Neměl bych ponětí, jaký napsat titulek po takovém zápase, radoval se Milambo

Dnes, 10:52
Aktuality
Antoni-Djibu Milambo (© LLUIS GENE / AFP)

Hráč Feyenoordu Rotterdam Antoni Milambo po vítězství 3:2 v Gironě uvedl, že netuší, jaký titulek by dramatickému utkání 2. kola Ligy mistrů vymyslel. Devatenáctiletý záložník vstřelil krásný gól a dočkal se pochvaly od trenéra Briana Priskeho, který je po nevydařeném začátku sezony pod tlakem. Bývalý kouč Sparty označil vítězství za opravdu působivé.

Milambo byl jediným střelcem svého týmu, přesto hosté zápas s pěti góly nakonec ovládli. Girona si dala dvě vlastní branky, rozhodující za stavu 2:2 bývalý kapitán Sparty Ladislav Krejčí. Jeden gól vzal domácím videorozhodčí, oba soupeři neproměnili po jedné penaltě.

"Kdybych byl novinářem, po tolika událostech, které se v tomto zápase přihodily, neměl bych ponětí, jaký napsat titulek," řekl Milambo pro web uefa.com.

Dánský kouč byl ve středu večer náhle oslavovaným mužem. Trenér to měl ve Feyenoordu v posledních týdnech těžké, ale výhra venku poskytla jeho týmu velkou vzpruhu. "Opravdu působivé vítězství. Každé je pěkné, zvlášť v Lize mistrů. Mám velkou radost za klub, pro Feyenoord je to jeho první venkovní výhra v soutěži po 22 letech. Ukázali jsme svou mentalitu," ocenil Priske.

"Feyenoord venku v Lize mistrů nevyhrál od doby, co jsem se narodil. Skórovat v takové soutěži je sen, je pro nás velmi důležitá. V 19 letech to pro mě byl velký okamžik. Výhru jsme moc potřebovali, je to pozitivní krok vpřed. Zlepšujeme se. Měli jsme nějaké potíže, ale dokázali jsme tady vyhrát, což je podstatné," líčil Milambo.

Nizozemský celek zvítězil teprve ve druhém z posledních šesti soutěžních duelů. Mladý záložník může být pro Priskeho velkým trumfem. Všestranného Milamba už pochválil třeba analytik Rafael van der Vaart.

"Jsem opravdu ohromen. Nejde jen o gól, ale hlavně o jeho hru. V minulé sezoně moc nehrál, ale za poslední tři nebo čtyři měsíce udělal velké pokroky. S míčem je výborný. Ale možná mě nejvíce překvapuje jeho morálka a nasazení. Nyní je na nás, aby zůstal oběma nohama na zemi," uvedl sedmačtyřicetiletý Dán.

Feyenoord v Gironě napravil úvodní hladkou domácí porážku s Leverkusenem (0:4). "Myslím, že je to pro nás obrovské. Když jsme se tam všichni dostali, v šatně zavládla obrovská exploze radosti. Tým zpíval stejně hlasitě jako fanoušci celý večer. Jsme super šťastní," dodal Milambo.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
fabec1222

No,nevim,napada me treba: Feyenoord vyhral nad Gironou 3:2...Ale asi je to blbost

Reagovat
kilobyte

To není moc poutavý. 2 vlastní góly, 2 neproměněné penalty a do titulku dát výsledek?

Tohle mají na LS "Pikantní zápas strůjců sparťanského vzestupu rozhodl vlastní gól Krejčího po Hanckově centru"

Jinak mě docela zarazilo, že u vlastních gólů jsou asistence.

Reagovat
Kily

To spíš bude jen soukromá iniciativa, jako když TM za asistenci bere vybojovaný faul před penaltou a trestným kopem, ne?

Reagovat
kilobyte

Asi jo. Co jsem koukal, tak UEFA asistence snad ani neřeší.

Reagovat
spider_8

Tak to je brutalni nadpis

Reagovat
_The_Wolff_

Krejčího Girona podlehla Feyenoordu.

Reagovat
pobody's nerfect

4 hráči Girony na listině střelců, přesto bez bodu

Reagovat
BaggioRoberto

Blby a blbejsi, jak Herrer potkal Noorda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele