Nejlepší volby pro 7. hrací týden Fantasy Premier League? Sázka na obranu Arsenalu i rozjetého Palmera

Dnes, 14:42
Aktuality
Gabriel Martinelli (© Shaun Botterill / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Fantasy Premier League o víkendu jede dál, tudíž je nejvyšší čas podívat se na nejlepší hráče pro sedmý hrací týden. A to pomocí bodů předpovídaných umělou inteligencí Fantasy Football Hub.

Každý týden vybereme pro jednotlivé pozice v poli nejlepšího hráče pro nadcházející herní kolo a zároveň ukážeme na top skrytý klenot. Pokud se nemůžete rozhodnout, jaký přestup ve FPL udělat, získejte AI doporučené přestupy přímo zde!

Obránce: Gabriel vs. Southampton (D) - 6,1 bodu

Navzdory ztrátě čistého konta v posledním utkání s Leicesterem City zůstává obrana Arsenalu z pohledu hráče FPL velmi zajímavá. Na začátku sezony třikrát udržela čisté konto a inkasovala v tomto období pouze čtyřikrát. Střední obránce Gabriel je z jejich zadních řad nejatraktivnější. Mezi ním a jeho parťákem ve středu zálohy Williamem Salibou je Brazilec větším gólovým nebezpečím.

Srovnání Gabriela a Williama Saliby. (©Fantasy Hub)

V tomto ročníku už vstřelil dva góly a patří mezi nejútočnější obránce v lize, skóroval ze tří velkých šancí. Na svém postu je v této sezoně na prvním místě jak ve střelách na branku, tak ve tvoření příležitostí.

Tento týden čeká Arsenal atraktivní domácí zápas proti Southamptonu, který zatím vstřelil pouze tři góly, což je nejméně ze všech týmů v Premier League. Za tu dobu si vytvořili jen stejný počet šancí, takže Gunners jsou v tomto utkání velkým adeptem na čisté konto.

Záložník: Cole Palmer vs. Nottingham Forest (D) - 7,8 bodu

Palmer v minulém kole exceloval proti Brightonu čtyřmi góly, díky kterým se stal nejlépe skórujícím záložníkem v FPL. Anglického reprezentanta v neděli čeká domácí zápas proti Nottinghamu Forest, tedy týmu, který si minulý víkend připsal první porážku v sezoně. Chelsea se nachází ve velmi dobrém rozpoložení, od začátku sezony navíc nastřílela 15 gólů, což je zatím nejvíce ze všech týmů.

Palmer je se sedmi velkými gólovými šancemi na prvním místě mezi záložníky a víme, že pod vedením Enza Marescy je první volbou na penalty. Je tedy stále pravděpodobnější, že dokáže zopakovat gólové počty z minulého ročníku.

Statistiky Colea Palmera. (©Fantasy Hub)

Palmer je nejčastěji kupovaným hráčem do sedmého hracího týdne FPL a má navíc volno od evropských povinností. Soupeř Nottingham Forest má v tomto ročníku dvě čistá konta a je těžké ho zlomit, na svou bránu hráči pustil jen devět velkých šancí.

Útočník: Erling Haaland vs. Fulham (D) - 8,8 bodu

Navzdory velkému tlaku ze strany Arsenalu a Chelsea drží Haaland nejlepší AI předpověď do sedmého hracího týdne FPL o celý bod. Aktuálně nejlepší střelec Premier League je zatím téměř nezastavitelný, z šesti zápasů vstřelil deset gólů a na prázdno vyšel jen minulý víkend venku na hřišti Newcastlu United. Na Etihadu skóroval v každém utkání, přičemž ve třech zápasech vstřelil šest gólů a nadále těží z letního volna.

Statistiky norského útočníka zůstávají vynikající, je na prvním místě v počtu střel (31), střel na branku (21) i střel z vápna (29). Co se týče velkých šancí, v uplynulém kole se před Haalanda (10) dostal Ollie Watkins (11). Nelze zapomenout ani na to, že norský kanonýr má v Manchesteru City na starost také penalty.

Střely na branku Haalanda. (©Fantasy Hub)

Citizens v pátek přivítají Fulham, který dal v tomto ročníku jen pět gólů, přičemž se dostal jen do osmi velkých šancí. Pepu Guardiolovi budou i tentokrát chybět Rodri, Kevin De Bruyne či Oscar Bobb.

Skrytý klenot: Leandro Trossard vs. Southampton (D) - 5,6 bodu

Zápas Arsenalu se Southamptonem je jasně nejatraktivnějším zápasem víkendu, neboť je zde jasný nepoměr mezi kvalitou obou soupeřů, Gunners mají navíc výhodu domácího prostředí. Kvůli zranění Martina Odegaarda došlo k úpravě rozestavení Arsenalu a záložník Trossard hraje na pozici středního útočníka vedle Kaie Havertze.

Naposledy se dostal do dvou velkých šancí a také se postaral o tři klíčové přihrávky. Arsenal nakonec proti Leicesteru ze 36 střel na branku skóroval čtyřikrát. Southampton stále na čisté konto čeká, přičemž zatím inkasoval 12 gólů.

Nadcházející zápasy Trossarda. (©Fantasy Hub)

Tipy Livesportu na GW7

Phil Foden (9,2) - Odvážná volba vzhledem k tomu, že v Premier League ještě ani jednou nebyl v základní sestavě Manchesteru City. V utkání Ligy mistrů proti Slovanu Bratislava byl ale nejlepším hráčem na hřišti a pokud dostane šanci i v lize, zápasy proti Fulhamu a Wolves pro něj můžou být ideální. Pokud o něm uvažujete, počkejte, jestli se v sobotu neobjeví leak sestavy City, až pak kupujte.

Leif Davis (4,5) - Za tu cenovku je to skvělá volba vzhledem k tomu, jak tvořivým a šikovným hráčem Davis je. V minulém kole proti Aston Ville vytvořil sedm šancí, z toho tři velké. V příštích kolech čeká Ipswich vcelku příznivý los a Davis pro váš tým může být efektivní posilou za málo peněz.

Matheus Cunha (6,5) - Jasně, Wolves zatím neprožívají dobrou sezonu, ale v následujících týdnech je čeká příjemnější los než který měli na startu sezony. Cunha v minulé sezoně nastřílel dvanáct branek a prokázal, že má kvalitu na Premier League. Navíc je to jediný útočník v celé hře, který má na starost rohové kopy a může vám tedy přinést body i za asistence.

Autor: Livesport.cz / Fantasy Football Hub

Komentáře (3)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Hrát Palmera kvůli 1 kolu, když příští duely má Chelsea silné soupeře nebo riskovat a hrát bez něj a spoléhat že nedá další hattrick? Při Hollanderovi, Wotkinsovi a Salatovi se tam už Palmer prostě nevejde.

Reagovat
EZ

nikto z nasledujucich 5 zapasov im neda tolko priestoru, mozno MU

Reagovat
svy

Články o FPL tu poslední dobou rostou na kvalitě (zapracování dat, stats, fixtures). Super, jen tak dál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele