Milovaný i nenáviděný Vinícius Júnior. Talentovanému Brazilci pomáhá krajan Ronaldo

01.06., 08:24
Aktuality
Real Madrid očekává, že Vinícius Jr. bude ve finále proti Dortmundu klíčovou postavou. (© Profimedia)

Real bude ve finále Ligy mistrů ve Wembley proti Dortmundu spoléhat na Vinícia Júniora (23), stejně jako ve finále v roce 2022. Zatímco madridští fanoušci rázného Brazilce milují, jiní ho nesnášejí a urážejí. Co je k tomu vede a čím brazilský kouzelník rozděluje Španělsko na dva tábory?

Život mezi láskou a nenávistí občas Vinícia Júniora přivádí k šílenství. "Je mi teprve 23 let a někdy ani nevím, jak to všechno zvládám," říká hvězda Realu Madrid, kterou stovky naštvaných fanoušků někdy označují za "opici" a jindy oslavují jako "nejlepšího hráče na světě". "Je to šílený svět," uvedl Brazilec.

A bláznivý zůstává i nadále. Vinícius bude nejnebezpečnější zbraní Realu, až se "Bílý balet" v sobotu utká s Borussií Dortmund. Byl to právě jeho gól, který rozhodl ve finále 2022 proti Liverpoolu. "Bylo to skvělé. Ale můj hlad není ukojen, chci mnohem víc," říká sebevědomě nenasytný útočník.

Fanoušci Realu svého "Viniho" za taková prohlášení milují, zatímco jiní si jeho výroky a styl hry vykládají jako aroganci. "Samozřejmě že nejsem svatý. Někdy moc mluvím, někdy dribluji způsobem, který není nutný," řekl nedávno s nádechem sebekritiky. V semifinále proti Bayernu jednoduše hodil míč od Joshuy Kimmicha, který se snažil spěchat, zpět na zem.

Není pochyb o tom, že Vinícius je polarizující osobnost - a je terčem nepřátelství znepokojivého počtu hráčů, kteří nejsou madridskými fanoušky. Neexistují žádné hranice. Jen před několika týdny ho stovky fanoušků Valencie ve skandování označily výrazem "mono", což má v překladu stejný význam jako opice. "Nebylo to ani poprvé, ani podruhé, ani potřetí," řekla hvězda Madridu po utkání.

Téměř se při tom všem zapomíná, že Vinícius je především vynikající hráč, který má velkou šanci být letos zvolen nejlepším fotbalistou na světě, tedy oceněním Zlatý míč. Jeho spoluhráč Jude Bellingham by pro něj dokonce hlasoval místo sebe. "Pro mě je to nejlepší hráč na světě. Je těžké ho bránit. Vytváří kouzla z ničeho," řekl bývalý hráč Dortmundu v pondělí.

Vinícius přišel do Madridu před šesti lety z tradičního brazilského klubu Flamengo za 45 milionů eur po pouhých dvanácti měsících v dorosteneckém věku. Od té doby září. Jen v této sezoně Ligy mistrů vstřelil pět gólů, z toho dva proti Bayernu a jeden proti Lipsku, a dalších pět připravil.

K tomu mu prý pomáhá jeho krajan a někdejší hvězda Ronaldo. Mistr světa z roku 2002 mu volá,"aby mi znovu a znovu dával tipy", nedávno prozradil Vinícius v rozhovoru pro UEFA. "Řekl mi, že jeho chování jeden na jednoho s brankářem je jeho největší předností, a já na to od té doby hodně myslím," dodal brazilský tahoun Realu. Jeho kvality v sobotu ve Wembley pocítí i obrana BVB.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
fefo

Co je to tady za hnusnou máničku???

Reagovat
Unai

Reagovat
Nieuwendyk

Další článek o tom simulantským ulhaným šmejdovi por que?

Reagovat
oli9

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
kitas

juniorfutbal.cz

Reagovat
Witcher

Nesmějte se mu

Reagovat
Infeld Prácheňský

Skvělej hráč a kokůtek.

Reagovat
fsada

Skvělý hráč , jen je pro mě škoda , že je v Reálu , rád bych ho viděl v jiným týmu , ale to se v dohledné době asi nestane

Reagovat
Lovecour42

To by byl blázen... V Anglii nebo Něměcku by ho rychle srovnali..

Reagovat
DidusIneptus

Neměl by na sebe tak upozorňovat kromě fotbalového umění. Jako hráč je obdivuhodný. Závistivci jsou nepřející a najdou se všude. Já Realu nefandim, ale nepřeju si aby se jeho hráči zranili na úkor soupeře kterému já fandím. Vždycky chci aby si to protivníci rozdali v nejsilnější sestavě a bez vyloučení hráče, bez toho je fotbal poškozen. A úplně nejlepší i góly bez penalt, ale to se někdy nepovede.

Vicinius se nemůže hodnotit jako nejlepší hráč na světě. V Evropě patří mezi hvězdy. Když říkám ,,Evropa ", je to jako když říkám Svět. Tupci se najdou všude kteří budou nadávat. V davu je každej silnej.

Reagovat
John Obi Mikel

Jako výživový poradce?

Reagovat
GrimeBaller98

Dneska snad zlomená holeň

Reagovat
Neutron

Nelam si nohu, potom musis sediet na riti doma a zacina uz pekne pocasie, to nestoji za zo.

Reagovat
Sigma Olomouc

Skvělý hráč

Hroznej debil

Jsem fanda Realu, takže mi nevadí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele