Mottu čeká trenérský debut v LM. Vlahovič musí přijmout kritiku, říká před zápasem s PSV

17.09., 15:35
Aktuality
Thiago Mota (© Profimedia)

Trenér Juventusu Thiago Motta (42) trvá na tom, že Dušan Vlahovič (24) musí přijmout kritiku za své výkony. Remíza 0:0 s Empoli je podle něj ale uzavřenou kapitolou, nyní se už plně soustředí na svůj debut v Lize mistrů proti nizozemskému PSV.

Turínský klub čeká první zápas v milionářské soutěži po roční pauze způsobené odečtem bodů. Motta má za sebou skvělý start v novém působišti, jeho tým dvakrát vyhrál 3:0 nad Comem a Hellasem, ale v posledních dvou zápasech remizoval s AS Řím a Empoli, aniž by skóroval. Nyní nový trenér Staré dámy vyhlíží další utkání.

"Už se nemůžu dočkat zápasu a těch emocí," řekl na předzápasové tiskové konferenci. "Bude to pěkný souboj dvou týmů, které chtějí hrát fotbal. Budeme se snažit strhnout výsledek na svou stranu, pro nás i pro diváky," doplnil.

Duel s Empoli nemusel skončit remízou, kdyby Vlahovič ve druhém poločase proměnil několik dobrých šancí. "Ve fotbale je důležité všechno. V Empoli jsme odehráli dobrý zápas, ale nedosáhli jsme výsledku, který jsme chtěli. Je to uzavřená kapitola, takže se budeme soustředit na úterní zápas," řekl Motta.

"Cítíme se dobře. Dlouho jsme se snažili zažít tyto emoce a jsme hrdí na to, že jsme v této fázi proti špičkovému týmu. Chci vidět skvělý duel a samozřejmě výhru. Musíme to chtít urvat víc než PSV. Vlahovič si vede dobře, pomůže nám, je ale důležité, aby uměl přijmout kritiku," řekl na adresu srbského snajpra.

"V této sezoně už dal góly a bude se snažit dát jich víc. Důležité je, aby v tomto duchu pokračoval a snažil se týmu pomoci. Pokud jsme ještě nedali gól, je to i jeho vina. Fotbal je zodpovědností každého z nás, takže musí přijmout kritiku a pokračovat v tom, co dělá," dodal. Vlahovič v aktuálním ročníku vstřelil zatím dvě branky.

A co říká na nový formát soutěže? "Líbil se mi ten předchozí a líbí se mi i tenhle. Budeme čelit více různým týmům, což je ještě více motivující, protože můžeme zažít jiné emoce než dříve. Nemyslím si, že to bude mít vliv na ligu, protože se budeme soustředit zápas od zápasu. Budeme respektovat soupeře jako doposud, ale musíme myslet i na sebe a na to, co uděláme."

"Cítí se pohodlně s míčem a jsou zvyklí hrát mezi liniemi, takže musíme vybojovat míč a rozumně ho využít. Když budeme útočit, budeme je muset donutit hrát jinak, než jsou zvyklí. Jedna studie říká, že k postupu potřebujeme 23 bodů, a toho se nebojím. Myslím jen na zítřejší zápas, musíme být soustředění a mít pozitivní energii. Na přemýšlení o zbytku budeme mít čas," dodal Motta směrem k utkání s PSV.

"Chceme v Lize mistrů skončit co nejvýše, ale musíme být konkurenceschopní při každém míči a mít stejné myšlenky. Důležité bude mít hru pod kontrolou. Fotbal je nakonec jednoduchý. Jedenáct hráčů útočí a brání. Přesně to chci proti PSV vidět. Prosazovat se, pomáhat si navzájem a vracet se, když je to potřeba. Musíme být pevní, abychom ubránili naši branku, jako se nám to dařilo doposud," uzavřel.

Autor: Livesport.cz / Róbert Krupár

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele