Mladý brankář Vítek bude z Manchesteru United hostovat v Linci

21.08., 11:43
Aktuality
Radek Vítek (© AFP)

Brankář Radek Vítek bude z Manchesteru United hostovat v této sezoně v rakouském prvoligovém klubu Blau-Weiss Linec. O přesunu dvacetiletého gólmana do aktuálně pátého týmu tabulky informovala agentura Sport Invest, která hráče zastupuje. Brankář české reprezentace do 20 let uvedl, že jeho cílem zůstává stát se jednou jedničkou některého z evropských velkoklubů.

Vítek na jaře hostoval v Accringtonu ve čtvrté anglické lize, letní přípravu absolvoval s Manchesterem United. Hostování v Rakousku bere jako jednu z postupných met k tomu, aby si zachytal zápas na Old Trafford. "Na mém cíli se nic nemění. Jednou se chci stát jedničkou Manchesteru United nebo jiného evropského velkoklubu. Vím, že je to odvážné, ale cokoliv jiného by byla lež. Dělám denně maximum, aby se tento sen jednou mohl stát skutečností," uvedl rodák ze Vsetína v tiskové zprávě.

Linec je po třech kolech rakouské ligy pátý se ziskem čtyř bodů. "Absolvoval jsem kompletní přípravu s United, což situaci paradoxně komplikovalo. Byly tam varianty působení ve Skotsku nebo v Dánsku, některé kluby však nemohly nebo nechtěly čekat. Rakousko pak vykrystalizovalo během posledních dnů, rozhodl pro něj primárně velký zájem sportovního vedení Lince. A dosavadní přístup klubu i veškeré zázemí mě přesvědčují o tom, že se jedná o dobrý krok," řekl brankář, který do Anglie zamířil ze Sigmy Olomouc.

Během hostování ve čtvrté lize udělal důležitý krok do dospělého fotbalu. V přípravě za "Rudé ďábly" odchytal celých 90 minut proti Rosenborgu Trondheim. "S jeho působením panovala spokojenost v Accringtonu i v Manchesteru. Se sportovním vedením United jsme během léta řešili další Radkovu budoucnost, prioritou bylo hostování v rámci kvalitní evropské soutěže. Rakousko máme vyzkoušeno, je skvělou variantou pro fotbalový rozvoj mladých hráčů," řekl hráčův agent Viktor Kolář.

Vítek tak následuje příklad jiného českého gólmana Vítězslava Jaroše, který v minulé sezoně hostoval z Liverpoolu ve Sturmu Štýrský Hradec. "Byl pro mě samozřejmě částečnou inspirací. Víťa tu absolvoval skvělý půlrok, výrazně pomohl k zisku double a odměnou mu byla i účast na evropském šampionátu. Nicméně já se chci koukat primárně na sebe. Mým cílem je otevřít si cestu do Evropy a ukázat, co umím. Je skvělé, že dostanu šanci v nejvyšší soutěži. To je přesně krok, který jsem chtěl udělat," dodal Vítek.

Autor: ČTK

Komentáře (28)

Přidat komentář
Pablos

Blau-Sau

Reagovat
Pablos

Jinak dobrý, ze čtvrtý anglický... konečně aspoň do první rakouský, tak snad bude chytat a dařit se mu

Reagovat
dave30

Ve 4. anglické mají některé týmy 4 miliony liber pouze na mzdy hráčů. Ti nejlepší hráči tam mají 200 - 300 tisíc liber ročně. A takový Bredford má průměrnou návštěvu zhruba 17 tisíc diváků.

Reagovat
Pablos

Jo to je hezký, ale asi víme, že je lepší chytat první než čtvrtou ač v Anglii... to přece ví i on a taky to říká, že to je konečně další meta k posunu.

Reagovat
dave30

To určitě. Já jen aby si někdo nemyslel, že tam hází aut vidlemi.

Reagovat
OnderCZ

Hezký no. Anglická kopaná

Reagovat
Nuno čomes

A bude chytat?

Reagovat
eder

Ryby v Dunaji určitě...

Reagovat
Grupma

Deja vu s Kovářem? Náhrada za Vindahla?

Reagovat
Sigma Olomouc

Doufám, že bude chytat. Ligy na úrovni té rakouské budou pro Víťu asi strop.

Reagovat
dave30

Ty jsi ho viděl v poslední době v akci? Nebo soudíš dle toho, jak vypadal před 4 roky?

Reagovat
Sigma Olomouc

Nikdy jsem ho neviděl chytat.

Reagovat
Losinho

správně

Reagovat
Seydou Doumbia

prostě to člověk cítí

Reagovat
Sosi

Reagovat
Mass

Reagovat
mayday

Reagovat
ratusek

Reagovat
cr7sux

z ceho se da takto na dalku usuzovat v jeho veku u golmana strop?

Reagovat
Sigma Olomouc

Nevím, prostě to v sobě cítím.

Reagovat
PBLead

tak to potom jó

Reagovat
Seydou Doumbia

ale je to tak, to prostě u některých hráčů poznáš

Reagovat
dave30

Samozřejmě. A u některých to prostě nepoznáš. Řekl bych, že to vyjde tak na 50%.

Reagovat
Seydou Doumbia

lol jsem napsal to samý bez toho abych si přečetl koment níže

Reagovat
Sigma Olomouc

Prostě jsi to v sobě cítil.

Reagovat
Y.Cabaye

Reagovat
vceradnesazitra

Vítkův Linec

Reagovat
Witcher

Loni se mu dařilo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele