Musíme rozložit zátěž, ale nebudu odkrývat karty, řekl Koubek před Ballkani

29.11.2023, 19:56
Aktuality

Plzeňští podle trenéra Miroslava Koubka musejí vzhledem k náročnému programu rozložit zátěž na celý tým. Dvaasedmdesátiletý kouč ale před čtvrtečním utkáním v Tiraně proti Ballkani v předposledním pátém kole skupinové fáze Evropské konferenční ligy nebyl konkrétní. Přestože Západočeši už mají po čtyřech výhrách jistý postup do osmifinále z prvního místa "céčka", Koubek na tiskové konferenci nechtěl vyložit karty.

Plzeňští se v pátek z Tirany přesunou rovnou do Ostravy, kde v neděli sehrají ligový duel s Baníkem. Hned následující středu pak Západočechy čeká dohrávka nejvyšší soutěže v Mladé Boleslavi.

"Tři zápasy v sedmi dnech, to dá rozum, že zátěž musíme rozložit. Hráči už vědí, jakým způsobem to provedeme, ale nechtěl bych tady odkrývat karty. Souhlasím však, že zátěž musíme rozložit na celý kádr," uvedl Koubek v nahrávce na klubovém webu.

Kvůli trestu za tři žluté karty nemůže proti Ballkani nastoupit útočník Tomáš Chorý. Vinou zranění budou chybět i další ofenzivní hráči Rafiu Durosinmi, Matěj Vydra a Erik Jirka a obránci Václav Jemelka, Milan Havel a Luděk Pernica.

Kouč ani nenaznačil, jak by se chtěla Viktoria v Albánii prezentovat. "Pokud mi to prominete, tak mám osobní tradici, že se před zápasem nevyjadřuji ke strategii naší hry, rozestavení ani personálnímu obsazení. Před zápasem bych nechtěl na toto téma nějak obšírněji hovořit," prohlásil Koubek.

Očekává, že Ballkani, který úvodní vzájemné utkání skupiny v Plzni prohrál 0:1, se bude prezentovat jinak než například Hradec Králové. Na jeho hřišti Západočeši v sobotním ligovém zápase remizovali 1:1.

"V Hradci to byl kontaktní boj, fyzicky náročný zápas, pokud jde o osobní souboje. Překvapilo by mě, kdyby nějaký takový způsob zvolili. To jim úplně není vlastní. Je to mužstvo fotbalové, založené na technice, kombinaci a dobrém pohybu. Očekávám spíš toto pojetí," řekl Koubek, jehož tým má s jediným inkasovaným gólem nejlepší obranu skupinové fáze soutěže.

"Víme, že jsou silní na míči a i individuálně jsou dobře vybavení. Určitě nás čeká další těžké utkání. Musíme být poctiví dozadu. Rozhodně chceme uspět i navzdory tomu, že soupeř musí vyhrát, pokud chce pomýšlet na postup," uvedl záložník Lukáš Kalvach.

Čtvrteční zápas se měl původně uskutečnit v Prištině, ale kvůli špatnému stavu hřiště ho UEFA přesunula do Tirany. Plzeňští si trávník v Prištině vyzkoušeli v srpnové odvetě 2. předkola Konferenční ligy s jiným kosovským týmem Dritou. "Hřiště je rozhodně lepší než to v Prištině. Čekám, že se bude hrát dobrý fotbal a bude to skvělý zápas," dodal Kalvach.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Infeld Prácheňský

"Nebudu odkrývat karty, ale mez iřádky řeknu, že budou hrát náhradníci a mladíci"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele