Náhrada za Ter Stegena? K dispozici je české trio a Navas, hlásí se i Bravo

Dnes, 15:48
Aktuality
Claudio Bravo (© AFP)

Barcelonu trápí zranění, na marodce katalánského klubu se nachází řada hráčů a včera se k nim přidal Marc-André ter Stegen. Německý brankář si vážně poranil koleno a přijde o zbytek sezony, jeho zaměstnavatel se může porozhlédnout na trhu a bude mít několik možností, gólmanů je mezi volnými hráči hned několik.

Ter Stegen si přetrhl patelární šlachu v pravém kolenu, dnes odpoledne ho čeká operace a po ní bude následovat minimálně osmiměsíční pauza. Na pozici první volby se díky tomu posune Iñaki Peña, vedle něho je na soupisce už jen dvacetiletý Ander Astralaga.

Keylor Navas (37 let)

Seznam fotbalistů, kteří si zahráli za Real Madrid i Barcelonu není příliš bohatý a nejnovějším jménem na něm by se mohl stát Keylor Navas. Kostaričan za Bílý balet chytal pět let a zkušenosti se španělskou ligou má i díky angažmá v Levante. Po minulé sezoně opustil PSG a během léta o něho neúspěšně usilovala Monza. Vedle zkušeností by mohl přispět maximální koncentrací na klubové povinnosti, koncem května ohlásil odchod z národního týmu.

Jordi Masip (35 let)

Valladolid si loni zajistil návrat do španělské nejvyšší soutěže a krátce po stvrzení postupu kabinu opustil Jordi Masip. 35letý brankář přitom plnil roli jedničky, šanci na angažmá v Katalánsku navyšuje fakt, že je produktem tamní mládežnické akademie, za áčko ovšem nastoupil jen čtyřikrát.

Edgar Badía (32 let)

Rovněž Badía zná katalánské prostředí velmi dobře, i když na rozdíl od Masipa je produktem mládežnické akademie konkurenčního Espanyolu. Od ledna 2019 figuroval na soupisce druholigového Elche, kam se koncem června vrátil po jarním hostování v Zaragoze. Bez práce je od konce srpna, za Elche letos stihl naskočit k jednomu utkání.

Jiří Pavlenka (32 let)

Pro tuto chvíli bývalý český reprezentant strávil uplynulých sedm let ve Werderu, loni přišel o pozici jedničky a vedení brémského klubu mu následně nenabídlo novou smlouvu. Volným hráčem zůstává i přesto, že o něho byl zájem v Saúdské Arábii.

Loris Karius (31 let)

V Mainzu obrovský příslib a do nešťastného finále Ligy mistrů proti Realu Madrid volba pro bývalého manažera Jürgena Kloppa, od onoho finále už jen náhradník. Německý gólman za sebou má čtyři roky plné vysedávání na lavičce, za Union Berlín, Liverpool a Newcastle během uplynulých čtyř sezon nastoupil jen sedmkrát, v červnu o něho neúspěšně usilovalo italské Como.

Tomáš Vaclík (35 let)

Bez práce je aktuálně hned několik českých brankářů a na seznam patří i dlouhodobá reprezentační jednička Tomáš Vaclík. 35letý gólman na Pyrenejském poloostrově působil, se Sevillou vyhrál Evropskou ligu a Albacete loni pomohl k záchraně ve druhé nejvyšší španělské soutěži.

Etrit Berisha (35 let)

Albánský reprezentant letos okusil atmosféru evropského šampionátu a během turnaje v Německu se od vedení italského Empoli dozvěděl, že nedostane novou smlouvu a stane se volným hráčem. Berisha působil v Itálii dlouhých jedenáct let a prošel i Laziem, Atalantou nebo Turínem.

Tomáš Koubek (32 let)

Okolo dalšího z českých brankářů je velké ticho a nikdo netuší, kam by mohly vést jeho další kroky. Odchovanec Hradce Králové prošel Spartou, Libercem a Rennes a posledních pět sezon strávil v německém Augsburgu, který s ním nepočítal už delší dobu. Přesto se Koubek předloni a loni patnáctkrát objevil v sestavě, místo mu tehdy přepustil zraněný Rafał Gikiewicz.

Alexandre Letellier (33 let)

Letellier podobně jako již zmíněný Keylor Navas doplatil na obrovskou konkurenci v PSG a po dvou startech za čtyři roky se letos rozhodl pro změnu. Během léta sešlo z angažmá v Nantes, kde byl v srpnu na testech.

Claudio Bravo (41 let)

A překvapení na konec. Chilský veterán v Barceloně dva roky působil, vedle toho hájil svatyně Realu Sociedad, Manchesteru City, Colo-Colo a naposledy Betisu. V srpnu se rozloučil s aktivní kariérou, nejedná se ale o nezvratné rozhodnutí. "Pokud mě Barcelona bude chtít, tak jsem připraven se z důchodu vrátit a pomoci," sdělil.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (45)

Přidat komentář
O.Giroud

Pena zachytá a v zime Tenas

Reagovat
GrimeBaller98

jakoze by se Tenas vratil zpet po takove chvili v PSG? Ja PSG uplne nesleduju, tak nevim, fakt je to mozny?

Reagovat
$dolar$

V PSG chytat nebude. Je tam Dolaruma a Safonov.

Reagovat
Uwe háže buly

To asi jo, ale určitě za něj budou hledat dvojku. Dvojku, co bude k dispozici už na podzim.

Reagovat
Rudnevs

A co v reprezentácii? Nübel? Baumann?

Reagovat
Moshe Dajan

Müller

Reagovat
Lukáš Krejzar

V reprezentaci to pro Němce bude větší problém

Reagovat
Hafna

Masip za mě dává největší logiku z tohoto výčtu

Reagovat
oli9

Pavlenka, Vaclik

Reagovat
Uwe háže buly

Stejně se jedná jen o gólmana na lavičku, až tak bych se tomu nedivil, ale asi to není úplně pravděpodobné.

Reagovat
Pankrac

Rád bych viděl Kariuse, ale ten si vytrpěl už dost no

A i když je ta šance asi tak setina promile, ruku na srdce... kdo by nechtěl vidět chytat Pavlenku nebo Vacloše za Barcu. Koubka fakt ne

Reagovat
Pankrac

Koho byste vlastně z těch výše vyjmenovaných považovali za aktuálně nejlepšího brankáře?

Reagovat
Pankrac

Keylor?

Reagovat
Thelvin

Nepodceňoval bych Brava

Reagovat
Lukáš Krejzar

A on neskončil?

Reagovat
Pharrell

Bravo a možná dokonce i ten Navas no .

Reagovat
Greny

https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-zahranici-spanelsko-la-liga/452440/angazma-snu-pro-pavlenku-pry-misto-hvezdy-do-barcelony-agentura-reaguje.html

Vysvětlí mi někdo tu agenturu ??

Já bych tam okamžitě volal tvl.. a nabízel hráče bez angažmá, fakt to nechápu

Reagovat
Salfovic

Vedle někdo psal, že to Navas už zabalil ?

Jestli ne a nějak se udržoval, tak by to měla být jasná volba

Reagovat
Posledni Kovboj

Pavlenka Vaclik Koubek Karius chapu ze je to na dvojku-trojku, ale i tak ty vole, jeste na ten seznam dopiste Petra Koubu a Lukas Hrosso bude taky volnej

Reagovat
doshcz

Zima by to vzal

Reagovat
Kily

Ten chytá pravidelně v Rumunsku, mám pocit, že Petrolul

Reagovat
doshcz

tak to by si moc nepomohl no

Reagovat
kattos

Ti Češi to tam je jak vtip ne? Vaclík a Pavlenka možná tak před 4 lety

Reagovat
Uwe háže buly

Pokud jde o volný hráče, na pozici letošní dvojky/trojky a smlouva tak na rok? Pavlenka nemá vazby, ale Vaclík má trošičku jméno ve Španělsku, umí jazyk, má zkušenosti.. pokud fakt Navas skončil, tak může být jeden z kandidátů.

Reagovat
kattos

Všichni jsou úplně jalový ve hře nohama, hlavně Vacloš teda. To je standart už i pro dvojky trojky v současné době

Reagovat
Uwe háže buly

Já nevím, jestli se na tuhle situaci vztahuje to pravidlo, který se týkalo Braithwaita či jak se jmenoval, ale jestli ne, tak si určitě nebudou moct tolik vybírat, kdo a jak umí nohama. Jde o to, kdo by v případě krajní nouze něco odchytal, když se zraní i Pena.

Reagovat
Kily

Volného hráče můžeš podepsat i mimo přestupní termín, tamto byl "žolík" a je možný v případě, že kupuješ náhradu za dlouhodobě zraněného hráče, což tenhle případ splňuje

Reagovat
Uwe háže buly

Jo, to vím, že volného můžeš kdykoliv. Takže to bude buď tenhle nouzový přestup nebo Masip.

Reagovat
Kily

S nouzovým nákupem podle mě spěchat nebudou, zraněných mají dost a nebylo by na škodu počkat,jestli případně nebude lepší posila do pole

Reagovat
Uživatel0

Szczesny je v duchodu, ale kvalitativne nekde uplne jinde nez ten vycet, byt vedenim barcy udelam vsechno, jen abych ho premluvil

Reagovat
kattos

Reagovat
Pharrell

Reagovat
$dolar$

Přál bych to někomu z těch českých.

Reagovat
Lukáš Krejzar

Reagovat
CHONG

Keylor by mrzel

Reagovat
kattos

Ale chlapák co je sezonu dvojka, sezona bez úspěchů, 3 sezony jednička, třikrát za sebou se vyhraje LM, pak se stane dvojka a zase sezona bez úspěchů... Realu nedluží nic

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Salfovic

Naopak by se v bráně Barcelony přetrhl.

Reagovat
dextroza_m

Ani jeden z našich neumí nohama a odkopávání v Barce nestačí...

Reagovat
rominhoFCB

Antonio Adán, ďalšia možnosť na radare Barçy

Reagovat
Pharrell

Adan ? Ten co chytal kdysi za Real Madrid a i Atlético ? Naposledy pomohl Sportingu vyhrát titul viď.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
ADM

Keylor mal dosť problémy s rozohrávkou, nie?

Každopádne by som to videl na niekoho z trojice Keylor, Bravo a Szczesny

Reagovat
Lukáš Krejzar

Szczęsny

Reagovat
Lukáš Krejzar

A já myslel, že Navas už skončil Ty Češi se do Barçy moc nehoděj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele