Nejužitečnějším hráčem MLS byl zvolen kanonýr Martínez

05.12.2018, 21:21
Aktuality
Zámořskou Major League Soccer o víkendu čeká finále letošního ročníku a před ním bylo oznámeno jméno nejužitečnějšího hráče sezony. Nejedná se o žádné překvapení, trofej dostal kanonýr Atlanty United Josef Martínez...

Venezuelský reprezentant letos ve 34 zápasech nastřílel 31 gólů a vytvořil rekordní počin celé MLS. O čtyři zásahy vylepšil historické maximum jedné sezony, to v minulosti stanovili Roy Lassiter, Chris Wondolowski a Bradley Wright-Phillips. Martínez navíc může sezonu společně se spoluhráči ještě vylepšit, o víkendu na Atlantu čeká finále proti Portlandu Timbers.

"Jsem velmi šťastný, jelikož toto je ocenění, které jsme všichni chtěli. Cena je výsledkem mojí práce, práce spoluhráčů, trenérů a mojí rodiny. Všem chci moc poděkovat," řekl spokojený 25letý fotbalista.

Za Martínezem skončil druhý jeho spoluhráč z Atlanty Miguel Almiron, další místa obsadili fotbalisté velmi dobře známí z Evropy - třetí Zlatan Ibrahimović (Los Angeles Galaxy), čtvrtý Wayne Rooney (DC United) a pátý Carlos Vela (Los Angeles FC).

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (56)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Wayne , jinak jinak 31 fíků za 34 zápasů je pěkná bilance .

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl bych požádat Eurofotbal o zavedení statistik z MLS? Je to proveditelné?

Reagovat
Mercury

EUROfotbal

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
TheMally11

a stejně je tu info o mistrovství světa

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba proto že to je největší fotbalová akce? Zdá se ti to jako vhodné přirovnání k průměrné soutěži?

Reagovat
Kily

už jsme to tu opakovaně řešili, jsou i zajímavější ligy než MLS (Brazílie nebo Argentina, díky dřívějšímu přílivu hráčů z Evropy i Čína), u nichž statistiky nevedeme. V tuhle chvíli chystáme aktualizaci jiných a zajímavějších dat a na MLS se zřejmě ještě nedostane

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavější pro redakci, ne?

Reagovat
Kily

ee, i pro uživatele, kteří se do těch diskuzí zapojovali

Reagovat
smazaný uživatel

nebuď zaslepenej, MLS není pro evropana vůbec zajímá

Reagovat
Jirka3811

A ta rubrika o největších fotbalových nadějích hrajících v evropských ligách... ta by nebyla ?

Reagovat
PBLead

no sice to bylo zajímavé, ale koukni na ta jména. 90% byl naprostý plevel a pak tam byli super talenti typu Neymar, o kterých každý věděl...

Reagovat
ttopi

Navíc tak sofistikovanou věc, jako je tohle, což je v podstatě vrcholný skauting (myslím ta jména, která teď neznáme a je jim třeba 17-18, ale lidi, co je sledují, už o nich vědí dost), je lepší nechat na nějakém jiném zdroji. EF by to stejně někde vycucl. Je efektivnější si nějaký seznam, či článek o současných talentech vygooglovat.

Reagovat
Kily

uvidíme podle možností, zda najdeme člověka, který bude ochoten se toho ujmout a poctivě psát

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Len pre zaujímavosť, aké zaujímavé dáta? Máme sa začať tešiť?

Reagovat
Kily

konečně proběhne aktualizace karet hráčů, takže všichni budou mít fotku, výšku, váhu a sjednotí se jména (takže například nebudeme mít Jovanovice nebo Jovanoviče, ale jen Jovanoviće), k tomu každý týden přibývají a dál budou přibývat statistiky PMEZ, PVP a Poháru UEFA, tam jsme teď v sezoně 1987/1988, PMEZ dělám všechny zápasy, PVP ty zajímavější a Pohár UEFA komplet od druhého kola + cca 40% z prvního kola s tím, že až se dostanu do historicky prvních ročníků, vrhnu se na zbytek PVP a Poháru UEFA. K tomu je v plánu vytvoření skriptu, díky němuž se dodělají nějaké dřívější sezony v jednotlivých ligách + určitě budu chtít zapracovat i na národních pohárech, abychom je měli alespoň do sezony 2000/2001. Byl nám navýšen rozpočet a může se taky stát, že zůstanou nějaké peníze a budeme moci zařídit i MLS, ale před ní bych zase raději upřednostnil celkově spolehlivý chod webu, abychom například včas měli všechny previews a komentáře, s čímž máme poslední dobou velké problémy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EAG le grand amour

Reagovat
gunner123

Reagovat
Kang & Kodos

Neumim si představit Limberskýho bez fotky v dresu ACS

Reagovat
smazaný uživatel

Cajk, ten PMEZ v 88 ještě sám pamatuješ, to ti jde pěkně od ruky, ne?

Reagovat
Kily

to mi byly čtyři roky a prioritou byly bábovičky a hračky ale bylo super dodělávat zápasy v letech 1996 - 2002 nebo 2003, tam jsem si vzpomněl i na spoustu gólů jen to jde trochu pomaleji, většině hráčů zadávám do kariér i jejich přestupy, což zabere dost času, zase o to větší je obsah dat, která se doplní

Reagovat
smazaný uživatel

Však to udělala titul Steaua, co měla toho hrozně známého brankáře a útočníka (Hagiho neberu) a to vím i já, i když mi byl jen jeden rok !

Ale souhlas, tvé popisování milenia, to už musí být úplná hračka, to mi dědci pamatujeme (možná i více než co bylo za posledních 8 let )

Reagovat
Josifek

Taky mám paradoxně pocit, že zápasy z doby v rozmezí 2000-2008 si pamatuju lépe, než zápasy, co byly 3-4 roky zpět..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
havrys99

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
verv

Reagovat
smazaný uživatel

To mi prijde docela skoda. Pro me osobne je treba Brazilie, Cina s USA nesrovnatelna a verim, ze fanousku MLS, co by to ocenili je tu hafo.

Reagovat
smazaný uživatel

brazilská je mnohem zajímavější na sledování (a mnohem fotbalovější)... ta komerční sračka přitahuje jenom milovníky americké kultury, normální člověk té lize prostě čas nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Reggie

Chci se zeptat nekoho, kdo sleduje MLS. Proc ten Josef Martinez se zatim nevratil do Evropy? Nejak ho mapuju v AC Torinu par let zpatky. Ale ted v Atlante jede bomby, tak kdydy k tomu nekdo vedel vic .

A jeste by me zajimal Albert Elis, kdyby tady byl nejakej extra odbornik. Jestli ma na to hrat v Evrope, pripadne jakej ma asi potencial.

Diky!

Reagovat
smazaný uživatel

ja si ho pamatuju z bernu, kde toho moc nepredvedl, ale je fakt, ze v te dobe se trochu svezl na tamejsi situaci negativni

Reagovat
wjillm

Záleží, jaké má fotbalové i nefotbalové ambice. Třeba chce zůstat v USA, vyhovuje mu tamní život, má dobré peníze, je za hvězdu. V Evropě by začínal od nuly, už má nějaká angáažmá za sbou a pohořel..

Reagovat
ttopi

Proč by začínal od nuly? Ve vývoji hráče jsou přece důležitější ty poslední ročníky. A za poslední 2 sezony v Atlantě dal mraky gólů. Otázkou je samozřejmě reálná kvalita MLS v porovnání s Evropou, ale nemyslím si, že by měl úplně pohořet.

Reagovat
Reggie

Diky obema

Reagovat
nvidia

Nesleduju MSL ale .. kde je Bořek jako nejlepší nahrávač? Neměl by být třeba alespoň v nominaci?

Reagovat
smazaný uživatel

Přes Almirona a Valeriho nemá sanci

Reagovat
bruchy

Těším se na finále! Na tom šíleném stadionu v Atlantě to bude hukot Jinak mě celkově překvapila fakt skvělá atmosféra v play-off, asi tu ligu začnu sledovat trochu více

Reagovat
smetos

mají fotbalový (soccer) stadion, nebo se to bude hrát na hřišti Falcons?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že je stavěn pro Falcons

Reagovat
ttopi

Pokud někoho zajímá kvalita MLS, tak se stačí podívat na statistiky Martineze z minulých let a letos (pokud je najednou tak dobrý, že by tolik branek dal i v Evropě, pak se mu omlouvám)

Reagovat
salami

Kupodivu se hraci vyvijej, obzvlast u utocniku, stoperu a golmanu jsou ty zkusenosti klicovy, navic prvni sezonu v Turina v 21 letech nemel golove spatnou, ale pak evidentne vypadl ze sestavy a chodil spis z lavicky. Ale takovej utocniku, co vykvetlo az po 25. roce je spousta.

Reagovat
verv

Reagovat
REPLIKATOR

sranda liga

Reagovat
Reggie

Ja se spis priklanim k salamimu. Samozrejme spekulujeme, ale podle sestrihu golu to vypada, ze ma klid v zakonceni, penalty neskutecne suvereni a skvelej vyskok a celkove hlavu. Ja bych mu veril.

Reagovat
ttopi
Reagovat
Trapný diskutér

tam by asi řádil i Voltr

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele