Nedokázali jsme si ani představit, že bychom se dostali tak daleko, hodnotil Mamardašvili

01.07., 21:23
Aktuality
Giorgi Mamardašvili (© AFP)

Vysokou prohrou se Španělskem skončila v osmifinále historicky první účast Gruzie na evropském šampionátu. Podle brankáře Giorgiho Mamardašviliho je však na co být hrdý. Kouzelník mezi třemi tyčemi, který hrál klíčovou roli nejen v remízovém utkání s českou reprezentací, je přesvědčen o návratu fotbalového giganta z Pyrenejského poloostrova mezi světovou špičku.

Hráči La Roja prohrávali od 18. minuty vinou vlastního gólu, zachovali ale klid a díky trefám Rodriho, Fabiána Ruize, Nica Williamse a Daniho Olma postoupili do čtvrtfinále. "Myslím, že Španělsko je favoritem turnaje a nejspíš ho vyhraje. Je škoda, že jsme na něj narazili, ale to nevadí, není to konec. Vrátíme se silnější," sdělil Mamardašvili novinářům.

"Samozřejmě je smutné, že jsme prohráli v osmifinále, ale měli bychom z toho zároveň mít radost, protože ještě nedávno jsme si nedokázali ani představit, že bychom se dostali tak daleko," dodal.

Gruzínci se postarali o jedno z největších překvapení turnaje, když v posledním zápase skupiny F porazili Portugalsko 2:0 a postoupili do vyřazovací fáze, přičemž se celou dobu snažili hrát odvážný fotbal i proti věhlasnějším soupeřům.

Kapitán Guram Kašia řekl, že jeho tým je zklamaný, že jede domů, a že ztráta záložníka Otara Kiteišviliho kvůli zranění byla velkou ranou. "V prvním poločase jsme hráli dobře. Ve druhém, poté co jsme přišli o Kiteišviliho, se hra změnila. Nakonec jsme inkasovali góly a se šampionátem se rozloučili, ale jsme rádi za způsob, jakým jsme se prezentovali," uvedl Kašia.

Hráči Gruzie po porážce tleskali svým fanouškům (©Reuters)

"Jsme hrdí na to, jak jsme reprezentovali naši zem na turnaji tak vysoké úrovně. Na mistrovství Evropy jsme se dostali poprvé a bylo to úžasné dobrodružství. Mohu jen znovu zdůraznit, jak hrdý na všechny jsem," dodal.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele