Nečekal jsem, že to trefím až takhle dobře, těšilo Tomiče po vítězném gólu

29.10.2023, 23:37
Aktuality
Michal Tomič (© slavia.cz)

Michal Tomič premiérovou brankou za Slavii nasměroval červenobílé ve 13. kole první ligy k vítězství 2:0 ve vršovickém derby na stadionu Bohemians 1905. Čtyřiadvacetiletý krajní bek či záložník na tiskové konferenci připustil, že ho jeho výstavní rána z 20. minuty zápasu samotného překvapila. Zároveň na dálku poděkoval bývalým spoluhráčům z Mladé Boleslavi, kteří dnes porazili Spartu 3:1 a pomohli Slavii k průběžnému prvnímu místu v tabulce.

Tomič skóroval hned z první větší šance zápasu. Oscar Dorley k němu po rohovém kopu posunul odražený míč a slovenský reprezentant ho přízemním volejem poslal z 25 metrů přesně k tyči. Druhý gól přidal v 67. minutě Mojmír Chytil.

"Střely ze střední vzdálenosti trénujeme, protože to nám v posledních zápasech trochu chybělo. Nečekal jsem, že to trefím až takhle dobře, to říkám na rovinu. Jsem ale rád, že to tam takhle zapadlo," řekl Tomič.

V české lize se trefil potřetí. "Mojí výhodou je, že můžu zakončovat oběma nohama. Pracuji na tom a myslím si, že je to dobrá zbraň i do budoucna," naznačil Tomič, že by se rád střelecky prosazoval i častěji.

Skóroval poprvé od příchodu do Slavie, do které zamířil v únoru ze Slovácka. Jarní část minulé sezony ještě strávil na hostování v Mladé Boleslavi. "Můj plán bylo absolvovat dobrou letní přípravu, přesvědčit trenéra o tom, že na to mám. Jsem rád za každou šanci, ale vždy je tým na prvním místě. Dnes jsme to vybojovali, každý hráč odevzdal maximum pro mužstvo," těšilo rodáka z Myjavy.

Vzpomínky na působení v Boleslavi se mu dnes vrátily díky odpolednímu vítězství Středočechů 3:1 nad dosavadními lídry soutěže a obhájci titulu ze Sparty. Slávisté šli do vršovického derby s vědomím, že v případě triumfu poskočí o bod do čela tabulky před odvěkého rivala.

"O porážce Sparty jsme věděli, sledovali jsme to. Ani jsme necítili tlak, spíš motivaci dostat se na první místo. Chci pogratulovat a poděkovat svým bývalým spoluhráčům do Boleslavi, že nám takhle pomohli, hráli super fotbal," ocenil Tomič.

Průběžného vedení v tabulce si cení. "Možná některé naše výsledky v sezoně zatím nebyly tak přesvědčivé, ale snažili jsme se udržet tempo. Dnes nás to vystřelilo na první místo. Chceme pokračovat v dobrých výkonech, bavit lidi fotbalem a poctivými výkony sbírat body i nadále," dodal trojnásobný slovenský reprezentant.

Autor: ČTK

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vždycky musíš říct, že jsi to tak chtěl..amatéři

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
delfin

Právě že ne, ze soupeře se neutahuje, a to ani když to jsou, jak říkáš, amatéři.

Reagovat
kilobyte

V čem by to jako mělo být utahování? To by bylo spíše naopak. Kdyby řekl, že se mu střela nepovedla, ale stejně z toho byl gól.

Reagovat
delfin

V ničem právě, Tomič odpověděl hezky.

Reagovat
kilobyte

Já se, ale neptal proč by Tomičova odpověď měla být utahování. Já se ptal, proč říct, že to tak chtěl, mělo být utahování ze soupeře.

Reagovat
delfin

"Já se ptal, proč říct, že to tak chtěl, mělo být utahování ze soupeře."

Nemáš tam chybu? Nějak tu větu nechápu.

Reagovat
kilobyte

*proč by říct

Prostě proč by mělo být "chtěl jsem to tak udělat" utahování ze soupeře.

Reagovat
delfin

To by nebylo utahovaní, pokud by to tak nemyslel, ten kdo to řekl. Ale asi něco prostě říct musel říct.

Reagovat
GrimeBaller98

Presne tak, stejne jako wish verze Draca Malfoye z Ukrajiny

Reagovat
Salfovic

Myslíš opožděného člena skupiny Backstreet Boys ?

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
ratusek

Reagovat
kilobyte

Neříkal, že to tak nechtěl, ale že nečekal, že to trefí tak dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

To je to samé

Reagovat
kilobyte

Ne, to není to samé.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud střílíš a nechceš to trefit nejlépe jak je to možné, tak je to blbý.

Reagovat
kilobyte

Ale on to chtěl trefit nejlépe, ale nečekal, že se mu to povede. On je totiž rozdíl něco chtít a něco předvést. Nebo si snad myslíš, že všechny ty střely do prostředka brány, nebo na tribunu jsou takhle mířený?

Reagovat
Kucka

Reagovat
delfin

Reagovat
Bakary3

Reagovat
smazaný uživatel

Dej si obklad

Reagovat
kilobyte

Když si ho dám, tak ti to zvýší chápavost textu? Nebo proč bych to měl dělat?

Reagovat
John Obi Mikel

Zkus to, třeba to pomůže

Reagovat
kilobyte

By musel být z jeho krve, aby to mělo nějaký smysl.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Pěkná trefa, gól kola?

Reagovat
smazaný uživatel

Co takhle nějaký videa? Sestřih? Člověk aby si pořád něco hledal.

Reagovat
delfin

Kdo hledá, nalézá.

Reagovat
ratusek

odkud ses tu vyklubal ty jo? co příspěvek to perla

Reagovat
Salfovic

EF není od videí, ale od nečtených článků. A v nové verzi od neposlouchaných podcastů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele