Návrat na Stamford Bridge: João Félix přestoupil z Atlética Madrid do Chelsea

21.08., 14:26
Aktuality
João Félix se vrátil z Atlética Madrid do Chelsea. (© Chelsea FC)

João Félix (24) se vrací z Atlética Madrid do Chelsea, kde již hostoval na jaře 2023. The Blues za portugalského reprezentanta, jenž podepsal smlouvu na sedm let, zaplatí 45 milionů liber.

Chelsea přivedla odchovance Benfiky po 14 měsících. João Félix ve druhé polovině sezony 2022/23 nastoupil za londýnský celek do 20 soutěžních zápasů s bilancí čtyř vstřelených gólů.

"Jsem opravdu šťastný, že jsem zpátky v Chelsea. Nemůžu se dočkat, až začnu," řekl João Félix po podpisu smlouvy. "Vidím tady známé tváře, což je vždycky příjemné," dodal.

Rodák z portugalského Viseu se s Atléticem Madrid loučí po pěti letech, během nichž zasáhl do 131 soutěžních utkání, ve kterých zapsal 34 branek a 18 asistencí. João Félix se v ročníku 2020/21 stal s Colchoneros mistrem Španělska, obrovský potenciál však po příchodu z Benfiky nenaplnil.

Opačným směrem z Londýna do Madridu zamířil Conor Gallagher, za něhož španělský celek zaplatí 33 milionů liber. Do Chelsea měl původně z Atlética namířeno Samu Omorodion, z transferu však nakonec sešlo, protože se talentovaný útočník nedomluvil na podmínkách smlouvy.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (381)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele