Nebyli jsme favority, chceme vyhrát mnohem více turnajů, řekl De la Fuente

15.07., 10:12
Aktuality
Luis de la Fuente (© AFP)

Trenér Luis de la Fuente se domnívá, že španělští fotbalisté před začátkem mistrovství Evropy v Německu nepatřili k favoritům turnaje. Po finálové výhře 2:1 nad Anglií ale dokráčeli k rekordnímu čtvrtému zlatu na Euru. De la Fuente na tiskové konferenci označil své hráče za nejlepší na světě. Třiašedesátiletý kouč zároveň prohlásil, že chce s týmem ovládnout další turnaje.

"La Roja" na právě skončeném Euru zvítězili ve všech sedmi zápasech, navíc dali nejvíce branek ze všech celků (15). "Nemyslím si, že jsme byli favority. Chtěl jsem, aby se můj tým dostal do konkurenceschopné pozice a to se nám povedlo. Chci, aby se mí hráči stále zlepšovali. Je to úžasná skupina a všichni se můžou cítit hrdí. Strašně moc mi usnadňují práci," řekl De la Fuente.

Španělé ovládli Euro po 12 letech. "Máme radost, cítím hrdost na tuhle skvělou partu hráčů. Je načase si to užít. Povedlo se nám dosáhnout něčeho, co bylo velmi těžké. Je to den ryzího štěstí a nechceme nic jiného než si to pořádně užít," řekl De la Fuente. "Brzy začneme myslet na budoucnost, protože tohle mužstvo je ambiciózní a chce vyhrát mnohem více turnajů," uvedl někdejší hráč Sevilly či Athleticu.

První poločas finále s Anglií skončil na Olympijském stadionu v Berlíně bez branek. Krátce po přestávce otevřel skóre Španěl Nico Williams. Výběr Albionu srovnal zásluhou střídajícího Colea Palmera, nakonec ale v 86. minutě rozhodl jiný příchozí hráč z lavičky Mikel Oyarzabal.

"Neustále tvrdím, že máme 26 úžasných hráčů. Kterýkoliv z nich může kdykoliv hrát. Dokázali to, když jsme udělali změny (v utkání s Albánií). Vždy hrají na takové úrovni, která se od nich očekává. Jsou nejlepší na světě. Řekl jsem to předtím a stojím si za tím. A pořád můžeme být lepší," mínil De la Fuente.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
Txapeldun

Prvním trenér, který vyhrál ME 19, ME 21, Ligu národů a Euro. Za mě šílenej borec, byl pod velkou kritikou kvůli nominaci, Španělsko podle řady expertů nebylo mezi top favority a nakonec s tímhle kádrem vyhraje možná nejsuverénněji v historii. Mluví se hodně o hráčích, ale MVP Španělska byl pro mě on.

Reagovat
JeséRodriguez

To je fakt. Vlastně vyhrál úplně všechny zápasy, včetně toho s Albánií, kde ani nemuseli. S Německem to zvládli až v prodloužení, ale tam měl objektivně Kroos dostat červenou v té druhé půli za to zastavení brejku (po kterém viděl 1. žlutou). Nepotrestání faulu na Pedriho bylo celkem skandální, u toho druhého na tom začátku bych přimhouření očí (pokud by měl 1 žk na kontě) pochopil. I když jsem ho tady kritizoval za nenominaci Porra, tak si mě namazal na chleba.

Reagovat
Unique

Máš recht

Reagovat
maria.parker

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele