Musíme se zamyslet o přístupu k výchově hráčů, nabádá novinář Křeček

28.06., 08:25
Rozhovory
Jaroslav Köstl, Jaroslav Veselý a Ivan Hašek (© Profimedia)

Euro je v polovině. Osm týmů včetně českého výběru odjelo na dovolenou a na evropském šampionátu se bude v příštích dnech rozhodovat o nejlepších týmech kontinentu. Co ukázaly zápasy v základních skupinách z pohledu moderního fotbalu? V čem je největší rozdíl mezi českými hráči a absolutní špičkou? A jak budou vypadat osmifinálové boje? To všechno jsme probrali s trenérem národního týmu do osmnácti let a během Eura také expertem našeho předzápasového studia Alešem Křečkem (52).

Už v sobotu se v Německu rozjedou vyřazovací boje, do kterých postoupilo šestnáct nejlepších týmů letošního Eura. V turnaji nepokračují například Chorvaté, Češi nebo Ukrajinci, naopak proti fotbalovým velikánům se představí například Gruzie, Slovinsko nebo Slovensko. Jediným stoprocentním týmem na turnaji zůstává Španělsko.

"Zvládli proměnu herního stylu, hrají mnohem víc přímočarý fotbal než v minulosti, je tam větší rychlost a efektivita v zakončení. Opustili jen to tradiční držení míče od ničeho k ničemu, hrají opravdu zábavný fotbal, který baví lidi. My se v Česku musíme zamyslet nad tím, jak přistupujeme k výchově hráčů, protože aktuálně neučíme hráče vnímat a číst hru, vychováváme spíš roboty a je vidět, že světový trend jde jiným směrem," říká Aleš Křeček.

V dnešní epizodě Livesport Daily jsme také probírali:

Potřebné změny ve výchově českých hráčů.

Trendy, které ukazuje letošní Euro.

Jednotlivé osmifinálové souboje.

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
$dolar$

Jakej novinar, vsak je to trener.

Reagovat
eder

Železniční vlečka porazila Křečka...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele