Mičevič si jedno kolo nezahraje, disciplinárka ho nemohla omilostnit

26.10.2023, 16:47
Aktuality
Rozhodčí se zápisníkem (© AFP)

Teplický Nemanja Mičevič dostal za vyloučení ve víkendovém utkání 12. kola s Ostravou obvyklý trest na jedno soutěžní utkání. Podle komise rozhodčích FAČR sice sudí vyloučil srbského obránce po zákroku na Abdullahiho Tanka chybně, disciplinárka ale nemohla verdikt zvrátit a domácího hráče omilostnit.

"Disciplinární komise může neuložit hráči trest, respektive zastavit s ním disciplinární řízení, pouze v jasně vymezených případech definovaných v disciplinárním řádu FAČR. A to za předpokladu, že řídící orgán soutěže vyhoví protestu podaného klubem s vysvětlením, že vůbec nedošlo k porušení pravidel fotbalu, případně že přestupek spáchal jiný hráč," uvedl předseda disciplinárky Richard Baček.

"V případě červené karty a vyloučení hráče Mičeviče se však dle komise rozhodčích FAČR přestupek proti pravidlům stal. V takové situaci disciplinární komise nemůže přezkoumat výrok rozhodčího, disciplinární řízení zastavit a neuložit hráči trest," vysvětlil Baček.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
srandamač

A nenastal tím čas na změnu řadu FAČR? Když Ostrava šmelila s Tankem, tak se řády změnili hned po zápase.

Reagovat
Mass

Aspoň by ta komise byla k nečemu. Takhle jsou to jen kecy, případně dobré pro statistiku, kdo byl a kdo nebyl častěji poškozen.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele