Moskva očekává dvě velká derby

09.07.2008, 21:26
Aktuality
O víkendu bude ruská metropole svědkem hned dvou fotbalových derby. V neděli se utkají Dinamo Moskva s Lokomotivem Moskva a o den dříve se na stadionu v Lužnikách odehraje vůbec nejprestižnější novodobé moskevské derby mezi Spartakem a CSKA.

Utkání Spartaku a CSKA bude s napětím sledovat celé Rusko, přestože toto derby nemá tak dlouhou tradici. Rivalita mezi Spartakem a bývalým armádním klubem se začala vytvářet až v posledních desetiletích, kdy zastínilo tradiční derby Spartak – Dinamo. Navíc tábory ultras a hooligans obou klubů patří k největším nepřátelům ve fotbalovém Rusku a zápasy mají bouřlivou atmosféru.

Po letech, kdy lize kraloval Spartak, je v poslední době úspěšnější mužstvo CSKA. Poslední ligový titul vyhrál Spartak v roce 2001, od té doby se z titulu třikrát radovalo CSKA. Kromě vítězství v lize čeká Spartak dlouhých 7 let na vítězství i v derby proti CSKA, ve kterém zvítězil naposled 31. března 2001.

Letos se s oslnivou formou zatím nepotkalo ani jedno z mužstev, ale mírným favoritem bude domácí Spartak, který je odhodlán neúspěšnou sérii konečně prolomit. "Za poslední roky toho CSKA hodně dlužíme," prohlásil v rozhovoru obránce Spartaku Roman Šiškin. Hráči CSKA naopak dluží svým fanouškům. Po matném výkonu v posledním kole proti Dinamu si budou chtít ve "velkém derby" napravit reputaci. Tým CSKA letos trápí hlavně koncovka a po odchodu střelce Jo do Manchesteru City může být situace ještě komplikovanější.

Autor: Martin Olšovský

Komentáře (9)

Přidat komentář
havrys99

olalá....Spartak - CSKA....tipuju 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam že to bude výhra CSKA ...

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že tam přijde více než těch obligátních 10 000 diváků....

Reagovat
smazaný uživatel

to bude zase problémů s výtržníkama....... a ještě k tomu Moskva... rudáá krev

Reagovat
Kapřík

Tak uvidíme jestli to CSKA protrhne...v každým případě předpokládám, že to budou pořádný mače... .

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 + 3 mrtví a 150 zraněných

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA vyhraje na počet mrtvych a zraněnych fanoušku..

Reagovat
smazaný uživatel

..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele