Návrat z důchodu po čtyřech týdnech? Szczęsny je v kontaktu s Barcelonou

Včera, 22:01
Aktuality
Wojciech Szczęsny (© AFP)

Barcelona shání nového brankáře a volba by mohla padnout na hodně zajímavé jméno. V kontaktu s katalánským klubem je Wojciech Szczęsny, polský gólman přitom ve druhé polovině srpna pověsil rukavice na hřebík.

"I když je moje tělo připraveno na další výzvu, moje srdce už nikoli. Cítím, že nastal čas věnovat veškerou pozornost rodině," napsal Szczęsny před čtyřmi týdny.

Ke změně stanoviska by někdejšího polského reprezentanta mohla přimět nečekaná situace v Barceloně. Na její marodce je nově Marc-André ter Stegen, německý gólman si o víkendu vážně poškodil koleno a včera absolvoval operaci, po níž bude mimo hru zhruba osm měsíců.

Trenérovi Hansimu Flickovi je aktuálně jako jednička k dispozici Iñaki Peña, vedle něho je na soupisce už jen dvacetiletý Ander Astralaga.

Stále teprve 34letý Szczęsny zahájil profesionální kariéru jako devatenáctiletý v Arsenalu, kde působil do roku 2015. Po příchodu Petra Čecha ke "Kanonýrům" zamířil na hostování do AS Řím a o dva roky později přestoupil do Juventusu, v němž byl nejprve náhradníkem legendárního Gianluigiho Buffona a záhy ho vystřídal v roli jedničky. Tento post v létě ztratil, když se nový trenér Thiago Motta rozhodl vsadit na posilu z Monzy Michele Di Gregoria.

Szczęsny měl v Juventusu smlouvu ještě na letošní sezonu. Spekulovalo se o jeho odchodu do saúdskoarabského Al-Nassru, kde se mohl setkat s někdejším spoluhráčem z Juventusu Cristianem Ronaldem, ale podle médií se nedohodl na podmínkách.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Beči

Z pohledu Barcy to dává perfektní smysl. Velezkušený gólman zadarmo, který má stále velkou kvalitu a bez problémů může na rok převzít roli jedničky. Teď už je jen otázka, jestli se Vojta nechá zlákat, ale osobně si myslím, že prodloužit si kariéru ještě o jeden rok jako jednička Barcelony je vlastně neodmítnutelné.

Reagovat
Kejza

Reagovat
Pankrac

Reagovat
Kucka

Reagovat
Paganini

Velkou kvalitu????

Reagovat
krisa

Reagovat
ACSMan

Aby se tam neobjevil a nevypadal jako Iličič

Reagovat
Manik...

Nejlepší řešení. I když jsem jeho hater.

Reagovat
Beči

Proč jsi hater?

Reagovat
Kucka

Předpokládám, že kvůli konci angažmá v Arsíku, kde byl taková neřízená střela, dělal fatály a měl nějaké incidenty mimo hřiště, což i vyústilo v jeho odchod. Kolem třicítky se ale zklidnil, jak to vypadá.

Reagovat
Pankrac

Win - win situace

Wojca kejvne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele