Musíme být neustále hladoví a hledat prostor pro zlepšení, nabádá Friis

12.06., 13:32
Aktuality

Dánský trenér Lars Friis přijímá nový díl odpovědnosti poté, co byl jmenován novým hlavním koučem Sparty. Dosavadní asistent se podle očekávání stal nástupcem Briana Priskeho, který po dvou úspěšných sezonách na Letné odešel do Feyenoordu Rotterdam. Friis byl členem jeho realizačního týmu poslední rok a půl a hodlá navázat na klubovou filozofii, která je jasně nastavena. Proto ho ostatně vedení také na zodpovědnější pozici povýšilo.

Jakmile bylo jasné, že Priske vyslyšel volání nizozemského vicemistra, byl jeho dosavadní nejbližší spolupracovník pro Spartu první volbou. "Naše filozofie je jasně nastavena. Nejen co se týče dlouhodobých cílů, ale i malých detailů, které řešíme na každodenní bázi. Pevný základ, z kterého vycházíme, je velmi důležitý, jen díky němu můžeme totiž naši dosavadní práci ještě pozvednout. Přestože to budu nyní já, kdo stojí v čele, pořád je nejzásadnější kolektivní výkon celého realizačního týmu," uvedl Friis v rozhovoru pro klubový web.

"Máme za sebou obrovsky úspěšnou sezonu, která vyvrcholila ziskem doublu. To nám ale nestačí a musíme se neustále koukat dál, klást si náročnější cíle a být neustále hladoví," předsevzal si osmačtyřicetiletý Dán. Do Sparty přišel před osmnácti měsíci poté, co odešel předchozí asistent hlavního trenéra Thomas Nörgaard. Od té doby se vyprofiloval v zásadní součást Priskeho realizačního týmu. Nyní se stal hlavním koučem.

"Na první dobrou se mi hlavou honí tři věci. Samozřejmě velké nadšení, pocit hrdosti, že jsem vůbec dostal příležitost, a v poslední řadě přesvědčení, že jsem ready," popsal své pocity.

Uvědomuje si, že navázat na Priskeho bude těžké. Zároveň doufá, že změna trenéra může mít i pozitivní efekt. "Pokračujeme pořád dál a chceme být stále lepší. Když něčeho dosáhnete, je pak náročné to zopakovat. Musíme pokračovat v každodenní tvrdé práci, jen tak máte šanci na úspěch. Musíte neustále hledat prostor pro zlepšení. Toto je ultimativní hnací motor. Když všechno jde moc hladce, přichází riziko, že člověk zpohodlní. Je před námi nová sezona. S novým trenérem a pár změnami, které nám svým způsobem pomůžou udržet hladovost. Věřím, že je to přirozený proces," vysvětlil Friis.

Letní příprava Sparty odstartuje v úterý 18. června.

Autor: ČTK

Komentáře (39)

Přidat komentář
FiX

Týpek vypadá na 55+, ale je jen o rok starší než Priske. Tak ať se daří!

Reagovat
Kejza

tojo, ale má super brejle

Reagovat
Pithivier

Samved Krepelka

Reagovat
PL28

No aby ty derby teď nebyly spíše soubojem buranského chování laviček, než kvalitního fotbalu na hřišti

Reagovat
wwwx

Se budou muset omezit na posunky, protože Řehák s Houšteckymm nebudou rozumět anglicky a Friis neumí neandrtálsky.

Reagovat
naheCZ

Co jsem viděl, tak zrovna neandrtálština mu dělat problémy rozhodně nebude.

Reagovat
wwwx

Tak to je hodnej, že se dokáže snížit na úroveň svého soupeře.

Reagovat
Front hell

Tak to je spíše blbec. Možná proto trénuje tam kde trénuje

Reagovat
BBystr

tak nech sa kokot naučí česky

Reagovat
Me2win

Pro Spartu nakonec docela v pohodě, celej realizák kromě Priskeho zůstal, liga by pořád měla být zajímavá a bude zábavný sledovat Priskeho ve Feyenoordu. Nějakou stopu tady nechali, tak uvidíme jak se to vyvine. Předpokládám, že Friis a spol. vydrží rok a půjdou za Priskem, když se jim to teď rozpadlo, ale kdo ví.

Reagovat
PL28

Nevím co na tom bude zábavného. Spíše zajímavého. Jako hráč hrál na nejvyšší úrovni, jako kouč už na západě trénoval, teď měl dva úspěšné roky u nás ve Spartě..

Reagovat
Me2win

Nemyslel jsem to špatně, sám Feyenoord občas sleduju, tak jsem zvědavej co tam s tím talentem co bude mít k dispozici dovede.

Reagovat
PL28

Reagovat
Losinho

Celej realizák určitě nezůstane.

Reagovat
kilobyte

Asi odejde jen Balabola.

Reagovat
zorz767

Myslím, že velký výprodej nenastane. Odejde Krejčí, Karabec a tak na 50% jeden z dvojice Birma/Haraslín. Spíš bych to viděl na Haraslína. Teoreticky by mohl odejít i Vitík, ale to už je fakt krajní varianta. Odchodu Kuchty nevěřím. Má malé dítě a je ve Spartě králem. I kdyby přišla dobrá nabídka, nebude těžké ho přemluvit, aby zůstal. Vindahl taky spíš zůstane, Celtic má víc variant a zas takové terno to není.

Reagovat
Me2win

aspoň do zimy byste to měli udržet.

Reagovat
Witcher

Dokud bude šance na LM po euro cena a zájem spíš opadne

Reagovat
Grupma

Takže odejdou všichni

Já mám ale ze Sparty dobrý dojem, že je v tomto ohledu připravenější a odolnější než dříve. Že se neustále pracuje se seznamem možných posil, aby případné odchody nebolely tolik. Ostatně klub jako Sparta si nějakou hru na náhodu nemůže dovolit.

Reagovat
r.mrazik

vsechno zalezi na nabidce

pokud nekdo nabidne raketu a hrac s agentem si postavi hlavu,tak to bude tezky je udrzet

Reagovat
letitfly

Vindahla bych pustil za ty 4-5 (nepiště sem 5-7 vy troubové ) nahned. Místo něj přivést Kinskýho nebo Jaroše a Sparta podle mě vlastně nic moc neztratí

Reagovat
Bex5

Aaaaaa

Reagovat
Imos

5-7 jasnejch

Reagovat
delfin

Reagovat
Luka3enko

jo taky bych to udělal, Kinský by šel podle mě tak za 2 miliony eur.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
mistr129

Svědík nemusel ani odcházet a stejně by přišel o titul Buran ligy

Reagovat
ACSeRw!n

Rada prodlouzil

Reagovat
PL28

Ten už si na ty svoje ,,nerasistický'' komenty bude dávat bacha, tak to bude nuda

Reagovat
kilobyte

Ten se udrží v klidu tak minutu. Pokud na něj budou mít stejný metr jako třeba na Friise, tak nedokoučuje zápas. Ten je schopný 90 minut všem nadávat.

Reagovat
PL28

No musím letos aspoň jednou Julisku navštívit

Reagovat
doshcz

ksiltovka zustava

Reagovat
rufus

Reagovat
Me2win

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě, jestli Svedik nezmeni svůj styl, žádný úspěch ve větším klubu mít nebude. Nedokážu si představit, že se bide chovat ve velkém klubu k hráčům jak hovado, a pak i pri zápasech. By ho odstrelili, jak Vrbu.

Reagovat
Mass

Těžko překoná Šumulikoskiho

Reagovat
vceradnesazitra

Mom, I want Priske.

Priske at home:

Reagovat
junglist

proč se fotil před SKS hvězdama?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele