Největší zápas kariéry? Odvetu se Servette řadím na stejnou úroveň jako utkání o titul, vyhlásil Koubek

13.03., 16:48, aktualizováno 13.03., 17:16
Aktuality
Miroslav Koubek (© FC Viktoria Plzeň)

Miroslav Koubek, trenér Plzně, přirovnal čtvrteční odvetu osmifinále Evropské konferenční ligy proti Servette Ženeva k zápasům o titul. Pokud Západočeši po úvodní bezbrankové remíze ve Švýcarsku doma uspějí a postoupí, poprvé si v pohárech zahrají čtvrtfinále. Koubek na tiskové konferenci varoval před podceňováním švýcarského vicemistra, který je podle něj silnější, než si většina české veřejnosti myslí. Očekává psychicky těžší zápas než v neděli při ligovém vítězství 4:0 nad pražskou Spartou.

"Těžko říct, jestli to bude můj největší zápas kariéry. Nejsem o tom úplně přesvědčený. Hrály se i zápasy, ve kterých jsem musel uspět a vyhrát, aby se stal trenér se svým mužstvem mistrem ligy. Takže bych to možná dal na stejnou úroveň, jako když hrajete o titul ve své soutěži ve své zemi," uvedl Koubek, který v sezoně 2014/15 dovedl Viktorii k ligovému titulu.

Západočeši hrají v pohárech osmifinále počtvrté, dál ale ještě nikdy nepostoupili. Neuspěli v sezonách 2012/13, 2013/14 ani 2017/18, kdy postupně nestačili proti Fenerbahce Istanbul, Lyon ani Sporting Lisabon. "Je to veliký motiv a touha to dokázat," prohlásil Koubek.

V prvním duelu před týdnem v Ženevě hrála obě mužstva velmi opatrně a k vidění bylo jen minimum šancí. "Podívejme se na to zeširoka. V českém prostředí panuje zkreslený obraz na Servette Ženeva, jak jsem zaznamenal. Hlavně je to způsobené tím, že Slavii Praha se (na podzim) podařilo se Servette hrát 4:0 doma a 2:0 venku. V tu chvíli Servette v očích různých pseudo odborníků klesl ve vážnosti. Přitom Servette Ženeva je mužstvo, které hraje o švýcarský titul," řekl Koubek.

"Je to vynikající mužstvo. Bude to možná zápas o jedné brance, o detailech. Četl jsem článek s Martinem Frýdkem, hráčem, který hraje tři a půl roku ve Švýcarsku, jak hodnotí Servette Ženeva. Já se pod to podepisuji. Ve smyslu fyzična očekávám obrovsky těžkého soupeře. Souhlasím s tím, že se budeme muset úplně vyždímat, abychom tomuhle fyzickému tlaku velmi dobře trénovaného a organizovaného mužstva dokázali čelit," dodal dvaasedmdesátiletý nejstarší trenér české ligy.

Jeho svěřenci v neděli nečekaně rozdrtili lídra domácí soutěže Spartu doma 4:0. "V týmu nepanuje nějaká přehnaná euforie po zápase se Spartou. Věnovali jsme se hlavně regeneraci. Kluci jsou rozumní, vědí, o co hrají, v jaké rovině je ten zápas. Bude to psychicky náročnější, se Spartou byl ten zápas pro nás psychicky snazší. Teď to bude pod tlakem: musíš. V tomhle směru je rozdíl. Náš hlavní úkol byl regenerace a být v klidu, z utkání se Spartou si odnést jen sebevědomí," řekl Koubek.

Oproti úvodnímu utkání bude mít k dispozici nejlepšího střelce ligové sezony ofenzivního záložníka Pavla Šulce, který ve Švýcarsku kvůli trestu za žluté karty chyběl. "Nikdy to není o jednom hráči, je to o výkonu celého týmu. Týmovost je slovo, na kterém si hodně zakládáme. Před zápasem s Ženevou si věříme. Každý hráč, Pavel Šulc i jiný, do toho vkládá svůj talent a my se z něj snažíme využít to nejlepší, co v něm je. Preview před tímto zápasem bych nenazval jako nějaká one man show Pavla Šulce," podotkl Koubek.

Stejně jako v Ženevě nebude moci využít krajního hráče Cheicka Souarého, který není na soupisce pro Konferenční ligu. Francouzská zimní posila se o víkendu proti Spartě blýskla gólem a asistencí. "Teď se ukazuje, že je škoda, že není na soupisce. Ale když přišel z Vyškova, nebyl v dobrém stavu, dokonce byl zraněný. V době, kdy se tvořila evropská soupiska, byl nepoužitelný. Mohli se připsat jen tři hráči, kterými byli Jedlička, Valenta a Červ," řekl Koubek.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
fsada

Reagovat
vceradnesazitra

Alibista, tyhle sráče musíte přejet rozdílem třídy.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Tak to bohužel není, myslim, že ty týmy jsou naprosto vyrovnaný.

Reagovat
DidusIneptus

Myslím, že postoupí Servetta. Je silnější než Viktorie. Ale nechme se překvapit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele