Nejdražší posila a první Brazilec v týmu, Brentford představil Igora Thiaga

02.07., 10:37
Aktuality
Igor Thiago (© Brentford FC)

Rekordy a historii přepisoval Brentford. Anglický klub oficiálně potvrdil příchod Igora Thiaga z Brugg, útočník je nejdražší akvizicí v historii Bees a stane se vůbec prvním Brazilcem, který oblékne jejich dres.

Transfer za třicet milionů liber byl domluven už v polovině února a nyní došlo na představení jihoamerického fotbalisty. 23letý útočník podepsal kontrakt na pět sezon, místo v kabině by mu měl uvolnit Ivan Toney, ten má kontrakt na poslední rok a během nadcházejících týdnů bude jednat o budoucnosti.

"Mám velkou radost, že jsem přestoupil právě do Brentfordu a už se nemohu dočkat, až klub poznám více. Jsem šťastný, zahraji si Premier League," prohlásil.

Thiago vyrůstal v domovském Cruzeiru a rok a půl střílel branky za bulharský Ludogorec. Uplynulou sezonu byl hráčem Clubu Bruggy a za belgický celek dal 28 gólů, navíc byl zvolen nejlepším mladým hráčem loňského ročníku Konferenční ligy.

"Už od odchodu z vlasti mě dopředu žene vidina dalšího posunu. Energie mám dostatek, chci vyhrávat trofeje a zapsat se do historie," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
Mastný Chobot

Keď sa s Mbeumom zamotajú bradami, tak sú obaja na polroka mimo hry

Reagovat
SunFells

Reagovat
Y.Cabaye

Reagovat
ACSMan

Igor Thiago

Ivan Toney

zajimavý kombinace jmen

Reagovat
SunFells

Fun fact: Toney se celým jménem jmenuje Ivan Benjamin Elijah Toney ...iniciály I.B.E.T.

Reagovat
VTID94

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
hightower

Reagovat
Kily

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
hornito

Reagovat
Y.Cabaye

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Neon

Reagovat
krisa

Reagovat
Dufan

Reagovat
vodka

Reagovat
vceradnesazitra

Už chybí jen Saša

Reagovat
Uwe háže buly

V Brazílii hrál Brazilec Vladimir

Reagovat
Fernando_Torres

V celý latinský americe je poměrně velká fascinace evropskými jmény, hlavně z historie, přijde jim to exotický Ja si vždycky u podobných případů vzpomenu na tenhle článek: https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-hitler-porazil-lenina-ve-volbach-v-peruanskem-mestecku-40207962

Reagovat
Bakary3

A syn Shakiry a Piqueho je Milan

Reagovat
sejber

Tak čo berieme toho Toneyho?

Reagovat
Effenberg

Vypadá na 30+, snad to nebude nějaký africký klon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele