Miura pokračuje v kariéře, v 57 letech se vrátí do Japonska

25.06., 11:27
Aktuality
Kazujoši Miura v dresu Suzuka Point Getters (© AFP)

Japonský veterán Kazujoši Miura nehodlá ani v 57 letech končit s kariérou. Na tiskové konferenci řekl, že v příští sezoně bude hrát čtvrtou japonskou ligu za Suzuku, kde bude hostovat z druholigové Jokohamy. Někdejší japonský reprezentant Miura má za sebou už 39 profesionálních sezon v Itálii, Chorvatsku, Brazílii, Austrálii a naposledy v Portugalsku.

"Rozhodně nekončím. Moje vášeň pro hru neuvadá, naopak je stále stejná," prohlásil Miura, který poslední dvě sezony oblékal dres Oliveirense ve druhé portugalské lize.

Kariéru "Král Kazu" zahájil v roce 1986 v brazilském Santosu, protože v jeho vlasti tehdy profesionální fotbalová soutěž neexistovala. Později si zahrál za FC Janov či Dinamo Záhřeb. V reprezentaci nastoupil Miura v letech 1990 až 2000 k 89 zápasům a vstřelil 55 gólů.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
zelda

Klauniáda

Děda dal za posledních 10 let 8 gólů, za posledních 5 let 2 góly.

Chápu PR a Marketing, ale na profesionálním hřišti už chlapec 20 let přesluhuje.

Reagovat
Moshe Dajan

Takové statistiky má každý druhý ofenzivní hráč v české lize. Vždyť Vašulina se sedmi góly za sezonu považují za kanonýra

Reagovat
eibe

Reagovat
Mass

Však to má jak Vecheta ze Slovácka, kterej odehrál 3x víc minut a dostal se i do U21.

Reagovat
Rudnevs

Na jednej strane máš pravdu. Na druhej strane o profesionálnej úrovni už asi nemožno hovoriť - je to štvrtá japonská liga.. To by som nejak odkopal hádam aj ja. Tam už je pointa len, aby sa držal fit a robil, čo ho baví. Za mňa lepšie než kebyže ho naďalej držia trebárs v tej Yokohame, kde by nehral.

Reagovat
Seydou Doumbia

a ukazuje to respekt a oddanost tomu sportu že si profík, nebo to je spíš smutný že jako starý děděk nevíš co po fotbale dělat a jak si zařidit život tak se snažíš zuby nehty držet kopani do balonku?

Reagovat
Rudnevs

Podla mna je dost velka osobnost na to, aby sa uzivil aj inac. Je to stale najväčší futbalista japonskej histórie.

Reagovat
cr7sux

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele