Může Liverpool vyhrát Ligu mistrů? Slota ještě čeká dlouhá cesta, krotí očekávání Benítez

Dnes, 10:21
Aktuality
Rafael Benítez s Liverpoolem vyhrál Ligu mistrů (© JUAN MANUEL SERRANO ARCE / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Jen dva manažeři vyhráli s Liverpoolem novodobou Ligu mistrů. Nový šéf lavičky Reds Arne Slot se zajisté chce k Jürgenu Kloppovi a Rafaelu Benítezovi připojit, dle posledního jmenovaného k tomu však stále vede dlouhá cesta.

Nizozemský manažer prožívá snový vstup do ostrovního angažmá, když ze dvanácti zápasů jedenáctkrát zvítězil a vyhřívá se na čele Premier League. Sám ovšem říká, že je příliš brzy na soudy o jeho práci v Liverpoolu, čemuž přitakává i Benítez. "V současné fázi stále zjišťuje nové věci o hráčích a oni o něm také," prohlásil čtyřiašedesátiletý Španěl.

Jako hlavní pozitivum uvádí fakt, že se hráči Reds mohou měřit s každým protivníkem, což je cenným poznatkem i do těžkých bojů v závěru sezony. "Ale existují i další faktory, se kterými se Slot ještě musí sžít. Charakter, vyrovnání se s nepřízní osudu, to vše bude v průběhu sezony nabývat na důležitosti," varuje muž, jenž naposledy působil na lavičce Celty Vigo.

Benítez toto dokládá na příkladu z úspěšné sezony 2004/2005. "Když jsme prohrávali na Fulhamu 2:0 o poločase, bylo pro mě výzvou najít správná slova," uvádí. Své svěřence motivoval skrze příznivce, kterých na Craven Cottage vycestovalo velké množství. A úspěšně - Liverpool ve druhé půli čtyřmi zásahy otočil.

"Takovýmito výhrami vytváříte silnější pouto mezi týmem a fanoušky. Hráčům to ukázalo, že jsme schopni podobných obratů, což nám pomohlo i o pár měsíců později," odkazuje španělský manažer na památné finále Ligy mistrů v Istanbulu. "Ukázali mi svůj charakter, nikdy neměli poraženeckou náladu.".

Ještě jeden faktor Benítez vyzdvihnul. "Velké pozitivum, že jsme vyhráli i bez Gerrarda. Rotace je důležitá. Vysílá signál, každý hráč se pak cítí přínosným," tvrdí a jedním dechem dodává, že Slot si v tomto ohledu vede na jedničku. "Podívejte se, jak proti Chelsea nasadil Jonese místo MacAllistera. Dodává tím každému sebevědomí a zároveň apeluje na jejich zodpovědnost. Tým je pak lépe připravený v případě ztráty některého z hráčů, doplnil někdejší manažer Interu Millán, Chelsea či Realu Madrid.

Aktuální forma nedělních soupeřů (©Livesport)

Další těžká zkouška čeká Arneho Slota již v neděli na hřišti Arsenalu. Ten se přitom aktuálně nachází právě v Benítezem zmiňovaném období, kdy má za sebou nepřesvědčivé výkony a postrádá řadu důležitých mužů včetně Martina Ödegaarda s Bukayem Sakou.

Autor: Martin Vejdělek / BBC

Komentáře (2)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Reagovat
O.Giroud

Minulý rok bol vo finále aj Dortmund ta prečo ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele