Musíme to hodit za hlavu, třeba nám to pomůže, prohlásil sparťanský kapitán Panák

Dnes, 09:02
Aktuality
Filip Panák v zápase proti Galatasarayi. (© AFP)

Kapitán a stoper fotbalistů Sparty Filip Panák litoval nečekané domácí porážky s Olomoucí 2:3 v předehrávce 10. ligového kola. Na tiskové konferenci prohlásil, že podobné facky Pražané přijmout musí, aby mohli být lepší. Za jednu z klíčových věcí považoval fakt, že se jeho týmu nepovedlo za stavu 1:0 zvýšit na dvoubrankový rozdíl.

Obhájci titulu po úvodním dějství vedli, mezi 68. až 85. minutou však třikrát inkasovali a na začátku nastavení už pouze snížili. Letenští utrpěli první porážku od března a po 28 soutěžních zápasech.

"Myslím si, že zápas jsme měli dobře rozjetý, i když jsme měli nevynucené chyby a spoustu věcí jsme nevyřešili tak, jak jsme chtěli. Pořád jsme ale vedli a měli jsme šance rozhodnout zápas na 2:0 a trochu se uklidnit," řekl Panák.

"Bohužel jsme pak inkasovali gól, což se stane. My obránci vypadáme hůř, protože tam byly chyby, ale to k fotbalu patří. Góly vždycky budou padat po chybách. Není to tak, že tohle je chyba jednoho nebo dvou tří hráčů. Měli jsme to uhrát jako tým a dát druhý gól, bohužel jsme ty situace neřešili dobře a trochu jsme se do zápasu zamotali sami," uvedl osmadvacetiletý hráč.

Věří, že se mužstvo z nezdaru poučí. "Pro to, abychom byli lepší, se musí prohrát a přijímat takové facky. Bohužel nás to potkalo ne úplně v ideálním čase, kdy jsme hráli doma a před Ligou mistrů (v úterý ve Stuttgartu). Jdeme do každého zápasu s tím, že ho chceme vyhrát. Pro nás je prohra i remíza. Z tohohle se poučíme víc, než kdybychom zápas zvládli. Ukážeme si nějaké věci. Všichni si uvědomujeme, co se dnes stalo. Musíme to rychle hodit za hlavu, protože nás v úterý čeká další zápas," uvedl Panák.

Obhájce titulu zůstal v neúplné tabulce o skóre druhý za Slavií, která je jediným neporaženým týmem v soutěži. Navíc má k dobru nedělní vršovické derby na hřišti Bohemians 1905. V příštím kole se Sparta představí právě na Slavii.

"Samozřejmě pro nás je primární cíl liga, všechno ostatní je navíc. Pro nás je důležité, abychom zvládali zápasy v lize a dělali si dobrou pozici, že můžeme hrát v Evropě víc v klidu. Bohužel, i když zápasy nekončí 3:0 nebo 4:0, měli bychom je zvládat vyspěleji, přidat druhý gól, víc držet balon a hrát v klidu. Každý zápas v lize je složitý, na nás se každý připraví. Proto jsme tady, abychom si s tím poradili a zvládli to, i když to není třeba úplně růžové," prohlásil Panák.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
Witcher

Vyměnit trenéra a vycházet ty žoldáky

Reagovat
Vinci

Kdo je tam přesně zoldak?

Reagovat
podnebný

Taky jim dva góly sudí neuznal, takže 4:3 by bývalo stačilo. Ovšem gólů do naší sítě padá moc. Proto se nikdo nemůže divit, že i Sparta je i doma porazitelná. Chtělo by to i konkurenčního brankáře k rotaci.

Reagovat
Mönchengladbach

Rosický dlouhodobě nemá šťastnou ruku při výběrech stoperů. Je to asi jeho jediná, ovšem podstatná chyba.

Reagovat
kilobyte

Panák, Krejčí, Hancko a Sorensen jsou/byli top. Zelený občas udělá chybu, ale taky není špatný. Průsery byli Kamenovič, Gomez a teď Ross. Ale jsou to hráči na zkoušku.

Reagovat
Selänne

Krejčí byl záložník a na stopera se stáhl postupem času. Sørensena si zase přivedl Priske.

Jako když půjdeme po jeho začátcích, tak je to fakt katastrofa - Radakovič, Čelůstka, Lischka, Kamenović, Gomez, Ross. Taky je ale otázka, kolik těch hráčů chtěl přímo on. Hancko ale byl trefa, ačkoli úspěchy přišly paradoxně až po jeho odchodu.

Reagovat
kilobyte

Čelůstka špatný nebyl. Radakovič a Lischka to nedali hlavně v hlavě. On Panák hrál taky v záloze a Hancko hrál před tím spíše beka. Možná by to chtělo si na stopera ty hráče předělávat.

S tím Sorensenem to víš jistě?

Reagovat
kattos

Reagovat
dave30

V ofenzívě ti zahraniční hráči prokazují kvalitu. Teď je ještě potřeba najít takové do obrany a bude to komplet. Prostě mezinárodní Spatra.

Reagovat
kattos

Vindahl zrovna za ten zápas nemůže, vždyť díky jeho výkopu padl první gól

Reagovat
kilobyte

Poslední zápasy toho dost pochytal.

Reagovat
kattos

Ten Zelený je fakt šílenej

Reagovat
Uwe háže buly

Jak kdy, na začátku sezony hrál z té obrany snad nejlíp. V ideálním případě by měl být čtvrtý stoper a dvojka na kraj.

Reagovat
guzman

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele