Německá reprezentace přišla o další velkou postavu, po Kroosovi končí i Müller

15.07., 10:45
Aktuality
Thomas Müller (© AFP)

Čtvrtfinále letošního evropského šampionátu bylo posledním zápasem, v němž dres národního týmu oblékl Thomas Müller. 34letý ofenzivní německý fotbalista potvrdil informace tisku a ukončil svou reprezentační kariéru.

"Týmu budu držet palce, aby se kvalifikoval a uspěl na mistrovství světa 2026. Já sám už u toho nebudu jako hráč, ale jako fanoušek. Brzy se zase uvidíme," sdělil.

Müller si za reprezentaci poprvé zahrál v březnu 2010, tehdy nastoupil k přátelskému utkání proti Argentině a celkem posbíral 131 mezinárodních startů, v nichž nastřílel 45 branek.

Dvanáctinásobný německý mistr s Bayernem Mnichov hrál celkem na čtyřech mistrovstvích světa i evropských šampionátech. Více reprezentačních startů mají na kontě jen německý rekordman Lothar Matthäus (150) a Miroslav Klose (137). Müller je šestým nejlepším střelcem.

Na největší úspěch kariéry dosáhl před deseti lety, v Brazílii v roce 2014 přispěl k triumfu na mistrovství světa.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (12)

Přidat komentář
Malresi

Legenda

Reagovat
oli9

Reagovat
Pharrell

Reagovat
bayern987

Reagovat
godwood

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
hematop

Karel Havran je nemakačenko a vychcaný zmrd

Reagovat
Seydou Doumbia

Skvělý hráč a charaktér. Správný čas na odchod z repre.

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
Rudnevs

Ralf Rangnick udajne myslel na Müllera a ak by mu vyšlo angažmá v Bayerne, z Müllera by spravil svojho hrajúceho asistenta. To by mohlo byť veľmi cool.

Reagovat
MichaelOwen88

Legenda.

Reagovat
Vinci

Ten už tam dávno neměl co dělat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele