Nejdražším Japoncem v historii se stal Nakajima, koupil ho Al-Duhail

05.02.2019, 10:51
Aktuality
Další zajímavou akvizici získal Al-Duhail. Do katarského klubu minulý týden přišel obránce Medhi Benatia a jeho novým spoluhráčem se nyní stal japonský křídelník Shoya Nakajima, jedná se o rekordní transfer nějakého fotbalisty z této asijské země v historii...

O 24letého Japonce byl v uplynulých měsících velký zájem a sledovaly ho Southampton, Leicester nebo Wolverhampton. Přednost nakonec dostalo angažmá v Kataru a bohatý klub dle tisku zaplatil před třicet milionů eur. Okamžitě se začalo mluvit o tom, že hlavní slovo při realizaci transferu měly finance.

"Slyšel jsem nějaké zprávy. Někteří lidé si tento přestup špatně vysvětlují. Nebylo to Portimonense ani agent, kdo o tomto přestupu rozhodl. Rozhodl jsem se já sám. Nerozhodovaly peníze, sláva, úroveň ligy nebo prestiž klubu. Zamlouvá se mi tamní styl hry, který mi bude vyhovovat," uvedl vše na pravou míru sám fotbalista.

Nakajima strávil poslední rok a půl v Portimonense a v portugalském klubu se mu dařilo. Na své konto si připsal 42 ligových startů, v nichž dal patnáct branek a dalších osmnáct zásahů pro své spoluhráče připravil.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr, abola.pt

Komentáře (120)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nejdražším Japoncem je Nissan GTR

Reagovat
johan14

To stojí cez 30 miliónov €

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mám pěkné štěstí že se v něm občas mohu svést.

Reagovat
Frantszek

nemachruj

Reagovat
johan14

Dajú mu občianstvo a majú posilu na domáce MS. Keď to môžu robiť Francúzi, Angličania, Nemci, Švédi atď., tak prečo nie Katar?

Reagovat
Kily

nedají, Nakajima už na svém kontě má několik zápasů za japonskou seniorskou reprezentaci

Reagovat
smazaný uživatel

100% si za svým trvzením nestojím, protože nemůžu paušalizovat, ale myslím že Japonec by tohle odmítl

Reagovat
Neutron

tiez si myslim, ze by to neurobil, su velmi hrdy...

Reagovat
smazaný uživatel

kdy to udelali nemci, Francouzi, anglicani a svedi?

Reagovat
Pablos

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

i kdyz je to uplne odlisne od te jeho hypoteticke situace.. a rozhodne to nejsou priklady statu, ktere by neco takvpeho delaly pravidelne a zneuzivali toho.

Reagovat
smazaný uživatel

Yusuf, typické jméno pro Švéda.

İlkay, šlechtné Německé jméno.

Raheem, Anglická hrdost.

Moussa, Francouzská zvučnost.

Každej více méně pochopil co tím johan chtěl říct a prosím Manny! Uklidni hormon a nešil jakej jsem rasista a že to je ve vyspělý civilizaci normální. Já jen vysvětluju co si nepochopil, nehodnotím to, neprezentuju to jako svůj názor

Reagovat
salami

No Manny narazi na to, ze je asi dost velkej rozdil mezi tim, vzit po roce v Kataru Japonce a vychovat hrace od mladeze, kdyz je to potomek pristehovalcu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

O tom žádná

ale tyhle přestupy tu taky byli.. Costa, Camoranesi.

Reagovat
smazaný uživatel

spis ty jsi nepochopil, co on napsal. zkus to znovu.

Reagovat
dontcallmeandre

U nás třeba Jankulovski, Gebre Selassie, takovým imgrantským hovadům bych občanství taky nedával. Ostudy naší reprezentace!

Reagovat
adoxx

Reagovat
Talker

Takže křestní jména jsou dost nepodstatná, v Čechách máš taky spoustu jmen, která nejsou typicky česká, ale pro image.

Spíš to ber podle příjmení - a zjištíš, že výsledek EURO2004 nám vlastně zajistili cizinci podle jména - Grygera, Ujfaluši, Galásek, Bolf, Jankulovski, Koller, Hubschman, Heinz a vlastně i Šmicer nejsou typicky české jména. Celá obrana potomci imigrantů.

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

"nehodnotím to, neprezentuju to jako svůj názor" a i tak se lidi nemůžou pomoct.

Je mi to jedno, každej stát a národ má svůj proces. Já mám jméno který taky není český a příjmení, který není ani Evropský.. takže

Reagovat
smazaný uživatel

většina jsou stejně potomci Němců, takže jako by byly vlastní

Ujfaluši je maďarský, v našich kotlinách po dlouhá staletí vyskytující se menšina...

(Galásek - na východní Moravě se názvem gala označovala rostlina ďáblík bahenní ... od kdy je Morava cizina )

Jankulův tata Makedonec, on jediný tam sedí s jeho výpisem jinak nikdo...

Reagovat
Talker

Ironie.

Reagovat
smazaný uživatel

jako dalo se ho upřímně uzemnit jinýma a nezpochybnitelnými příklady, tohle je moc snadno vyvratitelný... já tohle musel vyvrátit bo Němce beru jako naše :-)

Reagovat
Rudnevs

Ty si Nemec?

Reagovat
smazaný uživatel

já už mám jenom český občanství, i když tam ten teoretický nárok na německý stále je, co jsem se nedávno díval... ale není o co stát, už ne dnes... předci (děd - voják Wehrmachtu, bába) z pobaltských oblastí, ještě když tam žilo německé obyvatelstvo (či-li do posrasný války co změnila demografický výsledek Evropy do dnešní podoby)

Reagovat
Rudnevs

Tak to máš dobré, no... Nárok na nemecké občianstvo by som bral. Ale kto vie, možno raz, ak tam budem žiť ...

Reagovat
smazaný uživatel

Když tam nějaký ten pátek žít budeš a budeš hlavně makat, tak pěkné důchodek je pak vystarané

Reagovat
Rudnevs

Tak tak, už som si to i zisťoval... Osem rokov trvalého pobytu plus dostačujúce znalosti o Nemecku a je to tam.

Reagovat
smazaný uživatel

jako důchodek by byl hezkej, ale při dnešní geopolitický situaci bych si vsadil na další válku či jiný druh přepisování hranic a systémů, než že bych se dožil německýho důchodu

Reagovat
smazaný uživatel

a navíc u gaučova výpisu ty křestní jména pro image nejsou, že jo...

Reagovat
Talker

A není jedno, jestli to je potomek imigranta z afriky, ameriky nebo z německa či madarska?

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží z jakého úhlu pohledu to bereš... Němci a Maďaři tvořili místní dějiny po staletí, zatímco Afričani si žili svůj život mimo nás až do úmrtí podstatné části obyvatel Evropy ve druhé světové (indiáni z Ameriky na nás z hola dlabou, dobří hoši)... kdo pak má v konečném součtu větší nárok na reprezentaci země, jehož národ nebo předci určovali vývoj dané oblasti je z mého subjektivního pohledu jasný Ale stejnak je to prd platný, bo můj názor netvoří většinu, takže k vyhození těchto hráčů z repre nikdy nedojde

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba podle mě to jedno není a v podstatě to hlásá i Evropská unie, to že jsme jedni Evropani s jednodtnou evropskou minulostí a kulturou. Čech, Maďar, Němec, Rakušák, Francouz nebo Rus. Všichni jmenovaní spolu mají rozhodně daleko víc společnýho než s Araby nebo Afričany.

Nemůžeš mávnout rukou nad rozdílnostmi a říct vždyť je to jedno. Pokud by to opravdu bylo jedno, tak ti budu platit 25.000,- rublů měsíčně a sobě 25.000,- euro měsíčně.

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě jednou mě to je v podstatě jedno. Netvrdím, že hodnoty Evropanů jsou lepší než hodnoty Arabů nebo Afričanů. Já tvrdím, že jsou ohromně rozdílný a že pokud budou všichni mluvit jako ty se slovy "vždyť je to jedno", tak vím že na světě je vždy dominantnější forma ta dravá a že tímto způsobem časem Evropské hodnoty zaniknou.

Polemizovat o tom, zdali si to Evropa za kolonialismus zaslouží nebo ne nebudu. Protože mi to je jedno. Já se jako Evropan nedefinuju.

Reagovat
Kang & Kodos

Ať chtěl říct cokoli, tak to napsal úplně na hovno.

Reagovat
Kocour Klapuška

Vhledem k tomu, že jak Yusuf, Moussa, tak i Iilkay se zemích, které reprezentují narodili, tak nevidím (ani úhlu pohledu tvého rádoby vtipného a zajímavého příspěvku) žádný problém. A přídavná jména, ani zemí se nepíšou s velkým písmem.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkopíruju ti koment co jsem už psal:

"nehodnotím to, neprezentuju to jako svůj názor" a i tak se lidi nemůžou pomoct.

Je mi to jedno, každej stát a národ má svůj proces. Já mám jméno který taky není český a příjmení, který není ani Evropský.. takže

_____________________________

Nejkrásnější je že největší problémy s tím mají lidé, kterých se něco podobného více méně netýká a moralizují ostatní v dobré víře jak zachraňují ty potřebné aniž by je třeba napadlo, že ne každý kdo na to poukazuje a kdo zmiňuje, že imigrace na západě dosáhla zvláštní meze, to může myslet i jinak než jen urážlivě. Nebo že by vůbec něco podobného mohl zmínit člověk, který se s údivem a jistým druhem škatulkování na základě odlišného jména od cizích lidí setkává každý den. A upřímně si myslím, že je to naprosto v pořádku.

Svým omezeným úhlem pohledu zachraňuješ ty, kteří zachraňovat buď nepotřebují, nechtějí a nebo za to nestojí. Takže jen pokračuj

Reagovat
smazaný uživatel

A z osobního hlediska mužů říct že jen idiot škatulkuje na základě jména. Většinu lidí zajímá chování, vystupování a vyjadřování hodnot. Já se nechovám jako cizinec, nemám cizí výchovu, mám sice jiné hodnoty, ale ty se velmi shodují s hodnotami co v Česku byli před desítkami let a podle toho se ke mě všichni chovají.

Stejně tak hodnotím a škatulkuju já. Pokud se Ilkay chová jako Němec tak o něm jako o Turkovi nesmýšlím. Pokud se Moussa chová jako Francouz, tak je to Francouz.

Ale všichni víme jak to chodí. Je naprosto jedno kde na světě, s jakým jménem se narodíš nebo kde strávíš dětství. Důležitý je jak vystupuješ a jaký neseš vnitřní hodnoty. A ty hodnoty určují tvou národnost víc než nějaký kus papíru.

Problém s Afričany, Araby, Turky je veskrze podobný... mají jiné hodnoty. Ne horší, ne lepší. Jiné. Narozdíl od nás si ale nehrají na to, že neexistují a narozdíl od nás se jich nevzdávají. I když co to nás znamená, že?

Přál bych vám kolego odcestovat do neturistických části kdekoliv na světě. Mimo západní svět a poznat jej. Je to krásný svět, rozmanitý, někde velice přátelský jinde méně... ale vždy silně střežící své hodnoty

Reagovat
smazaný uživatel

co to proboha zas blabolis? nenanpsal snad ani setinu z toho, co mu podsouvas a teda to skatulkovani je naprosto v poradku nebo to dela jen idiot, nejak se v tom ztracim.

Reagovat
Kocour Klapuška

Ale já jsem tvůj komentář nechápal nijak urážlivě vůči lidem cizího jména. Jen mi tohle ježdění po jménech a dávání je do kontextu se zeměmi, odkud ty lidé většinou pochází, přijde bezpředmětný, nesmyslný a o ničem nevypovídající. Maximálně že jejich rodiče pochází z kultury, kterou ještě před několika desítkami let ovládali jejich - tebou zmíněných hráčů - mateřské země nebo země jim blízké.

Reagovat
veikko

Je to už historie, ale hned jsem si vzpomněl na Hectora Cazenaveho (Uruguayec za Francii). A sice to nebylo ve výčtu, ale např. Italové využívají naturalizované hráče mnohem častěji než Katar, kde se ještě navíc musí brát v potaz tradice přistěhovalectví mnohem větší, než jakou si kterákoliv evropská země dovede představit. Podle statistik je tam "nekatarská" skoro 90 % populace.

Reagovat
veikko

*oprava, bral jsem jako zdroj knihu o historii Mistrovství světa, kde je Cazenave popisován jako naturalizovaný Uruguayec, nicméně narodil se francouzským rodičům, ačkoliv většinu kariéry odehrál v Uruguayi.

Reagovat
insane

Vetsina reprezentantu zminenych zemi se ale vetsinou narodila v danym state, popr. byvaly kolonii/zavislym uzemi, nikdo si tam repre hrace "nekupuje". Takze ne, neni to stejna vec.

A pokud chces davat priklady naturalizace sportovcu v pozdejsim veku, misto plyvani na zapadoevropsky zeme sis mohl vystacit se svoji rodnou kotlinkou, ne?

Reagovat
insane

Plivani, sakra

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
verv

Reagovat
Euphael

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
robbik

Reagovat
icka

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Y.N.W.A

napřed si problematiku vždy nastuduj, než něco plácneš, a to i v obyčejný diskuzi

Reagovat
TheMally11

Severní Maďary jsi zapomněl

Reagovat
Josifek

Tak když tě baví ze sebe dělat blbečka na netu, tak prečo nie?

Reagovat
Kluivert9

tzv. "Kuzmina style"

Reagovat
uff

Keby si napisal Guede nepoviem nic. No Kuzminova sem prisla primarne zit za manzelom. Ona sla na zvaz. Nie zvaz za nou.

Reagovat
Zark

chytrolín

Reagovat
fantomas

Reagovat
lajka30

Nerozhodovaly peníze, sláva, úroveň ligy nebo prestiž klubu. Zamlouvá se mi tamní styl hry, který mi bude vyhovovat.

Reagovat
Pablos

čim víc velbloudů, tím víc bodů

Reagovat
smazaný uživatel

... tím víc Adidas

Reagovat
eibe

ok

Reagovat
forma

Reagovat
Y.N.W.A

no v něčem se souhlasit dá - asi opravdu nerozhodovaly sláva, úroveň ligy nebo prestiž klubu

Reagovat
Kucka

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Han střelil první

To je vůl. Takový výborný hráč, mohl by v klidu hrát v nějaké top lize.

Reagovat
Vincent Vegan

Reagovat
smazaný uživatel

Holt někdo je na ty dukáty.

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
irik

Reagovat
fantomas

Očekává se, že tam zůstane jen do léta, kdy by si ho mohlo vytáhnout PSG; podle všeho se jedná o kličku jak obejít FFP. Vzhledem ke katarskym vlastníkum to ani nutně neni tak, že by teď PSG byl nějak míň na očích. Sám Nakajima napsal, že ho teď evropská LM moc nezajímá, že se chce hlavně bavit a žít někde, kde si to jeho pes a manželka užijou... ale nepochybuju, že se do Evropy brzo vrátí.

Reagovat
Han střelil první

Díky za info

Reagovat
Y.N.W.A

vzniká další KHL - katarská hovno liga

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně trapný pokus

Reagovat
Y.N.W.A

ok

Reagovat
mayday

Reagovat
fantomas

Ojojooooj

Reagovat
Vincent Vegan

Nojo, chapadlaté sexrobotky, anime polštáře a velrybářská loď se nezaplatí jen tak.

Reagovat
Zark

Vole, si ho pleteš s nějakou malou vyje*anou otaku p*zdu.

Reagovat
Vincent Vegan

Každopádně klubu vlastněnýmu fanouškama se 30m určitě hodí. Snad to hned nerozfofrujou za nějaký pseudoposily a chlebíčky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Seydou Doumbia

Ten klub je vlastněný fanoušky?

Reagovat
salami

Proc proste nemuze rict, ze mu vyhovovala nejvic tahle nabidka?

Reagovat
smazaný uživatel

spíš mlčeti zlato

Reagovat
inferno08

Proč by to měl někomu vůbec vysvětlovat?

Reagovat
verv

přesně, je to jeho věc. Jestli tam jde pro prachy, kvůli podnebí nebo třeba děvkám může bejt každýmu jedno.

Reagovat
salami

S tim souhlasim, ale evidentne mu na to polozili otazku, kdyby rekl, ze potom nikomu nic neni, tak s tim vubec nemam problem, ja kritizuju tyhle kecy o stylu hry, kterejm ani sam neveri.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Však to řek. https://twitter.com/aishiterutokyo/status/1092320133685510145

Nemyslim si, že moh bejt upřímnější.

Reagovat
FC Porto FC

30 Mega pro provinčni tým jako je Portimonense je masakr ale Nakajima měl na to aby hrál v tom top týmech a hrál taky Ligu Mistrů

Reagovat
cookies

OT: Marega si natrhl stehenní sval

Citelnou ztrátu utrpělo FC Porto. Portugalský klub přišel o svého střelce, Moussa Marega si natrhl stehenní sval a mimo hru bude zhruba dva měsíce. (lequipe.fr)

To může být citelná ztráta pro Porto v boji o titul. Kdo bude hrát místo něj? Adrian?

A nevíte někdo jak je na to Aboubakar?

Reagovat
Benfica

to je skôr posilnenie... jemu vyšla jedna sezóna ešte vo Vitorii (tá v ktorej hrali finále pohára), ale viac nič..

Reagovat
FC Porto FC

co to povídáš ? Víš že Marega má 18 zápasů 7 golů a 6 asistenci a v LM 6 zápasu a 5 golu ? Minulou sezonu dal 22 golů. Ses nějak mimo

Reagovat
Benfica

keď to dáš tak sucho.. ale čo som videl tak mal problém so zameriavaním..

Reagovat
FC Porto FC

Má problém se zmeriavaním a i tak dává tolik golů, to asi něco znamena

Reagovat
Benfica

občas ma šťastie

Reagovat
FC Porto FC

Hádám že místo 4-4-2 se bude hrát 4-3-3 a tak misto něj nebude hrát nikdo akorát bude ve středu sám Soares a do hry se dostane Otávio a nebo Oliver. Ublížit nám může ta změna stylu možná ale nemyslím si. Aboubakar bude mimo celou sezonu to vypadá.

Reagovat
cookies

díky za info

Reagovat
Benfica

škoda toho on mohol ísť kdekoľvek a skončil v Katare..

škoda len že odchádza z ligy..

Reagovat
Rudnevs

Špekuluje sa, že Katar je len medzistanica a v lete pôjde za nižšiu sumu do PSG, aby obišli FFP...

Pokiaľ by to s tým PSG nebola pravda, tak prestup do Kataru je istým spôsobom pochopiteľný (hoci z pozície futbalového fanúšika sú nulové športové ambície u dobrého hráča trochu škoda), ale nech tu potom nevymýšľa rozprávky o štýle hry...

Reagovat
Benfica

len sranda že nikde ani slovo o Félixovi... ale asi to tak je pre nás najlepšie

Reagovat
FC Porto

Co je s ním?

Reagovat
Benfica

tak vzhľadom že je najlepší hráč U20..

Reagovat
FC Porto FC

Už se píše :D

Reagovat
cookies

Někde jsem četl spekulace, že by i Liverpool mohl mít zájem. Každopádně Félix se mi v poslední době hodně líbil.

Reagovat
Han střelil první

Má na přes držku ksicht a ještě je z Benficy. Přes to bych se nepřenesl

Reagovat
cookies

Líbily se mi výkony na hřišti, jak který hráč vypadá je mi úplně jedno.

Reagovat
Benfica

veľa tímov.. Real, Barcelona, Dortmund a ešte niekto mal skautov na poslednom domácom zápase, ale prezident ho nechce pustiť, jedine za výkupnú klauzulu (120 miliónov), ktorá, ale možno bude až 200 miliónov, lebo čosi som včera videl, že Real to plánuje vyplatiť..

Reagovat
Benfica

ale inak je radosť sa naňho pozerať ako hrá.. dávno je keď ma naposledy niekto tak bavil.. a to v každom zápase.. už sa teším na večer, zas ten Sporting..

Reagovat
cookies

Hráčem ledna v Portugalsku byl Félix

Nejlepším hráčem portugalské ligy za měsíc leden byl zvolen útočník Benfiky João Félix, za ním se v hlasování umístili Chiquinho (Moreirense) a Bruno Fernandes (Sporting).

Reagovat
bruchy

Místo Premier League Katar...Ach jo, škoda tak skvělého hráče.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele