MS U-20: ARGENTINA BUDE HRÁT S CHILE

16.07.2007, 13:06
Aktuality
Mistrovství světa dvacetiletých hráčů dospělo do semifinále. Zatímco v prvním semfinále se střetnou dvě překvapení turnaje, Česko a Rakousko, ve druhém na sebe narazí horký favorit z Argentiny a další jihoameričané z Chile. Argentina si v noci z neděle na pondělí ve čtvrtfinále poradila s nebezpečným Mexikem a Chilané poslali domů mladé Nigerjce.

Jako první si postup do boje o medaile zajistili Chilané. S Nigerijci svedli před zaplněným hledištěm Olympijského stadionu v Montrealu taktickou partii. V nomální hrací době toho k vidění příliš nebylo a když tak hlavně před brankou afrického mužstva. Brankář Ezenwa vychytal nejprve Medinu, který pálil skrz obránce. Pak měl šanci Vidangossy, zřejmě nejlepší z Chilanů. Jedinou skulinku ukázala Chilská obrana, která na turbaji dosud neinkasovala v závěru první půle, když hlavičkoval Ezekiel Bala. Chilský kouč José suluntay udělal o přestávce dvě změny a Chilané měli blíže k tomu, aby rozhodli. Mauricio Isla, ani střídající José Grondona, ale nabídnuté příležitosti nezužitkovali.

Na góly si diváci museli počkat až do prodloužení. Martinez a Grondona vyzráli v 6. minutě na ofsajdovou past Afričanů a druhý jmenovaný ze dvou metrů poslal hlavou Chile do vedení. Nigerijci pak otevřeli zadní vrátka ve snaze o vyrovnání a to se jim stalo osudným. VE 114. minutě pláchl Vidangossy a obránce sediq už ho zastavil jen za cenu faulu, penalty a vlastního vyloučení. Když Mauricio Isla proměnil, nebylo o postupujícím prakticky pochyb. Jenže Nigerijci si měli vypít kalich hořkosti až do dna a tak v závěrečným minutách inkasovali ještě dvakrát po brejcích Isly a Vidangossyho.

Chile - Nigérie 4:0(0:0, 0:0) po prodloužení

Branky: 114. z pen. a 118. Isla, 96. Grondona, 120. Vidangossy


Vrcholem čtvrtfinále měl být souboj Mexika a Argentiny. Mexičané hodně čekali od "nového Ronaldinha" Giovanni dos Santose, ale ten byl podobně jako hvězda soupeře Sergio Aguero velmi pečlivě hlídaný a tak na sebe museli zodpovědnost vzít jiní. Argentinci začali lépe a Angel di Maria prověřil z voleje pozornost Blanca v brance Mexika. Pak měl na druhé straně šanci Carlos Vela a Srgio Romero jen se štěstím udržel čisté konto, když mu míč prošel mezi nohama jen těsně mimo branku. Vela po půlhodině hry ještě zatřásl tyčí argentinské branky, ale byli to právě bianco-celesti kdo šel do kabin s náskokem. Krátce před pauzou totiž Maximiliano Moralez vypálil z hranice šestnáctky, míč se odrazil od Domingueze do protipohybu Blanca a zapadl do sítě. Mexičané síly na zvrat ve ruhé půli nenašli a na turnaji končí. Nenaváží tak na triumf na MS do sedmnácti let před dvěma lety. Naopka Argentina stále doufá v zisk šestého titulu za světového mistrovství dvacetiletých.

Argentina - Mexiko 1:0 (1:0)

Branka: 45. Moralez


Autor: Jiří Fišara / fifa.com, eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*

dostat 4 goly v prodloužení to je fakt dost

Reagovat
HOST*

neeee malooooooo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele