Nejúspěšnější imigrantský klub v Německu: Türkgücü München

18.12.2020, 20:40
Profily, historie
V Německu je Türkgücü jedním z mnoha klubů etnických menšin a přistěhovalců, ale jediným celkem, který se v minulosti dostal na dohled profesionálního fotbalu, byl kdysi berlínský Türkiyemspor, kterému v roce 1991 utekl postup do druhé ligy (tehdy byly profesionální pouze dvě nejvyšší soutěže, nyní má i třetí liga profesionální statut). A Türkgücü je nyní po třech po sobě jdoucích postupech na podobné cestě. Jeden z fanoušků se pro DW ale nechal slyšet, že tento úspěch nestačí: "Naším cílem je, stát se mnichovskou dvojkou a časem dosáhnout na Ligu Mistrů."

Türkgücü München je nástupnický klub zaniklého Türk Gücü München (v překladu "Turecká síla", klub byl (znovu) založen roku 2001 (tehdy jako SV Türkgücü-Ataspor) tureckými imigranty a za cíl si klade mj. zachování tradice a propojení kultur. Již od mládeže klub pomáhá svým svěřencům s integrací. Türkgücü se také vymezuje proti diskriminaci a i když by to na první pohled nemuselo být patrné, v klubu jsou dveře otevřené pro všechny etnika i náboženská vyznání.

Ačkoliv současný klub funguje od roku 2001 (společně s předchůdcem Türk Gücü dokonce od roku 1975) nastal zlom v ambicích klubu až v roce 2016, kdy se novým prezidentem klubu stal Hasan Kivran a novým trenérem Andreas Pummer (který nyní působí na pozici asistenta trenéra). Následovaly dva postupy a v roce 2019 klub ještě změnil název na jednoduché Türkgücü München, do loga zakomponoval bavorské barvy jako odkaz na místo vzniku, provedl přerod v profesionální klub a za cíl si dal okamžitý postup do třetí ligy, což se nakonec povedlo.

Hasan Kivran do klubu přivedl také množství peněz a dokázal nalákat štědré sponzory, kvůli čemuž někteří na Türkgücü nahlíží podobně jako na TSG Hoffenheim nebo RB Leipzig. Velkým rozdílem ale je, jak klub zatím s penězi nakládá, dlouhá léta přicházeli pouze volní hráči a prvním koupeným hráčem se až v letošním srpnu stal útočník Petar Slišković za 200 tisíc eur (aktuálně vede tabulku střelců), ale i tak jsou peníze při pohledu na kádr Türkgücü vidět (v Regionální lize klub fungoval s rozpočtem milion eur, ve třetí lize to ale jistě bude více). To už je ale pouze další z několika možných trnů v oku ostatních fanoušků, což si Hettich uvědomoval: "Máme turecké jméno a klub byl založen migranty, je tedy na nás, abychom se na hřišti chovali disciplinovaně a s respektem, abychom klub co nejlépe reprezentovali. To se nám zatím daří a z mého pohledu jsme skvělým případem zdařilé integrace," okomentoval v lednu 2020 situaci pro web Transfermarkt.de.

Zatímco bývalý trenér Reiner Maurer říká, že se během svého angažmá s rasismem nesetkal, v třetiligové sezoně je to zatím jiné. V utkání se Saarbrückenem se terčem rasismu stal jihokorejský záložník Park Yi-young a proti postupu Türkgücü do třetí ligy protestovala organizace "III. Weg" (v překladu "třetí cesta"), která také nabádala k výtržnostem před zápasem třetí ligy mezi FSV Zwickau a Türkgücü (mnichovský celek utkání vyhrál 1:0). Oproti tomu TSV 1860 před derby nastoupil z vlastní iniciativy na plochu v tričkách s hesly proti rasismu.

Znatelné v klubu nejsou jen turecké kořeny. Napříč celým klubem je vidět i identifikace s domácím bavorským prostředím. Z hráčského hlediska je klub zhruba nastejno "německo-německý" jako "německo-turecký" a na důležitých pozicích v klubu je zaměstnán velký počet bývalých zaměstnanců a hráčů konkurenčního TSV 1860 München. U "Lvů" začínal například hlavní trenér Alexander Schmidt i jeho předchůdce Reiner Maurer, trenéra brankářů dělá Michael Hofmann a plánování kádru měl v úspěšných letech 2018 až 2020 na starosti Robert Hettich, který právě v létě 2019 musel dávat dohromady celý nový tým profesionálů a přivedl například i Sercana Sararera.

Roman Plesche (vedoucí skautingu) je, co se týká sportovního hlediska, optimistický a pro DW.de sdělil: "Jsme hrdí, že můžeme hrát na této úrovni. Myslím, že máme silný tým a některé kluby jistě brzy uvidí, co se na ně řítí." A jako konkurent mnichovských lvů už Türkgücü vystrkuje růžky, když se klubu povedlo zlákat několik konkurenčních hráčů, jako například Aarona Berzela, kterému v důsledku koronakrize u TSV 1860 nebyla prodloužena smlouva, nebo Kilian Fischer, který odcházel jako kapitán týmu U-19.

O tom, že klubu nechybí vysoké ambice vypovídá i skutečnost, že se jarní část čtvrté nejvyšší soutěže rozhodli hrát na stadionu Grünwalderstraße, kam se vejde až 15 tisíc diváků (i když se nakonec kvůli koronaviru ani nemohlo doufat v to, že by se stadion zaplnil), ve třetí lize pak své domácí zápasy hrají na Olympijském stadionu (kam se tedy po dlouhé době vrátil fotbal) a samotný postup do třetí ligy v klubu berou pouze jako mezikrok (stejně jako fanoušek zmíněný v úvodu článku), jelikož se třetí liga z dlouhodobého hlediska nevyplatí (vzhledem k příjmům je moc nákladná), i když krátkodobý cíl je nejdříve třetí ligu udržet.

Co se fanoušků týká, mají v klubu podobně velké oči, jaké měl Ralf Rangnick v případě RBL, klub chce cílit na všechny obyvatele Německa, kteří mají turecký původ (přibližně tři miliony) a na venkovních zápasech si slibuje větší podporu, než jakou budou mít domácí kluby.

Türkgücü je aktuálně po čtrnácti zápasech na 12. místě 3. ligy s 18 body, přičemž klub má oproti většině soutěže jeden až dva zápasy k dobru. Tahouny týmu v letošní sezoně jsou Petar Slišković, který má ve 14 utkáních nastříleno 10 gólů (a na dva přihrál) a Sercan Sararer, který ve 13 zápasech vsítil tři branky a k tomu zaznamenal deset asistencí. Dle nejnovějších spekulací by klub mohl brzy posílit třicetiletý Mehmet Ekici, který odehrál 100 zápasů v turecké Süper Lig a 73 zápasů v 1. Bundeslize.

Autor: články čtenářů / Willi Schröckinger

Komentáře (293)

Přidat komentář
sosna

Falešně pozitivní testy a teď ještě tohle. Kepyho mrdne.

Reagovat
Kepy_FCB

Chlape turecký kluby jsou tady za čárou v každé větší vesnici

Reagovat
db18

Ale Baník ztratil body, takže má radost.

Reagovat
smazaný uživatel

Festival politické písně

Reagovat
dinss

No imigrační...však jich je tam pomalu víc než Němců

Každopádně

Reagovat
REPLIKATOR

Turci

Reagovat
smazaný uživatel

ale kebab dělají dobrej

Reagovat
Radin

Známá u nás uklízela v kebabu a normálně to maso nechávali ležet u radiátoru na zemi. Druhej den zase ohřejí na té tyči a dobrý. Navíc to vozí jako zmrzlý polotovar. Člověk ani neví, co to je..

Reagovat
Kepy_FCB

ty kebaby vyrábí obří fabrika a rozváží to do půlky říše i k nám, jen vítači si myslí že to ti lidé s láskou a poctivostí podvečer připravujou doma čerstvé

Reagovat
db18

Jojo, proto je na každym kebabu cedulka, že to maso si nechávají zavážet z Německa...

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
db18

Já spíš nevím, kdo žije v tom, že to připravují čerstvě? Však se to ani nesnaží skrývat, že jim to vozí zmražené...

Reagovat
Rock

Přesně tak

Reagovat
Rock

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Shevchenko

Co to tu zas rozjíždí, kašpar.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm ja to moc nejedl u nas,ale obcas sem si dal a chutnalo .

Dik za clanek.

I will never have it again !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rock

Neznám nikoho, kdo by byl tak naivní a myslel si, že je to čerstvé navíc tahle informace tu byla snad dřív než první Abdul s provozovnou ... a mimochodem bych se toho užral, protože to je kurva dobrý

Reagovat
Radin

Spíš jde o to, jakým nechutným způsobem se s tím nakládá

Reagovat
Rock

A ty si myslíš, že v restauracích nebo hospodách je nějaká přepychová hygiena? Nevím, jestli jsi někdy sledoval Ano, šéfe, ale to, co tam občas bylo k vidění byla hrůza a to o natáčení televize věděli dopředu... já jsem měl tu možnost chodit na střední do lepší restaurace na brigádu a můžu ti říct, že v restauracích už moc nejím

Reagovat
smazaný uživatel

maso napíchaný solí a konzervanty, co by to bylo

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak to je naprosto srovnatelny s McDonalds nebo KFC - to jen idioti si mysli, jaky ji maso oproti Mekaci.

Akorat rozdil tam je, v McDonalds a podobnych fast foodech dodrzuji zakladni hygienu.

Reagovat
mayday

Jednou za týden za čtrnáct dní jsem žral kebab, když jsem nešel do hospody na oběd, pak jsem viděl, jak dovezli novou várku, vzadu v pickupu zmrzlá hrouda masa na podlaze, ani to neměl v bedně nebo v něčem, od té doby jsem to nežral.

Reagovat
Radin

Klasika. Nejlepší je, jak chodí oblékaní na styl šamponů, auta Audi, BMW, ale hygiena jim vůbec nic neříká..

Reagovat
Witcher

To se vydenzinfikuje tím žárem navíc tam je minimum tuku tak se nemá co kazit

Reagovat
mayday

Možná, ale zkrátka vidět to naživo mi stačilo.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Mně to chutná, je to levný a hotový za dvě minuty

Reagovat
Remt

A v Jihu na náměstí topka, jen si týpek nikdy neveme rousku ani rukavice na hygienu se tam zda se dost prdi ale chuťově ok:-)

Reagovat
valloire

Jíš sračky, hygiena nula a maso odpad. Radši si to udělej doma.

Reagovat
LeonardoUžoa

Jyrko?

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
JohnKoul

Podle sebe soudíš ostatní? Pochlub se nám tady svým poctivým spd jídelníčkem.

Dobrej kebab je skvělej, ale stejně jako cokoliv jinýho kvalitního se musí vybrat správnej.

Reagovat
valloire

jen si to jez, nechápu souvislost s SPD, ale budiž

Reagovat
Radin

Navíc jako vždy vše zkopírovali, tady upravili jídlo od Řeků..

Reagovat
Posledni Kovboj

Rusko

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Stannis Baratheon

Kovboji pls

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
RadekVonCZE

Ruská politika

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,jo,běloruská je lepší

Reagovat
RadekVonCZE

Běloruská politika

Reagovat
smazaný uživatel

Neuznali nezávislost DLR a LLR a neposlali tanky do Kyjeva,to je obrovská chyba,taková politika,to je pravda+ani Náhornímu Karabachu nepomohli v obraně proti Ázerbajdžánu

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
shawntee9

Reagovat
arsavin

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,Bělorusko je lepší,tam nezavedli tu COVIDovou šaškárnu,Lukašenko je lepší než Putin,Putin stojí za hovno

Reagovat
Posledni Kovboj

Ale jsou tam komousi, a komousi musej vymrit

Reagovat
oli9

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Německo, tam to jde do prdele celý

Reagovat
berliner

Reagovat
Kepy_FCB

Aspoň je vidět jak se chtějí integrovat

Znám fotbalisty co hrají pralesy v Bavorsku a proti klubům s větším počtem snědých migrantů hrají fakt neradi, prý je to často o život...

Reagovat
smazaný uživatel

U náš hraje 4. třídu tým Roma Jihlava, za který hrají jen romové. Taky proti nim nechce nikdo hrát a už vůbec ne je pískat

Reagovat
smazaný uživatel

co? Roma Jihlava?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

paneboze

Cikani , Turci, Imigranti u nas.

Priletim do USA a tady zase Bubaci a Hispanci

Tak kde uz?

Aljaska? Gronsko? Oceanie?

Kurva ted jsem se dival s zenou , ze bysme se leteli smrncnout na Cook Island a CLOSED. Na mesic tusim kvuli Covidu

Reagovat
inferno08

Cože?? Už i v USA?? Nevěřím!!

Reagovat
smazaný uživatel

Co v USA? Nejak ti nerozumim

Reagovat
inferno08

No žes přiletěl do USA a natrefils tam na bubáky a Hispánce! Kurvy jedny... Teda vlastně Bubáky.

Reagovat
smazaný uživatel

aha.

Reagovat
inferno08

PS - Na Cookových ostrovech tě čeká asi nemilé překvapení...

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
inferno08

82% Maorů

Reagovat
smazaný uživatel

Ti mi nevadi. Ti jsou v pohode. A je s nima sranda.

Manzelka byla v Oceanii vicekrat tak vim

Reagovat
db18

once you go ̶b̶l̶a̶c̶k̶ Māori, you never go back

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
Front hell

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
Rock

Tu informaci s manželkou bych možná nechal stranou a nikomu o tom neříkal

Reagovat
smazaný uživatel

nevim jak to myslis,ale ja jsem v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je hrozný, jak si mohli lidi jiné rasy dovolit žít na stejné planetě jako ty?

Reagovat
inferno08

A ještě navíc v zemích, kam on cestoval!

Reagovat
smazaný uživatel

to se neda. Tupost je krasne slovo pro vas oba.

Reagovat
iamek

Reagovat
Swarley

V Americe přistěhovalci, Columbus se musí v hrobě obracet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

V USA mají být indiáni

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsem uz videl. . Pekny program meli.

Reagovat
smazaný uživatel

A v Indie cikani ?

Reagovat
PlackaSKS

to je strašný jako čech přiletět do usa a najít tam migranty...

Reagovat
Remt

Tým jsem nikdy hrát neviděl ale co čtu sestavu tak JEN Romové to asi nebudou. Minimálně Erik Novák je bílej jak sejr jen se paktuje s romama a chová se jako oni:D Machirek který tak dlouho machroval až přišla jedna známá a dala mu tehdá pěkně do držky pak ujel s brekem zpet do Jihlavy jinak rodinny klan Keršů koukám v pocetnem slozeni:D

Reagovat
smazaný uživatel

Já je taky hrát neviděl, ani nevím, kde hrajou. Ale slyšel jsem, že jim tam asi pár lidí odešlo a proto spadli do čtyřky, tak už asi další romy nesehnali a hrajou i běloši.

Reagovat
Realita

Já nevím, jestli romové. Znám jen CD Rom. Patrně máš na mysli cikány, ne?? To slovo Romové je úplně hrozný....

Reagovat
smazaný uživatel

Není,je to hezké slovo,cikán,ještě s malým c,je odporný nacistický výraz

Reagovat
Realita

tohle beru jako chabý pokus o vtip nebo trollování.

Reagovat
smazaný uživatel

Není to žádný vtip,měli by zavést trest smrti pro každého,kdo napíše cikán místo Róm

Reagovat
Realita

Tak jen potvrzuješ výše uvedené, dobrej trolling jinak tedy chudák např. K.H. Mácha, taky to napsal

Reagovat
smazaný uživatel

Ale,ten to určitě napsal aspoň s velkým C

Reagovat
Posledni Kovboj

ty mas maly c

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo,pokud myslel s tím malým,tak myslel všeobecné označení kočovníků bez ohledu na etnický původ

Reagovat
smazaný uživatel

Mají aspoň družbu s AS?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,tak nízko hraje,takový legendární klub?

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je přesná ukázka rasismu v českém sportu... nikdo se nesnaží je přijmout, proto budem pro západ zaostalá Východní Evropa

Reagovat
Rezan

jako když si založíš vlastní klub, tak se evidentně nesnažíš zapadnout, tak jak by tě mohl někdo přijmout. A aby rasismus zmizel, to by museli lidi vypadat stejně. Pokud to však rozdílnost je, pozná jí dvouletý dítě a označí někoho jako: "Je ten je ale černej". To je rasismus?

Reagovat
valloire

Je a je neakceptovatelnej. Dítě okamžitě odebrat rodičům, dát na převýchovu a rodiče exemplárně potrestat.

Reagovat
Heresy

Upálit..

Reagovat
eibe

Dobrého nepálí. Jan Hus, 1415 n.l.

Reagovat
Rezan

a komu mám zavolat, ať si pro ty "parchanty" přijdou

Reagovat
Posledni Kovboj

beru si popcorn a zapinam autorefresh diskuse

Reagovat
smazaný uživatel

Nemecko

Ten narod jde do prdele.....

Reagovat
Posledni Kovboj

jsou ocipovany Bazosem, kurvy!

Reagovat
inferno08

Já jsem na Bazosi prodal brusle.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

tak tos prave nemel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
raduinho

Reagovat
Remt

Reagovat
Sandstorm

Já sem tam koupil hokejku.

Reagovat
Briggus

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tam prodal svuj cip.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
adoxx

Přesně, Turci v Německu přece nikdy dřív nebyli

Reagovat
smazaný uživatel

Pred nekolika stoletimi byli Turci u Vidne, akorat s tim rozdilem, ze tenkrat je hnali zpet a dnes si je v podobnych zemich pestuji.

Reagovat
h8_sfatto

pěstuje se zelenina... a bio rasisti jako ty

Reagovat
valloire

Tak tak, vyhnat Turky od Vídně je rasismus jak vyšitej. Tehdejší obyvatele vůbec nepochopili, že jim šlo jen o jejich dobro.

Reagovat
smazaný uživatel

By poznali o nekolik stoleti drive, co je to pravy chut kebabu

Reagovat
smazaný uživatel

jj kéž bychom na tom byli tak špatně jako oni

Reagovat
arsavin

Máme se lépe, díky Bohu.

Reagovat
Sandstorm

Ten národ už v prdeli je od 1. Světový valky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne tak, jako ten náš.

Reagovat
Radin

Jste jak youtube, že za víc sledovanosti více peněz, nebo proč tohle téma zrovna před Vánoci?

Reagovat
Posledni Kovboj

neasi, tohle vydela na vanocni bonusy pro celou redakci a jeste zbyde na korektora pro Fisaru

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
db18

Reagovat
Salfovic

Chudák, ten bude mít práce jak na kostele

Reagovat
Corleone

Reagovat
Euphael

Reagovat
pospec7

Reagovat
Freedo

Protože to dnes někdo odpoledne zmínil v diskuzi, a tak redakce zjistila, že ten klub existuje.

https://www.eurofotbal.cz/clanky/schalke-propustilo-bauma-tym-docasne-prevezme-stevens-486486/#post12211628

Reagovat
Radin

Widlak, píšu si

Reagovat
Radin

Pro Ozila ideální klub

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
Kapřík

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Těším se na diskuzi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
smazaný uživatel

Germani a Francie nejzkurvenejsi staty v EU a bohuzel nejrespektovanejsi.

Reagovat
Liquid

Nejrespektovanějí kým ? Mnou určitě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

No mnou { snad vice lidma } rozhodne NE !!!!

Ale tak celoevropsky.

Reagovat
Han střelil první

Vy dva jste hrozní dementi.

Reagovat
smazaný uživatel

Dekujeme .

Kazdy nemuze byt reditel zemekoule

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Sandstorm

Dementi to možná jsou, ale mají pravdu. Německo a Francie jsou z historického i současného hlediska obludné státy.

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dokonce ve stejnou minutu, jste dobře sehraný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Marv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adoxx

Reagovat
smazaný uživatel

TY tady blijes na Rusko a vidim,ze sympatizujes s Nemeckem a Francii,kteri tady v Evrope zacli ten islamsky bordel a budes nekomu rikat,ze jsme dementi. A jeste ten idiot kovboj.

Ty vole tak tohle neni normalni. To je scum

Reagovat
Han střelil první

Kyrieleison

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Vygoogli si radsi co to je . Stejne vubec nevis co si napsal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ti začli i křesťanský bordel a vyhlazovali polabské Slovany

Reagovat
didosh

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
iamek

Reagovat
Sandstorm

Ty dva státy snad nemůže nikdo normální respektovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme na nich závislí. Okopávat kotníčky je ukázka malosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebreč

Reagovat
smazaný uživatel

ÚŽASNÝ článek a příběh. Jde to!!! Snad se něco takového povede i u nás a bude se následně adoptovat do reprezentace. Modleme se za Simu u nás. Klidně přečtu korán jen když bude náš!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Korán nečti, doporučím ti lepší fantasy

Reagovat
Igner Farnsworth

Můžeš rozvést myšlenku proč se vydat touto cestou? Bez nějakého trolleni, opravdu mě to zajímá.

Reagovat
Sandstorm

Sima Abdalách do repre

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,jo,by se hodil

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně

Reagovat
Kapřík

Nečti to, vrahem je stejně zahradník.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
shawntee9

cože, turci v německu, nevídané

Reagovat
Beči

Za to určitě může Covid, Bill Gates a reptiliáni! Sdílejte, než to smažou!

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, sdílet to na sociálních sítích, kde jsou všechny účty sledované Nejsem sebevrah...

Reagovat
arsavin

Beči je reptilyan. ZDÝLEYTE NEŠ TO ZMAŽŽOU

Reagovat
Liquid

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Sandstorm

co si tam Němci natahali, to tam mají. Za 10 let tam bude FC Allepo, AC Damašek A to už nebude tak neškodný jako byli uprchlíci z bývalé Jugoslávie.

Reagovat
TheMally11

SK Praha

Reagovat
smazaný uživatel

presne

Reagovat
h8_sfatto

a co bude mít my ,když sem vozíme 60tis. Ukrajinců ročně ? FC Krym ?

Reagovat
valloire

Krym je v Rusku

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
REPLIKATOR

rasistické kluby

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Švédsku mají taky bosenskohercegovinské kluby

Reagovat
Sandstorm

A v Bosně a Hercegovině maji i srbské kluby.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak,to je jasné,když tam mají Republiku Srbskou

Reagovat
smazaný uživatel

To tam prakticky na sílu donutili udělat jednotný stát,kdyby neblbli s tím lpěním na hranicích bývalých svazových republik,tak by tam byly 4 státy místo Bosny a Hercegoviny,anebo spíš by se ta Herceg-Bosna připojila k Chorvatsku,Republika Srbská k Srbsku a zbyla by jen západní Bosna a zbytková muslimská Bosna a Hercegovina

Reagovat
RadekVonCZE

Ibrahimocić jako malý hrál dokonce za Balkan Malmö nebo něco takového, pokud se nepletu.

Reagovat
smazaný uživatel

FBK Balkan

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
db18
Reagovat
smazaný uživatel

Slavný klub.Ale,Derka je překvapivě bílý,jak stěna i když má tradiční rómské příjmení

Reagovat
smazaný uživatel

S Derkou je náhodou velká sranda :-)

V Praze pracuje spousta cizinců, tak proč by nemohli taky hrát po práci fotbal za tradiční pražský klub? Navíc nám pomohli vykopat postup do 1.A třídy.

Reagovat
db18

Já proti tomu nic nemám. Jen jsem to chtěl uvést do protikladu. I jsem se na nich byl jednou podívat (vzhledem k počtu cizinců jsem byl ale překvapen, že tam kromě mne byl jen jeden další člověk... )

Reagovat
smazaný uživatel

To mě překvapuje. Na domácí matche chodilo obvykle pár desítek diváků.

Reagovat
db18

Možná to bylo tím, že souběžně hrála Tatrovka no. Protože parkovat se tam nedalo, jen všichni šli na ragby.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě horší je, když tam hraje rugby repre

Reagovat
stas87

Ten tim bude zaujimat len tureckych nemcov, zaradi sa do tretej ligy, casom do druhej ale pocase opadne ten prvotny zaujem a budu skor za exotov. Etnickych nemcov casom prestanu zaujimat a nic sa dalej diat nebude. U Kivrana to moze skoncit aj tak, ze si 2-3 roky zahraju 2.BL, on nebude mat dalej peniaze a rychlo skonci zasa v amaterskom futbale. Ale aspon obrusili hrany na zaciatku tym, ze turci nedominuju na supiske. To je chytry tah ako sa vyhnut nenavisti.

Reagovat
Kepy_FCB

Hele a co kdyby je převzal ten turek co vlastní 1860?

Čtu že hrají na tom stadionu kde hrála 1860 to taky může tahat lidi, ten starý stadion má kouzlo

Reagovat
Rudnevs

Ten Hasan Ismaik neni Turek, ale tuším Jordánec.

Reagovat
db18

A na tom starém hráli myslím akorát závěr regionální ligy, teďka hrají na olympijském (chtěli na Grünwalder, ale tam byl problém s termínama... jinak snad přihlásili pro jistotu asi tři stadiony ke schválení jako pojistku... )

Reagovat
db18

Bude záležet komu to prodá no. Zatím se mu daří nalákat turecké sponzory, takže teoreticky pak může nalákat i bohatého kupce, nicméně si taky myslím, že RB nebo Hoppa napodobit nedokáží.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
andrew96

Pěkná práce.

Reagovat
juveforever

Reagovat
Rudnevs

Pekný článok Úprimne som článok o Türkgücü čakal už dlhšiu dobu.

Len čo mi tak napadlo, že oni sa tuším chceli presťahovať z Mníchova niekam do Severného Porýnie-Vestfálska, kvôli tomu, že v Mníchove je tá situácia so štadiónmi celkom komplikovaná. Dokonca to ten majiteľ odôvodnil tuším tak, že “tam by sme hrali viacej derby, čiže by prišlo viacej divákov”.

Reagovat
db18

Byl v plánu od derby, ale vždy do toho něco přišlo.

Reagovat
JozkokozleJ

Pekny clanok

V Berline sa mi dostala do ruk rocenka o berlinskom futbale a tych klubov odkazujucich na zahranicne korene je velke mnozstvo. Ked si vsak clovek potom precita supisky tychto muzstiev, malokedy si drzia narodnostnu identitu; podobne ako tu Turkgucu.

https://www.kicker.de/amateure/wettbewerbe/berlin/herren

Reagovat
Witcher

Oni tu zelenou tragédii v Mnichově ještě nezbourali?

Reagovat
Kaspar

Nejuspesnejsi imigrantsky klub je Karvina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Teoretik

Nejretardovanejsi diskuze, co jsem tu na EF videl. (ale nazev klubu turecka sila je pro me teda dost na hrane)

Reagovat
Jardman

Farma Bayernu

Reagovat
LH171186

FC Merkelová..... U nás v Přerově hrál malou kopanou klub AS Roma....Kdo za něj hrál ani říkat nemusím, ale měli úspěch po celým okrese .... :D

Reagovat
dantetomas

Len cistokrvni Rimania? Cezar, Cicero, Totti...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,v těch malokopanových,futsalových a sálovokopaných soutěžích hraje hodně rómských klubů

Reagovat
cubinho

V Ostravě jich jsou desítky.

Reagovat
smazaný uživatel

Docela si umím představit co by se dělo, kdyby někdo založil ryze německý klub. Nicméně nechme naivky při falešné představě a krásné aktivitě a na Erdogana se v Türkgücü raději neptejme.

Reagovat
db18

https://www.fotbalpraha.cz/tym/106-deutscher-fussball-club-prag-z-s

Dokonce i stránky mají v němčině... http://www.dfcprag.com/deutsch/hallo/

Jinak to není ryze turecký klub. (vlastně tam snad není ani jeden "ryzí" Turek - myslím, že jediný Turek, který nemá i německou národnost je Sararer - ten má vedle turecké ještě španělskou - a narodil se v Norimberku)

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, trochu jinak. Neumím si představit klub v BL s názvem “Deutschland über alles”.

Reagovat
Posledni Kovboj

bo to je uplne to samy no

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
smazaný uživatel

Jugoslávců tam mají hodně

Reagovat
smazaný uživatel

DFC byl vždy klubem německých Židů, tohle není dobrý srovnání...

Reagovat
smazaný uživatel

Řekni mi, proč je pro tebe problém Turecká síla ?? Turci snad někomu veřejně ubližují nebo co tu zkoušíš ty latentní rasisto ????

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, odpovím ti latentní homosexuále. V Německu mám s Turky špatné zkušenosti. Vytváří si stát ve státě, což vlastně ani neskrývají. Většina z nich uctívá Erdogana a rodiče vedou mladé Turky k separaci. Třešnička na závěr. Po útocích na Charlie Hebdo, když měl stadion v Turecku před zápasem držet minutu ticha, Turci pískali. Odpověděl jsem ti a teď už prosím na mě nereaguj.

Reagovat
Front hell

Opravdu čekáš reakcí od člověka který ty útoky obhajuje

Reagovat
valloire

Reagovat
Briggus

Nemáš zač za nápad.

Reagovat
smazaný uživatel

Postavme už konečně tu zeď!!!

Reagovat
Remt

Proboha, jdu spát včera, chci si počíst něco zajímavýho na EF a první co na mě vyskočí na hlavní stránce je tohle . Ráno vstanu a první co na mě vyskočí na EF je tohle . Napište nějakej článek ať se na tenhle hnus na hlavní stránce nemusim koukat nebo se zbleju.

Reagovat
guerro

A co teprve ROMA Děčín

Reagovat
Remt

Bych blil

Reagovat
smazaný uživatel

Problém????

Reagovat
Zark

hahahah

Reagovat
smazaný uživatel

jaktože hrají třetí ligu, takový do očí bijící rasismus divím se že je ještě nenapadlo německý svaz zažalovat a vynutit si okamžité přeřazení do I.bundesligy

Reagovat
db18

Zkoušeli jít k soudu proto, že je nenasadili do německýho poháru, kvůli tomu mělo Schalke první pohárové kolo odložené (hrozilo, že by měli být nasazení místo jejich soupeřů), ale nepochodili s tím.

Reagovat
Rezan

a automatické místo v kvalifikaci na ligu mistrů.

Reagovat
ACSeRw!n

Otomani

Reagovat
El Campeon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ať žijí turecké menšinové kluby v Německu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A jako proč byl vymazán komentář of impa ????? To už i zde funguje babišovsko-okamurovské mazání nepříjemné pravdy ???????? Ubohost od redakce a adminů EF

Reagovat
Kily

třeba že zavinil, že se stejná diskuze rozeběhla znovu?

Reagovat
smazaný uživatel

Tím źe napsal pravdu ??? Slova na N tu necháváte a jeho smaźete????? Kde to jsme ???

Reagovat
Kily

hmm, tudy cesta nepovede

Reagovat
smazaný uživatel

Takže mlčením souhlasíš, že je přijatelný psát slovo na N ? OK, jà tuhle diskusi též končím a myslím si o tomhle webu svoje...

Reagovat
Front hell

Skončí úplně.

Reagovat
smazaný uživatel

Slovo na c by se taky psát nemělo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Správně Kily využívá svoje postavení a z funkce mu dané maže zastánce tradičních demokratických hodnot. To je nepřijatelné. Normálně bych ho hajzla nahlásil ochráncům sociálních sítí - statečným elfům.

Reagovat
Kily

statečné elfy prosím ne (ale zase to nepřeháněj, tenhle vypadá jako solidní internetový chuligán a celkem hrozí, že se ještě utvrdí ve svém pohledu)

Reagovat
valloire

tak blbej je na dost

Reagovat
smazaný uživatel

Oni mají ban?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ne. Kilyho duvod vymazu myho komentare beru.

Reagovat
smazaný uživatel

No tohle bych pochopil,ale za co jsem ja dostal ban pred X lety to je k popukani.

Holt je to jejich web a tak vladne totalita. A fertyk.

Reagovat
Blasphemer

krleš pls

Reagovat
Posledni Kovboj

Ten pocit, kdyz musis mesic delat kurvu v Brazilii, aby ses dostal domu, a pak priletis zpatky a dostanes ban.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Posledni Kovboj

uz mas novej

Reagovat
Godwinson

Ze tupej troll jako jsi ty jeste nedostal IP ban, to je skoro az ubohy. Kilyho nejvetsi chyba, co tu adminuje

Reagovat
Front hell

Co se tady zase muselo dít. Komentáře vymazané.

Reagovat
h8_sfatto

Türkgücü München nebo Slavia Praha, to už je dnes jedno. Radši ať muslimové a další v Německu sportují, než tahat krvavé peníze tam a zase zpátky

Reagovat
Pokahontas

Díky za zajímavý článek

Ambice tedy vskutku nemají Turkgucu malé,uvidí se,do jaké míry budou reálné.Žádný klub,který má být dlouhodobě úspěšný,nevznikne za pár let,nejdřív si musí po drobných krůčcích budovat pozice,zázemí a hlavně přirozenou fanouškovskou a hráčskou základnu,jinak to budou takové Blšany,Drnovice apod.

Týmy založené přistěhovalci,hrající profesionální soutěže,existují i jinde-např. švédské Assyriska,chilský Club Deportivo Palestino nebo někdejší honduraský Palestino Fútbol Club.

Koneckonců,do důsledku vzato je drtivá většina klubů na americkém,ale i australském kontinentu založena potomky přistěhovalců,jen naprosté minimum tam založili skuteční domorodci...

Reagovat
db18

Díky. Teď je navštěvovalo relativně málo lidí, nicméně v Mnichově je těch klubů hodně, takže z tohohle hlediska to budou mít těžké. Zázemí už klub má, teďka ale sami přemýšlí, jak rychle chtějí nahoru. Pokud by chtěli rychle atakovat druhou BL, tak už by příchod Ekiciho dotáhli, ale přece jen na třetí ligu by to byl až moc luxusní hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný článek, zdá se, že se vyznáš. Netušíš jaké má plány TSV? Jestli chtějí postoupit už letos. Také jsem našel na internetu vizualizace rekonstrukce Grünwalder stadiónu, je to reálný plán nebo jen zbožné přání? Docela mě překvapuje, že na jednom stadiónu hrají tři týmy ze stejné ligy, to je snad rarita.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč je toto už tři dny na hlavní stránce? Informační hodnota skoro nula a visí to tady furt.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby bylo vice penezi na kebabu...

Reagovat
Seydou Doumbia

informační hodnota větší jak u všech řadových preview

Reagovat
PlackaSKS

proč sem píšeš?

Reagovat
eibe

Áďa se musí v hrobě otáčet

Reagovat
ACSeRw!n

proc ten citron ?

Reagovat
DidusIneptus

Turci se nechytaji. Nemají šanci. Mnichov 1860 žádnej zázrak a s červenou kartou skoro celej druhej poločas nebyli Turci schopný je porazit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele