Nejlepší z mých sedmnácti zápasů u reprezentace, rozplýval se nadšený De la Fuente

21.06., 11:51
Aktuality
Luis de la Fuente (© AFP)

Trenéra Luise de la Fuenteho nadchl čtvrteční výkon španělských fotbalistů na mistrovství Evropy při výhře 1:0 nad obhájci zlata Italy. Myslí si, že na šampionátu v Německu není lepší tým než jeho. Své hráče považuje za nejlepší na světě. Na tiskové konferenci také uvedl, že k triumfu na turnaji zbývá dlouhá cesta.

"La Roja" si v součtu s úvodní výhrou 3:0 nad Chorvaty zajistili první místo ve skupině B. Osmifinále je čeká 30. června v Kolíně nad Rýnem proti jednomu z celků, který skončí na třetím místě.

"Jsem nadšený a hrdý nejen na výsledek proti skvělému soupeři a úřadujícím mistrům Evropy, ale i na způsob, jakým jsme ho dosáhli. Turnaj je hodně náročný. Soupeři vás poznávají za pochodu, takže je těžké šampionát vyhrát. Myslí si ale, že tady není lepší tým než je ten náš. Musíme dál pracovat a hrát tak jako doposud," řekl De la Fuente, který před rokem ovládl se Španěly Ligu národů.

O vítězství jeho týmu nad Italy rozhodl vlastní gól Riccarda Calafioriho. "Myslím si, že to bylo nepochybně to nejlepší z dosavadních 17 utkání, v němž jsem Španělsko vedl. Předvedli jsme nejkomplexnější výkon," prohlásil třiašedesátiletý Španěl, který se reprezentace ujal po předloňském mistrovství světa.

"Fotbal je fyzický, ale taky je o technice a taktice. Byli jsme ve všech aspektech lepší. Možná se může zdát, že Itálie hrála špatně, ale to bylo proto, že jsme hráli velmi dobře. Itálie vyhrála Euro před třemi lety. Pořád nám ale zbývá dlouhá cesta k triumfu. Stále se můžeme hodně zlepšit. Budeme se však držet při zemi, protože každé utkání je opravdu náročné," uvedl.

O svých svěřencích má vysoké mínění. "Myslím si, že jsme nejlepší na světe, pokud jde o reagování na různé situace v utkání. Je opravdu důležité zdůraznit kvalitu této generace hráčů, hráčů, kteří do kádru doslova vtrhli. Podle mě jsou španělští hráči nejlepší na světě," mínil bývalý hráč Athleticu či Sevilly.

Zároveň ale krotil nadšení. "Mám samozřejmě velkou radost, ale ještě jsme nic nedokázali. Musíme zůstat opatrní. Nesmíme se tou chválou nechat unést," řekl De la Fuente.

Skupinové boje zakončí Španělé v pondělí s Albánií. "Poslední zápas nám dává příležitost osvěžit tým a využít skvělé hráče z lavičky," prozradil někdejší trenér reprezentačních mládežnických výběrů.

Autor: ČTK

Komentáře (18)

Přidat komentář
Txapeldun

Tohle je nejkoukatelnější španělská repre za dlouhou dobu. De la Fuente

Reagovat
djiros

Naposledy to mělo oči v 2008 pod Aragonesem.

Reagovat
Pablos

Nesmysl chodit takhle daleko... na ME 2020 to nebyl vůbec špatný... zápas s Chorvatskem byl dokonce nádhernej

Reagovat
djiros

Beru turnaj jako celek, pak se to mi to celé zhnusilo házenou po 16ku a hru bez klasického útočníka už tomu nasadili korunu

Reagovat
Pablos

Jasný no, takhle to beru... ale tady ještě ve vyřazovačkách nejsou

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Vrubozubec

Euro 2012 byl vrchol. Tiki taka

Reagovat
Gremlin

To bolo ďaleko najlepšie Španielsko aké som videl. Rýchly priamočiary útočný futbal, ktorý drtil všetkých súperov. Potom už prevládla tik-taka a ich zápasy boli skôr dominantná nuda.

Reagovat
Raffaello

Těším se, až potkají kvalitního soupeře. Chorvatsko je staré a Itálie nezralá. V obou zápasech dominovali naprosto zaslouženě. Kdyby Donnarumma nečaroval, skončilo to včera 5:0. Výborný výkon.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
ratusek

Španělsko se mi zatím líbí nejvíc.

Takže samozřejmě vypadne s těma kopáčema z Anglie, pokud by na sebe narazili

Reagovat
Kejza

herně nejsympatičtější týmy to obvykle nedaj

Reagovat
Seydou Doumbia

Budou v opačných částech pavučika asi. Španěli daji Slováky, končí ve čtvrt po tuhém boji s Němci.

Reagovat
LyEX

S Nemeckom asi zatiaľ najlepši pre fanúšika, za tu dobu zlatej generácie angličanov stihli španieli prekopať zostavu a hrajú lepší futbal, niekde je asi chyba

Reagovat
Cotton

Škoda, že v ČF dojde nejspíš na Španělsko-Německo. Dva zatím nejlepší týmy se potkají takhle brzo.

Reagovat
Salfovic

To snad ne To je jak ČF LM City - Real.

Reagovat
Biozdenda

Španělsko to odehralo fantasticky. Pral jsem před zapasem spis Italii, ale skore 1:0 absolutne neodpovidalo tomu, jak moc si je namazali na chleba. Hraci neustale v pohybu, na stredu temer neprostupni, rychli a tezko napadatelni. Temer kazda jejich akce smrdela nebezpecim. Vubec bych se nezlobil, kdyby to s takovymhle fotbalem vyhrali cele. Oproti treba Francii nebo Anglii je to vykon hodny favorita turnaje.

Reagovat
Raul=Real

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele