do winnipegu

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
misinho7

Reagovat
eibe

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Sasha

Reagovat
Euphael

Reagovat
Salfovic

Tentokrát jsem to opravdu nečekal

Reagovat
Jordi Alba

Celoživotní odkaz fotbalu, vy mrdky.

Reagovat
milan78

Ty jsi rom ?

Reagovat
Jordi Alba

To bych měl soudnost a koupil si lano.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Xavi

Reagovat
Euphael

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Mercury

a

Reagovat
bayern987

Reagovat
dextroza_m

By napsal mrtki

Reagovat
ratusek

Reagovat
fenixLFC

ma to byt cena za najelpsiu sezonu, nie za zasluhy

Reagovat
TrueCommunist

Směšný, to jako hodnotí na základě jednoho měsíce?

Reagovat
Well

Vždyť bylo jasný, že to dostane.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
TrueCommunist

Neříkám, že ne. Spíš mi to přijde absurdní.

Reagovat
Well

Jako mě taky, ale popřál Maradonovi, tak má plusové body.

Reagovat
Posledni Kovboj

tomu uz je to asi jedno ne

Reagovat
Manik...

. To bylo, ale blejt se může, protože je to oprávněné blití

Reagovat
Salfovic

Není.

Reagovat
icemike

Reagovat
Reggie

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vodka

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
patas92

Na základě 1 měsíce se to hodnotí vždycky. Běžně to akorát bývá duben/květen

Reagovat
mistr129

Hodnotí to jako vždy v posledních letech. Kdyby to byl souboj o nejlepšího fotbalistu, má Messi zlatých míčů asi 12 a letos vyhrál Haaland. Jelikož to je ale spíš souboj o nejúspěšnějšího fotbalistu, vyhrál třeba Modric a Ronaldo porážel Messiho, byla Messiho výhra jasná.

Reagovat
fenixLFC

najuspesnejsim futbalistom je ale alvarez potom

Reagovat
dextroza_m

Na základě nejdůležitější sportovní akce světa, ano...

Reagovat
O.Giroud

V ročníku kedy sa hrá MS tak áno.

Reagovat
F.Torres

soutěž na úrovni český slavík

Reagovat
xjert02

Na tom neco bude, kdyz to dokazal vyhrat i Paja Nedved.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Manik...

Reagovat
krisa

Tady nebylo o čem. Co řešíte?

Reagovat
Shevchenko

tady to fakt chytá facebookovské manýry.

Reagovat
mistr129

Reagovat
j.r.ewing

Reagovat
Seydou Doumbia

nic, jen si někteří lidi musí zaplakat i když to bylo jasný už pár týdnu že vyhraje on

Reagovat
Salfovic

Zruba 42 týdnů.

Reagovat
Seydou Doumbia

jo však říkám pár týdnů

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
wyqinac

presne, dotahnul velkoklub PSG do neuveritelneho osmifinale LM a osmifinale domaciho poharu, neuveritelny uspechy skoda, ze tu nebyl nekdo, kdo treba vyhral treble a nastrilel milion golu okay beru MS, ale jinak to zase buhvi jaka sezona nebyla..

Reagovat
Uwe háže buly

MS je ale víc, než jen "Okay beru MS"

Reagovat
Drevar

Presne tak, MS je hlavný faktor v danom roku zlatého miče. Dokázal to....vyhral majstra sveta a teraz pobláznil Ameriku a v Miami sa buduje Barcelona A"

Reagovat
Nizzie

Jo jo, hlavní faktor, proto čtyři roky zpět vyhrál Francouz a osm let zpět Němec a před dvanácti lety Španěl.

Reagovat
Drevar

Tak je pravda že Messiho a Ronalda tlačia aj sponzori...

Cenu France Football mohol vyhrať iba Európan. V roku 95 sa pravidlo zmenilo a o trofej mohol zabojovať každý hráč pôsobiaci v Európe... víťaz George Weah.

Po MS 98 vyhral Zizu

Po MS 2002 vyhral Ronaldo Nazario

Po MS 2006 vyhral Cannavaro

Po MS 2010 vyhral najlepší hráč španielskej ligy ;))

Po MS 2014 zase vyhral najlepší hráč španielskej ligy

A po MS 2018 vyhral Modrič, postúpil až do finále + vyhral LM , alebo mal vyhrať Pogba??

Reagovat
Nizzie

Mě šlo jenom o to, že tvé tvrzení, že MS je hlavní faktor v minulých letech (především 2010 a 2014, jak sám uvádíš) úplně neplatilo, hlavním faktorem jsou a měli by být individuální výkony, až poté příjde na řadu MS, LM, a další. To, kdo měl nebo neměl vyhrát je naprosto irelevantní. Tuto debatu můžeš vést u každého jednotlivého roku té subjektivní ankety, proto ji nepřikládám valný význam. Jak i sám zmiňuješ, od jistého roku je ta anketa spíše marketingová a Messi případně dříve Ronaldo se prodávají lépe než Iniesta, Xavi, Sneijder, Neuer, Lewandowski nebo teď Haaland.

Reagovat
Kiss Me Polka!

ta poslední veta autista Messi se marketingove prodává strašně lépe než haaland, který je modlou mladých a působí výborně v rozhovorech/před kamerou. Vůbec to není o tom, že jeden je fotbalovym umem úplně jinde.

Reagovat
Nizzie

Autista Messi, považovaný za jednoho z nejlepších fotbalistů v historii, je určitě marketingově stále větší lákadlo, než pořád ještě vycházející fotbalová star Haaland. Vidět to bylo krásně v Qataru, vidět to je krásně v USA, a to přesně velké fotbalové organizace momentálně potřebují. Nepotřebují marketingově tahat Británii, potřebují rozvíjet fotbal v zemích, kde jsou love. Nota bene nikde nepíšu, že je to vůbec hlavní faktor, těch je strašně moc. Ale Messiho zvuk je prostě pořád podstatně větší než Haalandův.

"který je modlou mladých", to si mám vyložit jako tak, že Messi modlou mladých není?

Messi je výjimečný hráč a fotbalovým umem byl určitě jinde než Haaland. Jeho peak je ještě hooooooodně nad současným Haalandem, ale to o minulé sezóně, která je zřejmě předmětem tvého pohoršení, říct tak jednoznačně dle mého názoru nejde. Haaland bude takovou obdobou Cristiana Ronalda. Nikdy nebude ve hře tak dobrý jako Messi, ale jako vyloženě střelec je na slušné cestě se Ronaldovi vyrovnat a právě toto byla ta věc, ve které se dokázal Ronaldo vyrovnat Messimu, ne-li ho v ní pokořit.

A to, že porovnáváme 35 letého Messiho s Haalandem je však úctyhodné. Tak se na to zkus podívat trošku realisticky a ne se zaslepeností dvanáctiletých fanoušků Barcelony (pokud se to někoho dotkne, tak se omlouvám). Nevím jak ty, ale z tohoto už jsem vyrostl.

Reagovat
Nizzie

Ještě když k tomu připojíš výsledek MS a možnost na nejlepší možné uzavření jedné kapitoly fotbalové historie, tak prostě jen slepý člověk by to neviděl jako lákadlo, obzvláště, pokud jsou ti hráči s výkony ve sledovaném období tak vyrovnaní jako letos Messi-Haaland-Mbappé.

Reagovat
Drevar

2013 pekne ojebali aj Ribéryho, on bol motor Bayernu

Reagovat
Kiss Me Polka!

Modric vyhrál jednoznačně díky MS

Reagovat
Nizzie

Modric vyhrál především díky MS, protože tam individuálně předváděl fantastické výkony (narozdíl od největšího konkurenta CR7) a vyhrál LM, kde byl také stěžejní postavou (zde trochu ve stínu CR7).

Reagovat
Well

V LM byli oba výborní, zasloužili si to ten rok oba, ale jsem rád za Luku, že to pořád nemají jen útočníci. Stejně tak jsem to přál i VvD, tam to bohužel o pár hlasů nevyšlo.

Reagovat
Nizzie

Já taky, tam to MS byl faktor určitě, myslím, že i bez MS by byla debata o zlatém míči mezi ním a CR7. Ale prostě je to pořád subjektivní anketa, jeden dává velkou váhu MS, druhý LM a třetí může dávat váhu tomu, jak hezky se ten hráč tváří na plakátě, který má vylepený u postele. Tak to prostě je.

Reagovat
Salfovic

Bez MS by neměl Modrič šanci.

Reagovat
Nizzie

No, asi ano, když si tak zpětně vzpomenu, tak Modricovi MS pomohlo dost no.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Bez ms by se o modricovi vůbec neuvažovalo, jeho rok byl upgradovany jorginho, když tehdy skončil 3. Kvůli euru..

Reagovat
Nizzie

To si nemyslím, ale budiž.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Messi předváděl ještě lepší výkony na MS 22 než modric 2018 a hlavně to narozdíl od něj dokázal dotáhnout.

Messi měl lepší první polovinu roku v klubu než mbappe, mbappe tu druhou. Takže převážila výhra na MS. Haaland nemel v repre nic, a proto nevyhrál.

Reagovat
Nizzie

To je tvůj názor

Reagovat
bobis21

Srovnání Messi vs. Mbappe:

Klubové úspěchy samozřejmě stejné.

Co se týče statistik, tak Mbappé o 20 gólů víc, Messi o 10 asistencí víc.

Na MS oba došli do finále jako nejlepší hráči svých týmů.

Ve finále oba nejlepší hráči svých týmů. Messi dal 2 góly, Mbappé 3 góly.

Pak došlo na penalty, kde oba šli jako první a svou penaltu proměnili. Za mě od této chvíle už výsledek nezáleží na nich, ale na jejich spoluhráčích. Messiho spoluhráči proměnili, Mbappého ne.

Má tohle ale vstoupit do hodnocení individuální trofeje? Kdyby rozstřel vyhrála Francie, byl by najednou vítěz zlatého míče Mbappé? Přestože by v takovém případě Mbappé ani Messi neudělali vůbec nic jinak, než udělali teď?

Reagovat
Nizzie

Tak jasně, ale tady zrovna to, kdo vyhrál nakonec MS chápu, že nakloní misky vah na jednu stranu (v tomto případě Messiho), ale ve srovnání s Haalandem už to pro mě tak pochopitelné není. Ten hlavně z hlediska individuálních statistik (a ty jsou pro mě nejpodstatnější v anketě o nejlepšího fotbalistu) zažil sezónu, se kterou se mohl rovnat i Messimu a Ronaldovi v jejich nejlepších letech, kdy to bylo jen o nich a pak o zbytku světa. Ale je tedy pravda, že pro mě osobně MS (obzvláště to letošní) není tak výrazným faktorem, je to týmový úspěch, jakkoliv byl Messi stěžejní pro výhru Argentinců.

A poslední věcí je, je to subjektivní anketa. Jakkoliv můžeme s vítězství Messiho nesouhlasit, tak chápu, že to tak někdo vidí, že Messi byl letos nejlepší. Z mého pohledu ne, ale chápu i opačný názor.

Reagovat
bobis21

Tak já vůbec nehodnotím kdo by měl vyhrát.

Jen si srovnávám příspěvek těch dvou na úspěchy jejich týmů a nepřijde mi, že by jeden z nich měl být nějak výrazně nad druhým. Prostě bych za tu sezonu hodnotil Mbappého a Messiho přibližně stejně.

Reagovat
Nizzie

S tímhle souhlasím a pak právě, pokud to chceš třeba nějakým kritériem rozlousknout, tak si postavíš, Messi MS vyhrál, Mbappé ne. Tak dáš Messiho před Mbappého. To už je pak na každém, kdo se jak rozhodne a co je pro koho důležité.

Reagovat
bobis21

No já bych to tímto právě "nerozlousknul", právě kvůli tomu, co jsem napsal v závěru prvního komentu. Za mě rozdíl v těch dvou situacích nijak nesouvisí ani s jedním z hráčů, tak to nemůžu použít v individuálním hodnocení.

Já bych se spíš podíval, kdo z nich třeba rozhodoval klíčové zápasy (ligové proti nejbližším pronásledovatelům, důležité zápasy v LM, důležité zápasy na MS). To čí spoluhráči dali penaltu bych nepoužil.

Ale chápu že někdo použije vítezství v MS a dá výš jednoho. No že by ta mezera mezi nimi byla taková, aby se mezi ně vešel další hráč, to musí být sakra těsné ...

Reagovat
Nizzie

S tím nemůžu nic než souhlasit.

Reagovat
Uwe háže buly

Individuální statistiky by vůbec neměli rozhodovat. Gólman, obránce či záložník nikdy nebudou mít statistiky jako Messi, halaand nebo Ronaldo. To je právě špatně.

Reagovat
Nizzie

Špatně jsem se vyjádřil, nikoliv statistiky, ale individuální výkony. Díky za upozornění.

Reagovat
bobis21

proto mě tak potěšila výhra Modriče, konečně někdo trochu z hloubi pole. Obránce se asi nedočkáme hodně dlouho...

Reagovat
Well

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nizzie

Jako obránce byl blízko Van Dijk tuším 2019. Teď mě nikdo takhle dominantní nenapadá.

Reagovat
letitfly

Pojďme zkusit nezapomínat. Nikdo snad nemůže rozporovat, že Messi na vrcholu byl čistě herně daleko výš než Haaland. A statisticky se rovnat s Messim a Ronaldem v jejich peaku? Projel jsem teda jen Messiho klubový statistiky sezónu po sezóně a 5 x v kariéře dal víc gólů než Haaland letos a 8 x v kariéře měl víc GA a častokrát výrazně víc a u Ronalda to bude asi docela podbně.

Reagovat
Nizzie

Ano, pojďme zkusit nezapomínat. V podstatě si jen statisticky doložil to, co tam píšu. Haaland ve své první sezóně v Anglii ve 23 letech nastřílel tolik gólů, že Messimu, který je považován za jednoho z nejlepších fotbalistů v historii, ne-li toho vůbec nejlepšího, zbývá "jen" pět sezón, ve kterých nastřílel více gólů a to prosím ve Španělsku. Neříkám, že Španělská liga je méně kvalitní, ale přeci jen je ofenzivnější. Nebo tedy minimálně byla. Samozřejmě GA ratio bude mít Messi vždy výše, tam by se musel stát zázrak, aby se mu mohl Haaland rovnat.

Pro mě prostě Haalandův letošní výkon je minimálně těsně pod úrovní sezón, které předváděli Leo s CR7, a ani v mezihře to nebude úplný dřevo, jako se z něj dělá. Tři roky po sobě má v ligových soutěžích kromě kupy gólů také 8 asistencí, a to není špatné číslo. Ale jak už jsem psal několikrát, je to subjektivní a chápu, že to někdo vidí jinak.

Reagovat
letitfly

V podstatě jsi jen statisticky doložil to, co tam píšu "Samozřejmě GA ratio bude mít Messi vždy výše, tam by se musel stát zázrak, aby se mu mohl Haaland rovnat." Proč? Protože Messi je tvůrce hry a Haalandův dosavadní rekord 12 asistencí za sezónu za klub Messi naposledy nepřekonal v sezóně 06/07.

A mimo to, že Messi je tvůrce hry a co se týče počtu asistencí nebo vytvořených šancí nemá konkurenci (ani mezi typickejma desítkama), tak jen tak mezi řečí spolu s Ronaldem překonávali střelecký rekordy jak na běžícím páse. Haalandova snová rekordní sezóna, kterou tady všichni oceňujou (oprávněně), by se jen v čistě střeleckých statistikách řadila na 6. místo v kariéře Messiho.

A to je Haaland zabiják do vápna v aktuálně nejlepším týmu na světě s podporou nejlepších záložníků na světě a možná nejlepšího trenéra na světě.

Jen bych chtěl, aby nezapadlo, jak moc byl Ronaldo a Messi ustřelený od zbytku světa. Zatím ani tuhle sezónu Haalanda nemůžeme řadit vedle těch prime 10 let těch dvou.

Reagovat
Nizzie

To, jak byli Ronaldo a Messi ustřelený od zbytku světa nedojde jen bláznům. Je pravda, že to srovnání s peakem těch dvou jsem ustřelil, měl jsem uvést, že je to těsně pod úrovní těch dvou v jeho věku, ale nic to dle mého nemění na tom, jak super sezónu má za sebou nyní Haaland. A i to, že v Messiho statistikách by Haalandova tato sezóna byla 6. je něco neuvěřitelného.

I když srovnání těch čistě střeleckých čísel je a vždy bude zkreslené. Tam jako porovnání poslouží to, že Haaland ve své první sezóně tam dal 36 gólů. Druhý Kane, který je jedním z nejlepších útočníků světa, dal "jen" 30, a za ním byla další mezera 10 gólů. To je asi jediné měřítko, které lze použít a bude se nejvíce blížit reálnému stavu, ale nikdy to nejde úplně srovnat s Messim, jelikož nevíme, jak by střílel v PL a stejně tak nevíme, jak by Haaland střílel v LL (zatím). A i doba je jiná, fotbal se nějakým směrem ubírá. To zkrátka nějak úplně objektivně porovnat nelze.

Samozřejmě to souvisí i s tím, jak uvádíš, že hraje v nejlepším týmu světa s nejlepšími spoluhráči, ale to samé lze užít i na Messiho a Ronalda, to jde jaksi ruku v ruce.

Rozhodně jsem nechtěl, aby to vyznělo jako nějaké hanění Messiho či Ronaldových výkonů, spíš naopak, aby to vyzdvihlo, jak skvělý ten výkon Haalanda v současné době je, protože jsem ani upřímně nevěřil, že někdo jako oni dva přijde. Jejich rivalitu jsem si strašně moc užíval a jen díky ní jsem sledoval i LL. A myslím, že to tak mělo spousta mých vrstevníků.

Reagovat
letitfly

Tak jsme se nakonec shodli Haaland letos výbornej, ale zatím to prostě není srovnatelný s těma dvěma a tím pádem mi připadá úplně nesmyslnej ten hate na letošní Zlatej míč pro Messiho...

Reagovat
Nizzie

Hate nechápu taky, byť teda dal bych to Haalandovi, ale jak píšu výše, chápu i volbu Messiho. V podstatě bych byl za ok s volbou kohokoliv z těch prvních tří, byť s ohledem na to, že Haaland má LM a Messi WC by to v případě výhry Mbappého asi způsobilo šílený poprask, ale individuální výkony měl taky famózní.

Reagovat
El Cid z City

Píšeš, že oba byli nejlepšími hráči svých týmů, což neznamená, že pro hodnotícího nemůže být výkon jednoho i tak výš než druhého.

Reagovat
Nizzie

Myslím, že přesně tohle tím chtěl říct.

Reagovat
drussbarb

Otázkou je, jestli byl Mbappé hlavní postavou svého týmu tak často jako Messi, který rozhodnul snad každý zápas.

Reagovat
bobis21

To je sice fajn, ale gól ze hry dal na turnaji jen Mexiku ve skupině a pak Austrálii. V semifinále bych třeba za rozhodujícího označil spíš Alvaréze.

Reagovat
roman1978

V semifinále si Messi měl podíl na všech třech gólech. Gól ze hry dal i ve finále.

Reagovat
drussbarb

Třeba pro mě byl jeho nejlepší okamžik na MS asistence proti Nizozemí.

Reagovat
Nizzie

Neviděl jsem každý zápas, ale dle toho, že dal více gólů než Leo a navíc ze hry, tak bych si možná i troufnul říct, že byl důležitější pro Francii než Leo pro Argentinu, ale jak říkám, neviděl jsem vše.

Reagovat
drussbarb

Neviděl všechny zápasy Francie, ale prostě nebyl klíčový tak často, jak Messi. Jinak ve finále byl 70 min marný, pak super střelu a dvě penalty

Reagovat
-R2D2-

“okay beru MS” – doživotně degradován…

Reagovat
wyqinac

proc teda vitez MS vyhral naposledy v roce 2010, pokud to ma byt to nejvetsi meritko?

Reagovat
-R2D2-

Asi máš na mysli rok 2006. Co nechápeš na tom, že je to největší měřitko, ale ne jediný?

Reagovat
wyqinac

jo, myslim. Nechapu, ze se to vzdycky nejak ohne zvlastnim zpusobem v neci prospech Jednou je nejvic to MS, jindy zase to MS vlastne nemelo vliv, protoze mel nekdo ten rok nejvic golu a to je vlastne lepsi

Reagovat
-R2D2-

Měj na mysli, že je to pořád subjektivní anketa a objektivitu hledej v anketách k tomu určený. Leoš byl při každým ročníku z obliga hlavně proto, protože ať už se někomu jeho výhra líbila nebo ne, pořád měl za sebou čísla a většinou se netýkala jen jednoho, dvou aspektů hry. Letos to samý. Komplexnost, konzistence – tohle všechno se docení až časem. A když už jsme vzpomněli na minulost – já třeba dodnes nepobírám úspěch Nedvěda, a že jsem jako Čech sakra rád a nesmírně pyšnej, ale Ánry byl tehdy neskutečnej a to samý platí o jeho číslech…

Reagovat
sound la

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Reggie

Neasi. Ono je tady ale spousta zapšklých fanoušků víme koho, kteří si naivně mysleli, že jsou "na stejné úrovni, což nepochybně není pravda . Tak se s tím nemůžou pořád smířit.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Y.N.W.A

MS byla prostě pohádka se šťastným koncem

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
Keboto

Reagovat
technecium

Správně

Reagovat
rel7

Ocenění pro nejlepšího hráče za minulou sezónu nedostal nejlepší hráč minule sezóny.

Za co to dostane příští rok? MLS vyhrát nestihne.

Reagovat
xjert02

V 36 letech. Kloboucek.

Reagovat
Mass

Tak co si budem, Messi se u toho fotbalu moc nenadře, některý padesátníci toho naběhají víc.

Reagovat
factor

Reagovat
Kejza

nenadře, a stejně je MVP mundialu

Reagovat
Kiss Me Polka!

tento rok to bylo bez konkurence

Reagovat
martin.b

A to v tomto roce Messi nepředvedl témeř nic

Reagovat
Manik...

*měsíc

Reagovat
technecium

Klobouk dolů pro Ronalda, že v době nejlepšího hráče všech dob dokázal udělat 5 GB...

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Pithivier

Reagovat
Patt

Ale spravedlivý poměr by byl 10:3.

Reagovat
Kiss Me Polka!

i kdyz realne to melo byt tak 10:3

Reagovat
Salfovic

Ronaldo si zaslouží být na druhém místě, takže 4.

Reagovat
Pithivier

Pro fotbal nejlepsi mozny vysledek, ale co takovy Ronaldo, jak s tim bude zit? Ze si ho vsichni budeme pamatovat jako druheho?

Reagovat
Well

Tak furt bude nejlepší střelec LM, to bylq jeho soutěž. Messi v těch dlouhodobých soutěžích měl prostě vyrovnanější výkony.

Reagovat
Salfovic

No asi ne na dlouho. Ale myslím si, že skončí s více góly než Messi, a tím si může šolichat ego až do smrti.

Reagovat
Vrubozubec

Jen jestli ho Haaland nepřekoná

Reagovat
Well

To se uvidí i o Raúlově rekordů se říkalo jak jej bude těžké překonat a už ho překonal Lewa, Benz, Messi i Ronaldo. Zatím se nejvíc drží rekord Genta.

Reagovat
Vrubozubec

Právě. Na to, jak je Haaland mladej, už má těch gólů mraky. Pokud ho nenapadne píčovina typu saudská liga, tak ho překonat reálně může

Reagovat
Well

Haaland začal hned na hrotu, v tom má velkou výhodu, Ronalda v tomto brzdí staty z ManU, které dávají ostatním náskok. Na druhou stranu jeho sezóny v Realu jsou hodně vysoko a pro ostatní bude těžké tuto laťku držet.

Reagovat
icemike

Inesta by nesouhlasil

Reagovat
Kejza

.. ačkoliv věřím, že takovej skromnej kliďas jako on možná i jo

Reagovat
Reggie

Reagovat
sergi

Reagovat
valloire

tak to asi ne

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Reggie

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
sergi

Reagovat
Cotton

Reagovat
Well

Chudák KdB ani v trojce...

Reagovat
Frantszek

Právě že jo. Proto nepřišel

Reagovat
Well

Já se mu nedivím...

Reagovat
celeb

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Salfovic

To vždycky pár dní trvá, než zvěřejní body, co ?

Reagovat
Kiss Me Polka!

myslim, ze to byva jeste v tu noc

Reagovat
acko_bez_naflusu

Celej ceremoniál sem si říkal, tak už mu to dejte, ale jak mu to dali dostal sem husinu, že už tam asi nikdy nebude. Jsem mu neskutečně vděčnej za to, kolikrát fanouška fotbalu zvednul ze židle. On dohrál fotbal jako když si dohrál GTA se všemi hlavními a vedlejšími úkoly a posbíral všechny itemy Díky a za rok už někdo jiný.

Reagovat
Kiss Me Polka!

normalne premyslim, ze si pustim finale MS misto tech sportovnich sestrihu, co dava ČT na konci roku

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
Uwe háže buly

Já že si pustím San Andreas

Reagovat
Mass

Reagovat
Front hell

Reagovat
zekq

jasne kdo jinej nez žid…tak to uz je fakt moc jak to po celem svete kontrolujou židi…tvl na MS 2-3 nebo tri zapasy vyhraly na penalty finale penalty tot vse odehral 3-4 zapasy a ma zlaty mic

Haaland prvni sezonu a nasazi tam tolik golu vyhraje vse co muze…tolik rekordu opakuju znova hned prvni sezonu kde nikdy nehral…jako tvl co vic ma fotbalista udelat do prdele

Reagovat
Well

Musel by se narodit v jiné zemi.

Reagovat
Stannis Baratheon

Však se narodil v kolébce fotbalu...

Reagovat
Uwe háže buly

Možná tak v zemi co vynalezla fotbal, ale jinak v nefotbalove zemi

Reagovat
Pithivier

Reagovat
DonAndres

Reagovat
Manik...

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
j.r.ewing

haha ze zid

messi vyhral najdolezitejsi turnaj za 4 roky, potiahol argentinu ako tazny kon za titulom.

haaland daval goly z 3 metrov do prazdnej branky, bez neho city hralo lepsie ako s nim, keby bo taky dobry tak potiahne norov aspon cez kvalifikaciu, ale nejako nevydalo, tak o com ty tu tocis?

Reagovat
Salfovic

Na mizerné výsledky Norska se dost zapomíná. A to nemají tak špatná tým.

Reagovat
j.r.ewing

a hlavne nori maju slusnu tradiciu a historiu, neni tomu tak davno kedy boli 2. na svete vo fifa rankingu.

Reagovat
Nizzie

To jsme byli i my, ale že bych proto hnal Hložka do souboje o zlatý míč se říct nedá.

Reagovat
Witcher

Reagovat
icemike

MS vyhrála Argentina, ne Messi. On podal lepší výkony dokonce o 4 roky dřív než tento rok. Opět ukázáno, že GB nemá žádnou váhu

Reagovat
zekq

Reagovat
j.r.ewing

radsej asi mal vyhrat niekto kto sa na ms nevie ani kvalifikovat, ale hlavne ze je to ostrostrelec z penalt a specialista na dorazky do prazdnej

doteraz ste fandili ronaldovi, teraz fandite haalandovi, ale v prvom rade proti messimu

8 gb, zerte!

Reagovat
icemike

Já ronaldovi nefandil

Reagovat
valloire

to nepodal

Reagovat
ttopi

Reagovat
Reggie

Reagovat
Salfovic

To je teda pěkná blbost.

Reagovat
Kiss Me Polka!

nekomentuj neco, co jsi nevidel

Reagovat
Reggie

Reagovat
wyqinac

zajimavy, ze vitez nejdulezitejsiho turnaje za 4 roky vyhral zlatej mic poprvy po 17 letech

Reagovat
technecium

Tak v 2010 byl Messi neuveritelne dominantni, v roce 2014 to dostal Roncek za hattrick v kvalifikaci na ME, 2018 Modric za LM + MS

Reagovat
_Blind_

Kdyby to v těch letech (2010 a 2014) bylo čistě na novinářích jako letos a před rokem 2010, tak myslím že by oba měli o jeden zlaťák míň.

Reagovat
factor

mas problem s 3 metrovymi tap-ins, ale 4 penalty zo 7 golov + 1 tap in uz nevidis

Reagovat
Front hell

Prý Messi vyhrál . On tam hrál sám

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sigma Olomouc

Julian potáhl Argentinu k titulu

Reagovat
Neutron

Primitivny ste obaja rovnako, akurat na opacnych stranach spektra.

Reagovat
Uwe háže buly

Vyhrát ms

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Wazz Wazz

vyhrát to ten arogantní mentálně nevyzrálý prasečí rypák Haaland tak to je teprve ubohá fraška

Reagovat
Front hell

Ten nevyzrálý prasečí rypák vas teď porazil prakticky sám

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Posledni Kovboj

Ahoj Zekime, ty mentale

Reagovat
LAM

Král

Po MS nebylo o čem a 8 GB bude asi na dalších 50 let nepřekonatelnej rekord

Teď už ten fotbal může mít opravdu na párku

Reagovat
-R2D2-

K tomu se nikdo ani nepřiblíží, hlavně ty čtyři míče za sebou jsou nesmysl…

Reagovat
Manik...

Tenhle nesmysl (anketu) berou vážně už pouze fanoušci Barcelony .. Trapné

Reagovat
mistr129

V klidu pane Babiš

Reagovat
Front hell

Bohužel si mu dal za pravdu

Reagovat
Tuxedo

Mohli tam dať aj Ronalda ako maskota aspoň ..

Reagovat
dextroza_m

Mohl to předávat

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Ranoth

fraška frašiek

Reagovat
mistr129

Reagovat
DonAndres

Díky Leo za nezapomenutelný zážitek z MS. Všechny předešlý GB řadil na úkor triumfu s Argentinou a to se mu konečně povedlo. Snad vydrží zdraví do příštího MS.

Reagovat
Salfovic

Jen škoda, že mu tam nespadla ta střela kolem 90´ minuty, to by bylo ještě epičtější vyvrcholení.

Reagovat
YNWA__MSN

GOAT

8xzlatý míč a MS

Nebylo o čem...Ten výkon na MS byl neuvěřitelný (a GA má stejný jako Haaland)

A když by měl Diego ty narozeniny dneska

Reagovat
Keboto

Reagovat
martin.b

Pořadí asi Ok, Erling měl sezonu snů, ale nemůžu si pomoct, že je hlavně bestií ve vápně, a ne nejlepším fotbalistou. Úplně wtf jsou golmani, Bounou na 13. místě jako nejlíp umístěnej brankář, ale Yashina nevyhraje a není ani druhej , a celkově teda zajímavá sestava v Yashin Trophy

Reagovat
Salfovic

Další potvrzení toho, jak moc to ovlivňuje MS.

Ale vítěz YT naprosto zaslouženej

https://static.independent.co.uk/2022/12/19/08/urnpublicidap.org8c457abf90544877a4818c25ceaca677.jpg?width=1200&height=1200&fit=crop

Reagovat
GabrielBatistuta

Nevim, jestli se pro golmany hlasuje extra, ale je mozny, ze ti novinari, kteri hlasuji v celkovem poradi a golmana tam nedaji, tak v hlasovani pro golmany svym hlasem poradim zahybou. Opravdu nemusi byt shodne poradi brankaru v celkovem a solo hlasovani.

Reagovat
martin.b

Pro každou anketu je special hlasování, stejnej případ byl třeba i Messi - mezi útočníky až 4., ale tam se to dá celkem snadno obhájit tím že není nej útočník ale komplexně nejlepší hráč, u golmanů to říct moc nejde

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
GabrielBatistuta

Proto nechapu, co ti neni jasny na tom poradi GK, kdyz vis, ze se hlasuje zvlast.

Reagovat
martin.b

to co zmiňuji v druhé části příspěvku, nedává to prostě smysl :D ale řešení by celej proces hlasování asi moc zkomplikovalo no

Reagovat
GabrielBatistuta

No dobre, ale proste neni nic zvlastniho na tom, ze je jiny poradi GK v celkovem hlasovani a v poradi jen mezi GK.

Reagovat
Neutron

Ta trofej uz nejaku dobu pripomina Oscarov. Kazdopadne Messi je pan, 8 trofeji to bude rekord na dlho.

Reagovat
Mass

To by vyhrál Vincek

Reagovat
Salfovic

Nebo Jankto.

Reagovat
Mass

Ty se směješ, ale až touhle metodou vyberou Yemiho jako druhýho Čecha do vesmíru, tak se bude smát on.

Reagovat
Salfovic

Já měl za to, že už je vybranej? Takže to byl jen nějakej předvýběr?

Reagovat
Mass

Jak volil žurnalista z Trinidadu, Kyrgystánu nebo Beninu? A která mediální mrdka tam byla od nás?

Reagovat
Pithivier

Hodne prekvapil Rodri

Reagovat
Salfovic

To jo. Je tam sice zaslouženě, ale takoví hráči jsou většinou přehlížení.

Reagovat
patas92

Důležitější hráč pro City než Haaland

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Kejza

Reagovat
xjert02

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
Kiss Me Polka!

spanel mluvici anglicky

Reagovat
Uwe háže buly

neobvyklé

Reagovat
andrew96

Xabi Alonso i německy.

Reagovat
Mass

Novinář z Ománu ho dal dokonce na první místo

Reagovat
Kinky7

Překvapil? Měl to vyhrát. Rozhodně důležitější hráč než haaland, góly v finále i čtvrtfinále LM, výhra v lize národů..... Plus treble

Reagovat
andkoo

kazdopadne bol dolezitejsi a mal lepsiu sezonu ako KdB

Reagovat
Salfovic

Nominací je myšlena top 3 ?

Reagovat
PBLead

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
YNWA__MSN

8 INFINITY pičo

Reagovat
2miguel1

Aj keď už po minulom roku pochopili aj všetci fanušikovia Realu, že Messi je najlepší, táto ôsma zlatá lopta je veľke zadosťučinenie pre Lea. Goetze nam spravil službu vidieť ďalších osem rokov Lea v top kvalite. Messi je fenomén, najlepší v historii futbalu, ktoreho už nikto neprekoná, žijeme v dobe, kde hral Messi a my ako fanušikovia Barcelony cítime velke privilegium, že hral práve za nás. Pre mňa futbal spätý s emociou končí spolu aj s odchodom Cristiana, už budem len bežný divák futbalu, tie roky z detstva mi ale nikto nezoberie a zato ti Leo ďakujem

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
j.r.ewing

nezabudaj ze messi este hra a vyzera, ze este dlho bude hrat.

mna by neprekvapila ani jeho 9gb v 2026

Reagovat
CHONG

Takže na Barcelonu sereš, to kvituji

Reagovat
2miguel1

Do Realu si ale vždycky rad kopnem, 8:5

Reagovat
CHONG

Zášť k Realu silnější než láska k Barceloně, nic nového

Reagovat
2miguel1

Aj keď, už aj ten Real bez Ramosa neni ono.

Reagovat
r.mrazik

prdele...skoda,ze to ten fracouzskej jantar nedal v tom prodlouzeni...

tahle komedie uz mohla skoncit

Reagovat
Dontlookatme

Reagovat
factor

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Likan7

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
kaapaa

Reagovat
mithro

Reagovat
Ladas321

Reagovat
8lampard8

Reagovat
JM

Reagovat
j.r.ewing

absolutne zasluzene

Reagovat
Johny1993

Je to skvělej hráč, možná nejlepší co kdy byl, ale letos teda nemám pocit že by si to zasloužil kromě MS nehrál nic extra.

Reagovat
Salfovic

V PSG měl dobré statistiky a ten jeho nástup v Americe byl parádní.

Reagovat
CHONG

Osobně bych volil Haalanda, každopádně Messi dejme tomu, ale ten Martínez

6. flek pro Vincka je fér.

U Juda není o čem a příští rok naváže Zlatým míčem

Reagovat
Patt

To by jako Real měl vyhrát LM???

Reagovat
CHONG

A proč ne? Před dvěma lety se tomu taky všichni smáli

Reagovat
Mercury

Bude rad za bednu a i to by byl obri uspech.

Reagovat
CHONG

Ono zase tolik adeptů na bednu nebude...

Reagovat
patas92

Příští rok budou hrát prim výkony na Euru.

Reagovat
CHONG

it's coming home.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Frantszek

Zaslouženě. Titulem z MS ztvrdil své označení GOAT. A to i díky Ronaldovi, který ho určitě celou kariéru taky popoháněl být lepším fotbalistou svými velice kvalitními výkony.

Příští léta už to bude určitě někdo jiný. Mohl být vtipný a třeba vzkázat Haalandovi a Em Bappému, "Kluci, nebojte, příští rok už vás tu otravovat nebudu. Wink wink."

Reagovat
Frantszek

Vtipný tedy ještě je, že se Bonou umístil před Martinézem, ale rukavici dostal Martinéz. Tadya to nějak nevychází.

Reagovat
Salfovic

Určitě jsou ty ankety zvlášť.

Reagovat
mistr129

Jednoduchý, představ si 3 hlasující, bodování 3,2,1.

Hlasování o nejlepšího hráče:

A: Messi, Haaland, Mbappé

B: Haaland, Messi, Mbappé

C: Messi, Haaland, Bounou

Hlasování o nejlepšího brankáře:

A: Martínez, Ederson, Bounou

B: Martínez, Bounou, Ederson

C: Bounou, Martínez, Ederson

Reagovat
jenage

Ten Onana. Máme 3. nejlepšího gólmana.

Reagovat
Mass

Reagovat
Salfovic

6.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kaapaa

Reagovat
avicii

Reagovat
Mass

Můžem si tady udělal stejnou anketu a pro mě to bude mít mít větší váhu, než třeba to, jak volili novináři třeba z Ugandy nebo Uzbekistánu.

Reagovat
Salfovic

Vyhrál by i tady.

Reagovat
Mass

Můžem to zkusit, jestli by někdo byl ochotný to spočítat

Reagovat
Salfovic

To nebude problém, hoď sem odkaz na nějakou mrtvou diskus s minimem příspěvků a jde se na to.

Reagovat
Mass

Tak co třeba slovenská liga už má kolo dohraný a 0 příspěvků

https://www.eurofotbal.cz/clanky/nike-liga-preview-12-kola-trencin-trnava-654057/#forum

Reagovat
Salfovic

Klidně, ale musíš to trochu zpropagovat

Reagovat
Jordi Alba

Kdyby někdo věděl, jak se dá zpropagovat slovenská liga, tak už to před ním někdo dávno udělal.

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
roman1978

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
andrew96

Reagovat
Neon

Reagovat
kaapaa

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Moshe Dajan

Corgoň

Reagovat
icemike

Reagovat
j.r.ewing

Reagovat
mistr129

Můžu vědět, proč by ugandský novinář neměl mít nějakou váhu oproti třeba francouzskýmu? Je to fotbal, ne hokej, a ten sport znají a rozumí mu lidé v úplně všech zemích na světě

Reagovat
Mass
Reagovat
Witcher
Reagovat
Mass

to neznám

Reagovat
El Cid z City

Co říkáš na výsledek?

Reagovat
Mass

Čekal sem, že mladej Krejčí dostane aspoň tři hlasy.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Nahlas chybu: Vitezka zenske casti je Aitana Bonmatí, opravte si to. Ale nevim, proc tam alespon v 3-ce neni Olga Carmona, ta ta mela byt.

Reagovat
monty25

Taky netuším, jak z ní tady udělali "Bontamíovou", když na ČTK je to správně. Carmoně chybí nějaký úspěch na klubové úrovni. Když byla na 3. místě v anketě Uefy, tak se to bralo jako překvapení.

Reagovat
Salfovic

Ta Aitana Bonmatí je pěkná Na fotbalistku Tu už tu monty propagoval?

Reagovat
monty25

Psal jsem tady o ní během MS, že bez ní by Španělky nevyhrály. Fotbalistek je pěkných spousta.

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
thewall

Je moc pěkná. Nejen na fotbalistku.

Reagovat
Vrubozubec

Mě teda moc pěkná nepřijde

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Mass

Tak ještě že se nevolí fotbalová miss, nejspíš by taky vyhrál Messi

Reagovat
king23

Asi mi to letos přijde jako menší absurdita než rok 2021, takže proč ne.

Ale pravda je, že musím souhlasit s názorem, že je trochu s podivem, že to nevyhraje borec co v první sezóně v Anglii zboril všechny letité rekordy a i týmově vyhrál všechno, co se dalo. Reálně by mě zajímalo od fandů Messiho, co by musel Haaland udělat jeste navíc, aby to vyhrál on. Vím, že třeba ve finále LM byl málo viditelný, ale za současné konstelace GB nevěřím, že by to Haaland vyhrál i kdyby nasazel ve finále LM hattrick. Možná mě smaznete argumentem, že má smůlu, protože Messi je prostě lepší fotbalista, s čímž sice souhlasím, ale ten 36 lety Messi už opravdu nebyl takové dělo, aby to slo smaznout takhle jednoduše.

Reagovat
Salfovic

Zopakovat to i letos.

Reagovat
Salfovic

Vlastně to bude ME Tak až ten další.

Reagovat
technecium

Nezapominej na Copu Americu

Reagovat
zekq

dobre napsany

Reagovat
ttopi

Proč všichni argumentujete rekordama? Na ty se tady úplně nehraje. A zcela objektivně - Messi vyhrál s PSG taky ligu a pohár. Ale všichni jmenujete jen to MS u Messiho, u Haalanda ale treble, nevím proč. Takže Messi Liga, pohár, MS. To zní hned jinak. Čísla mají +/- podobná.

Reagovat
Salfovic

Ještě vyhrál nějaký pohár v Americe, takže není co řešit

Reagovat
ttopi

Ten nevím jestli je v tom sledovaném obdobím, nejsem si jist. Chtěl jsem tím říct, že každej vyjmenuje všechny počiny Haalanda, k tomu dá fotku kde má nějaký ceny za muže zápasu v PL a podobný blbosti a u Messiho napíšou že vyhrál jen MS. Ignorace čísel, klubových úspěchů. A také individuálních (Messi toho vyhrál celkem dost). No a těch cencza muže zápasu má taky tři prdele.

Reagovat
Ladas321

Z PSG odešel a nikdo si ho tam už nepamatuje, ani si nevybavím jeden zápas kdy by nějak zazářil a potáhnul. Prostě vytahujete sračky na obhajobu Messiho. Kdyby Messiho úspěchy a statistiky za minulou sezónu měl Mbappe, tak by zlatý míč nevyhrál. Je to to samé jako grammy, Beyonce nebo Adele vydají album a grammy mají hned v ten den toho vydání jisté.

Reagovat
ttopi

Protože jsi na to nekoukal. Já viděl většinu zápasů PSG a mnohokrát tam tahal, často sám.

Kdyby Mbappe vyhrál MS, tak zlatej míč dostane.

Reagovat
Ladas321

Mbappe vyhrál MS už před Messim a zlatý míč nevyhrál, Iniesta vyhrál MS a taky nic nedostal. A já nekoukám na PSG? Koukám a koukám i teď na rozdíl od tebe. Nemá cenu ale diskutovat s fanouškem Barcelony, ti obecně ničemu nerozumí a pokud jde o Messiho, tak už vůbec ne, čest výjimkám.

Reagovat
ttopi

Reagovat
icemike

Nevyhral, pokud vím. Vypadli

Reagovat
DrQQ

Vyhral ligový pohár.

Reagovat
Shevchenko

Messi pohár s PSG nevyhrál.

Reagovat
ttopi

superpohár.

Reagovat
2miguel1

Boli by to dve veci. Keby Argentina vyhrala MS a Messi bol len jeden z členov tímu a City vyhralo LM s totalnym vykonom Haalanda. Vtedy by som povedal, ok, Haaland.

Lenze ono obidve boli presne naopak. Argentina by bez Messiho nepostupila zo skupiny, tak okatý podiel jednotlivca na triumfe Argentiny, to už sa nebude opakovat. Erling sa začinal postupne vytracat na jar a zaklincoval to vo finale, kde bol snad najslabši hrač.

Reagovat
Salfovic

Už v SF, v odvetě byl vyloženě záporný.

Reagovat
Well

Se nebude opakovat, odvážné tvrzení když Maradona tu Argentinu tehdy potahal více než Messi.

Reagovat
technecium

Ne

Reagovat
Well

Reagovat
valloire

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Nizzie

Reagovat
technecium

Tak Haaland by treba musel byt klicovym hracem City v LM, coz objektivne nebyl, protoze pro jejich hru byli dulezitejsi minimalne dva dalsi hraci. Kdezto bez Messiho by Argentinci nepostoupili ze skupiny.

Reagovat
Mass

Nesouhlasim, za Argentinu skvěle zahráli i ostatní hráči jako Enzo Fernandez, Romero, Mac Allister nebo Martínez, který ale na klubový úrovni až zase takový pecky nejsou.

Reagovat
milan78

Jenže nebýt v týmu messi, nekopou v každým zápase penaltu

Reagovat
valloire

Reagovat
technecium

Jakože Argentina by vyhrála bez Messiho ofenzivniho přínosu?

Reagovat
Mass

To nedokážu posoudit, ale díky jeho defenzivnímu přínosu asi ne.

Reagovat
81Tomas

Psal jsi o tom, ze by bez nepostoupili ze skupiny ze jo, ne o vitezstvi

Reagovat
kattos

Tenhle argument je píčovina, když vidíš jak City v LM selhávalo i když bylo nejlepší rok za rokem.

Pak příjde Haaland a vyhrají to sním napoprvé...

Reagovat
Shevchenko

No oni by to jednou stejně vyhráli i kdyby Haaland nepřišel a dost možná by jim to vyšlo i minulý rok. Dva roky zpátky prohráli finále s Chelsea a letos to málem posrali s Interem. Minulý rok zase vypadli po totální haluzí s Realem, který to měl asi vepsané v DNA že to celé musí vyhrát. Prostě ty poslední dva roky měli smůlu, ale celé to směřovalo k tomu že jim to jednou vyjde.

Reagovat
kattos

Kdyby, jednou..

Když tam nebyl Haaland vždy vypadli sním to vyhráli, poprvé, napoprvé

Reagovat
Shevchenko

No... ano, ale kvůli tomu fakt nemusí dostávat zlatý míč.

Reagovat
kattos

Ne, ale to že to vyhrál když skoroval 12 golů, to že k tomu vyhrál PL kde zářil, gol za golem za golem, kvůli tomu jo.

Ty vole, 52 golů v klubové úrovni z 53 zápasů, hrající v nejtěžší lize světa.

Reagovat
Vrubozubec

A viděl jsi ty zápasy. Vždyť ty jeho výkony byly vyloženě trapné. Tahal to hlavně Kevin a Rodri.

Reagovat
kattos

Reagovat
kattos

Z 11 zápasů, 12 golů, trapný vkon

Reagovat
Vrubozubec

V semifinále a finále úplně neviditelnej. Ano nasypal mraky gólů Lipsku, ale v klíčových zápasech city tahali jiní

Reagovat
kattos

Reagovat
Jordi Alba

Musel by uhrát něco na repre turnaji, to je trend poslední doby. Neříkám, že správnej nebo špatnej. Každopádně nevím jak fungujou ligy národů atd, ale jestli se nedostane ani na Euro, bude to beztak zase smolík.

Reagovat
valloire

to je trend pořád

Reagovat
O.Giroud

Musel by byť Ronaldo. V podstate mal smolu, že Messi s Argentinou vyhral tie MS a teda to bola taká bodka za tým, že vyhral v podstate všetko. Ak teda nepôjdeme do extrémov ako titul v každej z TOP 5 líg. A verím tomu, že dosť hlasujúcich sa priklonilo k Messimu aj preto, že toto bola asi jeho posledná šanca na zisk Zlatej Lopty.

Reagovat
Unique

Souhlasím s tebou a to je Messi asi můj nejoblíbenější fotbalista...

Reagovat
patas92

Holt se mu to "bohužel" podařilo v době MS, na kterém dva hráči předvedli naprosto dominantní výkony. Kdyby MS vyhrála Francie, dostane to Mbappe. Někdy můžeš udělat všechno správně a přesto neuspět, to je fotbal.

Reagovat
Well

Hlavně hodně dělá jméno.

Reagovat
patas92

Haaland je dost zvučné jméno

Reagovat
Well

Tak Messi je trošku větší už třeba proti VvD to rozhodlo hlavně jméno.

Reagovat
Mercury

Reagovat
Well

Smát se můžeš, realita je taková, že vyhrál o 7 bodů a o jeho vítězství rozhodla hlavně Afrika.

Reagovat
LeonardoUžoa

Álvarez má MS i treble.

Reagovat
Mass

Hlasujte pro Zlatý míč eurofotbalu na https://www.eurofotbal.cz/clanky/nike-liga-preview-12-kola-trencin-trnava-654057/?nocount=1#forum

Salfovic to prý spočítá

Reagovat
Salfovic

Počítám ale jen první místa.

A bez komentářů.

Reagovat
GabrielBatistuta

Pokud to nepocita Cetto, tak do toho nejdu.

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Neon

Reagovat
10adam

Cetto je nějaký geniální matematik? Občas se to tady objeví, mohl by mi to někdo objasnit? Díky

Reagovat
Mercury

Sraz pred Edenem a tam ti to objasnim

Reagovat
10adam

V 17hod, jo?

Reagovat
Freedo

Je.

Reagovat
10adam

Díky a teď to zkus rozepsat

Reagovat
GabrielBatistuta

Hele, nepamatuju si to presne a uz nevim, o co slo. Ale jen tak hodim priklad. Treba se hadal, ze 2030 - 1900 = 30 ( rikam, nevim ty cifry, nevim, o co slo, ale bylo to neco takhle trivialniho). Hadal se do krve a ohanel se matematickym gymplem. A ty vystupy tu mel asi 3. Doufam, ze nekdo hodi odkazy.

Reagovat
10adam

Tak to bych někoho poprosil o odkazy, rád si to přečtu

Reagovat
10adam

Díky

Reagovat
GabrielBatistuta

Dik. Ale tak zas moc se nehadal. Ale vim, ze mel pak pozdeji jeste neco.

Reagovat
Front hell

Ty vole . Jako já mám kamaráda který chodil skutečně na matematické gymnázium. A pamatuji že když jsme se potkali pár let zpátky ve vlaku,tak celý vagón čuměl do mobilu jen on měl otevřenou knížku s příklady a propočítával si je. Tihle lidi to mají posunuté někde jinde

Reagovat
Kinky7

ty vole na matematicke gymnazium (zdravim JIrovcovku) jsem chodil taky - to jeste nic neznamena - i kdyz jo par mych exspoluzaku je ted skutecne jinde

Reagovat
Front hell

Tak on byl jinde tehdy a teď taky. Ale pokecat se s ním dalo a dá pořád super. Já to nemyslel špatně

Reagovat
Kinky7

V pohodě. Ono i pár mých spolužáků bylo speciálních.

Reagovat
Mass

Reagovat
bobis21

Má za sebou matematický gympl. Nevím teda jestli i teď, nebo už stojí jinde.

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
8lampard8

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Nuno čomes

Je mi to jedno.

Reagovat
Front hell

Salfovic stříká z Messiho. Jemu nevěřím

Reagovat
valloire

tady není o čem...výkon, MS

Reagovat
Mercury

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Xavi

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
j.r.ewing

Reagovat
Keboto

Reagovat
kattos

Ale teda Martinez nejlepší golman a Bono jako druhej ještě větší haluz

Reagovat
Mass

Álvarez jako 7. nejlepší hráč planety asi taky ne.

Reagovat
Greny

Měl vyhrát ....vyhrál MS jako Messi plus to co Haaland se City... Čistá kradez

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Chazy

Holt to takhle funguje. Cannavaro by to taky nikdy nevyhrál bez toho vyhranýho MS, Modric by to nejspíš taky nevyhrál bez skvělýho MS.

Kdyby MS vyhrála Belgie, vyhraje to KDB a nebude 4., prostě tak je to nastavené. Brečet kvůli tomu je asi nesmysl. Každý 4. rok je to silně ovlivněné MS. Mezitím je to holt zas ovlivněné kontinentálníma pohárama.

Reagovat
Spagetka

Jako kdo zpochybňuje tohle vítezství tak jednoznačně nerozumí fotbalu a jeho mentální kapacita je někde na úrovni školáka základky.

Tady není o čem.

Reagovat
j.r.ewing

Reagovat
Messiáš

Očekávané, leč pochybuji, že mu na tom vlastně nějak záleželo. Vyhrané MS bylo to poslední, co potřeboval. Ještě by to chtělo lepší rozloučení v Barceloně, ale to se jeví už dost utopicky.

GOAT

Reagovat
valloire

No to si přečti jeho vyjádření, chtěl to víc než cokoliv jinýho. Logicky.

Reagovat
VTID94

Emi Martinez

Reagovat
Greny

Tady se řeší zda Messi nebo Haaland že jeden vyhrál MS a druhej vše co šlo se City..

Já říkám krádež Alvarez vyhrál vše co šlo s ManCity plus i MS s Argentinou...

Byl okraden o Zlatý míč fakt hrozný, co měl ještě víc jako vyhrat

Reagovat
ignor24

Reagovat
Shevchenko

To je vtip nebo to myslíš vážně? Proč by měl individuální trofej vyhrát lehce nadprůměrný týpek, co měl hlavně štěstí na týmy?

Reagovat
LeonardoUžoa

jak jako ,,štěstí na týmy?"

Reagovat
Shevchenko

Napsal jsem to docela jasně, co na tom nechápeš? Alvarez má štěstí že hraje v City a zároveň je Argentinec.

Reagovat
LeonardoUžoa

Proč to je štěstí?

Reagovat
oli9

Zaslouženě

A teď přichází éra Bellinghama

Reagovat
eibe

že zaslouženě

Reagovat
Visca el barca

Nejlepší hráč všech dob. Díky, že jsem tě mohl vidět x krát na živo A že si mě bavil 15 let fotbalem.

Reagovat
drussbarb

Proč je, příjemný přídavek k MS

Reagovat
Nuno čomes

Takže trofej ne za sezónu, ale za měsíc

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Ladas321

Bezcenná trofej, zlatý míč má dnes úroveň českého slavíka.

Reagovat
-R2D2-

ne

Reagovat
20fredy20

Futbal je natom poriadne biedne, ak Onana je 23. najlepsi hrac tohto sportu .

Reagovat
Witcher

Láďa Krejčí byl kolikátý?

Reagovat
xjert02

Ten starsi, nebo ten mladsi?

Reagovat
SunFells

Dobrý pokus Láďo juniore.

Reagovat
772jozef

Budúci rok to vyhrá Salah aby si pohyčkali arabskú nasratu vojnychtivu spoločnosť

Reagovat
Generalní Gladiator

Velký,špatný když to bylo 5:5. 7 jako fanouškovi mi připadlo symbolický číslo, který hezký ukončí kariéru GB těch dvou. Mundial přebil všechno, vedle něj ten osmej GB vypadá úplně nicotně a spíš ho beru jenom tak na vědomí. No a ty dva ještě úplně neodepisuju, čeká je jedno ME a jedno MS.

Reagovat
ttopi

5 jako M.E.S.S.I

7 jako R.O.N.A.L.D.O.

Bylo to hezký. Ale co naděláme, holt si zasloužil i 8.

Reagovat
Generalní Gladiator

Jo zasloužil, samozřejmě, ale snad poprvý se nebudu s ronckovejma fanouškama v práci hádat, ikdyž budou otravní.

Reagovat
Tony Stark

Messi a Martínez

Fraška.

Reagovat
drussbarb

Tak se zasmál a vyzvracel a pobavil ostatní. Děkuji

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Luc-Luc

Messi letos nebylo o cem

Reagovat
VTID94

Emiliano Martinez since joining Aston Villa:

• 2020-21 club player of the season

• 2021 Copa America champion

• 2021 Copa America golden glove

• 2021 Copa America team of the tournament

• 2021 Yashin trophy 6th place

• 2022 Finalissima champion

• 2022 World Cup winner

• 2022 World Cup golden glove

• 2022 The Best Men’s goalkeeper

• 2023 Ballon D’or 15th place

• 2023 Yashin trophy

Reagovat
O.Giroud

všetko len kvôli Argentine

Reagovat
Chytrej Jenda

No ale nic z toho by se nejspíš nestalo, kdyby do té Villy nepřestoupil.

Reagovat
VTID94

Reagovat
Front hell

Nic z toho by se nestalo kdyby se nezranil Leno

Reagovat
SunFells

Měl by Maupayovi poděkovat, že tehdy sundal Lena

Reagovat
VTID94

Reagovat
Mercury

Je uz nekde dostupna ta kompletni tabulka jak kdo hlasoval? A pocty bodu prvni trojky?

Reagovat
Wazz Wazz

Siiiiuuuu

Reagovat
ttopi

Reagovat
Bakary3

Nějak tozle buzerantsky siu mě pořád míjí, asi jsem nějak zaznamenal, že to dělá při gólových oslavách Ronaldo? Má to slovo nějaký význam, nebo co to má být?

Reagovat
misomy6

Malo by to byt ze kričí áno/ si španielsky alebo sim/ portugalsky ktoré zne ako sú… aspoň tak mi to raz vysvetľovali kamaráti zo spanielska… opravte ma ak sa mýlim

Reagovat
Bakary3

diky

Reagovat
-R2D2-

Takže reálně kandidovali jen Erling, Leoš, Kylian, Rodri a… Kevin?

Nemůžu si pomoci, Erling je na výhru prostě vtip. Ale zlatá kopna mu patří.

Reagovat
Greaber

Jako za celoživotní dílo si to zaslouží, mám ho rád, další šanci na výhru mít už nebude, ale za mě Haaland byl tentokrát jasný. Haluz turnaj jednou za 4 roky by se prostě neměl rovnat každodenní celoroční práci.

Reagovat
roman1978

Ten "haluz turnaj" je největší sportovní svátek na světě. Jediné, co se tomu přibližuje jsou OH.

Reagovat
JohnKoul

PL > Championship > MS

Reagovat
Moshe Dajan

A co když ti řeknu, že na ten haluz turnaj se připravuješ 4 roky každý den

Reagovat
Greny

Spíš proč se na ten haluz turnaje nedostal Haaland , když to bylo tak jasny

Reagovat
Kinky7

protoze Norsko je prece jen jinde nez Argentina ktera je favoritem MS kazdy rok

Reagovat
Kiss Me Polka!

argenina neni favorit kazde ms. norsko ma tym, ze by melo postupopvat na ms uplne v pohode, selhali

Reagovat
Kinky7

nevim ale kdyz koukam na ten jejich tym tak tam vidim Haalanda s Odem a pak ten zbytek je na urovni lehce horsiho ceska (golman dvojkou v Seville, 2. nej hrac zalohy v burnley....)

Reagovat
Xavi

Sorloth?

Reagovat
Kiss Me Polka!

horsiho??? od nas by u nich hral zaklad jen soucek a asi golman

Reagovat
Kinky7

btw. ktery rok nebyla Argentina alespon spolufavorit MS? 1994? 2006 s Crespem, Riquelmem, Ayalou a Cambiassem?

Reagovat
Kiss Me Polka!

tak takovych spolufavoritu je kazdy rok 10...francie, brazilie, spanelsko, nemecko, italie, anglie, portugalsko, nizozemsko, belgie.

opravdovy favorit, jako je treba francie nebo brazilie, byla argentina jen naposledy a to hlavne diky poslednim vysledkum a toho jak si to sedlo pod scalonim, kvalitou kadru se na top top tymy nechytali ani letos.

Reagovat
Generalní Gladiator

Za di Maríu šel ve finále na křídlo Acuña, to mluví za vše.

Reagovat
r.mrazik

to fakt nepripravujes

Reagovat
Well

Dřív se pripravovalo více než dnes, teď je tak nabitý klubový program, že na to ani není pořádně prostor.

Reagovat
Front hell

Reagovat
-R2D2-

Jako že za celoživotní dílo mu dali teprv 8.?

V mým okolí je pár lidí/zoufalců, kteří fotbal vidí svetlěmodře a ani jeden z nich nedal Erlinga vejš, než na 2. místo. Rodri nebo Kev. Ty zas říkáš jasnej Haaland. Těžký…

To s tím haluzem – dělám že nevidím.

Reagovat
ACSeRw!n

ty pico prober se..

Reagovat
nani92

Onana > Odegaard

Reagovat
jenage

Umí líp nohama.

Reagovat
PP

Ale Ode líp chytá..

Reagovat
Golasso

Reagovat
jenage

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Noke

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
roman1978

I v interním hlasování tady na EF to jednoznačně vyhrává Messi. Jak jsem na to koukal, tak je to cca 17:7 pro Lea.

Reagovat
PP

V éře Messiho pochopitelné, byť je mi líto jak Haalanda, tak VVD pár let zpět, protože na klubové úrovni a na svých postech převedli prakticky vrchol možného..

Reagovat
blaugrana

GOAT 8

Reagovat
meril

Nejsem jeho fanoušek, osobně bych pro něj nehlasoval, ale Messiho beru, zasloužil si to kdokoliv z těch top tří. Chápu že v roce kdy se hraje MS, tak pro většinu světa mimo Evropu má Mundial přednost před LM, PL, FA cupem apod., o jejichž existenci někteří hlasující možná ani nemají potuchy.

Ale Martínez je asi s přehledem nejslabší a nejhorší vítěz Yashin trophy v historii ne? To, že vyhrál anketu o nejlepšího golmana je za mě naprosto šílený napadá mě tak 10 lepších. A přitom třeba Livakoviće, který statisticky naprosto přejel ostatní golmany, vč. Martineze na MS, nikdo nebere v potaz. Já to fakt nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych, že ve světě neví o LM třeba…

Reagovat
kattos

Když srovnáš kvalitu top 3 umístění před 10 lety + - (Buffon, Neuer, Čech, Iker...) a ted tam Bono a Martinez tak to je fakt výsměch

Reagovat
vceradnesazitra

Trapas

Reagovat
Moshe Dajan

Vinicius vážně dostal Sokratovu, opakuji SOKRATOVU cenu???!!!!

Reagovat
Mass

Něco vyhrát musel a cena za neubrečenějšího černocha se neuděluje

Reagovat
DidusIneptus

LIONEL MESSI. Ano, tak se mi to líbí! Messi vyhrál MS! Vyhrát něco cennějšího nejde. Zlatý míč je ve správných rukou! Pepa Guardiola je za Messiho šťastný. Celý svět přál Messimu vyhrát MS, a to se povedlo! LIONEL MESSI je nepřekonatelná legenda. Letos byla hodně velká tlačenice na Zlatý míč. Ale je to spravedlivé. Každý to uznává

Reagovat
To som ja

Harry Kane až 19-tý

Reagovat
icemike

Zranění ovlivnilo, řekl bych

Reagovat
Salfovic

Největší WTF v pořadí.

Reagovat
Geordies

Naprosto zaslouženě.

Reagovat
YNWA__MSN

Ale reálně jak mohl někdo čekat, že na úkor Messiho vyhraje Halaand? Vždyť GA mají stejný, ligu oba, WC je vic než MS..ale hlavně Messi Argentinu táhnul jako správný lídr...Narozdil od Halaanda umí kromě strileni gólů i tvořit hru, dát gól z přímáku, lepší driblink, 1v1, Ale jako ve finále jebat stats a stačí otevřít oči a podívat na zápasy ...Prostě takový lidi nerozumí fotbalu nebo honí nad Ronaldem

Reagovat
YNWA__MSN

*WC víc než LM

Reagovat
r.mrazik

nekdo honi nad ronaldem,nekdo nad messim...tyhle dve party si fakt nemaji co vycitat...

Reagovat
Nizzie

Reagovat
wyqinac

GA maji stejny, takze si pisu, ze hrat za PSG ve francouzsky lize, je to stejny jako hrat PL. Nehlede na to, ze v LM i domacim poharu PSG vyhoreli, coz je fiasko vzhledem k tomu, ze maji rozpocet asi jako spodni polovina cely francouzsky ligy dohromady

Reagovat
YNWA__MSN

To je taky pravda, že Halaand je v City obklopený top hráčema, které geniálně vybral Pep....

Reagovat
Well

Na druhou stranu je otázka, proč v PSG měli všichni 3 v tom trojlistku nejlepší statistiky v Evropě?

Reagovat
Ladas321

Statistiky góly + asistence jsou největší shit, protože třeba hráči PSG v LM si ty statistiky nahnali ve skupině proti nějakým talpám. Potom přijde lepší soupeř a Messi hlava dole, Neymar radši ani nenastoupí.

Reagovat
Well

Přesně na tohle narážím.

Reagovat
SunFells

Tak on se ani Ballon d´or nedává za kvalitu, to by jich měl Leo 14. Dává se za příběh a treble City ani nevyvolalo moc ohlasů vzhledem k tomu o jaký klub se jedná, Messiho MS za to bylo opravdu hlučné i oproti řadě předchozích šampionátů.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Front hell

Ty buď nerozumíš fotbalu a nebo honíš nad messim

Reagovat
avicii

Toto by som povedal je taka symbolická bodka za touto erou, otvára sa definitívne priestor pre ďalšiu generáciu hráčov..

Reagovat
Csaplárova past

Maradona není dvojnásobným světovým šampionem

Reagovat
Detective

Fotbal, obzvlast v 21 stoleti, je hlavne showbyznys, takze je prirozeny ze nejvetsi vliv bude mit nejsledovanejsi udalost roku.

Navic hledat v ankete o individualitu v kolektivnim sportu spravedlnost je pomatenost. Ale uznávám, je to skvela prilezitost se pohadat o neco, co nelze rozhodnout, takze neni mozny hadku prohrat a to je vzdycky super

Reagovat
Lemond Laws

Zlatý míč v sezoně MS je prostě na 80% ovlivněn tím MS.

Messi zaslouženě, rekord, který asi nebude nikdy překonán, děkujeme, bylo to krásné, na shledanou

Haland gólostroj, geniální zakončovatel. Nějaká ta zlatá kopačka a nejlepší střelec ideální pro něj

Reagovat
Maximm9

Ja jsem s timhle rocnikem GB ok. Ty minule 2 rocniky co Messi vyhral bych mu absolutne nedal, ale s timhle jsem naprosto ok. Vyhral World Cup a mel na tom nejvetsi podil, hral uzasne na jeho vek

Reagovat
ADM

2019 bola jeho najlepšia individuálna sezóna vôbec, čo sa čisto výkonov na ihrisku týka.

Zápas čo zápas.

Tam Barcu ťahal vyslovene len on a zahral tam niekoľko pamätných zápasov, ktoré si rád pozriem aj teraz ..Tottenham vonku, Liverpool či Lyon doma..

Reagovat
technecium

Reagovat
Mercury

2012>2015>2019

Reagovat
ADM

Mám rád vsetky tri sezóny, 2015 možno aj najviac, ale 2019 je pre mňa špeciálny a naozaj rad spomínam na túto verziu Lea.

Reagovat
Mercury

Ja taky, ale ciste individualne je rok 2012 neprekonatelny. Tehdy byl naprosto nehratelny.

Reagovat
kattos

Je ale stejně šílený že v té sezoně kdy byl Messi top toho vyhrál nejméně

Reagovat
technecium

Protoze Chelsea si vybrala vsechno stesti sveta

Reagovat
Messiáš

Reagovat
vilp

To fakt nevím, v jakým vesmíru byl někdo jako Lewandowski lepší než Messi. Ale být tebou, nezapomněl bych ještě na Sneijdera 2010.

Reagovat
bobis21

Tak Lewa měl vyhrát o parník v tom roce, kdy se to zrušilo. Tam to bylo úplně bez debat a podle mě by mu to měli normálně dát zpětně.

Reagovat
Salfovic

Hlavně k tomu zrušení nebyl žádný důvod. Snad v žádném jiném sportu se takové ankety nerušily.

Reagovat
kattos

Prostě snad se tomu ocenění bude dávat ještě méně a méně pozornosti atd

Reagovat
Messiáš

Reagovat
kattos

Je hrozně zajímavé, jak tam v 2010 Messi vyhořel na MS, Sneijder famozní na World Cupu a LM a stejně to vyhrál Messi.

Ted je vlastně v pozici z roku 2010 v Sneijderovo Messi a v jeho Haaland, ale tentokrát se to obrátiilo a vyhrál Messi, varianta z 2010 Sneijdera.

Vždycky když byl Messi realitvně v top 3 tak to vyhrál, ten důvod se pro něj našel i když příští rok to bylo naopak

Reagovat
Mihi

To nie je pravda, 2013-2018 bol vždy kvalitatívne v top3 a vyhral v tom obdobi len raz.

Reagovat
kattos

Pravda, ale tam byl Ronaldo kde ten efekt byl vlastně stejnej.

Reagovat
Mercury

Sneijder nevyhral WC (navic zpusobem kdy zcela strhl zbytek tymu a byl i zdaleka nejproduktivnejsi). Takovy drobny rozdil, ze. V Interu i v Nizozemi byli i dalsi rozdilovi hraci. O individualnich vykonech Sneijdera a Messiho snad ani netreba mluvit v danem srovnani, ale vidim, ze i tahle pohadka si zije dal vlastnim zivotem. Uz jsem celkem dlouho necetl, ze Messiho udelali jen Xavi s Iniestou nebo ze proti tymum z PL by si neskrtl..

Reagovat
kattos

Nevyhrál WC, ale vyhrál k tomu LM.

LM a finále MS, v obojím kraloval.

Messi má jen to MS kde kraloval.

Reagovat
technecium

Coze? V LM je potahnul predevsim Diego Milito. A rozhodci, kterej neuznal Barce regulerni gol na 2:0

Reagovat
Rich

Je neskutečně trapné toto dávání cen, ani člověk nemusí sledovat nějak tuto anketu a zase to dostane Messi... Přitom Argentina měla neskutečnou tlačenici na MS... Odporné... Bral bych tuto anketu vážně, kdyby uznali zpětně Lewu, který minimálně jednou zlatý míč...

Reagovat
DonAndres

Ale prosím tebe, tlačenici si viděl maximálně tak z rychlíku. Nicméně ještě že si se vyjádřil, aby to FIFA brala konečně v patrnost.

Reagovat
Rich

Ne vůbec neměla Argentina tlačenici... Skoro každý zápas měli penaltu, mnohdy dost sporné...

Reagovat
Salfovic

Lewa ji měl dostat v ročníku, kdy ji dementní žabožrouti nepochopitelně zrušili.

Reagovat
rominhoFCB

Zrušili ju však vopred, nie až na konci, keď bol víťaz jasný.

Reagovat
Salfovic

Co? Zrušili to kvůli tomu, že se nedohrála francouzská liga. Mbappé by totiž v těch zbývajících deseti kolech dal 100 gólů, čímž by se dostal v anketě před Lewu.

Reagovat
Al Capone

Nemyslim si, ze je to zaslouzeny vitezstvi, ale chapu ze je to kvuli MS takze proc ne.

Nastesti uz to tolik nehrotim jako driv kdy me to z nepochopitelneho duvodu dokazalo pekne nasrat

Reagovat
Nizzie

Holt stárneme a s tím si dvakrát rozmyslíš, kvůli čemu se nasereš, protože v životě zjistíš, že je toho fakt hodně.

Reagovat
Mercury

Reagovat
Al Capone

To je pravda a taky to bude i tim, ze ten fotbal uz tolik nezeru jako drive. Samozrejme mam radost kdyz Real vyhraje, ale ani zdaleka to uz neni takovy jako drive.

Reagovat
Nizzie

To já to mám zhruba stejný, možná to žeru ještě trochu více než za mých školních let, ale zase se na to fakt dívám více s nadhledem. Už nemám potřebu se hádat, jestli je lepší ten či onen, prostě si užívám fotbal a hotovo. A taky je určitě faktorem to, že Arsenal teď slušně šlape, takže přeci jen ty radostné okamžiky jsou častější než smutné okamžiky, což dříve nebylo no.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Ross Geller

Nezlobte se na mě, ale mezi Messim a Ronaldem opravdu není rozdíl 3 Zlatých míčů. Oba dva hráči jsou vyrovnaní, oba dva hráči jsou nejlepšími fotbalisty historie, někdo se přiklání k Messimu, někdo k Ronaldovi. Je tedy nespravedlivé, že jeden z nich získal o 3 Zlaté míče více.

Reagovat
YNWA__MSN

Právě že mezi nima je velkej rozdíl...Messi umí hru i tvořit, nemusí být vždy za každou cenu v listině střelců..Celou kariéru (dokud to šlo) zůstal věrný Barce..Zkrátka je to typoligycky jinej hráč, resp takovej hráč který tady nikdy nebyl a nejspíš ani nebude...Ta debata, kdo je vlastně Goat jestli on nebo Ronaldo tu objektivně nikdy nebyla (bylo to jen zbožné přání ronaldo/madrid fans)...Messi je prostě úplně jinde a 8vs5 to jen dokazuje

Reagovat
bobis21

Nejsem fanoušek Ronalda ani Realu a výš než Ronalda ho taky nestavím.

Reagovat
Mercury

You wish.

Reagovat
Salfovic

To ne, spíš tak šesti.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
kattos

Tak myslim že ten zlatej míč se už nedává taková váha jak před lety, právě kvůli Ronaldo vs Messi.

A rozhodně by to neměl dostávat "aby měl stejně jako Ronaldo".

To že to neměl dostat z jinejch důvodu je jiná věc.

Reagovat
patas92

Už zase ten mentál Geller

Reagovat
Generalní Gladiator

To, o čem jeden z nich mluvil,toužil a snil, tak druhý bezezbytku vyhrál.

Reagovat
roman1978

Reagovat
Salfovic

Pořád ještě nebyly zveřejněny podrobné výsledky ?

Reagovat
YNWA__MSN
Reagovat
Doomblade

Bohužel pokračuje dlouhodobý trend protěžování ofenzivních hráčů. První tři místa budiž důkazem. Byl bych strašně rád, kdyby jednou vyhrál někdo jako Rodri, ale bohužel špatný post. A když už se teda bere tak silně v potaz MS, tak mi tam chybí třeba MacAllister, který měl výbornou i klubovou sezónu a jeho zařazení do sestavy Argentiny spolu s Fernándezem a Álvarezem určilo ráz toho turnaje.

Ta cena je vtipně vratká. Stačilo, aby ve finále MS proměnil Muani tutovku a vsadím se, že je první Mbappé. Do budoucna bude nejspíš protěžován právě on.

Reagovat
Salfovic

Na druhou stranu spusty lidí dodnes prská, že ho vyhrál Modrič, Nedvěd nebo Canavaro.

Reagovat
Salfovic

Takže místní hlasování v anktetě Zlaté mičudy EF skončilo takto:

Messi 34x první a Haaland 11x první. Nikdo jinej neskončil první více než 3x.

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Mass

Reagovat
j.r.ewing

Reagovat
Front hell

Tak skřetoland rozhodl

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele