Němci musí trenéra pro domácí ME hledat dál. Völler národní tým povede jen jednou

12.09.2023, 12:58
Aktuality

Sportovní manažer německého národního týmu Rudi Völler (63) prohlásil, že nemá v úmyslu pokračovat jako nástupce Hansiho Flicka (58) v pozici trenéra německého národního týmu. V zápase proti Francii podle svých slov pouze cítil povinnost pomoci reprezentaci. "Je to pro mě záležitost jednoho zápasu," uvedl.

Völler, mistr světa z roku 1990 a trenér německého národního týmu v letech 2000 až 2004, uvedl, že se na lavičku reprezentace vrací pouze na jeden zápas, aby pomohl týmu v mezidobí, než se najde nový trenér. "Cítil jsem povinnost pomoci. Mým cílem je podpořit nového trenéra, stejně jako jsem to udělal s Hansi Flickem, ale doufám ale, že s lepšími výsledky," uvedl.

Flick u národního týmu skončil den po sobotní domácí prohře 4:1 s Japonskem. Jeho dvouleté působení na lavičce reprezentace tak skončilo devět měsíců před plánovaným vrcholem v podobě domácího evropského šampionátu.

Flick v roce 2020 získal s Bayernem Mnichov šest různých trofejí, na lavičce národního týmu ale zdaleka tak úspěšný nebyl. Německo loni propadlo na mistrovství svět v Kataru, kde vypadlo již v základní skupině a pod Flickovým vedením vyhrálo jen čtyři z posledních 17 zápasů. Nyní poprvé po 38 letech prohrálo třikrát za sebou.

"Opravdu jsem to nechtěl dělat, ale vím jak tým funguje a jsem si vědom situace, v níž se momentálně nacházíme. I přes to mě museli přesvědčit," řekl Völler o svém dočasném jmenování a dodal, že Německý fotbalový svaz (DFB) najde vhodného trenéra, co nejdříve, aby měl čas připravit tým na domácí šampionát.

"Najdeme takového trenéra, který tu práci bude dělat celým srdcem a duší. Je důležité, abychom rychle změnili atmosféru v týmu. Věříme tomu, že s novým trenérem to bude možné," uvedl zkušený fotbalový funkcionář.

Podle Völlera se tým nedokázal vzpamatovat ze zklamání, které přinesl krach v Kataru. "Ta tíha brzkého vyřazení ze světového šampionátu byla opravdu zdrcující. Nový trenér, který dokáže věci posunout a přijde i s nějakými novými nápady, je v naší situaci nesmírně důležitý," řekl.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (23)

Přidat komentář
ratusek

Nekopírujte! Na jeden zápas by to Franz vzal

Reagovat
Pablos

Toho už by tam odtud nedostali

Reagovat
St. Pauli

Felix Magath se hlasi.

Reagovat
Neutron

Reagovat
OliKahn

Kezby je mohl vzit Jupp to by byl blitzkrieg!

Reagovat
Neutron

Tvl Jupp ma 78 rokov, nechajte ho uz odpocivat.

Reagovat
Rudnevs

78 ten uz je dobre stary Minule som pozeral na Hitzfelda, ze uz ma 74 a vravel som si, ze ma dost. Tak nejak som cakal, ze Jupp bude mat menej, ale ze mu uz taha pomaly na 80, mi nedoslo. Aj ked ono to vlastne dava zmysel, ked zacal trenovat v 70. rokoch. Akurat narozdiel od Hitzfelda trenoval relativne dlho, preto mi aj prisiel mladsi, lebo si ho vybavujem este relativne nedavno.

Reagovat
Neutron

Tak ono ked viedol naposledy Bayern (nie ta chvilkova pomoc) tak mal 66 rokov a uz to je dost davno pricom sa to ani nezda. No a vela ludi ho este z hrobu bude tahat na lavicku.

Reagovat
Salfovic

Po náhodné porážce Francie tam už zůstane

Reagovat
krisa

ty Rudi, Frank Rijkaard je volný

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Hasan Šáš

ty soply dávno odvál čas

Reagovat
Rudnevs

Tak to bola dufam samozrejmost uz od zaciatku

Reagovat
fabec1222

Klopp do EURA a pak někdo místo něj.

Reagovat
insane

Je mi fakt záhadou, v čem přesně ten německej propadák trvající už tak 5 let vlastně vězí. I s tou jejich obrovskou základnou schopnejch hráčů se samozřejmě může stát, že někdo bude z formy a nebo si sestava nesedne. Ten vrchol, kdy se sejde kombinace generací na vrcholu, taky nemůže trvat dlouho a nutně musí přijít horší časy. Ale hrát takhle bídně tak dlouho, tam ty problémy prostě musí bejt zakořeněný někde mnohem hlouběji a jenom výměna trenéra to asi nenapraví.

Reagovat
eder

Na koho tenkrát ten dobytek Völler na mundialu flußnul?

Reagovat
eder

Jo, to byl vlastně Rijkaard na Völlera. MS 1990...

Reagovat
Neutron

Dobytek Rijkaard?

Reagovat
eder

Oba

Reagovat
Cuntona

Carsten Jancker by to určitě pozvedl

Reagovat
Rudnevs

Z týchto asi fakt len Nagelsmann

Reagovat
andkoo

Nagelsmann v 36 rokoch trenerom nemeckej repre, celkom slusny vykon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele