Nemáme strach z velkých jmen, varuje Rigo. Klubovou budoucnost nyní neřeší

20.06., 08:31
Rozhovory
Tomáš Rigo (© FC Baník Ostrava)

Ještě před rokem zakončoval sezonu v druholigové Vlašimi, od té doby ale jeho kariéra nabrala rychlý spád. Vše nastartoval přestup ze Slavie do Baníku, kde si Tomáš Rigo (21) po pár kolech získal důvěru trenéra Pavla Hapala a pevné místo v základní sestavě. Vrchol přišel po sezoně, kdy mladý záložník odjel na sraz reprezentace a nakonec se dostal až do finálního výběru pro mistrovství Evropy v Německu. Do prvního utkání proti Belgii nezasáhl, ale i tak si z něj odnesl velké emoce. I o nich hovořil v nové epizodě podcastu Livesport Daily.

"Emoce po zápase byly neskutečné, porazili jsme třetí tým žebříčku FIFA. Jsme za takový úspěch rádi, ale víme, že jsme ještě neřekli poslední slovo, snad na to navážeme v dalších zápasech," popisuje Rigo pocity po výhře nad Belgií 1:0. "Věděli jsme, že Belgie je favorit, viděli jsme, že nám nevěřily sázkové kanceláře. To jsme si před zápasem ukázali a to, že nám nikdo nevěří, nás namotivovalo. Trenér nás skvěle připravil takticky a fyzicky a odehráli jsme velmi dobrý zápas," dodává.

"Líbí se mi, že nemáme strach z velkých jmen, pořád hrajeme svoji hru, vysoko napadáme. Trenér přinesl do repre nový způsob fotbalu a zatím to funguje," těší Riga, který má za sebou v národním týmu teprve jeden zápas. "Nejsem v týmu dlouho, ale myslím, že už jsem pochopil styl hry, který po nás trenér chce. Každý den je tady pro mě nová zkušenost, trenér s námi pracuje hlavně na taktických věcech. Jsem tu moc spokojený," usmívá se záložník Baníku.

Začne právě v tomto klubu i další sezonu? "Na to teď nemyslím, jsem hlavou jenom tady v Německu. Uvidíme, co se v létě stane, může to být zajímavé. Ale soustředím se jenom na Euro. Samozřejmě je ale tenhle turnaj možností se ukázat a myslím si, že kluby vnímají i to, že tu vůbec jsem, i když třeba jen na lavičce," uzavírá slovenský talent.

V dnešní epizodě Livesport Daily jsme také probírali:

Proč nemá rád, když se o něm mluví jako o novém Marku Hamšíkovi?

V čem je síla slovenského týmu?

Jak se mu v Baníku spolupracuje s trenérem Hapalem?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
ratusek

Obávám se, že to bude jeho poslední sezona v našem dresu a to bychom za tu jednu sezonu byli i rádi

Reagovat
dontcallmeandre

Jestli se nepostoupí v překolech, tak nejpozději po nich. Podle mě je postup do základních skupin jediná šance, jak by mohl hrát za Baník ještě na podzim.

Reagovat
Kocour Klapuška

Zato z Ewertona ten strach měli

Reagovat
Grupma

Se mi líbí, jak mě autor článku nechal domyslet si, že Rigo je Slovák, a že je na Euru. Na první dobrou jsem měl dojem, že se baví o U21 nebo o soupeřích Baníku v předkolech

Reagovat
Kocour Klapuška

Tak minimálně to, že je na Euru, tam je explicitně vyjádřený

Vrchol přišel po sezoně, kdy mladý záložník odjel na sraz reprezentace a nakonec se dostal až do finálního výběru pro mistrovství Evropy v Německu. Do prvního utkání proti Belgii nezasáhl

Reagovat
Grupma

Ano, to je už materiál na dedukci, kde mi to došlo. Ale titulek a to před tím mě nechalo trochu tápat Já se vlastně chtěl pochlubit jak jsem chytrej, že mi to došlo.

Reagovat
Kocour Klapuška

Abych byl fér, podle titulku jsem si taky myslel, že mluví o Baníku, viz můj příspěvek výše

Reagovat
Grupma

Hezky odvrácený hrozící konflikt. Svět by se od nás dvou měl učit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele